Τσίπρας από τη Θράκη: Τα σύνορα είναι και θα είναι σταθερά και αδιαμφισβήτητα (photos+video)

Μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσουν οι απαράδεκτες, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κομοτηνή, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Θράκη.

Τσίπρας από τη Θράκη: Τα σύνορα είναι και θα είναι σταθερά και αδιαμφισβήτητα
Η περιοδεία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη ολοκληρώθηκε με ομιλία του στο Ξενοδοχείο Arcadia στην Κομοτηνή.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κομοτηνή.

«Ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι μπροστά μας» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως τα στοιχεία της οικονομίας είναι κάτι παραπάνω από θετικά και οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον αισιόδοξες. «Διανύουμε τα τελευταία μέτρα μιας πολύ δύσκολης διαδρομής και στόχος μας είναι να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά ο τόπος».

«Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να εκπέμψουν πολύ θετικά μηνύματα από το Eurogroup από τη διαπραγμάτευση της χώρας με τους εταίρους και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, μηνύματα που αφορούν στην απομείωση του χρέους που αποτελεί μέρος της δύσκολης συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού την οποία τηρούμε απαρέγκλιτα και τώρα περιμένουμε να τηρηθεί και από τους εταίρους μας», επισήμανε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι το 2009 η ανεργία ήταν στο 9% και η σημερινή κυβέρνηση όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση είχε ανέλθει στο 27% και υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι με τη συμπλήρωση της επόμενης πενταετίας, που θα συμπέσει - όπως είπε - και με την επέτειο εορτασμού των 200 χρόνων από την απελευθέρωση, να φθάσει σε κανονικά επίπεδα.

«Νέος μεγάλος εθνικός στόχος είναι η μείωση της ανεργίας, να φέρουμε δουλειές και εργασία και αυτό περνάει μέσα από τη δίκαιη ανάπτυξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως η έρευνα και η εκπαίδευση είναι προτεραιότητες για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

«Η παραγωγική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα είναι καθοριστικής σημασίας», ανέφερε επισημαίνοντας πως ο τομέας της έρευνας και της καινοτομίας είναι βασικός για τη στήριξη και την αναβάθμιση της τοπικής ανάπτυξης και τα συνεργατικά σχήματα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.


Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πόλο ειρήνης και σταθερότητας

Σε πόλο ειρήνης και σταθερότητας αναδεικνύεται η Ελλάδα, σημείωσε στην ομιλία του στην Κομοτηνή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας. Όπως είπε, «η μικρή αδύναμη Ελλάδα της κρίσης έγινε από παρίας, πρωταγωνιστής. Στη βάση αυτής της ενεργητικής διπλωματικής πολιτικής ενισχύουμε τη διεθνή μας εικόνα σε μια κρίσιμη και μεταβατική περίοδο, τόσο ως προς την έξοδό μας από την κρίση, όσο και για το διεθνή μας ρόλο».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται η Ευρώπη, ταυτόχρονα με την τρομοκρατική απειλή, αλλά και την ενίσχυση ξενοφοβικών και ακροδεξιών δυνάμεων που υπονομεύουν τις αρχές της αλληλεγγύης. «Σ' αυτό το πλαίσιο εμείς αναδεικνύουμε το δρόμο των ανθρωπιστικών αξιών. Προφανώς υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες, όμως, ο λαός μας δίνει σκληρή μάχη για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας. Δίνουμε μάχη για τις ευρωπαϊκές αξίες που οι εταίροι μας έχουν ξεχάσει και πρέπει σύντομα να ξαναβρούν. Δίνουμε μάχη για τις αρχές της ίδιας της Ε.Ε.».

Κάνοντας αναφορά στον Μάνο Χατζηδάκι, θύμισε τα λόγια του γεννημένου στην Ξάνθη συνθέτη: «Νιώθω Έλληνας, αν αυτό σημαίνει Ευρωπαίος».


Στοιχείο ισορροπίας η Συνθήκη της Λωζάνης

O κ.Τσίπρας επισήμανε ότι είναι ύψιστη ανάγκη να τηρηθεί πιστά η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, όσο εύθραυστη κι αν είναι. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών είναι ενέργεια απαράδεκτη, που δεν βοηθά την ειρήνη, την ισορροπία μεταξύ των λαών. Η συνθήκη της Λωζάνης είναι βασικό στοιχείο της ισορροπίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, και δεν θα κάνουμε πίσω από αυτό. Καλό είναι να σταματήσουν οι απαράδεκτες δηλώσεις. Τα σύνορα είναι σταθερά και αδιαμφισβήτητα. Ας μην έχει κανείς αυταπάτες για την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας. Δεν επανακαθορίζονται, δεν αμφισβητούνται. Η ιστορία όμως, μπορεί να αλλάξει, είτε προς όφελος των λαών, είτε σε βάρος τους. Η Ελλάδα είναι έτοιμη συνεχίσει την πορεία προς όφελος των δύο λαών. Αν το επιθυμούν και οι γείτονές μας ας προχωρήσουμε σ' αυτό το δρόμο».

Το Κυπριακό

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό σημειώνοντας ότι ο λαός της Κύπρου δικαιούται να ζήσει σε μια επανενωμένη Κύπρο, χωρίς κατοχή χωρίς εγγυήσεις. Σ' αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε τις συνομιλίες για την επίλυση του ζητήματος, στην προοπτική βιώσιμης λύσης. «Η Κύπρος δεν χρειάζεται ξένους στρατούς και εγγυητές. Χρειάζεται συμφωνία για επανένωση και ειρηνική συμβίωση των δύο λαών», είπε.


Μεγάλα έργα και αγροτικός τομέας στη Θράκη

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στον προγραμματισμό των έργων με επίκεντρο τη Θράκη που έχουν στόχο την άρση της απομόνωσης της περιοχής και την οικονομική και παραγωγική της ανάπτυξη.

«Εξοφλήσαμε υποχρεώσεις και ενισχύσεις που χρωστούσαν ακόμη και από το 2008», είπε αναφερόμενος στους αγρότες ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι όλες οι υποχρεώσεις θα έχουν καλυφθούν έως το τέλος του χρόνου «νωρίτερα από κάθε άλλη φορά». Ο κ. Τσίπρας μάλιστα έκανε ειδική αναφορά σε κυβερνητικά μέτρα για τους αγρότες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η απορροφητικότητα κονδυλίων έφτασε για πρώτη φορά σε ποσοστά της τάξης του 98%.


Ενίσχυση της έρευνας και της κανοτομίας

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδικές αναφορές στα μέτρα που όπως είπε έχει πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας. «Θεωρώ ότι η Θράκη μπορεί να βγει ωφελημένη από αυτή την πρακτική. Πιστεύω ότι μπορούμε να περιορίσουμε και το λεγόμενο brain drain, τη μετανάστευση των επιστημόνων μας. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποκατέστησε ένα σύστημα αδικίας στα σχολεία μας, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους για όλους. Το σύνολο, σχεδόν, των μαθητών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών και υπολογιστών. Στη Θράκη είναι ένα επιπλέον ζήτημα η μειονοτική εκπαίδευση. Προχωράμε σε στοχευμένες δράσεις για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών της μειονότητας». Όπως είπε ειδικότερος στόχος είναι ο περιορισμός της σχολικής διαρροής - σημειώνεται ότι στη Θράκη καταγράφονται τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκατάλειψης του σχολείου πριν την ολοκλήρωση της δεκάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο).

«Θεωρούμε ότι όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητα από ποιόν Θεό πιστεύουν έχουν ίσες ευκαιρίες από την Πολιτεία, όπως το Σύνταγμά μας ορίζει. Δεν θα δεχθούμε καμία ρητορική μίσους και διχασμού. Όπως πάντα θα υπάρχουν δυνάμεις που θα εκμεταλλεύονται λάθη του παρελθόντος, παίζοντας παιχνίδια σε βάρος μας, προσπαθώντας να μας διχάσουν. Μας βρίσκει αντίθετους. Δεν ωφελεί κανέναν, παρά μόνο όποιον θέλει το κακό μας. Η πολυπολιτισμικότητα είναι όπλο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι ανάγκες όλων των Ελλήνων πολιτών που σχετίζονται πρώτ΄απ' όλα σε μια καλή παιδεία. Αλλά και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, την ευημερία. Και αυτό το δικαίωμα περνάει από μεταρρυθμίσεις, την καταπολέμηση των διαφθοράς, της διαπλοκής, αλλά και μέσα από τις αξίες της αλληλοϋποστήριξης και της αλληλεγγύης».


Το ρεκόρ των εννέα ομιλιών σε μια μέρα

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η ομιλία του στην Κομοτηνή ήταν η ένατη κατά σειρά που έκανε σήμερα, περιοδεύοντας στη Θράκη. Όπως είπε, στόχος του είναι όλοι να αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν μια κυβέρνηση κάπου μακριά. «Πιστεύω ότι αυτή η επίσκεψη στη Θράκη σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας περιόδου για την ανάπτυξη, τη βελτίωση της οικονομίας, της ψυχολογίας των Ελλήνων να νιώσουν ρεαλιστική ελπίδα». Συνέχισε αναφερόμενος στη νέα γενιά και το στόχο, όπως είπε, να μειωθεί η ανεργία, πράγμα που χαρακτήρισε εθνικό στόχο.

Η αξιολόγηση και η «πραγματική μεταπολίτευση»

«Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα σημάνει και ρυθμίσεις για το χρέος, που σημαίνει και ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο από τα μνημόνια. Μετά το κλείσιμο της αξιολόγοησης, μπροστά μας υπάρχει δουλειά και μόνο δουλειά για να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες. Θα επικεντρώσουμε τη συζήτηση στο πως θα αναπτύξουμε με ταχύτατους ρυθμούς την οικονομία, έχοντας στο πλευρό μας όλους τους Έλληνες. Αυτή θα είναι η πραγματική μεταπολίτευση για τη χώρα. Γυρίζουμε σελίδα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Κομοτηνή.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή:


Δείτε εδώ ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο από ολόκληρη την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,613,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2050,Αλεξανδρούπολη,8612,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3024,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3338,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,703,Δράμα,116,Έβρος,18557,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2588,Εκκλησία,1238,Εκπαίδευση,1509,Ελλάδα,1319,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,761,Ιστορία,232,Καβάλα,195,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,594,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,676,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,343,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1517,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,430,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3905,Πολιτική,1500,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6204,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,669,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,563,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,142,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,53,Υγεία,1102,Φέρες,398,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Τσίπρας από τη Θράκη: Τα σύνορα είναι και θα είναι σταθερά και αδιαμφισβήτητα (photos+video)
Τσίπρας από τη Θράκη: Τα σύνορα είναι και θα είναι σταθερά και αδιαμφισβήτητα (photos+video)
Μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσουν οι απαράδεκτες, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κομοτηνή, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Θράκη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMDq4UoW_WjkeYxhkbvpmGBol_m86DufZErzDuHf62FfL7Vd_TmgZJufTUfRjRaeswppHj9tsxjhkUxQ1O9zAWzMLg5TYGSRzc34ZS4yoMQERsdr45gLXpOgXUy4P3-xYOFW5vZ7Cj3Lzj/s1600/tsipras-komotini.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMDq4UoW_WjkeYxhkbvpmGBol_m86DufZErzDuHf62FfL7Vd_TmgZJufTUfRjRaeswppHj9tsxjhkUxQ1O9zAWzMLg5TYGSRzc34ZS4yoMQERsdr45gLXpOgXUy4P3-xYOFW5vZ7Cj3Lzj/s72-c/tsipras-komotini.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/11/photosvideo.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/11/photosvideo.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων