Π. Πατσουρίδης: Το Διδυμότειχο αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες τεράστιο πρόβλημα με το νερό

Εμείς δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια τονίζει ο Δήμαρχος Δυδιμοτείχου και απευθύνει μήνυμα ενότητας και διαλόγου, που θα βοηθήσει στη επίλυση ενός υπαρκτού προβλήματος και θα βάλει ένα τέλος στον λαϊκισμό.

Π. Πατσουρίδης: Το Διδυμότειχο αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες τεράστιο πρόβλημα
Σε δήλωσή του για τα προβλήματα υδροδότησης που ταλαιπωρούν τους δημότες στην περιοχή του συνοικισμού, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης σε δήλωσή του τονίζει τα ακόλουθα:

«Είναι γνωστό ότι το Διδυμότειχο αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες τεράστιο πρόβλημα με το νερό.

Δύο μεγάλα δίκτυα, που κατασκευάστηκαν πριν το 2010 για να μεταφερθούν οι αναγκαίες και επαρκείς ποσότητες από τις γεωμετρήσεις του Βάλτου και της Παταγής, δεν έδωσαν την προσδοκώμενη λύση. Γι αυτό προκαλεί αλγεινή εντύπωση η δήλωση του πρώην Δημάρχου Χρήστου Τοκαμάνη, που επαίρεται για το έργο του, το οποίο δυστυχώς δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Από τις τρεις γεωτρήσεις της Παταγής, που έγιναν επί ημερών του, η μία δεν λειτουργεί και οι άλλες δύο αποδίδουν τη μισή ποσότητα από την προβλεπόμενη.

Λύση δεν έδωσε ούτε η μερική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στα όρια της πόλης.

Από το 1934 και εντεύθεν τέσσερα είναι τα δίκτυα που εμπλέκονται με τη γνωστές συνέπειες της ομαλής υδροδότησης, που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση και σήμερα να αντιμετωπίσουμε και να επιβαρύνει την καθημερινότητα των δημοτών μας.

Κάποιοι οφείλουν να ζητήσουν και μια, έστω και καθυστερημένη, αλλά ηθικά και πολιτικά επιβαλλόμενη, συγνώμη, για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των δημοτών εν έτει 2017, που το αγαθό του νερού, δεν είναι ακόμη αυτονόητο, ενώ θα έπρεπε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, να είναι λυμένο, και σίγουρα να μην επιβαρύνει τις οικονομικές δραστηριότητες και αναπτυξιακές προτεραιότητες της πόλης.

Τι αντιμετωπίζουμε, πως έχουν τα πράγματα και τι κάνουμε για την επίλυσή τους.

Εν έτει 2017 η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Διδυμοτείχου (ΔΕΥΑΔ) δεν διαθέτει ούτε μια χαρτογράφηση των τεσσάρων δικτύων, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει στο αρχείο και γιατί δεν το παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και υπηρεσία.

Δυστυχώς, η ΔΕΥΑΔ δεν προσέλαβε προσωπικό και σήμερα λειτουργεί με έναν διευθυντή, με δύο υπαλλήλους αποσπασμένους από τον Δήμο Διδυμοτείχου και άλλους τρείς εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι σε πρόγραμμα απασχόλησης ΑΜΕΑ. Και επιπρόσθετα, λόγω του ότι από το 2010 σταμάτησαν οι προσλήψεις, η ΔΕΥΑΔ είναι αναγκασμένη να πληρώνει εξωτερικούς συνεργάτες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη 1.500 μικρές και μεγάλες, βλάβες που καταγράφονται ετησίως.

Το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν απανωτά σπασίματα λόγω του καύσωνα και της υπερκατανάλωσης, με αποτέλεσμα και ειδικά σε μια περίοδο με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να υπάρχει οξυμένο πρόβλημα υδροδότησης του συνοικισμού και τοπικών διαμερισμάτων.

Κατανοώ απόλυτα την αγανάκτηση και τις διαμαρτυρίες των συμπολιτών μου, που στερούνται όλες αυτές τις μέρες το πολυτιμότερο αυτό αγαθό και στην κυριολεξία λένε το νερό νεράκι.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και κατανοητό ότι το μέγιστο αυτό πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με μια κίνηση, με ένα μόνο έργο.

Τι έχουμε κάνει και τι έχει δρομολογηθεί:
  1. Έναν διπλό αγωγό τέσσερα χιλιόμετρα ο καθένας από το Σχιστό ως τον κόμβο του LIDL σωλήνες πολυαιθυλενίου και διαμέτρου Φ 225.
  2. Έγιναν καταργήσεις του παλιού δικτύου ύδρευσης και συνδέσεις με το νερό στην οδό Λεωνίδου, την οδό Βρανά, την οδό Αγίας Πέτρας και τμήματος του συνοικισμού.
  3. Έγινε δεξαμενή στον Καλέ για να υδροδοτηθούν οι καταναλωτές του Κάστρου, ανεξάρτητα από την υπόλοιπη πόλη.
  4. Το 2012 φτιάξαμε δίκτυο από τη δεξαμενή της Παταγής έως τον μεριστή της Σιταριάς και μπορέσαμε να υδροδοτήσουμε Μάνη, Σιταριά, Καρωτή, Ελληνοχώρι, Λαγό και Θυρέα, όταν στέρεψαν οι γεωτρήσεις του πρώην συνδέσμου (2 γεωτρήσεις στην Παταγή).
  5. Εκπονήσαμε τρεις μελέτες που αφορούν, η μία στην αλλαγή του δικτύου Ρηγίου - Πυθίου, η δεύτερη στην κατασκευή μεριστή για τα χωριά Μάνη, Καρωτή, Ελληνοχώρι, Λαγός και Θυρέα και η Τρίτη για την υδροδότηση της πόλης.

Η πρώτη μας έφερε το αποτέλεσμα της εκτέλεσης του έργου Ρηγίου - Πυθίου.

Η δεύτερη πρόκειται να δημοπρατηθεί στις αμέσως δέκα επόμενες μέρες.

Η τρίτη είναι στη διαδικασία της προέγκρισης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και σύντομα θα γίνει η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

Είμαστε έντιμοι και ειλικρινείς απέναντι στους δημότες μας.

Και για να λέμε τι ακριβώς κάνουμε και σε τι ελπίζουμε με κάθε έργο που εκτελείται επιφέρουμε βελτιώσεις, αλλά οι βλάβες σε αυτή την έκταση δεν πρόκειται να σταματήσουν οριστικά.

Εμείς δουλεύουμε, κι αυτό δεν μπορεί να μας το αμφισβητήσει κανένας, κι ένας καλοπροαίρετος κριτής θα αποδώσει το δίκαιο που μας αναλογεί, γιατί παραλάβαμε μια κατάσταση για να κάνουμε συχνά παρεμβάσεις σε προβληματικά δίκτυα. Με τις προσπάθειές μας είναι βέβαιο ότι μειώσαμε τόσο τη συχνότητα όσο και τη διάρκεια των διακοπών υδροδότησης.

Σε μια δύσκολη συγκυρία θα ήθελα όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Διδυμοτείχου να δείξουν την κατανόησή τους και όλοι μαζί την κοινωνική υπευθυνότητά μας. Αυτό τον καιρό, αν και αυτό οφείλουμε να το κάνουμε πάντα, ας φροντίσουμε να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση και κυρίως τα ποτίσματα σε μπαξέδες και κήπους.

Για όλα αυτά και για οποιοδήποτε θέμα, όπως το έχω κάνει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως Δημάρχου Διδυμοτείχου, είμαι ανοιχτός σε κάθε ομάδα πολιτών για μια ουσιαστική ενημέρωση για το τεράστιο θέμα του νερού που οφείλουμε να το διαχειριστούμε όλοι μας με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα.

Και για να τελειώνουμε με την παραφιλολογία περί απουσίας μελετών και μη τεχνοοικονομικής ωρίμανσης έργων ύδρευσης:

Τα τρία μεγάλα έργα βελτίωσης της ύδρευσης είναι συνολικού προϋπολογισμού 4,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Η οριστική όμως επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης θα απαιτούσε πολύ μεγαλύτερα ποσά, τα οποία δεν υπάρχουν, και κυρίως την ενότητα όλων των δυνάμεων του Δήμου Διδυμοτείχου για τη διεκδίκησή τους.

Απευθύνω, λοιπόν, ένα μήνυμα ενότητας και διαλόγου, που θα βοηθήσει στη επίλυση ενός υπαρκτού προβλήματος και θα βάλει ένα τέλος στον λαϊκισμό, ειδικά εκείνων που μας κληρονόμησαν το πρόβλημα.

Ήμουν, είμαι και θα είμαι κοντά στους πολίτες για ένα καλύτερο μέλλον, αυτό που αξίζει και ταιριάζει στην ιστορική μας πολιτεία.»
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,572,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2026,Αλεξανδρούπολη,8213,Άμυνα,334,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2994,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3200,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,92,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,661,Δράμα,114,Έβρος,17951,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2457,Εκκλησία,1203,Εκπαίδευση,1419,Ελλάδα,1283,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,626,Εργασία,23,Εργασιακά,281,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,706,Ιστορία,219,Καβάλα,188,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,549,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,581,Ορεστιάδα,1418,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,407,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3774,Πολιτική,1442,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,5997,Ροδόπη,398,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,529,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Π. Πατσουρίδης: Το Διδυμότειχο αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες τεράστιο πρόβλημα με το νερό
Π. Πατσουρίδης: Το Διδυμότειχο αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες τεράστιο πρόβλημα με το νερό
Εμείς δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια τονίζει ο Δήμαρχος Δυδιμοτείχου και απευθύνει μήνυμα ενότητας και διαλόγου, που θα βοηθήσει στη επίλυση ενός υπαρκτού προβλήματος και θα βάλει ένα τέλος στον λαϊκισμό.
https://2.bp.blogspot.com/-glIBqa_YAlE/WVz9fN1LQWI/AAAAAAAB1VY/4hVv-mtx4K0gpLJhvWfvJdhUmiwAtmKmACLcBGAs/s1600/patsouridis.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-glIBqa_YAlE/WVz9fN1LQWI/AAAAAAAB1VY/4hVv-mtx4K0gpLJhvWfvJdhUmiwAtmKmACLcBGAs/s72-c/patsouridis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/07/blog-post_26.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/07/blog-post_26.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων