Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας - Γαλλίας και το μέλλον της Ευρώπης στο επίκεντρο των συνομιλιών Τσίπρα - Μακρόν.

Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα
Το μέλλον της Ευρώπης όπως έχει σκιαγραφηθεί από τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας με τις επιβεβλημένες αλλαγές στη γηραιά ήπειρο αλλά και η εμβάθυνση των ισχυρών και πολύπλευρων σχέσεων Ελλάδας - Γαλλίας θα απασχολήσουν τις συνομιλίες Τσίπρα - Μακρόν. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου από την εκλογή του καθώς οι προηγούμενες συναντήσεις του εκτός Γαλλίας, ήταν επισκέψεις εργασίας ή συμμετοχή σε Συνόδους.

Για την ανάγκη της έναρξης διαλόγου για την επόμενη μέρα της Ευρώπης έχει τοποθετηθεί πολλαπλώς ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις του Εμανουέλ Μακρόν, και για το λόγο αυτό η ελληνική πλευρά θεωρεί κομβική την επίσκεψη Μακρόν για τον προσανατολισμό του διαλόγου αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η ελληνική κυβέρνηση στο σύνολο της συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό με τις σκέψεις του Γάλλου Προέδρου για την ανάγκη ύπαρξης πολιτικού ελέγχου και λογοδοσίας στην άσκηση της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής. Με την ελληνική πλευρά να προσδίδει εξίσου ιδιαίτερη έμφαση - πέρα από τον απολύτως αναγκαίο εκδημοκρατισμό της οικονομικής διακυβέρνησης - και στην αποκατάσταση της ισορροπίας της οικονομικής με την κοινωνική διάσταση της Ευρώπης, θέμα που συνδέεται στενά με την εγκατάλειψη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της μονόπλευρης λιτότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα αναδεικνύει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει κομβικό ρόλο σε αυτό τον εν εξελίξει διάλογο και έχει πάψει τα τελευταία χρόνια να λογίζεται ως απλός παρατηρητής.

Παράλληλα η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου συνιστά αναγνώριση του αναβαθμισμένου γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας και δείχνει την έμπρακτη στήριξη της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας μας. Εκτιμάται δε, πως το πολιτικό περιεχόμενο και η παρακαταθήκη αυτής της επίσκεψης, υπερβαίνουν το συμβολισμό της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη χώρα μας ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να αναδείξει το όραμά του για το μέλλον Ευρώπης, για την ενίσχυση των καταστατικών ευρωπαϊκών αξιών και της δημοκρατίας στην εποχή μας. Στην ομιλία του αναμένεται να διαφανούν και στοιχεία της νέας αρχιτεκτονικής ΕΕ και Ευρωζώνης που βρίσκεται υπό συζήτηση μεταξύ Βερολίνου και Παρισίων τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα, αναμένεται να αναδείξει τη σημασία που έχει η προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει πιθανές ευρωπαϊκές κρίσεις, όπως αυτές των τελευταίων χρόνων, προασπίζοντας το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει την ιστορική σημασία της ελληνογαλλικής φιλίας και συνεργασίας και τον κρίσιμο ρόλο της Γαλλίας - αλλά και συγκεκριμένα του ίδιου του Προέδρου Μακρόν, ήδη από την περίοδο που βρισκόταν στη θέση του υπουργού Οικονομίας - όσον αφορά τη στήριξη προς τη χώρα μας κατά τα χρόνια της κρίσης. Παράλληλα θα τονίσει ότι η νέα αρχιτεκτονική ΕΕ και Ευρωζώνης μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον για τους Ευρωπαίους πολίτες υπό την προϋπόθεση ότι θα βασιστεί στην ανάπτυξη της κοινωνικής, δημοκρατικής Ευρώπης και στην προάσπιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Οι συνομιλίες των δυο ανδρών θα επικεντρωθούν σε τρεις τομείς: την προσέλκυση επενδύσεων προς την Ελλάδα, τη σταθερή πρόσβαση της χώρας μας στις αγορές και στο μέλλον της Ευρωζώνης. Την ατζέντα των συνομιλιών των δυο ανδρών θα απασχολήσουν επίσης ζητήματα ευρωτουρκικών και ευρωρωσικών σχέσεων, Κυπριακό, εξελίξεις σε Δυτικά Βαλκάνια, μεταναστευτικό.
[post_ads_2]
Ο Γάλλος Πρόεδρος αναμένεται να συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών - Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ και την αρμόδια υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό.

Στη γαλλική αποστολή θα συμμετέχουν επίσης επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές, ο τουρισμός, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η αμυντική βιομηχανία. Άλλωστε η αγορά του ΟΛΘ από κοινοπραξία στην οποία ηγείται γαλλική εταιρεία, θεωρείται από τους Γάλλους αξιωματούχους ως ένδειξη αυξανόμενης εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και εφαλτήριο για νέες μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τέλος, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει αποδείξει ότι προσβλέπει στην ενίσχυση του περιφερειακού ρόλου Γαλλίας και υπό αυτό το πρίσμα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζεται η έμπρακτη στήριξη του στην Κυπριακή Δημοκρατία και η ετοιμότητά του να ασκήσει δυναμική ενεργειακή διπλωματία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος με αιχμή την ενίσχυση της χώρας του προχωρά στην αναβάθμιση του γαλλογερμανικού άξονα, στη δυναμική παρουσία της Γαλλίας στη Λιβύη, παράλληλα σχεδιάζει την ανάπτυξη της γαλλικής/ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας ενώ και ο αναβαθμισμένος ρόλος της χώρας του στα Δυτικά Βαλκάνια αποτελεί στόχευση για τον κ. Μακρόν, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και κατά τις επισκέψεις του σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Εξάλλου, ο Γάλλος Πρόεδρος επιχειρεί και μια ισορροπημένη σχέση μεταξύ ΗΠΑ - Γαλλίας. Σε αυτό το πλαίσιο η αναβαθμισμένη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας καθιστά τη χώρα μας σημαντικό εταίρο.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε χτες ο Αλέξης Τσίπρας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ανάλογες συσκέψεις είχε ο κ. Τσίπρας με υπουργούς τις προηγούμενες μέρες, που θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Πέτροβιτς

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,3,Αγροτικά,398,Αγωγοί,111,Αθλητικά,1745,Αλεξανδρούπολη,4640,Άμυνα,195,ΑΝΕΛ,57,Απεργίες,110,Άρθρα - Απόψεις,2445,Αστυνομικά,465,Αυτοδιοίκηση,1607,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,666,Αφιερώματα,225,Βαλκάνια,26,Βουλευτικές Εκλογές,377,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,31,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,55,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,164,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,295,Δράμα,73,Έβρος,12206,Εθελοντισμός,163,Εκδηλώσεις,1823,Εκκλησία,735,Εκπαίδευση,801,Ελλάδα,800,Ελληνισμός,24,Ελληνοτουρκικά,331,Ενέργεια,26,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,464,Εργασία,8,Εργασιακά,178,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,35,Ευρώπη,95,Ζωή και Υγεία,238,Θράκη,229,Ιστορία,116,Καβάλα,126,Καιρός,26,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,173,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,10,ΚΚΕ,263,Κοινωνία,57,Κοινωνική Προσφορά,162,Κόσμος,501,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,19,Μεταναστευτικό,109,Μουσική,167,ΝΔ,420,Ξάνθη,121,Οικολογία,246,Οικονομία,490,Ορεστιάδα,722,Πανταζίδου,69,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,224,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2531,Πολιτική,1067,Πολιτισμός,153,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,3,Πρώτο Θέμα,4030,Πρωτοσέλιδο,1,Ροδόπη,202,Σαμοθράκη,482,Σάτιρα,62,Σουφλί,256,Συγκοινωνίες,247,Σύλλογοι,253,Συνέδρια,106,ΣΥΡΙΖΑ,289,Σχολείο,9,Τέχνες,115,Τεχνολογία,44,Τουρισμός,210,Τρίγωνο,32,Τυχερό,25,Υγεία,571,Φέρες,208,Χηλή,32,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,297,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα
Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας - Γαλλίας και το μέλλον της Ευρώπης στο επίκεντρο των συνομιλιών Τσίπρα - Μακρόν.
https://3.bp.blogspot.com/-vpQq7NctdEQ/WaDbVWvR-pI/AAAAAAAB3K0/u1AgbWUw1wEhnL19MjO4IIdv_adDch3uACLcBGAs/s1600/emmanuel-macron.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-vpQq7NctdEQ/WaDbVWvR-pI/AAAAAAAB3K0/u1AgbWUw1wEhnL19MjO4IIdv_adDch3uACLcBGAs/s72-c/emmanuel-macron.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/08/blog-post_113.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/08/blog-post_113.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy