Οι Νοτιοκορεάτες τουρίστες του... Έβρου και οι... άσχετοι

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, ο κ. Χατζημιχαήλ και οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι Νοτιοκορεάτες που έρχονται στην Ελλάδα μέσω των τελωνείων του Έβρου επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τη Λυδία Καβάλας, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Οι Νοτιοκορεάτες τουρίστες του... Έβρου και οι... άσχετοι
Το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, κοντά στους Φιλίππους, επισκέπτονται οι Νοτιοκορεάτες
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικές ιστοσελίδες με τίτλους «Ανεξήγητος αριθμός Νοτιοκορεατών επισκέπτεται τον Έβρο μέσω Τουρκίας!» και «Τι γυρεύουν οι Νοτιοκορεάτες στην Αλεξανδρούπολη», ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης και η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για το σύνολο των οδικών αφίξεων από Τουρκία στον Έβρο μέσω των τελωνείων των Κήπων και των Καστανεών, για το πρώτο τετράμηνο του 2017.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία ένα ποσοστό αυτών των επισκεπτών προέρχονται από τη Νότια Κορέα! Πρόκειται για τουρίστες από την Ασία που φτάνουν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και εν συνεχεία οδικώς στον Έβρο, ωστόσο ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης προσπαθεί να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για τους τουρίστες της συγκεκριμένης καταγωγής.

Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, διερευνά το γεγονός της άφιξης σημαντικού αριθμού Νοτιοκορεατών στην Αλεξανδρούπολη ή/και στη Θράκη μέσω των δύο τελωνείων του Έβρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, έως τώρα δεν έχει εξηγηθεί ο αριθμός αυτός και γίνονται προσπάθειες με τις αρμόδιες αρχές να γίνει κατανοητό τι είναι αυτό που οδηγεί τους Νοτιοκορεάτες από την Τουρκία... στον Έβρο!

«Θα έχει σίγουρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν αναλυθούν τα στοιχεία να μάθουμε... τι είναι αυτό που οδηγεί συγκεκριμένα τους Νοτιοκορεάτες μέχρι τα μέρη μας», καταλήγουν τα δημοσιεύματα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, ο κ. Χατζημιχαήλ και οι... δημοσιογράφοι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι Νοτιοκορεάτες που έρχονται στην Ελλάδα μέσω των τελωνείων του Έβρου επισκέπτονται τους Φιλίππους και τη Λυδία Καβάλας, την Αμφίπολη, την Απολλωνία, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Το Alexandroupoli Online είναι εδώ για να λύσει τις απορίες σας...

Ο Χριστιανισμός έφτασε στην Ευρώπη με αφετηρία τους Φιλίππους. Το 49 μ.Χ. ο Απόστολος Παύλος έφτασε κατά την δεύτερη αποστολική περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία. Αρχικά επισκέφτηκε τη Νεάπολη, τη σημερινή Καβάλα κι από εκεί συνέχισε με προορισμό τους Φιλίππους.

Εκεί, σύμφωνα με την παράδοση, ο Απόστολος Παύλος βάπτισε στις όχθες του ποταμού Ζυγάκτη μια ευσεβή γυναίκα, την Λυδία. Ήταν η πρώτη Ευρωπαία χριστιανή, καθώς ήταν η πρώτη που έλαβε το άγιο βάπτισμα επί ευρωπαϊκού εδάφους και βοήθησε ουσιαστικά στη διάδοση του Θείου Λόγου. Η Αγία Λυδία η Φιλιππησία είναι αγία τόσο της Ορθόδοξης όσο και της Καθολικής Εκκλησίας.

Αργότερα, ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε στο σημείο αυτό την πρώτη χριστιανική κοινότητα σε ευρωπαϊκό έδαφος. Έκτοτε, οι Φίλιπποι θεωρούνται η πύλη μέσω της οποίας ο Χριστιανισμός έφτασε στην Ευρώπη και από εκεί διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Η επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Φιλιππησίους είναι ένα σημαντικό βιβλικό κείμενο της Καινής Διαθήκης.


Στο Ζυγάκτη ποταμό δυτικά των Φιλίππων το 1972 ο τότε Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Αλέξανδρος ξεκινά την ανέγερση του βαπτιστηρίου της Αγίας Λυδίας, που σύντομα θα γίνει παγκοσμίως γνωστό και θα αποτελέσει πόλο έλξης πιστών από κάθε γωνιά της γης. Ο ναός αφιερωμένος στην Αγία Λυδία συγκεντρώνει τους πιστούς για να τιμηθεί η Αγία στις 20 Μαΐου κάθε χρόνο, τελώντας βαπτίσεις ενηλίκων στο υπαίθριο βαπτιστήριο του Ζυγάκτη ποταμού.

Η ισόρροπη κτηριακή ανάπτυξη του συγκροτήματος του βαπτιστηρίου της Αγίας Λυδίας και η προβολή στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινότητα της πνευματικής ακτινοβολίας και του σημαντικού ιστορικού ρόλου των Φιλίππων, επιβάλει και πραγματοποιεί στα μέσα του 2011 την ανέγερση στον ευρύτερο χώρο του ιερού βαπτιστηρίου ενός ακόμη οικοδομήματος κατάλληλο για τη δημιουργία ενός πνευματικού και επιστημονικού κέντρου όπου η κτηριολογική του οργάνωση είναι ικανή να πραγματοποιεί παγκόσμια συνέδρια. Το συγκρότημα αυτό ονομάζεται «συνεδριακό κέντρο Απόστολος Παύλος» και εγκαινιάστηκε στις 20 Μαΐου 2011 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.


Το 2016 ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων ανακηρύχθηκε από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε αφορμή για την προσπάθεια τόνωσης του τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονία. Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων θεωρείται ένας από τους διασημότερους τόπους προσκυνήματος και συγκαταλέγεται μεταξύ των κύριων πόλων έλξης θρησκευτικού τουρισμού.

Ο επίσημος Ρωμαιοκαθολικός Οργανισμός Θρησκευτικού Τουρισμού "Opera Romana Pellegrinaggi", που διακινεί εκατομμύρια Ρωμαιοκαθολικών τουριστών ανά τον κόσμο, ενέταξε πρόσφατα στο πρόγραμμα θρησκευτικών περιηγήσεων και τους δρόμους πολιτισμού στην Ελλάδα, στους οποίους περιλαμβάνονται τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" του 2014, εδώ και πολλά χρόνια χιλιάδες χριστιανοί από ολόκληρο τον κόσμο επισκέπτονται περιοχές της Ελλάδας από τις οποίες πέρασε ο Απόστολος Παύλος. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, όμως εντείνονται από τις 25 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, αναφέρει ο πατήρ Ελευθέριος από το βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στην Καβάλα.

Πρόκειται για Ορθόδοξους, Ρωμαιοκαθολικούς, Αγγλικανούς, Προτεστάντες και εκπροσώπους άλλων ομολογιακών κατευθύνσεων που διανύουν κάθε χρόνο χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ευρώπη και την Ασία. Τελευταία, διανυκτερεύσεις καταγράφονται στην Καβάλα και από Κινέζους και Ιάπωνες.

Ομάδες προσκυνητών - συχνά από τη Νότια Κορέα - επισκέπτονται, μεταξύ άλλων, την εκκλησία και προσεύχονται στην τοποθεσία της βάπτισης της Αγίας Λυδίας. Να σημειωθεί ότι στη Νότια Κορέα το 48% του πληθυσμού (περίπου 24,7 εκατ. κάτοικοι) είναι χριστιανοί.

Ο πατήρ Ελευθέριος, επικαλούμενος στοιχεία της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου τονίζει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια υπάρχει έντονη παρουσία στην περιοχή πολλών επισκεπτών από τη Νότια Κορέα, όπου λειτουργεί Ορθόδοξη Μητρόπολη.

Σύμφωνα με το Δήμο Καβάλας, και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας με αφορμή τον εορτασμό της, γίνονται ομαδικές βαπτίσεις ενηλίκων ενώ η επισκεψιμότητα από το εξωτερικό αυξάνεται ιδιαίτερα κατά τις ημέρες αυτές.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,572,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2026,Αλεξανδρούπολη,8213,Άμυνα,334,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2994,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3200,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,92,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,661,Δράμα,114,Έβρος,17951,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2457,Εκκλησία,1203,Εκπαίδευση,1419,Ελλάδα,1283,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,626,Εργασία,23,Εργασιακά,281,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,706,Ιστορία,219,Καβάλα,188,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,549,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,581,Ορεστιάδα,1418,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,407,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3774,Πολιτική,1442,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,5997,Ροδόπη,398,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,529,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Οι Νοτιοκορεάτες τουρίστες του... Έβρου και οι... άσχετοι
Οι Νοτιοκορεάτες τουρίστες του... Έβρου και οι... άσχετοι
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, ο κ. Χατζημιχαήλ και οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι Νοτιοκορεάτες που έρχονται στην Ελλάδα μέσω των τελωνείων του Έβρου επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τη Λυδία Καβάλας, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.
https://2.bp.blogspot.com/-fR7YU5DalZk/WSRDHncYOmI/AAAAAAABziw/Z_yW90Z4fNEy6VQ8peRHcWE9nhh7lcoIwCLcB/s1600/Agia%2BLydia.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-fR7YU5DalZk/WSRDHncYOmI/AAAAAAABziw/Z_yW90Z4fNEy6VQ8peRHcWE9nhh7lcoIwCLcB/s72-c/Agia%2BLydia.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/05/blog-post_128.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/05/blog-post_128.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων