Κινητοποιήσεις των εκπαιδευομένων όλων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

«Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κανόνας τα ΣΔΕ να λειτουργούν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Πρόκειται για μια κατάσταση που οποιοσδήποτε υπεύθυνος και σκεπτόμενος άνθρωπος καταδικάζει. Δυστυχώς αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Κινητοποιήσεις των εκπαιδευομένων όλων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εκπαιδευόμενοι στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ΣΔΕ τα τελευταία χρόνια.

Η Πανελλήνια Ένωση Φοιτώντων και Αποφοίτων Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομισθίων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εκφράζουν την ανησυχία τους και την αγανάκτησή τους για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ΣΔΕ.

«Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κανόνας τα ΣΔΕ να λειτουργούν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό (ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και συμβούλους). Πρόκειται για μια κατάσταση που οποιοσδήποτε υπεύθυνος και σκεπτόμενος άνθρωπος καταδικάζει», σημειώνουν σε κοινό Δελτίο Τύπου η Π.Ε.Φ.Α.Σ.Δ.Ε. και η ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.

«Δυστυχώς αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης τόσο στο Υπουργείο Παιδείας, όσο και στο Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης, δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αντιθέτως, κάνουν ότι είναι δυνατόν για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα» τονίζουν.

Το κοινό Δελτίο Τύπου της Π.Ε.Φ.Α.Σ.Δ.Ε. και της ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.:

«Η Π.Ε.Φ.Α.Σ.Δ.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Φοιτώντων και Αποφοίτων Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας) εκπροσωπεί όλους τους μαθητές που φοιτούν αυτή την στιγμή και αυτούς που έχουν αποφοιτήσει από τα ΣΔΕ. Ο ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε. (Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομισθίων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας) εκπροσωπεί όλους αυτούς που έχουν δουλέψει σαν ωρομίσθιοι καθηγητές και σαν σύμβουλοι στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) από την αρχή της λειτουργίας τους.

Όλοι εμείς παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία και έκδηλη αγανάκτηση την συνεχιζόμενη υποβάθμιση τους τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια κατάσταση που οποιοσδήποτε υπεύθυνος και σκεπτόμενος άνθρωπος καταδικάζει.

Δυστυχώς αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης τόσο στο Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΕΠΘ), όσο και στο Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αντιθέτως, κάνουν ότι είναι δυνατόν για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κανόνας τα ΣΔΕ να λειτουργούν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό (ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και συμβούλους). Οι λίγοι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο της πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Ο κύριος λόγος της διαρκούς επανάληψης αυτού του φαινομένου είναι η πάγια "τακτική" η προκήρυξη όχι απλά να μη βγαίνει έγκαιρα, αρχές καλοκαιριού, αλλά να δημοσιεύεται όταν το σχολικό έτος είναι στο μέσο του.

Κάθε χρόνο οι ωρομίσθιοι και οι σύμβουλοι που προσλαμβάνονται σώζουν την χρονιά με έξτρα ώρες και μεγάλη προσωπική προσπάθεια να πετύχουν ένα καλό εκπαιδευτικό έργο σε μόλις 4 μήνες.

Δυστυχώς οι προκηρύξεις για την πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών και συμβούλων βγήκαν μόλις στις 14 Φεβρουαρίου. Είναι απίθανο να τοποθετηθούν οι ωρομίσθιοι και οι σύμβουλοι στις θέσεις τους πριν τα τέλη Μαρτίου. Πώς είναι δυνατόν να αναπληρωθούν όλα αυτά τα μαθήματα που δεν γίνονται; Πώς θα σωθεί η χρονιά ώστε να πάρουν απολυτήριο αυτοί που τελειώνουν τα ΣΔΕ φέτος και να μην χάσουν την χρονιά αυτοί που ξεκίνησαν;

Έχουμε συναντηθεί τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όσο και με αυτήν του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και θέσαμε τα θέματα εγκαίρως και με μεγάλη επιμονή. Δυστυχώς όμως απάντηση στο γιατί από το καλοκαίρι και μετά δεν υπάρχει προκήρυξη και δεν έχουν γίνει προσλήψεις ωρομισθίων και συμβούλων δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο δικαιολογίες και μετάθεση ευθυνών.

Δυστυχώς το υπουργείο παιδείας αντί να βγάλει άμεσα την προκήρυξη συμπεριέλαβε στον πρόσφατο νόμο για την Παιδεία διάταξη με την οποία εισάγεται για πρώτη φορά η δυνατότητα να διδάσκουν στα Σ.Δ.Ε. με διάθεση καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν προέρχονται από αξιολογικούς πίνακες, αλλά απλά δεν συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο τους, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.

Για αυτό ζητάμε το εξής: Η εξέταση των αιτήσεων που θα υποβληθούν για τις 2 προκηρύξεις να γίνει με ταχύτατους ρυθμούς, πολύ γρηγορότερα από ότι στο παρελθόν, ώστε να γίνουν οι τοποθετήσεις μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι η έλλειψη καθαριότητας και αναλώσιμων, είναι μείζονος σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς το Υπουργείο Παιδείας, η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, έχουν αποτύχει να παράξουν ουσιαστικό αποτέλεσμα σε σχέση με τα δίκαια αιτήματά μας. Αισθανόμαστε βαθιά την ανάγκη να υπενθυμίσουμε προς όλους ότι είμαστε πολίτες ίσης εκπαιδευτικής αξίας και όχι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Κοινή μας επιδίωξη είναι να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κανονική λειτουργία των σχολείων και να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά χωρίς απώλεια εξαμήνου, και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί. Στο πλαίσιο αυτό η ΠΕΦΑΣΔΕ ανακοινώνει την αποχή από τα μαθήματα όλων των εκπαιδευόμενων της χώρας στις 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου και ο ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε συμπαρίσταται ολόθερμα σε αυτή την κίνηση.

Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι του ΥΠΕΠΘ και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα κατανοήσουν την σοβαρότητα των προβλημάτων που δημιούργησαν και θα αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,573,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2026,Αλεξανδρούπολη,8224,Άμυνα,335,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2995,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3202,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,92,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,663,Δράμα,114,Έβρος,17968,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2463,Εκκλησία,1205,Εκπαίδευση,1420,Ελλάδα,1284,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,627,Εργασία,23,Εργασιακά,283,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,708,Ιστορία,219,Καβάλα,188,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,549,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,581,Ορεστιάδα,1421,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,408,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3776,Πολιτική,1444,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6002,Ροδόπη,398,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,529,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,54,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Κινητοποιήσεις των εκπαιδευομένων όλων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας
Κινητοποιήσεις των εκπαιδευομένων όλων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας
«Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κανόνας τα ΣΔΕ να λειτουργούν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Πρόκειται για μια κατάσταση που οποιοσδήποτε υπεύθυνος και σκεπτόμενος άνθρωπος καταδικάζει. Δυστυχώς αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».
https://3.bp.blogspot.com/-bs-4HzdgCco/WKWtipA9kiI/AAAAAAABvOo/HtitTrluO-4tzDeSZX7lktn63h1CaHQfgCLcB/s1600/pefasde.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-bs-4HzdgCco/WKWtipA9kiI/AAAAAAABvOo/HtitTrluO-4tzDeSZX7lktn63h1CaHQfgCLcB/s72-c/pefasde.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/02/blog-post_75.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/02/blog-post_75.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων