«Ξαναζεσταμένα» σχέδια επέκτασης «σέρβιρε» στους Δραμινούς ο Πρύτανης του ΔΠΘ

Ενόψει της οριστικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας περί αναστολής καθηκόντων του Πρύτανη του ΔΠΘ Θανάση Καραμπίνη, η διοίκηση του Πανεπιστημίου επιδίδεται το τελευταίο διάστημα σε έναν επικοινωνιακό καταιγισμό προβολής του Πρύτανη.

«Ξαναζεσταμένα» σχέδια επέκτασης «σέρβιρε» στους Δραμινούς ο Πρύτανης του ΔΠΘ
Στο πλαίσιο του επικοινωνιακού «καταιγισμού» που έχει επιδοθεί τους τελευταίους μήνες η διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) ο Πρύτανης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Πανεπιστημίου, βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη όπου ο Μητροπολίτης της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος απένειμε στον Πρύτανη το Χρυσό Μετάλλιο της Μητροπόλεως, ενώ εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και στη συνέχεια έγινε δεκτός στο Πατριαρχικό Γραφείο.


Πριν από λίγες μέρες ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αθανάσιος Καραμπίνης βρέθηκε στη Δράμα για να παρουσιάσει σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το τοπικό Επιμελητήριο, τα σχέδια του ιδρύματος για επέκτασή του στην Ανατολική Μακεδονία.

Όπως γράφει η έγκυρη ιστοσελίδα InKomotini.gr πρόκειται για μια υπόθεση που έμεινε «παγωμένη» εδώ και μία δεκαετία περίπου,, αλλά επανέρχεται σήμερα στο προσκήνιο με μία απόφαση της Συγκλήτου για επανεπικαιροποίηση της σχετικής μελέτης. Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι για παραπάνω από το μισό αυτής της περιόδου ο κ. Καραμπίνης κατείχε τα αξιώματα του πρύτανη και του αντιπρύτανη του ιδρύματος, μα παρ’ όλα αυτά η ίδρυση σχολών/τμημάτων στην Καβάλα και τη Δράμα έμεινε στα «χαρτιά».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα, ο ίδιος ανέλαβε να παρουσιάσει τα «ξαναζεσταμένα» σχέδια της επέκτασης, οι τοπικοί φορείς όμως φαίνεται ότι δεν ανταποκρίθηκαν όσο θα περίμενε και θα ήθελε. Αυτό πιθανόν να ερμηνεύει και το γεγονός ότι στο σχετικό δελτίο Τύπου του Πανεπιστημίου για την εκδήλωση, δεν επισυνάπτονται φωτογραφίες με το κοινό που την παρακολούθησε.

Από τον τοπικό τύπο πάντως μαθαίνουμε ότι η παρουσίαση του κ. Καραμπίνη έγινε ενώπιον λιγοστού κοινού, ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους οι τοπικοί Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και ο Δήμαρχος της πόλης.

Ενώπιον λιγοστού κοινού και απουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών
η «επικοινωνιακή» παρουσίαση Καραμπίνη στη Δράμα

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Πανεπιστημίου μας πληροφορεί ότι «Ο Πρύτανης, Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης, αφού έκανε παρουσίαση για τη λειτουργία και τις δράσεις του Πανεπιστημίου στη Θράκη, παρουσίασε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα επέκτασης του Πανεπιστημίου στο σύνολο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, συμπεριλαμβανόμενων της Δράμας και της Καβάλας. Ανέλυσε το στρατηγικό σχέδιο της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, το οποίο αξιολογήθηκε σαν ένα από τα καλύτερα, και τόνισε ότι η υλοποίησή του θα συμβάλει στην ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας. Ανακοίνωσε επίσης την απόφαση της Συγκλήτου και το αιτιολογικό της, με την οποία αποφασίστηκε η επαναεπικαιροποίηση της μελέτης ίδρυσης Σχολών/Τμημάτων του Πανεπιστημίου στην Καβάλα και στη Δράμα και έθεσε ένα πρώτο πλαίσιο συνεννόησης των φορέων για την υλοποίηση του σχεδιασμού. Κατέθεσε δε μια σειρά από έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το ΔΠΘ είχε την βούληση από το 2006 να επεκταθεί, αλλά για λόγους που ξεπερνούν την αρμοδιότητα και τη δυνατότητά του αυτό δεν επετεύχθη».


Ο Αναπληρωτής Πρύτανης, κ. Φώτης Μάρης, σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου, «παρουσίασε τον σχεδιασμό του Πανεπιστημίου να αξιοποιήσει πλήρως τις εγκαταστάσεις του δασικού χωριού της Ελατιάς, η χρήση του οποίου περιήλθε στο ΔΠΘ μετά από αίτημά του, τόνισε δε ότι η εκπαίδευση των φοιτητών σε επίπεδο προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών αλλά και η έρευνα φοιτητών και διδασκόντων στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων στην Ελατιά, που αποτελεί ένα μοναδικό οικοσύστημα στην Ευρώπη, δίνει στη Δράμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα». Ανακοίνωσε, δε, ότι προβλέπονται μια σειρά από άλλες δραστηριότητες, ενισχυτικές της εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης και στους τοπικούς πληθυσμούς όπως οι υλοτόμοι.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης (σ.σ. οικοδεσπότης της εκδήλωσης), αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος, τόνισε ότι «ο φορέας και οι επιχειρήσεις δεν θα επιτρέψουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες για απαξίωση αυτής της προσπάθειας». Τάχθηκε υπέρμαχος της ποιοτικής και ουσιαστικής συνεργασίας των φορέων και του ΔΠΘ, αποδεχόμενος την πρόταση του Πρύτανη για συνεργασία ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει κατατεθεί επικαιροποιημένος ο φάκελος της μελέτης στο Υπουργείο. Όπως είπε, «πρέπει να αντιμετωπίζουμε ειδικά σήμερα μέσα στην κρίση τα προβλήματα με τις δικές μας δυνάμεις και να φεύγουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω το παρελθόν και την μικροπολιτική που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση». Αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά από δράσεις που υλοποιεί το Επιμελητήριο Δράμας σε συνεργασία με το ΔΠΘ, αναδεικνύοντας ότι ο στόχος και των δύο φορέων είναι να υπάρξει ουσιαστική και αποδοτική σύνδεση της επιστήμης και των επιχειρήσεων, δηλαδή σύνδεση του Πανεπιστημίου με τις τοπικές κοινωνίες και με την αγορά.

Το δελτίο Τύπου του πανεπιστημίου, καταλήγει ως εξής: «Στην προσπάθεια αυτή επέκτασης του ΔΠΘ στη Δράμα και την Καβάλα αλλά ταυτόχρονα και στην γενικότερη αναπτυξιακή στρατηγική, τάχθηκαν υπέρ οι φορείς της περιοχής που ήταν παρόντες στην εκδήλωση (Αντιπεριφέρεια, Δήμος Δράμας, Τεχνικό Επιμελητήριο, Φορέας Διαχείρισης Ροδόπης, επαγγελματικοί φορείς και σύλλογοι)».

Πηγή: inkomotini.gr
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,573,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2026,Αλεξανδρούπολη,8217,Άμυνα,334,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2994,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3201,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,92,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,662,Δράμα,114,Έβρος,17957,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2460,Εκκλησία,1204,Εκπαίδευση,1420,Ελλάδα,1283,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,627,Εργασία,23,Εργασιακά,281,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,707,Ιστορία,219,Καβάλα,188,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,549,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,581,Ορεστιάδα,1420,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,407,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3775,Πολιτική,1443,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,5999,Ροδόπη,398,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,529,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,54,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: «Ξαναζεσταμένα» σχέδια επέκτασης «σέρβιρε» στους Δραμινούς ο Πρύτανης του ΔΠΘ
«Ξαναζεσταμένα» σχέδια επέκτασης «σέρβιρε» στους Δραμινούς ο Πρύτανης του ΔΠΘ
Ενόψει της οριστικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας περί αναστολής καθηκόντων του Πρύτανη του ΔΠΘ Θανάση Καραμπίνη, η διοίκηση του Πανεπιστημίου επιδίδεται το τελευταίο διάστημα σε έναν επικοινωνιακό καταιγισμό προβολής του Πρύτανη.
https://3.bp.blogspot.com/-_dLa7izz8t4/WUMkaKJ4YdI/AAAAAAAB0o4/8dcVdk8pWpUn-yNTbu_Ug9-RXsR9S-pMQCLcBGAs/s1600/152489.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-_dLa7izz8t4/WUMkaKJ4YdI/AAAAAAAB0o4/8dcVdk8pWpUn-yNTbu_Ug9-RXsR9S-pMQCLcBGAs/s72-c/152489.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/06/blog-post_99.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/06/blog-post_99.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων