Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Running Team του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 2η χρονιά η επιστημονική ημερίδα "Η Επιστήμη στο πλευρό του Δρομέα" που διοργάνωσε η Running Team του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Running Team του Εθνικού Αλεξανδρούπολης
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 2η χρονιά, στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, η επιστημονική ημερίδα «Η Επιστήμη στο πλευρό του Δρομέα», που διοργάνωσε η Running Team του Εθνικού Αλεξανδρούπολης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ο οποίος τόνισε πως μέσα από τον θεσμικό του ρόλο, αλλά και προσωπικά, θα συνεισφέρει τα μέγιστα ώστε να μπορεί ο πολίτης να εντάξει τη φυσική δραστηριότητα και γενικότερα την άθληση στην καθημερινότητα του.


Συγκεκριμένα ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε: «Στην περίοδο που διανύουμε πρέπει να δίνουμε έμφαση και να προωθούμε τα στοιχεία εκείνα που ενώνουν τους ανθρώπους και τους λαούς, όπως είναι ο αθλητισμός. Ο αθλητισμός είναι ζήτημα παιδείας και, συνεπώς, κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Γι’ αυτό και η προώθησή του είναι βασική υποχρέωση όλων μας, ειδικά των θεσμικών φορέων.

Με τα μέλη του Εθνικού μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα, που δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη του αθλητισμού γενικά, και του δρομικού κινήματος ειδικά, στην περιοχή μας. Το 2016 διοργανώσαμε αγώνα δρόμου με την επωνυμία "Via Egnatia Run", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του "2ου Φεστιβάλ Via Egnatia" της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα μέλη του Running Team του Εθνικού συνέβαλαν τόσο με τη συμμετοχή τους ως δρομείς, όσο και στη διοργάνωση με τις πολύτιμες γνώσεις και παρατηρήσεις τους. Τους ευχαριστούμε θερμά. Η απόσταση της διαδρομής ήταν 16 χιλιόμετρα. Η συμμετοχή των αθλητών υπήρξε σημαντική και ενθαρρυντική ώστε να τολμήσουμε ένα ακόμη βήμα. Βρίσκομαι, σήμερα, στην ευχάριστη θέση να αναγγείλω τον ημιμαραθώνιο "Via Egnatia Run", τον δεύτερο αγώνα δρόμου στα "χνάρια" της Ιστορίας και της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, στις 18:30».

Στη σύντομη εισαγωγή του ο υπεύθυνος της Running Team Αντώνης Κουφός αναφέρθηκε στην επιτυχημένη σχέση ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και στη Δρομική ομάδα (Running Team). «Ο συγκεκριμένος δίαυλος επικοινωνίας έχει φέρει μέχρι τώρα πραγματικά πολύ καλά αποτελέσματα, όχι μόνο από πλευράς διοργανώσεων, αλλά και από πλευράς κατανόησης του πόσο σημαντικό είναι ο απλός πολίτης να έχει την άθληση ως μια βασική προτεραιότητα στη ζωή του, η οποία του προσφέρει πολύτιμα οφέλη για τη σωματική, πνευματική και ψυχολογική του υγεία και τον βοηθά να επαναπροσδιορίσει τη στάση του και τη φιλοσοφία του στη ζωή».


Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε και ο Αντιπρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και Διευθυντής του Τμήματος Στίβου του Εθνικού, Κώστας Πατερόπουλος ο οποίος παρουσίασε τα οφέλη της ανάπτυξης του δρομικού κινήματος στην Αλεξανδρούπολη και σε όλο τον Έβρο, με την αλλαγή στάση ζωής των πολιτών και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Επίσης αναφέρθηκε στην συμβολή της Running Team και όλων των οργανωμένων δρομέων, στη δημιουργία υγειών προτύπων στην κοινωνία και ανακοίνωσε την στήριξη του ΣΕΓΑΣ για το 2017, στους αναπτυσσόμενους αγώνες, Κάστρου Διδυμοτείχου, Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Ξάνθης και Via Egnatia Run.

Όσοι παρακολούθησαν την Ημερίδα, δρομείς, ερασιτέχνες και μη, αλλά και γενικότερα άνθρωποι που αγαπούν την άθληση, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να προβληματιστούν πάνω σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινή αγαπημένη τους συνήθεια. Οι παρουσιάσεις έγιναν από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Running Team.


Αναλυτικότερα, ο Αντώνης Κουφός, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής - Δρομέας - Προπονητής της Running Team, παρουσίασε το θέμα «Η αξία της μυϊκής ενδυνάμωσης σε δρομείς - Δύναμη με ασκήσεις με βάρος σώματος, μία νέα προσέγγιση» τονίζοντας πόσο σημαντική είναι αυτή η παράμετρος της φυσικής κατάστασης καθώς προσφέρει πάρα πολλά όπως:
  • στην βελτίωση της απόδοσης του αθλούμενου καθώς βελτιώνει, ανάλογα με ποια μορφή δύναμης προπονεί, σημαντικές προπονητικές παραμέτρους, όπως η Δρομική οικονομία, η Μυϊκή συναρμογή και η VO2.
  • είναι ίσως ο πιο σημαντικός τρόπος προστασίας από τραυματισμούς, καθώς οι δυνατοί μύες μπορούν να δεχτούν μεγάλες επιβαρύνσεις, προστατεύουν τις αρθρώσεις και με ένα σωστό πρόγραμμα ενδυνάμωσης διορθώνουμε τυχόν μυϊκές ανισορροπίες.
  • αναπτύσσει ψυχολογικές παραμέτρους, όπως η δύναμη θέλησης.

Επίσης, αναφέρθηκε αναλυτικά στα πλεονεκτήματα και στα οφέλη της μυϊκής ενδυνάμωσης με ασκήσεις με το βάρος του σώματος.

Ο Γιάννης Φουντουκίδης, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, αναφέρθηκε στη «Διατροφή κατά την αγωνιστική περίοδο». Τόνισε τη σημασία τήρησης του ενεργειακού ισοζυγίου για τον αθλητή, αναφέρθηκε στις πιο σημαντικές πηγές ενέργειάς, στην προστασία που προσφέρει στον αθλητή η επαρκής πρόσληψη ενέργειας, καθώς και στο τι πρέπει να έχει υπόψη του ο αθλητής κατά την αγωνιστική περίοδο από πλευράς διατροφής και σωστής ενυδάτωσης.

Ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, Εργοφυσιολόγος M.Sc., Ph.D. - Δρομέας, παρουσίασε το πολύ ενδιαφέρον θέμα: «Ο ρόλος και οι διαφορές της διαλειμματικής προπόνησης κατά την περίοδο προετοιμασίας - αγωνιστικής περιόδου για την μεγιστοποίηση της απόδοσης». Στην παρουσίαση του ο γνωστός εργοφυσιολόγος αναφέρθηκε στις ζώνες προπόνησης και ποιες παραμέτρους αναπτύσσουμε για την βελτίωση της απόδοσης, στις επιδράσεις διαφόρων εντάσεων αντοχής στον μεταβολισμό, στην ειδική αντοχή ως προσαρμογή στις ειδικές απαιτήσεις του αγώνα και φυσικά στις σωστές εντάσεις, διάρκεια και διαλείμματα της Διαλειμματικής προπόνησης στην Αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα έθεσε και σοβαρά ζητήματα, όπως η σωστή και υπεύθυνη τήρηση από τον αθλητή του ειδικευμένου και εξατομικευμένου προπονητικού προγράμματος που έχει εκπονηθεί από τον προπονητή και η σωστή διαχείριση των αγώνων, καθώς υπάρχουν πλέον πολλοί, και πως ο αθλητής θα πρέπει να τους διαχειρίζεται.

Η Πένυ Κολώνη, Συμβουλευτική ψυχολόγος παιδιών και ενηλίκων, Γνωσιακή - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια BSc, PgDip, MSc, EMDR παρουσίασε το πολύ σημαντικό θέμα: «Ψυχολογική αντιμετώπιση των αθλητικών τραυματισμών». Η κ. Κολώνη αναφέρθηκε στους παράγοντες που επηρεάζουν τον τραυματισμένο αθλητή, στα στάδια της απώλειας, τι βιώνει ο τραυματισμένος αθλητής, πώς αντιμετωπίζεται ο τραυματισμός ψυχολογικά και τέλος ποια μπορεί να είναι η βοήθεια του προπονητή και των συναθλητών.

Τέλος, ο Χρήστος Γιαννακάκης, Φυσικοθεραπευτής PT, MSc - Δρομέας, αναφέρθηκε στις «Παλιές και νέες μεθόδους χαλάρωσης / αποθεραπείας που είναι στο πλευρό των δρομέων», κάνοντας λόγο για το τι σημαίνει αποθεραπεία - χαλάρωση, πόσο σημαντικές είναι, ποιοι είναι οι στόχοι και τα είδη της αποθεραπείας και φυσικά σε όλες τις μεθόδους.


Στην αρχή της εκδήλωσης η Running Team του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τίμησε συμβολικά τα μέλη την Βάσω Γαρυφαλλάκη, τον Δημήτρη Καρούτα, τον Δήμο Παππά και την Lilia Candido που φέτος συμμετείχαν σε Μαραθώνιο δρόμο.


Τα μέλη της Running Team του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ευχαριστούν θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς, που τίμησε με την παρουσία του και την στήριξη του την ημερίδα, όλους όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση, στους οποίους εκτός από το υλικό που παρέλαβαν θα τους αποσταλούν ηλεκτρονικά και οι παρουσιάσεις των ομιλητών, τους επιστημονικούς συνεργάτες, οι οποίοι πάντα στέκονται στο πλευρό της Running Team και με μεγάλη χαρά συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της, την κ. Σέβη Καλπακίδου για τη γραμματειακή υποστήριξη και το καφέ «ELEMENTO 41» για τον μπουφέ.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,573,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2026,Αλεξανδρούπολη,8217,Άμυνα,334,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2994,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3201,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,92,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,662,Δράμα,114,Έβρος,17957,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2460,Εκκλησία,1204,Εκπαίδευση,1420,Ελλάδα,1283,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,627,Εργασία,23,Εργασιακά,281,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,707,Ιστορία,219,Καβάλα,188,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,549,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,581,Ορεστιάδα,1420,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,407,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3775,Πολιτική,1443,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,5999,Ροδόπη,398,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,529,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,54,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Running Team του Εθνικού Αλεξανδρούπολης
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Running Team του Εθνικού Αλεξανδρούπολης
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 2η χρονιά η επιστημονική ημερίδα "Η Επιστήμη στο πλευρό του Δρομέα" που διοργάνωσε η Running Team του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.
https://1.bp.blogspot.com/-drSbQpi9-p0/WJ4rYe5d9WI/AAAAAAABu_E/JLvZDT4OiGg0pRBi04qFE7wbNGVd2O7FwCLcB/s1600/IMG_1343.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-drSbQpi9-p0/WJ4rYe5d9WI/AAAAAAABu_E/JLvZDT4OiGg0pRBi04qFE7wbNGVd2O7FwCLcB/s72-c/IMG_1343.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/02/running-team.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/02/running-team.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων