Από τη Γη στη Σελήνη, ένας Σύριζα δρόμος!

Ο Νίκος Παππάς, μετά από την επιτυχία του με τα τηλεοπτικά κανάλια αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα ακόμη μεγαλύτερο project. Ένα έργο που θα κάνει την Ελλάδα πασίγνωστη σε παγκόσμιο και γιατί όχι σε διαγαλαξιακό επίπεδο.

Από τη Γη στη Σελήνη, ένας Σύριζα δρόμος!
Η κυβέρνηση, που δεν μπορεί να συνδέσει ένα ατμοσίδερο με μια πρίζα ανακοίνωσε δια του υπουργού Προπαγάνδας ότι ιδρύει Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία με νομοσχέδιο που καταθέτει αμέσως στη Βουλή! Το γέλιο και τα ανέκδοτα, με τα οποία υποδέχτηκε η πλειοψηφία της κοινωνίας ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα φανερώνουν και πόση σοβαρότητα εμπνέει η κυβέρνηση. Η ίδια η ανακοίνωση, έτσι κι αλλιώς κινείται σε άλλο πλανήτη! Ας τη θαυμάσουμε.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππάς, που την έκανε, εάν αναλάβει και τη σχετική υπηρεσία, δικαίως θα ονομάζεται πλέον υπουργός ΥΨΗΠΤΕ. Σύμφωνα με το γραπτό του, η «Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία θα έχει μορφή ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και θα καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της Ελλάδας στον τομέα»!

Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δεν ξέρει τι είναι ανώνυμη εταιρία και πώς λειτουργεί, αλλά αντιθέτως της σηκώνεται η τρίχα στο άκουσμά της, εκτός αν πρόκειται για καμιά χοάνη διορισμών και ψηφοθηριών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Δεύτερον, για να καλύψει το έλλειμμα της χώρας θα απαιτηθεί το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό με αξιολογικά κριτήρια και όχι ΟΥΦΟ, από μία κυβέρνηση που σιχαίνεται στην πράξη την αξιοκρατία και την αριστεία.

Τρίτον, η Ελλάδα του σήμερα δεν παρέχει σπουδαστικό υπόβαθρο για τέτοιου είδους εξειδικεύσεις, επομένως η επάνδρωση του Κέντρου πρέπει να γίνει σχεδόν αποκλειστικά από επιστήμονες και τεχνικούς του εξωτερικού.

Η κυβέρνηση, που έχει υποβαθμίσει την Παιδεία σε σημείο αγραμματοσύνης και που διώχνει στο εξωτερικό όλους όσους θέλουν να μάθουν, δεν μπορεί ούτε να βρει ούτε να αμείψει το προσωπικό που απαιτείται. Τα τριχίλιαρα και τα πεντοχίλιαρα τα μοιράζει στους μετακλητούς συγγενείς και φίλους, που διορίζονται ως διάττοντες αστέρες στο δημόσιο. Μ αυτή την έννοια έχει πείρα διαστημικού προγράμματος!

Αλλά, συνεχίζει απτόητη η ανακοίνωση Παππά: «Το ΕΚΔΕ αναμένεται να αναλάβει τη μίσθωση - με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια - των διαθέσιμων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές)».

Θυμίζουμε εδώ ότι ο υπουργός που τα υπόσχεται αυτά είναι εκείνος που δεν μπόρεσε να μοιράσει τις συχνότητες της τηλεόρασης ούτε στους δικούς του επιχειρηματίες σε στημένο παιχνίδι! Κι αυτό, μπορεί να είναι ένα διαγαλαξιακό επίτευγμα.

Κορυφαίο: «Επίσης, θα αξιοποιηθούν ερευνητικές και επιστημονικές εφαρμογές στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, παρακολούθησης της Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.α.».

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία η υπηρεσία να βρει από ψηλά τους χιλιάδες υπάλληλους και υπηρεσίες των δήμων και του δημοσίου που αρνούνται να καταγραφούν παρά τα μέχρι πρόσφατα σημειώματα της κ. Γεροβασίλη, και οι οποίοι ακόμα αγνοούνται.

Επίσης, να βρεθούν οι πρόσφυγες που κρύβονται από την κ. Χριστοδουλοπούλου, καθώς και τα εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα, που έχουν καταγραφεί, τα ξέρουν όλοι οι γήινοι, αλλά όχι οι εξωγήινοι αυτής της κυβέρνησης. Που απειλεί να κατεδαφίσει 9.800 αυθαίρετα αν δεν πληρώσουν! Χωρίς να έχει ακόμα ολοκληρώσει το εθνικό κτηματολόγιο με λεφτά ΕΣΠΑ!

Η παρακολούθηση της Γης φαντάζομαι ότι είναι το όνειρο του υπουργού. Μετά την παρακολούθηση κάθε ενός ενοχλητικού στη χώρα που δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση.

Εξαιρετικό: «Το ΕΚΔΕ, θα διασυνδεθεί ως κόμβος με σημαντικά ελληνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα, θα διασυνδέσει την έρευνα με την παραγωγή των ελληνικών επιχειρήσεων, θα διευκολύνει την αξιοποίηση εφαρμογών από την ΕΑΒ και τον Ελληνικό Στρατό, την διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων με τον Ελληνικό Στρατό, την ΕΑΒ και το ΝΑΤΟ, καθώς και την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την διαστημική έρευνα και τεχνολογία».

Όλα αυτά θα γίνουν μετά τη διάσωση του Μαρινόπουλου, την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την αρχή των έργων στο Ελληνικό, τη διευθέτηση με τις Σκουριές, την παράδοση των 14 αεροδρομίων με τα νοσοκομειακά του ΕΚΑΒ που λείπουν, την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την COSCO, το μοίρασμα του φαγητού στους πρόσφυγες, τη συμφωνία για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, και μερικά ακόμα ψιλά, στα οποία δυσκολεύεται η διαστημικών οριζόντων κυβέρνηση.

Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι όλες αυτές οι συμφωνίες για το διάστημα να γίνουν με το καπιταλιστικό σύστημα δούναι και λαβείν σε διεθνές επίπεδο από μια κυβέρνηση που είναι ανίκανη να κλείσει μια αξιολόγηση προφασιζόμενη την αριστερή της αντίσταση!

Ανεπανάληπτο: Καταλήγει ο υπουργός: «Τα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε δαπανήσει ως χώρα εκατοντάδες εκατομμύρια για τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως π.χ. το Galileo, τα οποία δεν αξιοποιούμε, εξαιτίας της απουσίας εξειδικευμένου προσωπικού υψηλού επιπέδου, που θα μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την εκπροσώπηση σε επιτροπές της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, σχετικά με την ειρηνική χρήση του εξωατμοσφαιρικού διαστήματος».

Αυτό το εξωατμοσφαιρικό διάστημα με πόνεσε, πρέπει να ομολογήσω! Γιατί, εαν η Ελλάς και η κυβαίρνησις Συριζανελ δαιν ασχολιθούν με την ηρήνην εις αυτόν, η ανθροπότις κυνδηνέβει με αφανοισμόν, που ίσως έγραφε και ο μακαρίτης ο Μποστ.

Μ' αυτές όλες τις παραμέτρους, η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να δημιουργήσει καμία Διαστημική Εταιρία και να βάλει σε νέα έξοδα το λαό. Η ίδια μπορεί να αναλάβει το έργο:

Ζει σε άλλο πλανήτη κι έχει μαζέψει κι ένα σωρό ΟΥΦΟ τριγύρω της.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης

Photo: Πάρις Ταβιτιάν/lifo.gr - Πηγή: liberal.gr
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνωΑκολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,9,Αγροτικά,564,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2015,Αλεξανδρούπολη,8067,Άμυνα,328,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2985,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3137,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,814,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,181,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,651,Δράμα,114,Έβρος,17727,Εθελοντισμός,246,Εκδηλώσεις,2423,Εκκλησία,1191,Εκπαίδευση,1393,Ελλάδα,1274,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,63,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,618,Εργασία,22,Εργασιακά,274,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,320,Θράκη,683,Ιστορία,216,Καβάλα,183,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,534,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,664,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,203,Οικολογία,329,Οικονομία,578,Ορεστιάδα,1391,Πανταζίδου,159,Παπανικολόπουλος,270,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,405,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3723,Πολιτική,1436,Πολιτισμός,217,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,5918,Ροδόπη,391,Σαμοθράκη,651,Σάτιρα,62,Σουφλί,504,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,130,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,251,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1033,Φέρες,379,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Από τη Γη στη Σελήνη, ένας Σύριζα δρόμος!
Από τη Γη στη Σελήνη, ένας Σύριζα δρόμος!
Ο Νίκος Παππάς, μετά από την επιτυχία του με τα τηλεοπτικά κανάλια αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα ακόμη μεγαλύτερο project. Ένα έργο που θα κάνει την Ελλάδα πασίγνωστη σε παγκόσμιο και γιατί όχι σε διαγαλαξιακό επίπεδο.
https://3.bp.blogspot.com/-isCGNKwDbtE/WI_pNPDmo-I/AAAAAAABud8/yjPYTmSguQMzvw0fvglFuInlV3UgBBA4ACLcB/s1600/IMG_4182.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-isCGNKwDbtE/WI_pNPDmo-I/AAAAAAABud8/yjPYTmSguQMzvw0fvglFuInlV3UgBBA4ACLcB/s72-c/IMG_4182.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/01/blog-post_781.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/01/blog-post_781.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων