Ο κίνδυνος για Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο από τον χαλίφη του ισλαμοτουρκικού μεγαλοϊδεατισμού

Οι στρατηγικοί στόχοι της Τουρκίας είναι δεδομένοι, ορατοί και κραυγαλέοι! Θέλει συγκυριαρχία στο Αιγαίο, εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας και τουρκοποίηση της Κύπρου και της Θράκης. Επιβάλλεται άμεση αντίδραση.

Ο κίνδυνος για Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο από τον χαλίφη του ισλαμοτουρκικού μεγαλοϊδεατισμού
Γράφει ο Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή

Θεούς και δαίμονες απειλεί καθημερινά ο εκπρόσωπος του Νέο-Οθωμανισμού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Απειλεί όλο τον κόσμο! Θυμίζουμε, ότι, όταν ο Erdoğan κέρδιζε για πρώτη φορά τις τουρκικές εκλογές, στην Αθήνα και στη Λευκωσία, όλοι πανηγύριζαν! Πανηγύριζαν οι αφελείς, γιατί θωρούσαν τη νίκη Erdoğan, ως την απαρχή του τέλους του ισλαμισμού στην Τουρκία! Η ελληνική εξωτερική πολιτική πιάνει πραγματικά πουλιά στον αέρα!

Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο αλλοπρόσαλλος, κυκλοθυμικός και άθλιος τύπος που ακούει στ’ όνομα Recep Tayyip Erdoğan; Η πολιτική σταδιοδρομία του Erdoğan αρχίζει το 1980, όταν ακολούθησε μαζί με τους υποστηρικτές του Ερμπακάν το Ισλαμιστικό Κόμμα της Ευημερίας. Τον Δεκέμβριο του 1997 μάλιστα, σε διαδήλωση στην περιοχή του Siirt (Σιίρτ), ο Erdoğan απήγγειλε ένα ποίημα του Τούρκου εθνικιστή ποιητή Ziya Gökalp (Ζιγιά Γκιοκάλπ), πράξη για την οποία καταδικάστηκε σε εννεάμηνη φυλάκιση με την κατηγορία της τέλεσης του αδικήματος υποκίνησης σε θρησκευτικό ή φυλετικό μίσος. Ο Tayyip Erdoğan είναι ένας καθαρόαιμος ισλαμοφασίστας δικτάτορας, που μέρα με τη μέρα, αναδεικνύεται ως ο πλέον απρόβλεπτος και επικίνδυνος τούρκος πολιτικός των τελευταίων χρόνων.

Ιδού και οι αποδείξεις: Έχει προσαρμόσει τη δημοκρατία στα μέτρα του. Έχει θέσει όλα τα ΜΜΕ κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του. Γέμισε τις τουρκικές φυλακές με τους κατά φαντασία αντιπάλους του (δημοσιογράφους, πολιτικούς και απλούς πολίτες). Είναι πνιγμένος στη διαφθορά και τη χλιδή. Λύσσαξε κυριολεκτικά να φέρει πίσω από την Αμερική και να δικάσει ως κύριο υπεύθυνο του πρόσφατου πραξικοπήματος τον μέντορα του αυτοεξόριστο, πρώην ιμάμη και ιεροκήρυκα Muhammed Fethullah Gülen (Μοχάμεντ Φετουλάχ Γκιουλέν). Θυμίζουμε ότι ο Gülen ήταν ο πιο πιστός σύμμαχος του τούρκου προέδρου μέχρι το 2013. Έκτοτε, όμως, μετατράπηκε στον πλέον θανάσιμο εχθρό του, όταν ο Gülen αναφέρθηκε σε σκάνδαλα διαφθοράς στην Τουρκία. Ο Erdoğan κατηγόρησε τον Gülen ότι κρύβεται πίσω από τις έρευνες για τη διαφθορά! Προς το παρόν η τουρκική κυβέρνηση τον έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκράτη και ως τον πλέον καταζητούμενο της, κατηγορώντας τον ότι ηγείται της λεγόμενης «γκιουλενικής» τρομοκρατικής οργάνωσης που είχε την κύρια ευθύνη για το πρόσφατο γιαλαντζί πραξικόπημα.

Οι ιστορίες διαφθοράς δεν έχουν τέλος για το καθεστώς Erdoğan! Από τον πάντα έγκυρο και έγκριτο ιστότοπο Wikileaks, πληροφορούμαστε, ότι υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις για διασυνδέσεις του γαμπρού του Erdoğan με την εταιρεία Powertrans, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις εισαγωγής πετρελαίου από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Για κάτι παρόμοιο κατηγορήθηκε η Τουρκία και από τον Ρώσο πρόεδρο. Γίνεται αναφορά ακόμα σε οργανωμένες προσπάθειες χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης από το καθεστώς Erdoğan, που αποκαλύπτονται με τα email του Mperat Almpairak (Μπεράτ Αλμπαϊράκ) τα οποία και δημοσίευσε. Πρόκειται για 57.934 email από τον προσωπικό λογαριασμό του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας και γαμπρού του τούρκου προέδρου τα οποία αφορούν μια χρονική περίοδο συνολικά 16 ετών, από τον Απρίλιο του 2000 μέχρι τις 23 Σεπτέμβρη του 2016 και αποκαλύπτουν την επικοινωνία που είχε ο Almpairak με άτομα της τουρκικής ελίτ όπως πολιτικούς, επιχειρηματίες και μεγάλα ονόματα της Τουρκίας.

Αυτός ο άθλιος τύπος λοιπόν, αυτής της άθλιας και χρεοκοπημένης πολιτιστικά χώρας (και οικονομικά δεν πάει καλύτερα, με 30 δις υστέρηση επενδύσεων και άλλα 15 δις δολάρια υστέρηση στο τουρισμό μόνο για το 2016 και με τουρκική λίρα σε ελεύθερη πτώση), ο κουμπάρος να θυμίσουμε της Νατάσας και του Κώστα Καραμανλή, έχει το θράσος να απειλεί και να χλευάζει καθημερινά τους πάντες και τα πάντα! Τα όσα αναφέρει αδιάκοπα περί Λωζάνης, νησιών, Θεσσαλονίκης, Θράκης, Κύπρου κ.λπ, αποδεικνύουν περίτρανα ποια είναι τα πιστεύω του και οι πραγματικές του προθέσεις. Τα τουρκικά μαχητικά βρίσκονται σε μόνιμη πτήση πάνω από το Αιγαίο και τα τουρκικά πολεμικά σκάφη αγκυροβόλησαν στις θάλασσες μας παίζοντας κυριολεκτικά με την φωτιά. Τα κάνει για εσωτερική κατανάλωση υποστηρίζει η Αθήνα! Καλού κακού, ωστόσο, ας λάβουμε τα μέτρα μας.

Ο τούρκος πρόεδρος τα έβαλε και με την Ευρωπαϊκή Ένωση! απειλώντας ότι θα στείλει στην Ευρώπη τα 3 εκατομμύρια πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία, αν οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν την ίδια τακτική. «Ακούστε καλά, εάν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν, βάλτε το καλά στο κεφάλι σας», είπε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, ο Tayyip Erdoğan. Το ίδιο προκλητικές ήταν και οι αναφορές του τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Αν περάσουν οι πρόσφυγες θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη». Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τούρκοι διακινητές έχουν προμηθευτεί καινούργιες εξωλέμβιες μηχανές για τα πλωτά τους σκάφη. Αντιλαμβάνεστε!

Στην Άγκυρα ο παραλογισμός έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Την ώρα που η Τουρκία είναι χαμένη σε όλα τα μέτωπα: Είναι χαμένη, γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης, στη Μοσούλη, όπου διεκδικούσε συμμετοχή στην επιχείρηση κατάληψης και στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν μετά την απελευθέρωσή της Περιφέρειας Νινευή της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μοσούλη. «Θα συμμετέχουμε είτε το θέλουν είτε όχι και στην επιχείρηση και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είχε δηλώσει ο τούρκος πρόεδρος. Τελικά η Τουρκία δεν συμμετέχει στην επιχείρηση απελευθέρωσης και κατά τα φαινόμενα, δεν θα συμμετέχει ούτε στις διαπραγματεύσεις, ούτε στη διοίκηση της περιοχής.

Είναι χαμένη στη μη κατάληψη της πόλης Tal Afar (Ταλ Αφάρ), από σιίτες. Για το σκοπό αυτό μάλιστα μετακίνησε την 28η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία από την Άγκυρα στη Silopi (Σιλώπη), στα σύνορα με το Ιράκ, σε απόσταση 70 χλμ από την Tal Afar, δηλώνοντας επίσημα σε όλους τους τόνους, ότι αν οι σιίτες επιχειρήσουν να καταλάβουν την πόλη, η Τουρκία θα εισβάλει και θα την καταλάβει στρατιωτικά. Οι σιίτες πριν λίγες μέρες κατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης και περικύκλωσαν την Tal Afar. Η Τουρκία τελικά έβαλε την ουρά της στα σκέλια, και δηλώνει μέσω της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (Σ.Ε.Α.), ότι θα επιδιώξει να λύσει το πρόβλημα σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Βαγδάτης!

Είναι χαμένη στην κατάληψη της πόλης Al Bam (Αλ Μπαμπ), αφού τη στιγμή που ο ίδιος ο Erdoğan δήλωνε σε κάθε ευκαιρία ότι ο τουρκικός στρατός θα καταλάβει την Al Bam “με κάθε τίμημα” και θα φράξει το δρόμο των Κούρδων προς την Θάλασσα της Μεσογείου, ο στρατός της Συρίας, τους αντιμετώπισε αποτελεσματικά. Η Τουρκία απείλησε ακόμα με εισβολή στην περιοχή Sinjar (Σιντζάρ), αν το ΙΡΑΚ επέτρεπε στους μαχητές του ΡΚΚ να εγκατασταθούν στην επαρχία αυτή. Ωστόσο όταν το ΙΡΑΚ νομιμοποίησε και εξόπλισε τις ομάδες των Κούρδων μαχητών της περιοχής αυτής, η Τουρκία έκανε τον ψόφιο κοριό!

Επιθύμιο: Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Ευρώπη (της οποίας τα σύνορα είναι το Αιγαίο και οι θάλασσες της Κύπρου), αντί να σταθεί αλληλέγγυος στην τεράστια δυσκολία που βρίσκονται δύο κράτη μέλη της, εξακολουθεί, στην μεν Ελλάδα να θέλει να επιβάλει νέα δυσβάστακτα μέτρα, τα οποία όλοι οι σοβαροί οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών νοικοκυριών! Επιβάλλοντας περικοπές ακόμα και στις αμυντικές μας δαπάνες! Και στο Κυπριακό σιωπά επικίνδυνα, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την απαράδεκτη στάση της Άγκυρας, που επιμένει σε λύση του Κυπριακού που θα θέτει τη Μεγαλόνησο (άρα και την Ευρώπη) εσαεί κάτω από τουρκική κηδεμονία!

Συμπέρασμα: Οι στρατηγικοί στόχοι της Τουρκίας είναι δεδομένοι, ορατοί και κραυγαλέοι! Θέλει συγκυριαρχία στο Αιγαίο, εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας και τουρκοποίηση της Κύπρου και της Θράκης. Επιβάλλεται άμεση αντίδραση. Επιτέλους να αντιληφθούμε όλοι ότι η σωτηρία της Ελλάδας και της Κύπρου εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από εμάς τους ίδιους. Ας αρχίσουμε από τα εύκολα. Πρώτα να ενδυναμωθεί το καταρρακωμένο φρόνημα του λαού και συγχρόνως να ενισχυθεί η αποτρεπτική ισχύ μας, αναζητώντας συμμάχους, πάνω στη βάση της αμοιβαιότητας, για την εξυπηρέτηση των δικών μας συμφερόντων. Και πάντα μακριά από εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα και διχαστικές πολιτικές. Το είπαμε πολλές φορές ας το επαναλάβουμε άλλη μια: Το πρόβλημα μας δεν είναι οικονομικό. Οι οικονομίες καταρρέουν και συχνά αναγεννώνται από την τέφρα τους. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια! Το πρόβλημα μας σήμερα είναι καθαρά υπαρξιακό και αφορά την ακεραιότητα των δύο κρατικών πυλώνων του Ελληνισμού. Για την Κύπρο είναι η χειρότερη ώρα να κλείσει συμφωνία...

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
από το Μονάγρι Λεμεσού

Πηγή: mignatiou.com
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3008,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3281,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18248,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,742,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1467,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3847,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6111,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ο κίνδυνος για Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο από τον χαλίφη του ισλαμοτουρκικού μεγαλοϊδεατισμού
Ο κίνδυνος για Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο από τον χαλίφη του ισλαμοτουρκικού μεγαλοϊδεατισμού
Οι στρατηγικοί στόχοι της Τουρκίας είναι δεδομένοι, ορατοί και κραυγαλέοι! Θέλει συγκυριαρχία στο Αιγαίο, εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας και τουρκοποίηση της Κύπρου και της Θράκης. Επιβάλλεται άμεση αντίδραση.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjA5_s0BXhBSRjPZjqV1D0WXM1ffBFdU1516fIPteFYPuU3H0a9O18oneS9UTuYGpCw8FWLL1NDwgXu2DCzI92HFm4FR412paNeg66gYYXZ9iG7lrTDsqXhKs_X564OuBV-ZyVpsaw1X2Ad/s1600/ERDOGAN.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjA5_s0BXhBSRjPZjqV1D0WXM1ffBFdU1516fIPteFYPuU3H0a9O18oneS9UTuYGpCw8FWLL1NDwgXu2DCzI92HFm4FR412paNeg66gYYXZ9iG7lrTDsqXhKs_X564OuBV-ZyVpsaw1X2Ad/s72-c/ERDOGAN.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/12/blog-post_21.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/12/blog-post_21.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων