Ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος

Παρουσία των αρχών του τόπου και συναδέλφων του αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων, ανέλαβε και επισήμως καθήκοντα ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ο Χρήστος Μέτιος.

Με την τέλεση αγιασμού, ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου.

Με τους Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τέλεσε τον αγιασμό και εκ μέρους όλων των Μητροπολιτών και των αγίων πατέρων που διαποιμένουν στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης του ευχήθηκε: «να έχετε υγεία, δύναμη και σύμφωνα με την ευχή της εκκλησίας μας που αναπέμψαμε, ο Θεός να σας δίνει τη δυνατότητα να είστε πάντα ενωμένοι και μέσα από τη δουλειά σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και τη συνεργασίας σας με όλους τους φορείς τους τόπου, να διάγει όλος ο λαός ήρεμο και ήσυχο βίο».


Με την παρουσία τους τίμησαν τον Περιφερειάρχη οι βουλευτές: Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Έβρου Γιώργος Καΐσας, Δημήτρης Ρίζος και Αναστάσιος Δημοσχάκης, Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, Ευστάθιος Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης, Καβάλας Κωνσταντίνος Μορφίδης και Δράμας Δημήτριος Κυριαζίδης, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες: Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος και Δράμας Αργύριος Πατακάκης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής Ταξίαρχος Νικόλαος Νιζάμης, οι Δήμαρχοι: Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, Μαρωνείας - Σαπών Ιωάννης Σταυρίδης, Αρριανών Ριτβάν Αμέτ, Ιάσμου Καδή Ισμέτ, Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, Νέστου Ευάγγελος Τσομπανόπουλος, Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, Κάτω Νευροκοπίου Βασίλειος Γιαννόπουλος, Παρανεστίου Αλίκη Σωτηριάδου και Προσοτσάνης Άγγελος Λύσσελης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Μακεδονίας - Θράκης Νικήτας Φραγκισκάκης, ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης, ο Μουφτής Κομοτηνής και ο Μουφτής Ξάνθης, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Νικόλαος Μενεξίδης, ο Αστυνομικός Δ/ντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης και ο Αστυνομικός Δ/ντής Κομοτηνής Κωνσταντίνος Λούκας, Εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και της Αεροπορίας.


Παρευρέθηκαν επίσης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες: Ελένη Δημούδη, Γεωργία Χειράκη, Οντέρ Μουμίν, Νίκος Ευφραιμίδης, Χρήστος Γάκης, Κωνσταντίνος Βενετίδης και ο Υπεύθυνος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ζωή Κοσμίδου, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ Αθανάσιος Μητρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Μπαντέκας ο Περιφερειακός Δ/ντης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ Παναγιώτης Κεραμάρης, ο Ιερέας και ο Πρόεδρος της Αρμένικης Κοινότητας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γενικοί Διευθυντές και Προϊστάμενοι Υπηρεσιών, Πρόεδροι και μέλη Επιμελητηρίων, Ομοσπονδιών, Συλλόγων, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.


Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσοι με την παρουσία σας ή τα μηνύματά σας, στηρίζετε αυτή τη νέα περίοδο που ξεκινάει μετά από τη μεγάλη απώλεια του Γεωργίου Παυλίδη, στον οποίο οφείλεται ο σχεδιασμός και η θεμελίωση του αναπτυξιακού οράματος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σήμερα, με την παρουσία Αρχών απ' όλη την Περιφέρεια, όλοι μαζί - αιρετοί και στελέχη των υπηρεσιών - αναλαμβάνουμε την ευθύνη να σκύψουμε πάνω στις ανάγκες της Περιφέρειάς μας και να εργαστούμε για την ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδό της.

Με σύμπνοια, με εργατικότητα, με την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας και κάθε σημαντικής πρότασης, θα δουλέψουμε μεθοδικά, για το μέγιστο αναπτυξιακό αποτέλεσμα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, στηρίζοντας κάθε τομέα ανάπτυξης και κάθε φορέα συλλογικό ή μεμονωμένες προσπάθειες.

Στον πρωτογενή τομέα, αξιοποιώντας το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το LEADER, το INTERREG και οτιδήποτε άλλο υπάρχει, σε νέες καινοτόμες κατευθύνσεις και προστατεύοντας και ενισχύοντας το ζωικό μας κεφάλαιο.

Στον τουρισμό, ενισχύοντας τα μέχρι σήμερα σημαντικά βήματα, με εξωστρέφεια και εφαλτήριο το έτος Τουρισμού 2017, όπως ήδη έχει ανακηρυχθεί.

Στα έργα υποδομής και στις μεταφορές, αξιοποιώντας πέραν του Ε.Σ.Π.Α. κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Στον τομέα αυτό, ήδη έχουν ενταχθεί αρκετά έργα, και το στοίχημα πλέον είναι η υλοποίησή τους.

Αξιοποιώντας τη διέλευση των αγωγών φυσικού αερίου από την Περιφέρειά μας, χρηματοδοτούμε τη σύνδεση 6 μεγαλύτερων πόλεών μας, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, ώστε να διατίθεται φυσικό αέριο και σε επιχειρήσεις και για οικιακή χρήση. Όπως καταλαβαίνετε, με την κατασκευή του έργου, το οικονομικό όφελος για κάθε οικογένεια θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ θα υπάρξει και αύξηση της απασχόλησης με νέες θέσεις εργασίας στον τομέα αυτό.

Και ενώ στους παραπάνω τομείς, ο σχεδιασμός έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά, και στους τομείς της καινοτομίας, τη επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής πολιτικής και της απασχόλησης, σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε δυναμικά.

Οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες, και οι ελλείψεις πόρων μεγάλες. Όμως, θα σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι κοντά στους συμπολίτες μας και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, και σύμφωνα με όσα δεσμεύτηκα πριν από την εκλογή μου, η Διοίκηση θα λειτουργεί συνεκτικά, και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά.

Σας καλώ λοιπόν, να συνεργαστούμε, και να διεκδικήσουμε ενωμένοι, για να πετύχουμε περισσότερα. Εδώ οι ανάγκες είναι πραγματικά μεγάλες και πρέπει η κεντρική διοίκηση όχι μόνο να τις αναγνωρίζει αλλά και να πράξει αυτά, που χρειάζεται.

Γιατί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και οι πολίτες της αξίζουν τα καλύτερα».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,617,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2053,Αλεξανδρούπολη,8668,Άμυνα,351,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3031,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3353,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,98,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,709,Δράμα,117,Έβρος,18647,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2609,Εκκλησία,1242,Εκπαίδευση,1517,Ελλάδα,1325,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,73,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,637,Εργασία,23,Εργασιακά,305,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,768,Ιστορία,234,Καβάλα,196,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,597,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,679,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,216,Οικολογία,345,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1531,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,436,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3915,Πολιτική,1505,Πολιτισμός,225,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6231,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,672,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,571,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,54,Υγεία,1108,Φέρες,399,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος
Ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος
Παρουσία των αρχών του τόπου και συναδέλφων του αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων, ανέλαβε και επισήμως καθήκοντα ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ο Χρήστος Μέτιος.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCQ25RjSzA-Y52hG05QvQ1iYfGgMszmbzwgZDRvVwTmoF0WNSmds8qjTbojMRdlAgeLbfR8vVBDLxerwvLEusqLyHf9EfPRWjSKjjMm3hxVG-KGMU3NpLQIqJfSCxa_kxbWwhDyIcBdCbm/s1600/IMG_4879.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCQ25RjSzA-Y52hG05QvQ1iYfGgMszmbzwgZDRvVwTmoF0WNSmds8qjTbojMRdlAgeLbfR8vVBDLxerwvLEusqLyHf9EfPRWjSKjjMm3hxVG-KGMU3NpLQIqJfSCxa_kxbWwhDyIcBdCbm/s72-c/IMG_4879.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/11/blog-post_99.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/11/blog-post_99.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων