Αλεξανδρούπολη: Μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Μαζική μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθείται μέσα από τις διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΕΕ και ΔΝΤ έστειλαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Αλεξανδρούπολη: Μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά η Τοπική Γραμματεία Έβρου του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με απαγγελίες αποσπασμάτων από τον Επιτάφιο του Ρίτσου, από μέλη των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στην συνέχεια παρουσιάστηκε μονόπρακτο του Μπρεχτ για τον φασιστικό πόλεμο.


Έπειτα, διαβάστηκε η διακήρυξη του ΠΑΜΕ ενάντια στην ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που υπογράφεται από σωματεία και ομοσπονδίες στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Διαβάστηκε η ανακοίνωση του επιχειρησιακού σωματείου Ζούρα που καταγγέλλει την εργοδοσία για αυθαιρεσία απέναντι στα μέλη της διοίκησης του.


Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την γραμματεία του ΜΑΣ και της Ομοσπονδίας Μετάλλου Τουρκίας. Ο Τούρκος συνδικαλιστής Ντισβάν Γιουσούφ ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ για την πρόσκληση και την φιλοξενία και ανέδειξε την αδελφοσύνη των δύο λαών απέναντι στον κοινό εχθρό, τις αστικές τάξεις των χωρών μας.


Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Έβρου και πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα», εστιάζοντας στο πώς η εργατική τάξη θα προετοιμαστεί για να βαδίσει το δικό της δρόμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια. Πώς θα προετοιμαστεί για νέους σκληρούς αγώνες, για ρήξη με τους εκμεταλλευτές της και το πολιτικό τους προσωπικό μέχρι την ανατροπή της εξουσίας τους.


Η μαζική απεργιακή συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, περνώντας από τα δύο κτίρια που κατά την δεκαετία του 40 χρησιμοποιήθηκαν ως φυλακές από τους Γερμανούς αλλά και την ντόπια αστική τάξη, φυλακίζοντας κομμουνιστές και αγωνιστές. Συμβολικά, κατατέθηκαν λίγα λουλούδια ως φόρος τιμής.


Η πορεία κατέληξε στο πάρκο Εθνικής Αντιστάσεως όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από αντιπρόσωπους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ, ΚΝΕ, ΚΚΕ και Συνδικάτο Μετάλλου Τουρκίας. Ξεχωριστή στιγμή η από κοινού κατάθεση των αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ και του αντιπροσώπου της Ομοσπονδίας Μετάλλου Τουρκίας.


Η ομιλία του Διονύση Κλάδη:

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες,

Σήμερα απεργούμε και διαδηλώνουμε σε όλη την Ελλάδα! Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, όπως αρμόζει στην τάξη μας και τους μεγαλειώδεις αγώνες της. Όπως αρμόζει σε αυτή τη μέρα - σύμβολο της εργατικής πάλης απέναντι στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και της ταξικής διεθνιστικής αλληλεγγύης. Από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, την Καισαριανή του 1944 και τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές, η εργατική τάξη έχει να αναδείξει αμέτρητες θυσίες και αναρίθμητους ήρωες που μέσα από τις συγκρούσεις της ταξικής πάλης χάραξαν το δρόμο των εργατικών κατακτήσεων.

Στο Σικάγο του 1886 οι εργαζόμενοι, με μέτωπο απέναντι στους εκμεταλλευτές τους, χωρίς διαχωρισμούς μεταξύ τους, χωρίς φυλετικές διακρίσεις, μετανάστες και ντόπιοι, ενώθηκαν κάτω από το σύνθημα «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο, 8 ώρες ύπνο». Η εργατική τάξη στην πορεία έφτασε μέσα από θυσίες και αίμα μέχρι και την κατάκτηση της εξουσίας.

Έδειξε ότι η εργατική τάξη μπορεί να νικήσει όταν είναι οργανωμένη, όταν έχει το σχέδιο της, όταν είναι αποφασισμένη, όταν έχει επίγνωση ότι αυτό χρειάζεται υπομονή, επιμονή, αντοχή, πειθαρχία, σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κόμματα τους.

Η 1η ΜΑΗ είναι ημέρα ευθύνης για το πώς κάθε εργάτης και εργάτρια θα πάρουν μέρος στην οργάνωση της ταξικής πάλης, στην οργάνωση σε κάθε επιχείρηση με κάθε μορφή και τρόπο, για να χτιστεί η Συμμαχία όλων όσων βασανίζονται από τον ίδιο αντίπαλο: τα μονοπώλια, την ΕΕ. Των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, για να ανοίξει ο δρόμος της δικής τους προοπτικής.

Ημέρα ευθύνης για το πως η εργατική τάξη θα οπλίσει το δικό της όπλο: την ταξική ενότητα, την ταξική αλληλεγγύη. Πώς θα βαδίσει το δικό της δρόμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια. Πώς θα προετοιμαστεί για νέους σκληρούς αγώνες για ρήξη με τους εκμεταλλευτές της και το πολιτικό τους προσωπικό μέχρι την ανατροπή της εξουσίας τους.

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

131 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο, η πάλη της τάξης μας ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, συνεχίζεται. Η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Η πάλη για να αντιστοιχίσουμε το επίπεδο και την ποιότητα ζωής μας με τις τεράστιες δυνατότητες του σήμερα, που με τη δική μας δουλειά έχουν δημιουργηθεί.

Οι εξελίξεις, όμως, δημιουργούν νέες απαιτήσεις σε αυτή την πάλη. Βρισκόμαστε στο μάτι του ιμπεριαλιστικού κυκλώνα. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θεμελιώνεται στην άγρια εκμετάλλευση, με την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

«Όμως η ειρήνη τους και ο πόλεμός τους
Μοιάζουν όπως ο άνεμος και η θύελλα
Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους
Καθώς ο γιος από την μάνα
Έχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικά
Ο πόλεμός τους σκοτώνει
Ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους
»

Αυτοί οι στίχοι του Μπρεχτ περιγράφουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι εξελίσσεται, σήμερα, ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Ο καπιταλισμός, που αυξάνει τα πλούτη μιας «χούφτας» εκμεταλλευτών, «γεννά» την ίδια ώρα κρίσεις, κοινωνικά προβλήματα, τον πόλεμο, την προσφυγιά, με οδυνηρές συνέπειες για εκατομμύρια εργαζόμενους, βιοπαλαιστές.

Η ολομέτωπη επίθεση που καταδικάζει την εργατική τάξη σε κάθε χώρα στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, αποτελεί τη μια όψη του νομίσματος της ταξικής πολιτικής.

Την άλλη όψη αποτελεί ο άδικος, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που εξαπολύουν για τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών ομίλων, για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών. Η κυβέρνηση συμμετέχει δραστήρια στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε στην καθημερινότητά μας από τους κεφαλαιοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό παίρνει την πιο βάρβαρη και αποκρουστική μορφή της όταν οι ανταγωνισμοί, οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις τους καταλήγουν σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» περιέχει αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα και θα φέρουν νέα δεινά για τους εργαζόμενους. Η μείωση του αφορολόγητου θα ψαλιδίσει ακόμα περισσότερο το εργατικό εισόδημα, θα έρθει νέο πετσόκομμα σε συντάξεις και παροχές, ο αυτόματος κόφτης είναι εδώ. Η κυριακάτικη αργία που έχει μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο, τώρα οδεύει προς πλήρη κατάργηση, με τη νέα συμφωνία. Τα μέτρα αυτά αποτελούν απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων και τα περιβόητα «αντισταθμιστικά», που προβάλλουν για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, πάλι αυτούς θα έχουν αποδέκτες. Και δεν πρόκειται να σταματήσουν, θα συνεχίσουν να βαθαίνουν την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης με περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, με πιο αντιδραστικές παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία που αφορούν απολύσεις, ανταπεργία, θεσμοθέτηση «ειδικών οικονομικών ζωνών», επιδότηση του εργοδότη αντί του ανέργου. Τέτοια μέτρα, εξάλλου, προωθούνται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες καθώς και στην Ε.Ε., συνθέτοντας τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Εδώ ταιριάζουν οι στοίχοι του ποιητή που λένε: Μέχρι τώρα πεινούσαν όσοι είναι άνεργοι, τώρα πεινάνε και όσοι δουλεύουν.

Ποτέ και τίποτα δεν έχει «προσφερθεί» στους εργαζόμενους ως προϊόν κοινωνικού διαλόγου και συναίνεσης. Ούτε πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο με την επερχόμενη καπιταλιστική ανάκαμψη ή ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και τα υπόλοιπα ομονοούντα κόμματα. Έχουν τις ίδιες τεράστιες ευθύνες όλοι τους για το σφαγιασμό των δικαιωμάτων, της ζωής του λαού!

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Αυτό το σύνθημα συνοψίζει το περιεχόμενο της πάλης μας. Αυτό προβάλει η διακήρυξη μας που προσυπογράφεται μέχρι σήμερα από 104 Ομοσπονδίες , Ε.Κ. και Συνδικάτα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, 20 Συνδικαλιστικές Οργανώσεις διεθνώς και δεκάδες Τούρκους συνδικαλιστές!

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά, την εργατική αλληλεγγύη! Αλληλεγγύη το όπλο των λαών!

Για άλλη μια φορά εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης που δίνει τη μάχη απέναντι στη βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών που το στηρίζουν. Ανάμεσά τους και η ελληνική κυβέρνηση που εμβαθύνει τηνοικονομική και στρατιωτική συνεργασία της με το δολοφονικό αυτό κράτος. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 1.500 Παλαιστίνιους - πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ που βρίσκονται σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους. Απαιτούμε την απελευθέρωσή τους. Καταδικάζουμε την ύπαρξη πολιτικών κρατούμενων στο Ισραήλ. Ζητάμε να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ να επισκεφθούν τις φυλακές στο Ισραήλ και να συναντηθούν με αντιπροσωπεία των απεργών πείνας.

Απομονώνουμε τους εγκληματίες φασίστες - ναζιστές της Χρυσής Αυγής που εκτοξεύουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο με στόχο να χτυπήσουν συνολικά το εργατικό κίνημα. Είναι τσιράκια της εργοδοσίας, της πλουτοκρατίας και υπηρετούν με τον πιο ωμό και βίαιο τρόπο τα συμφέροντά της.

Παίρνουμε στα χέρια μας την πανεργατική - πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη. Χωρίς να χαθεί χρόνος, συζητάμε και αποφασίζουμε με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς μέσα από συλλογικές διαδικασίες για να μπουν περισσότεροι στην οργάνωση της επιτυχίας της απεργίας. Είμαστε σε ετοιμότητα αν η κυβέρνηση φέρει τα μέτρα πιο πριν, να απαντήσουμε άμεσα νωρίτερα.

Δημιουργούμε προϋποθέσεις κλιμάκωσης. Για να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα αντεργατικά σχέδιά τους, για να ανακτήσουμε όσα μας αφαίρεσαν τα τελευταία χρόνια,. Διαμορφώνουμε τη στάση μας σε κάθε περίπτωση με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας, θέτουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ενισχύουμε το μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμμαχίες, όπως ΝΑΤΟ - Ε.Ε.

Πάμε κόντρα στις διάφορες διαχειριστικές συνταγές που μας προτείνουν οι - κάθε «απόχρωσης» - πολιτικοί εκφραστές του ίδιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Πάμε κόντρα σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που έχουν συμφέρον να υπερασπίζονται αυτό το σάπιο σύστημα. Ανάμεσά τους, θλιβεροί υπερασπιστές, είναι οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Έχουν καθοριστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του συνδικαλιστικού - εργατικού κινήματος, τη δυσκολία στην οργάνωση του, στην απάντηση του!

Ο παλιός και νέος εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΜΕΤΑ και όλων των παραλαγών τους, μαζί και με τους διάφορους όψιμους επικριτές του, αυτοπροσδιοριζόμενους «ταξικούς», της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υιοθετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κοινούς στόχους με τους εκμεταλλευτές μας και καλλιεργούν αυταπάτες, ηττοπάθεια, μοιρολατρία, υποταγή.

Για το ΠΑΜΕ η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού - εργατικού κινήματος δεν είναι σύνθημα αλλά ζήτημα ζωτικής ανάγκης, για το σήμερα, για το μέλλον! Εμείς θέλουμε κίνημα μαζικό, μαχητικό, με ποδάρια στους χώρους δουλειάς, με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέλλον και προοπτική δε μπορεί να υπάρχει χωρίς τον παραγωγό του πλούτου, την εργατική τάξη.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες και υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά, μειωμένο ωράριο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές, όπως υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμό, αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας.

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και τα δεινά επακόλουθά της, όπως οι πόλεμοι και η προσφυγιά, είναι στόχος ρεαλιστικός και αναγκαίος για την εργατική τάξη και το κίνημά της. Είναι το δικό μας πατριωτικό καθήκον!

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΖΟΥΡΑ

Στις 24 Απριλίου 2017, η εργοδοσία στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ ανακοίνωσε τη μεθόδευση της απόλυσης ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση που έβαζε εμπόδιο στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Η ενέργεια αυτή συμπληρώνει όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι. Ενδεικτικά και μόνο, οφείλονται δεδουλευμένα 7 μηνών, πολλοί από τους εργαζόμενους δεν έχουν πάρει ένσημα, άλλοι εργάζονται Σάββατα, Κυριακές, αργίες, υπερωρίες, χωρίς αμοιβή, άλλοι ανασφάλιστοι, ενώ απουσιάζουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Όλα τα παραπάνω είχαν εκλείψει πανελλαδικά στα τμήματα όπου με την πρωτοπόρα δράση του Διοικητικού Συμβουλίου οι εργαζόμενοι οργάνωσαν την πάλη τους και διεκδίκησαν. Υπήρχε αντίσταση στις ορέξεις της εργοδοσίας, δεν πέρασαν μειώσεις ούτε άλλες αντεργατικές μεθοδεύσεις, υπήρχαν και κατακτήσεις, ενώ διαπραγματεύονταν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εντόπιζαν ως την πιο σημαντική κατάκτηση, ότι πλέον αντιμετωπίζονταν ως άνθρωποι και όχι ως ζώα όπως συνέβαινε προηγούμενα από την εργοδοσία των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ.

Οι συγκεκριμένες κατακτήσεις ήταν καρφί στο μάτι συνολικά της εργοδοσίας, ειδικότερα στους βιομήχανους της πτηνοτροφίας όπου και στις δικές τους επιχειρήσεις συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα. Για το λόγο αυτό η εργοδοσία των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ με τη στήριξη και των υπολοίπων, κατά τα άλλα “ανταγωνιστών” του, έχει εξαπολύσει επίθεση χωρίς προηγούμενο στους εργαζόμενους και το σωματείο τους.

Χαρακτηριστικό της συντονισμένης επίθεσης είναι η συκοφάντηση αυτού του αγώνα μέσα σε όλους του εργασιακούς χώρους της πτηνοτροφίας. Αναπαράγουν πως η μείωση της παραγωγικής δραστηριότητας στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ είναι αποτέλεσμα των αγώνων. Με αυτόν τον τρόπο καλούν όλους τους εργαζόμενους για να μην κλείσει η επιχείρηση να δουλεύουν απλήρωτοι, χωρίς ένσημα, κινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή από τις ελλείψεις στην υγιεινή και την ασφάλεια, με την τρομοκρατία να βασιλεύει.

Η αλήθεια είναι ότι οι επιχειρήσεις δεν κλείνουν επειδή οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να ζήσουν καλύτερα αυτοί και οι οικογένειές τους αλλά επειδή σκοπός τους είναι το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος σε συνθήκες ανταγωνισμού. Αυτή η πραγματικότητα οδηγεί επιχειρήσεις στο κλείσιμο ακόμα και όταν είναι κερδοφόρες.

Είναι μεγάλες και διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων που στηρίζουν τη μεγαλοεργοδοσία και με το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνουν διευκολύνουν την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Για τη κατάσταση στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο έχουν λάβει γνώση όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Παρόλα αυτά η επίθεση κλιμακώνεται ενώ τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την εργοδοσία.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ. Το ταξικό κίνημα θα δώσει το παρόν στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν προκειμένου να σταματήσει εδώ και τώρα η μεθόδευση της απόλυσης ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου.


Η ομιλία του Τούρκου συνδικαλιστή Ντισβάν Γιουσούφ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σας χαιρετούμε όλους θερμά εκ μέρους της εργατικής τάξης της Τουρκίας.

Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά σαν ημέρα διεθνούς ένωσης, αγώνα και αλληλεγγύης της εργατικής τάξης.

Περνάμε από μέρες που καπιταλισμός πνίγει την ανθρωπότητα στον σκοταδισμό. Από μέρες που οι κραυγές που ακούγονται από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα προμηνύουν έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Εκατομμύρια εργάτες θύματα των περιφερειακών πολέμων αναγκάζονται να ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους.

Οι πρόσφυγες εργάτες στις χώρες που πηγαίνουν δουλεύουν κάτω από την πιο βάρβαρη εκμετάλλευση των αφεντάδων.

Αυτή είναι η εικόνα σε ένα κόσμο που το εργατικό κίνημα έχει χάσει το προβάδισμα.

Τα αφεντικά ξεδιάντροπα βάζουν χέρι σε κάθε κεκτημένο δικαίωμά μας. η εργατική τάξη γίνεται θύμα βαθιάς εκμετάλλευσης. Η επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη σήμερα με την ανεργία, την ανομία, την έλλειψη της κοινωνικής ασφάλειας, τα παιδιά εργάτες δεν διαφέρει από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού πριν 150 χρόνια.

Η Τουρκία βρίσκεται στη μέση αυτής της σκοτεινής εικόνας. Όμως σύντροφοι μην ξεχνάτε ότι οι κομμουνιστές όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες του γεωγραφικού χώρου που ζούμε, δεν χάνουν τις ελπίδες τους. Επειδή γνωρίζουμε ότι η εργατική τάξη είναι ανίκητη, ότι το μέλλον θα χτιστεί με τα χέρια μας.

Η Τουρκία με την κυβέρνηση του κόμματος Δικαιοσύνης και Προόδου (ΑΚΠ), έχει φτάσει στα πρόθυρα του γκρεμού. Η αστική τάξη προσπαθεί να φορτώσει το λογαριασμό της κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης.

Σχετικά με την ανοιχτή νοθεία που διεξάγει στο δημοψήφισμα για το προεδρικό σύστημα πριν δύο εβδομάδες, τα αστικά κόμματα και τα αφεντικά της χώρας δε διστάχτηκαν να κλείσουν τα μάτια για χάρη ενός νέου συμβιβασμού.

Δεν είναι μονάχα οι ψήφοι του λαού που νοθεύτηκαν. Τα κόμματα των αφεντάδων, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης έχουν βάλει μάτι σε κάθε εργατικό λαϊκό δικαίωμα. Οι απολύσεις με πρόσχημα την οικονομική κρίση, οι πιέσεις για δήθεν ελαστικότητα, η κατάργηση της αποζημίωσης απόλυσης και η δημιουργία καινούργιων κονδυλίων με τις περικοπές των μισθών μας είναι τα νέα θέματα της επικαιρότητας τους.

Αυτόν τον σκοταδισμό στην χώρα μου αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα που παλεύει ενάντια σε αυτόν θα τον συντρίψει το φως της εργατικής τάξης. Όσες και αν είναι οι δυσκολίες του αγώνα μας, βασιζόμαστε στην μεγάλη γνώση και την εμπειρία που έχουμε συσσωρεύσει. Όλες αυτέ οι επιθέσεις, δείχνουν πόσο βαθιά είναι η καπιταλιστική κρίση. Όσο δυσκολεύονται να κυβερνήσουν, τόσο μεγαλώνει η κρίση.

Ενώ εμείς συνεχίζομαι να αντιστεκόμαστε θα δυναμώνουμε την πάλη μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε.

Αγαπητοί σύντροφοι είναι μεγάλη μας τιμή, να παρευρισκόμαστε αυτήν την πρωτομαγιά εδώ, μαζί με τους συντρόφους από το ΠΑΜΕ, μαζί με εσάς.

Θέλουμε να εκφράσουμε με όλη την πίστη μας και από εδώ, την συμπαράσταση μας στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8463,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,686,Δράμα,114,Έβρος,18336,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2523,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1478,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3868,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6134,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,550,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αλεξανδρούπολη: Μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Αλεξανδρούπολη: Μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Μαζική μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθείται μέσα από τις διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΕΕ και ΔΝΤ έστειλαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgf-GhPpwg9ulsl7vhIosHcd0IjOs3J0DXLCsfON0uGhti77c6GEIM32vGgzFk3UtO80-0ezDjWVBnaAJMM-kBVo0MOXgtZ0Od-wmCkV8THc0pDuNemRy9ABiajIBHS-SP1ThLA1ywObLg/s1600/DSC03053.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgf-GhPpwg9ulsl7vhIosHcd0IjOs3J0DXLCsfON0uGhti77c6GEIM32vGgzFk3UtO80-0ezDjWVBnaAJMM-kBVo0MOXgtZ0Od-wmCkV8THc0pDuNemRy9ABiajIBHS-SP1ThLA1ywObLg/s72-c/DSC03053.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/05/blog-post_62.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/05/blog-post_62.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων