Από την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε ο κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων της ΚΕΔΕ για την προωθούμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση

Η ΚΕΔΕ ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη ένα αυτοδιοικητικό οδοιπορικό για να ενημερώσει τους αιρετούς και τις τοπικές κοινωνίες για τις κυβερνητικές ανατροπές που ετοιμάζουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε ο κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων της ΚΕΔΕ για την προωθούμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση
Με αντικείμενο τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α' βαθμού απέναντι στις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στον Καλλικράτη, ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα από την Αλεξανδρούπολη ο κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που προηγήθηκε της συνάντησης με τους αιρετούς του Α' Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, «η ΚΕΔΕ ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη, από τα σύνορα της Ελλάδος ένα αυτοδιοικητικό οδοιπορικό για να ενημερώσει τους αιρετούς και τις τοπικές κοινωνίες για τις κυβερνητικές ανατροπές που ετοιμάζουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού έχει ιστορική ευθύνη να ζητήσει μαζί με τους πολίτες να γίνει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» σημείωσε ο κ. Πατούλης και τόνισε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης οφείλει να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα της ΚΕΔΕ για τα οποία οι δήμαρχοι και οι πολίτες αναμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις.


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα η ΚΕΔΕ έχει αποδείξει με τη στάση και τις πράξεις της ότι λειτουργεί αυτοδιοικητικά, κάτι που δεν το έχει πράξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία επιχειρεί μέσα από τις αλλαγές που προωθεί στο πλαίσιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εξυπηρετήσει κομματικά συμφέροντα.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Πολιτική ηγεσία του, αντί να υιοθετήσει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, σεβόμενη τον αυτοδιοικητικό χάρτη του Κογκρέσου, επιχειρεί να περάσει τις αλλαγές του Καλλικράτη χωρίς ουσιαστικό διάλογο. Αν αυτό δεν αλλάξει τότε η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δώσει τις δικές της απαντήσεις».

Να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των ενημερωτικών συναντήσεων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ προανήγγειλε ότι στις αρχές Απριλίου θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ προκειμένου να εκτιμηθούν τα δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο που θα αντιδράσουν οι δήμαρχοι.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης επανέλαβε την αντίθεσή του στην πρόσφατη πρωτοβουλία των εκπροσώπων της Νομοθετικής Εξουσίας από την πλευρά της Κυβέρνησης, να νομοθετήσουν ειδική διάταξη στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με την οποία μειώνεται ο συντελεστής υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για το πολιτικό προσωπικό της χώρας, με βρίσκει αντίθετο.

«Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι αντοχές των συμπολιτών μας, οι βουλευτές να ψηφίζουν νόμους που μειώνουν τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν, ανεξάρτητα αν από τη ρύθμιση αυτή φαίνεται ότι ωφελούνται και οι Δήμαρχοι. Καταθέτουμε τη πρόταση κανένας δημόσιος αιρετός να μην παίρνει περισσότερα χρήματα από όσα παίρνει ο δήμαρχος Αθηναίων. Επιτέλους θα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις προκειμένου ο τόπος να αποφασίζει για τον τόπο του» είπε ο κ. Πατούλης και σημείωσε ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να αποδυναμώσει το θεσμό της αυτοδιοίκησης το οποίο φαίνεται μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς κατά τον χαιρετισμό του στην συνάντηση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα προβλήματα στην άσκηση διοίκησης είναι κοινά για τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Ενδεικτικά αναφέρω την υποστελέχωση των υπηρεσιών και την υποχρηματοδότηση. Θα έπρεπε σήμερα να συζητάμε για το μέλλον και την ισχυροποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, και όχι για την υποβάθμιση και τον έλεγχο αυτής από το κεντρικό κράτος».

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αν. Μακεδονίας - Θράκης Ευάγγελος Λαμπάκης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, αφού καλωσόρισε τους αιρετούς υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απογυμνώσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μην είναι ανεξάρτητη. Στη συνέχεια ο κ. Λαμπάκης υπογράμμισε ότι «ο Π. Σκουρλέτης μοιράζει χρήματα για να πάρει με το μέρος του ορισμένους δημάρχους».

Στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συμμετείχαν οι Αντιπρόεδροι Γ. Καραγιάννης και Δ. Καφαντάρης, το μέλος του Δ.Σ. Γ. Πετρίδης, ο Δ. Μπίρμπας επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Β. Πάνου.

Παρόντες στην ενημερωτική συνάντηση ήταν και οι παρακάτω αιρετοί:

Τσιτιρίδης Ιωάννης, Δήμαρχος Δ. Αβδήρων
Λαμπάκης Ευάγγελος, Δήμαρχος Δ. Αλεξανδρούπολης
Βαμβακερός Αντώνιος, Πρόεδρος Πολυκοινωνικού Δ. Αλεξανδρούπολης
Βαταμίδης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Δ. Αλεξανδρούπολης
Γκοτσίδης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Δ.Σ. Δ. Αλεξανδρούπολης
Κουκουράβας Γιώργος, Αντιδήμαρχος Δ. Αλεξανδρούπολης
Αρβανιτίδης Τριαντάφυλλος, Πρόεδρος ΤΙΕΔΑ Δ. Αλεξανδρούπολης
Μυτιληνός Ευάγγελος, Πρόεδρος ΔΕΥΑ Δ. Αλεξανδρούπολης
Ουζουνίδης Γιώργος, Δ.Σ. Δ. Αλεξανδρούπολης
Ζιώγας Χρήστος, Αντιδήμαρχος Δ. Αλεξανδρούπολης
Παντελίδης Γιώργος, Αντιδήμαρχος Δ. Αλεξανδρούπολης
Γκότσης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φερών Δ. Αλεξανδρούπολης
Μεϊμάρογλου Εμ., Δ.Σ. Δ.Ε. Φερών Δ. Αλεξανδρούπολης
Καζάκος Γιώργος, Πρόεδρος Δ.Κ. Αισύμης Δ. Αλεξανδρούπολης
Αετόπουλος Κυριάκος, Δ.Σ. Δ. Αλεξανδρούπολης
Γερακόπουλος Χρήστος, Δ.Σ. Δ. Αλεξανδρούπολης
Ζητάκης Παναγιώτης, Δ.Σ. Δ. Αλεξανδρούπολης
Μπίκος Χρήστος, Δ.Σ. Δ. Αλεξανδρούπολης
Τσονίδου Ελισάβετ, Δ.Σ. Δ. Αλεξανδρούπολης
Χατζηαναγνώστου Κων/νος, Δ.Σ. Δ. Αλεξανδρούπολης
Χατζή Μεμέτ Ριζβάν, Δ.Σ. Δ. Αρριανών
Σαλή Γιουσούφ, Δ.Σ. Δ. Αρριανών
Χατζή Μεμέτ Χουσείν, Πρόεδρος Δ.Σ. Δ. Αρριανών
Πατσουρίδης Παρασκευάς, Δήμαρχος Δ. Διδυμοτείχου
Μαμσάκος Χριστόδουλος, Δήμαρχος Δ. Δράμας
Ηλιάδης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Δ. Δράμας
Σολάκης Άγγελος, Αντιδήμαρχος Δ. Δράμας
Τσεπίλης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Δ. Δράμας
Καψημάλης Γιάννης, Πρόεδρος ΔΕΥΑ Δ. Δράμας
Τσανάκα Δήμητρα, Δήμαρχος Δ. Καβάλας
Πετρίδης Γιώργος, Δήμαρχος Δ. Κομοτηνής
Γκαράνης Γιάννης, Δ.Σ. Δ. Κομοτηνής
Μενεσελίδου Σοφία, Δ.Σ. Δ. Κομοτηνής
Καζάκου Φελίνα, Δ.Σ. Δ. Κομοτηνής
Γραβάνης Αντώνης, Δ.Σ. Δ. Κομοτηνής
Οσμάν Σεντάτ, Αντιδήμαρχος Δ. Μαρώνειας-Σαπών
Χαριτόπουλος Ντίνος, Δ.Σ. Δ. Μαρώνειας-Σαπών
Σταυρίδης Ηλίας, Δ.Σ. Δ. Μαρώνειας-Σαπών
Ματσάρα Κυριακή, Δ.Σ. Δ. Μαρώνειας-Σαπών
Αντωνιάδης Γεώργιος, Δ.Σ. Δ. Μαρώνειας-Σαπών
Δουδουλακάκης Πέτρος, Δ.Σ. Δ. Μαρώνειας-Σαπών
Τσομπανόπουλος Ευάγγελος, Δήμαρχος Δ. Νέστου
Βαλσαμίδης Νίκος, Αντιδήμαρχος Δ. Νέστου
Αργυράκης Μιχάλης, Δ.Σ. Δ. Νέστου
Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, Αντιδήμαρχος Δ. Νέστου
Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, Δήμαρχος Δ. Ξάνθης
Γκιρτζίκη Αλεξία, Αντιδήμαρχος Δ. Ξάνθης
Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος, Δ.Σ. Δ. Ξάνθης
Ταρενίδης Παναγιώτης, Δ.Σ. Δ. Ξάνθης
Καμαρίδης Ιπποκράτης, Δ.Σ. Δ. Ξάνθης
Μπένης Δημήτρης, Δ.Σ. Δ. Ξάνθης
Σδρέβανος Μαρίνος, Πρόεδρος ΔΕΥΑ Δ. Ξάνθης
Μαυρίδης Βασίλειος, Δήμαρχος Δ. Ορεστιάδας
Καραγιάννης Γεώργιος, Πρόεδρος Δ.Σ. Δ. Ορεστιάδας
Αναστασιάδης Φίλιππος, Δήμαρχος Δ. Παγγαίου
Αθανασιάδης Θεόδωρος, Γραμματέας ΠΕΔ ΑΜ-Θ Δ. Προσοτσάνης
Αναστασιάδης Ηλίας, Δ.Σ. Δ. Προσοτσάνης
Βίτσας Αθανάσιος, Δήμαρχος Δ. Σαμοθράκης
Ατζανός Παναγιώτης, Δ.Σ. Δ. Σαμοθράκης
Πουλιλιός Ευάγγελος, Δήμαρχος Δ. Σουφλίου
Δαβής Απόστολος, Δ.Σ. Δ. Σουφλίου
Μίχογλου Θωμάς, Δήμαρχος Δ. Τοπείρου
Κουτσουμιχάλης Χαράλαμπος, Αντιδήμαρχος Δ. Τοπείρου
Παπαδόπουλος Δημήτριος, Δ.Σ. Δ. Τοπείρου
Πέτροβιτς Δημήτριος, Αντιπεριφερειάρχης Ν. Έβρου
Βενετίδης Κώστας, Π.Σ. Έβρου
Εξακουστός Κωνσταντίνος, Π.Σ. Έβρου
Γκιρτζίκης Γεώργιος, Πρώην Πρόεδρος Ε.Π.Ο. Δ. Ξάνθης
Γκιρτζίκη Ελένη, Παρατηρητής Δ. Ξάνθης
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,572,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2025,Αλεξανδρούπολη,8205,Άμυνα,334,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2994,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3198,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,661,Δράμα,114,Έβρος,17941,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2456,Εκκλησία,1202,Εκπαίδευση,1419,Ελλάδα,1283,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,625,Εργασία,23,Εργασιακά,280,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,705,Ιστορία,219,Καβάλα,187,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,548,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,580,Ορεστιάδα,1418,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,407,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3773,Πολιτική,1442,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,5995,Ροδόπη,397,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,528,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε ο κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων της ΚΕΔΕ για την προωθούμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση
Από την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε ο κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων της ΚΕΔΕ για την προωθούμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση
Η ΚΕΔΕ ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη ένα αυτοδιοικητικό οδοιπορικό για να ενημερώσει τους αιρετούς και τις τοπικές κοινωνίες για τις κυβερνητικές ανατροπές που ετοιμάζουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
https://2.bp.blogspot.com/-ABl308_AymQ/WMXDQiQ-zwI/AAAAAAABwgQ/PR0yYHzvUJM47s63h91vvcAgN5gQSMPhgCLcB/s1600/foto-alexandroupoli-1.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-ABl308_AymQ/WMXDQiQ-zwI/AAAAAAABwgQ/PR0yYHzvUJM47s63h91vvcAgN5gQSMPhgCLcB/s72-c/foto-alexandroupoli-1.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/03/blog-post_76.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/03/blog-post_76.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων