Η "ΑΝΑ.Σ.Α" για τον ετήσιο απολογισμό της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α" για τον ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής Δήμου Αλεξανδρούπολης:

Η "ΑΝΑ.Σ.Α" για τον ετήσιο απολογισμό της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης
Στην φετινή χρονιά αντί μιας κοινής ουσιαστικής παρουσίασης στο δημοτικό θέατρο, ο κ. Λαμπάκης πρωτοτυπεί και πάλι, διοργανώνοντας τον απολογισμό του σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ως δημοτική παράταξη, ακολουθώντας την μέχρι τώρα υπεύθυνη και ουσιαστική μας στάση, ενημερώνουμε δημόσια τους πολίτες για τα εξής:

Αποτελεί κοινή διαπίστωση πως δεν υπήρξε - για ακόμη μια χρονιά - καμιά προσπάθεια συναίνεσης και συνεννόησης για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου, με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του δημάρχου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με κοινό τους αίτημα ζητήσανε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ο κ. Λαμπάκης δεσμεύτηκε για την άμεση αποστολή κοινού εγγράφου προς τον Υπουργό, χωρίς όμως μέχρι σήμερα αυτό να έχει υλοποιηθεί.

Η δημοτική αρχή και πάλι δεν κατάφερε δυστυχώς, να ανταποκριθεί ως όφειλε, απέναντι στα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους πολίτες και των τριών δημοτικών ενοτήτων του Δήμου της Αλεξανδρούπολης. Κακό οδικό δίκτυο, ανεπαρκείς φωτισμός, έλλειψη πεζοδρομίων, λάθος διαχείριση στο θέμα με τα αδέσποτα, πάρκα - παιδικές χαρές - αθλητικές εγκαταστάσεις σε κακή κατάσταση, οικονομικά σκάνδαλα (μισθοί ΤΙΕΔΑ, απευθείας αναθέσεις), είναι μερικοί μόνο από τους τομείς στους οποίους απέτυχε η δημοτική αρχή!

Η ασφυκτική κριτική της "ΑΝΑ.Σ.Α." για όλα αυτά τα ζητήματα, "ανάγκασε" τον κ. Λαμπάκη στον πρόσφατο ανασχηματισμό, να δημιουργήσει νέα αντιδημαρχία Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας, ενώ ο ίδιος καρατόμησε και δύο από τους βασικούς του συνεργάτες οι οποίοι κατείχαν καίριες θέσεις ευθύνης.

Ο κύριος δήμαρχος κατά την προσφιλή του πλέον τακτική, προτίμησε να αναλωθεί σε κινήσεις εντυπωσιασμού, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικοινωνιακή του εικόνα, με αποτέλεσμα να παραμελήσει την ουσία των θεμάτων που αφορούν αυτή την στιγμή τον δήμο μας.

Μετά την χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα, προσπάθειά του για την περιβόητη "γέφυρα συνεργασίας" με την Κρήτη το 2014, τα πολυέξοδα από πλευράς δημοσίων σχέσεων "πρωτόκολλα συνεργασίας" με τους Τούρκους δημάρχους το 2015 (τα οποία όχι μόνο δεν εφαρμόστηκαν αλλά και δυστυχώς ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα), ήρθε το 2016 το "ναυάγιο" των εξαγγελιών του για απευθείας σύνδεση με την Αγία Πετρούπολη. Είχαν προηγηθεί επί ένα ολόκληρο χρόνο, πομπώδεις και διθυραμβικές εξαγγελίες για επιτυχή αποτελέσματα από τα πολυμελή και πολυέξοδα ταξίδια του δημάρχου στην Ρωσία.

Αντιθέτως η Ελληνική αεροπορική εταιρεία "Ellinair" (του Ομίλου Μουζενίδη), δημοσιοποίησε το επίσημο πρόγραμμά της με τα νέα δρομολόγια από Καβάλα προς Μόσχα (VKO) και Αγ. Πετρούπολη (LED), για τη χρονική περίοδο από 26/05/2017 έως 09/10/2017.

Για ακόμη μια χρονιά ο κ. Λαμπάκης παρουσίασε προτάσεις για λόγους καθαρά εντυπωσιασμού, χωρίς καμία προετοιμασία και συνεννόηση με τους αρμόδιους - εμπλεκόμενους φορείς.

Αναλώθηκε και πάλι για παράδειγμα, σε συσκέψεις και με χωρίς σχέδιο συναντήσεις για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου, χωρίς όμως κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Ατυχείς και οι πρωτοβουλίες του για την αποτροπή της κατασκευής των διοδίων στην Μέστη, ενώ παραμένουν χωρίς αποτέλεσμα και οι παλιότερες εξαγγελίες του για τον κόμβο σύνδεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξ/πολης και την επαναλειτουργία του κόμβου Δικέλλων - Μάκρης.

Το ίδιο και οι υποσχέσεις του από το 2012 για ολοκλήρωση της ένταξης στο σχέδιο πόλης, των περιοχών της Ν. Χιλής και του "Φυτωρίου".

Απουσία κάθε σοβαρής διεκδίκησης του παραλιακού μας μετώπου (κάτω από τον Φάρο) από τον Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.) και το ΤΑΙΠΕΔ, την στιγμή που στην Πάτρα και σε ανάλογη περίπτωση, έχει εκδοθεί ήδη το σχετικό ΦΕΚ της οριστικής παραχώρησης.

Για ακόμη μια χρονιά και παρά την προεκλογική εξαγγελία του 2014, το τμήμα μέχρι την "στροφή του Εγνατία" παρέμεινε ημιτελές, συμπληρώνοντας την πολύ άσχημη εικόνα που παρουσιάζει όλη η παραλία, στους επισκέπτες της πόλης μας.

Η αποπομπή του στενού του συνεργάτη του κ. Μαυρίδη, ήταν το αποτέλεσμα της αθέτησης της υπόσχεσης του δημάρχου για την επιστροφή των χρημάτων από τους παράνομους μισθούς της Τουριστικής δημοτικής επιχείρησης (ΤΙΕΔΑ), σκάνδαλο με το οποίο γίναμε πανελληνίως γνωστοί και το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση ακόμη και του ίδιου του αρμόδιου Υπουργού!

Αποτελέσαμε από τους ελάχιστους δήμους σε όλη την χώρα, οι οποίοι προέβησαν σε αύξηση των δημοτικών τελών.

Στον αέρα και οι υποσχέσεις για μεταφορά και κατασκευή νέου σταθμού των ΚΤΕΛ και μάλιστα μέσα σε διάστημα ενός έτους!

Δεν εκμεταλλευτήκαμε για ακόμη μια χρονιά κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την πολυπόθητη ανακαίνιση του δημοτικού μας θεάτρου.

Ζητήσαμε ως δημοτική παράταξη μέσω της Οικονομικής Επιτροπής και όπως αυτό προβλέπεται από τον νόμο, να δοθούν διατακτικές σε απόρους του δήμου μας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Υπήρξε αθέτηση της υπόσχεσης και για την αποκατάσταση του μνημείου της Δόμνας Βισβίζη στην πλατεία του Φάρου, όταν με την αυθαίρετη προ δύο ετών απόφαση του κ. Λαμπάκη "γυαλίσανε" στην κυριολεξία το μνημείο έτσι ώστε να δείχνει χρυσό!

Η ολοκλήρωση τόσο του νέου Δημοτικού Ωδείου, όσο και του ανακαινισμένου κτιρίου του Καπνομάγαζου, αποτελούν έργα της δημοτικής αρχής του κ. Αλεξανδρή, όπως και το νέο πάρκο "Αλτιναλμάζη".

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, κατά γενική ομολογία, είναι στην χειρότερή τους κατάσταση από πλευράς συντήρησης, με συνεχείς αναφορές και καταγγελίες ακόμη και από τους ίδιους τους παράγοντες των αθλητικών μας συλλόγων.

Υποσχέσεις ετών για το "σπίτι" της Ενόργανης Γυμναστικής, παραμένουν δυστυχώς ακόμη, στα λόγια του κυρίου Δημάρχου.

Ιδιαίτερα ο κ. Βαταμίδης, μέχρι πρότινος ειδικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού, πολύ πρόσφατα εκτέθηκε δημόσια μια και δήλωνε (χωρίς όπως αποδείχθηκε να γνωρίζει) πως η μελέτη για το Νέο κλειστό γυμναστήριο γίνεται με ευθύνη μελετητικής ομάδας του Πανεπιστημίου! Μετά την αποκάλυψή μας πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, αλλάξανε τακτική δηλώνοντας ευθαρσώς πως τελικά η μελέτη ΘΑ ΓΙΝΕΙ από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και ενώ έχει χαθεί πλέον πολύτιμος χρόνος δέκα (10) μηνών.

Μεταξύ πολλών άλλων εξαγγελιών - υποσχέσεων του κ. Λαμπάκη, από την προηγούμενη χρονιά, σημειώνουμε ενδεικτικά τις εξής:

Δημιουργία Οργανισμού επενδυτών, διαμετακομιστικό κέντρο, Υδροθεραπευτήριο στην Τραϊανούπολη και Ξενοδοχείο του δήμου δίπλα στο "Δελφίνι" σε έκταση 11 στρεμμάτων!

Οι συνεχείς μας επισκέψεις και η επαφή που είχαμε με συλλόγους, φορείς, αλλά και τους κατοίκους όλων των δημοτικών ενοτήτων του δήμου μας, ανέδειξαν σειρά προβλημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα από την παρούσα δημοτική αρχή.

Παντού γίναμε μάρτυρες της ίδιας εικόνας, η οποία συνοδεύει πολλά από τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης αλλά και τις ίδιες τις καταγγελίες των δημοτών.

Κυρίαρχο φυσικά το πρόβλημα και με την καθαριότητα, με ιδιαίτερη την ευθύνη της δημοτικής αρχής στην αποφυγή επιβολής προστίμων σε όσους σκόπιμα ρυπαίνουν το ίδιο μας το περιβάλλον.

Το ίδιο και με το οδικό δίκτυο τόσο εντός όσο και εκτός του κεντρικού πολεοδομικού συγκροτήματος.

Υστέρηση παρατηρείται και στις υποδομές της εκπαίδευσης με κυρίαρχο το θέμα του Λυκείου των Φερών, για το οποίο έχουμε έντονα διαφωνήσει με την δημοτική αρχή ως προς τις τελικές της επιλογές.

Δηλώσεις σε τοπικά μέσα, όπως για παράδειγμα των προέδρων του συλλόγου ΑΜΕΑ, όπως και του συλλόγου των Πολυτέκνων, δείχνουν την εικόνα αδιαφορίας της δημοτικής αρχής απέναντι σε χρονίζοντα προβλήματά τους.

Η ίδια κατάσταση σε έργα υποδομής και σε όλους τους οικισμούς, χωρίς να παρατηρείται καμία προσπάθεια ανάδειξης έστω κάποιων από τα μνημεία μας, ενδεικτικά αναφέρουμε αυτά της Τραϊανούπολης ("Χάνα", λουτρώνες), της Μάκρης ("Χάνα", Σπηλιά του Κύκλωπα κλπ), του Άβαντα αλλά και της δημοτικής ενότητας των Φερών. Καμία πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των μεταλλείων της Κίρκης, την ανάδειξη και αξιοποίηση των χώρου αναψυχής (Προφήτης Ηλίας) και Ιαματικών Λουτρών στην Τραϊανούπολη.

Τον Ιανουάριο του 2016 εγκρίθηκε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου σύμφωνα με την παραπάνω τροποποίηση καταργήθηκε η μοναδική υφιστάμενη Διεύθυνση του Δήμου με έδρα την πόλη των Φερών, η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και αντ' αυτής δημιουργήθηκε ένα υποβαθμισμένο Γραφείο Πρωτογενούς Τομέα.

Σε ότι αφορά την ελεύθερη πρόσβαση των πεζών, την στάθμευση και το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αλεξανδρούπολης, ως δημοτική παράταξη έχουμε δημόσια παραθέσει τις απόψεις μας και την κριτική μας, όπως το ίδιο κάναμε εγγράφως και με την κυκλοφοριακή μελέτη.

Ως επίλογο έχουμε την ανάγκη να επισημάνουμε πως δεν έχουμε σκοπό να μηδενίσουμε το όποιο έργο της δημοτικής αρχής, όπως τις προσπάθειες που γίνονται για παράδειγμα στα ενεργειακά θέματα, αλλά να καταδείξουμε τις αδυναμίες της και κυρίως να αναδείξουμε και να μεταφέρουμε τα πολλά προβλήματα που απασχολούν τους ίδιους τους δημότες.

Παρά τις προσπάθειες εντυπωσιασμού του κ. Λαμπάκη, δυστυχώς οι συγκρίσεις με άλλους παρεμφερείς δήμους της Ελλάδος είναι αναπόφευκτες, γεγονός που μας αναγκάζει να έχουμε υψηλές απαιτήσεις και φυσικά να διεκδικούμε σημαντικά έργα που θα φέρουν θέσεις εργασίας στην περιοχή αλλά και την πολυπόθητη βιώσιμη ανάπτυξή της.

Η δημοτική παράταξη "ΑΝΑ.Σ.Α." δεν θα αμελήσει και τον δικό της απολογισμό, κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε με μια συνέντευξη τύπου με την συμπλήρωση τριών χρόνων παρουσίας μας στο δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή μετά τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α."
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,573,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2026,Αλεξανδρούπολη,8220,Άμυνα,335,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2995,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3202,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,92,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,663,Δράμα,114,Έβρος,17962,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2462,Εκκλησία,1205,Εκπαίδευση,1420,Ελλάδα,1284,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,627,Εργασία,23,Εργασιακά,281,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,707,Ιστορία,219,Καβάλα,188,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,549,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,581,Ορεστιάδα,1421,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,408,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3776,Πολιτική,1443,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6001,Ροδόπη,398,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,529,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,54,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η "ΑΝΑ.Σ.Α" για τον ετήσιο απολογισμό της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης
Η "ΑΝΑ.Σ.Α" για τον ετήσιο απολογισμό της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης
Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α" για τον ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής Δήμου Αλεξανδρούπολης:
https://4.bp.blogspot.com/-OY8AsEKUXx4/WQo3ELBg91I/AAAAAAABykc/jF9AAfiCrrYx55MbD4cvZa81JZjRAfdMQCLcB/s1600/anasa.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-OY8AsEKUXx4/WQo3ELBg91I/AAAAAAABykc/jF9AAfiCrrYx55MbD4cvZa81JZjRAfdMQCLcB/s72-c/anasa.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/05/blog-post_73.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/05/blog-post_73.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων