Έναρξη των εργασιών του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» στην Αλεξανδρούπολη

Παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και της Επικεφαλής του Προγράμματος «Δρόμος του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Alla Peressolova, ξεκίνησαν στην Αλεξανδρούπολη οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού.

Έναρξη των εργασιών του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» στην Αλεξανδρούπολη
Ξεκίνησαν παρουσία αρχών και φορέων της Περιφέρειας οι εργασίες του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το Υπουργείο Τουρισμού και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης το διήμερο 26 και 27 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά την επίσημη έναρξη του Εργαστηρίου χαιρετισμούς απηύθυναν η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και η Επικεφαλής του Προγράμματος «Δρόμος του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Alla Peressolova.

Προβλήθηκαν επίσης βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai και του Αναπληρωτή Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Antti Peltomäiki.


Στον χαιρετισμό της η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού στην εμπέδωση της σταθερότητας, της ειρήνης και της ανάπτυξης, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα επιδιώκει τις διακρατικές συνεργασίες που προωθούν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την τουριστική ταυτότητα κάθε περιοχής.


Ο κ. Μέτιος εξήρε αρχικά τη σημασία του Προγράμματος «Δρόμος του Μεταξιού» και της «Πρωτοβουλίας Τουριστικής Ανάπτυξης του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού σε διακρατικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θέτει ως στόχους τη δημιουργία μιας ελκυστικής τουριστικής ταυτότητας, τη σύναψη τουριστικών συνεργασιών και την ενίσχυση των τουριστικών της υποδομών και υπογράμμισε ότι η διοργάνωση του Εργαστηρίου στην Αλεξανδρούπολη θα ωφελήσει πολλαπλά την Περιφέρεια στην κατεύθυνση μιας βιώσιμης, υπεύθυνης και ανταγωνιστικής τουριστικής ανάπτυξης.

Ο κ. Μέτιος υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ σε σχέση με το είδος διακρατικού τουρισμού που προωθεί το Πρόγραμμα «Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού», όπως είναι η γεωγραφική της θέση, η προσβασιμότητά της και τα έργα υποδομής της στον τομέα των μεταφορών, και εξέφρασε την ελπίδα η γνωριμία ανάμεσα στους φορείς του τουρισμού που συμμετέχουν στο Εργαστήριο να εξελιχθεί σε συστηματική συνεργασία.


Η κ. Alla Peressolova από την πλευρά της, ευχαρίστησε την κ. Κουντουρά και τον κ. Μέτιο για τη στήριξή τους στις πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα και τη σημασία του Προγράμματος του «Δρόμου του Μεταξιού» για τον βιώσιμο διακρατικό τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της έναρξης του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού», τέλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης παρουσίασε την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως τουριστικού προορισμού.


Με το πέρας της επίσημης έναρξης, ο κ. Μέτιος είχε συνάντηση με την κ. Κουντουρά και την κ. Peressolova, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου, της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού κ. Ευρυδίκης Κουρνέτα, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη, κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια στον τομέα του Τουρισμού, συμφώνησαν να έχουν τακτική επικοινωνία και συνεργασία και εξέτασαν το ενδεχόμενο να εργαστούν από κοινού ώστε να υπάρξει συνέχεια στη διοργάνωση εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστου Μέτιου

Κυρίες και Κύριοι,

Σας καλωσορίζω στην Ελλάδα και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ως Διοίκηση της Περιφέρειας, νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή, που μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνδιοργανώνουμε στον Έβρο μας και στην πόλη της Αλεξανδρούπολης το «1ο Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» με συμμετοχή φορέων από διάφορες χώρες του κόσμου.

Η «Πρωτοβουλία Τουριστικής Ανάπτυξης του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» καθώς και το Πρόγραμμα «Δρόμος του Μεταξιού» στο οποίο αυτή εντάσσεται, είναι μακροπρόθεσμα σχέδια με παγκόσμια απήχηση, αφού συμμετέχουν 33 και πλέον χώρες από την Άπω Ανατολή μέχρι τη Δυτική Ευρώπη.

Και τα δύο αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού και για αυτόν το λόγο αξίζουν συγχαρητήρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Η πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης αυτού του βεληνεκούς στην περιοχή μας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Σε μια περίοδο προκλήσεων αλλά και ευκαιριών όπως η σημερινή, κατά την οποία η Περιφέρειά μας θέτει ως βασικούς στόχους
  • τη δημιουργία μιας ελκυστικής τουριστικής ταυτότητας,
  • τη σύναψη τουριστικών συνεργασιών
  • και την ενίσχυση των τουριστικών της υποδομών,
η διοργάνωση του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δρόμου του Μεταξιού», μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων αυτών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν, η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και γνώσεων καθώς και η δικτύωση με τουριστικούς φορείς υψηλού επιπέδου, πιστεύουμε ότι θα ωφελήσουν σημαντικά την Περιφέρειά μας, καθώς τα ζητήματα που θα τεθούν αυτές τις δύο μέρες μας απασχολούν.

Στην Ελλάδα, έχουμε το προνόμιο να είμαστε μια από τις χώρες από τις οποίες διέρχεται «ο Δρόμος του Μεταξιού».

Φιλοδοξούμε λοιπόν, το πρώτο αυτό Εργαστήριο, να συμβάλει σημαντικά σε μια βιώσιμη, υπεύθυνη και ανταγωνιστική τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, με την αξιοποίηση νέων τουριστικών προϊόντων και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας διακρατικού τουρισμού.

Άλλωστε, η γεωγραφική θέση της Περιφέρειάς μας που είναι εύκολα προσβάσιμη από πολλές χώρες, καθώς διαθέτει δύο αεροδρόμια, δύο λιμάνια και σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, είναι ιδανική για αυτό το είδος τουρισμού.

Κάποιος που ακολουθεί τον Δρόμο του Μεταξιού, επισκέπτεται διάφορες χώρες. Μία από αυτές θα είναι πλέον και η χώρα μας και φυσικά η Περιφέρειά μας.

Είμαστε σίγουροι, ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - με τη γεωγραφική της θέση, το φυσικό της πλούτο, τα ιστορικά και θρησκευτικά της μνημεία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την τοπική κουζίνα και την παραγωγική δυνατότητα - που διαθέτει, θα κερδίσει το ενδιαφέρον και την προσοχή σας.

Εύχομαι, λοιπόν, το «1ο Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού», να έχει εποικοδομητικά αποτελέσματα και εκφράζω την επιθυμία την πρώτη αυτή συνάντηση και γνωριμία να ακολουθήσει μια συστηματική συνεργασία.

Σας εύχομαι να έχετε μια ευχάριστη διαμονή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και η περιήγησή σας στον Έβρο να σας δώσει αρκετά ερεθίσματα, ώστε να σας έχουμε σύντομα και πάλι κοντά μας.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,616,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2052,Αλεξανδρούπολη,8661,Άμυνα,351,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3029,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3350,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,98,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,708,Δράμα,117,Έβρος,18637,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2607,Εκκλησία,1241,Εκπαίδευση,1517,Ελλάδα,1323,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,636,Εργασία,23,Εργασιακά,305,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,766,Ιστορία,233,Καβάλα,196,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,596,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,679,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,216,Οικολογία,345,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1531,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,433,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3912,Πολιτική,1504,Πολιτισμός,225,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,14,Πρώτο Θέμα,6225,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,672,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,570,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,54,Υγεία,1107,Φέρες,399,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Έναρξη των εργασιών του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» στην Αλεξανδρούπολη
Έναρξη των εργασιών του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» στην Αλεξανδρούπολη
Παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και της Επικεφαλής του Προγράμματος «Δρόμος του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Alla Peressolova, ξεκίνησαν στην Αλεξανδρούπολη οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj86DufqeXVC7nlF5Xd1-i4jg-c6bNdqijGM33UAeDmnlr2aNlfbhqTFyPfoEQ1F1qV9lTL4EG4OtB8p7OImVtK4MrRYLjAgVnVXFM7veWRODOjenaA5VV0C8LXLuyvNtub1MocjVCfJAg/s1600/DSCF00468.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj86DufqeXVC7nlF5Xd1-i4jg-c6bNdqijGM33UAeDmnlr2aNlfbhqTFyPfoEQ1F1qV9lTL4EG4OtB8p7OImVtK4MrRYLjAgVnVXFM7veWRODOjenaA5VV0C8LXLuyvNtub1MocjVCfJAg/s72-c/DSCF00468.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/04/1_26.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/04/1_26.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων