Το ΚΚΕ για την περιοδεία Τσίπρα στη Θράκη

«Η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θράκη τα είχε όλα: μπόλικη κοροϊδία για το λαό, καλλιέργεια αυταπατών για τη "δίκαιη" ανάπτυξη, ύμνους για την καπιταλιστική ανάπτυξη, νέα "δωράκια" για την πλουτοκρατία», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ε.Π. Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Τσίπρα στη Θράκη
Με αφορμή την περιοδεία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη, η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θράκη τα είχε όλα: μπόλικη κοροϊδία για το λαό, καλλιέργεια αυταπατών για τη "δίκαιη" ανάπτυξη, ύμνους για την καπιταλιστική ανάπτυξη, νέα "δωράκια" για την πλουτοκρατία.

Από μόνο του το πρόγραμμα των επισκέψεων και συναντήσεων του πρωθυπουργού καταμαρτυρά τις πραγματικές στοχεύσεις της κυβερνητικής πολιτικής και για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Με την επίσκεψη στο εργοτάξιο του TAP αναμασήθηκαν για μια ακόμα φορά τα γνωστά περί γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας και ειδικότερα για τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής σε "διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο" συνδυασμένα με το σχεδιασμό για τη δημιουργία LNG, τη σιδηροδρομική σύνδεση Μπουρκάς - Αλεξανδρούπολη, τον IGB ως διασυνδετήριο αγωγό με τον TAP. Από το (προς ιδιωτικοποίηση) λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τα περί "ανάπτυξης... με το βλέμμα στραμμένο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης".

Αυτά που "ξέχασε" να πει ο πρωθυπουργός είναι ότι η περιοχή μας παραμένει μια από τις φτωχότερες περιοχές στην ΕΕ, με τα ποσοστά της ανεργίας αλλά και της ενεργειακής φτώχειας να καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο αρνητικό ρεκόρ. Ότι οι λίγες θέσεις εργασίας (1500 για το σύνολο του έργου) στον TAP είναι με πετσοκομμένα δικαιώματα, εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες. Ο πρωθυπουργός "δεν είδε και δεν άκουσε" για τα οκτάωρα που γίνονται με διάφορους τρόπους εντεκάωρα, τη μη προσμέτρηση των τριετιών, τη μη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, τη μη χορήγηση βαρέων ενσήμων στη πλειοψηφία των εργαζομένων. Παράλληλα, για όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα της περιοχής που για μια ακόμα χρονιά, με κουτσουρεμένο το επίδομα θέρμανσης, δεν ξέρουν πως θα βγάλουν το χειμώνα είναι προκλητικό το γεγονός ότι σε λίγο καιρό θα περνούν δύο αγωγοί με φυσικό αέριο από την περιοχή μας αλλά κανένας μας δεν έχει πρόσβαση σε αυτήν την ενέργεια. Αυτή είναι η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης που όπως και η "πολυδιάστατη και ενεργητική" εξωτερική πολιτική της, εμπλέκει το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια και ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.

Με την ομιλία του στην Κομοτηνή ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει ακάθεκτη στο νέο γύρο σφαγιασμού των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων (αφού "η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει") με παράλληλη προσπάθεια να εμφανιστεί ότι δήθεν διεξάγει σκληρή διαπραγμάτευση για τα λαϊκά συμφέροντα ("αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκή επιταγή"). Βρήκε επίσης ευκαιρία να διαφημίσει τα deals της "πρώτης φορά αριστερά" κυβέρνησής του για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων με κράτη της ΝΑ Μεσογείου, προσπάθεια που "μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα πρωταγωνιστή, πόλο ειρήνης και σταθερότητας κλπ". Δε δίστασε μάλιστα να αναφερθεί στην πρόβλεψη του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2017 για ανάπτυξη στο 2,7%, ξεχνώντας ωστόσο τα επιπλέον φορολογικά βάρη για τη λαϊκή πλειοψηφία ύψους 2,5 δις ευρώ, τις περικοπές στις δαπάνες (βλέπε κοινωνικά επιδόματα, κοινωνική πρόνοια, κλπ) ύψους 1,6 δις ευρώ.

Παράλληλα η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε μειονοτικά σχολεία επιβεβαίωσε τον τυχοδιωκτισμό της σημερινής κυβέρνησης. Τι βρήκε να "τάξει" στη μειονότητα ο κ. Τσίπρας; Δορυφορικά πιάτα! Για τους χιλιάδες καπνοκαλλιεργητές που οι μεγαλέμποροι τους ξεζουμίζουν, παίρνοντας τα καπνά σε εξευτελιστικές τιμές, για τους χιλιάδες εργαζόμενους στις κατασκευές που η αναδουλειά τους έχει οδηγήσει στην απόγνωση, για τις χιλιάδες μειονοτικές οικογένειες που μετρούν κάθε χρόνο και περισσότερα μέλη των οικογενειών τους που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, αυτό που βρήκε να τους πει ο πρωθυπουργός είναι ότι θα τους δώσει... δορυφορικά πιάτα!!! Ακόμα και η υπόσχεση ότι θα λυθεί... του χρόνου, το πρόβλημα του μειονοτικού σχολείου που επισκέφτηκε και που σήμερα στοιβάζονται σε μια αίθουσα 40 μαθητές, αποτελεί πρόκληση όταν από την αρχή της σχολικής χρονιάς το υπουργείο και η κυβέρνησή του επιδίδονται σε ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο, τολμώντας να μιλούν για "επιστροφή στην κανονικότητα".

Από κάθε άποψη επιβεβαιώθηκε και από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή μας ότι οι βασικοί προσανατολισμοί της κυβέρνησης παραμένουν: όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ο λαός να συνεχίσει να ματώνει για να μπει σε νέα φάση κερδοφορίας το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι δηλώσεις - "απάντηση στον Ερντογάν" του πρωθυπουργού για το σεβασμό στη συνθήκη της Λωζάνης, για "Κύπρο χωρίς κατοχή και εγγυήσεις" έχουν στόχο να καλλιεργήσουν εφησυχασμό στο λαό την ώρα που οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και στην περιοχή μας οξύνονται, η κυβέρνηση συμμετέχει "ενεργά και πολυεπίπεδα" σε αυτούς τους σχεδιασμούς για τη μοιρασιά ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους, με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο να "μονιμοποιείται", την κυβέρνηση να δίνει "γη και ύδωρ" στους ιμπεριαλιστές και παράλληλα να συμβάλει στο κλείσιμο του Κυπριακού στη βάση ενός νέου "σχεδίου Ανάν".

Η εργατική τάξη, η νεολαία, οι αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων και των χωριών της Θράκης κανένα κέρδος δεν αποκόμισαν από την περιοδεία και τις κούφιες και αόριστες υποσχέσεις του πρωθυπουργού. Έχουν κάθε λόγο αλλά και τη δυνατότητα να οργανώσουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους μπροστά και στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη, να δοθεί αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Να συμπορευθούν στο δρόμο του αγώνα με το ΚΚΕ για να χτίσουμε τη δική μας κοινωνική συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία.»
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,613,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2049,Αλεξανδρούπολη,8601,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3023,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3335,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,702,Δράμα,116,Έβρος,18540,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2582,Εκκλησία,1238,Εκπαίδευση,1506,Ελλάδα,1319,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,760,Ιστορία,232,Καβάλα,194,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,594,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,675,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,343,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1516,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,427,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3902,Πολιτική,1500,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6198,Ροδόπη,419,Σαμοθράκη,668,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,561,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,142,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,53,Υγεία,1102,Φέρες,397,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Το ΚΚΕ για την περιοδεία Τσίπρα στη Θράκη
Το ΚΚΕ για την περιοδεία Τσίπρα στη Θράκη
«Η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θράκη τα είχε όλα: μπόλικη κοροϊδία για το λαό, καλλιέργεια αυταπατών για τη "δίκαιη" ανάπτυξη, ύμνους για την καπιταλιστική ανάπτυξη, νέα "δωράκια" για την πλουτοκρατία», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ε.Π. Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhA28AeCSjHLTGUu4npBwfDKCHjU50vjGW-nTYGuEuEDbO9ORp-TqR8Js66rC1B4eOWjTFYaZL-7aLDgvGeHoRFg_oVpyijOMklmsopZUVQhftCdCp6oUJv5yuaQNBe868_hOEV_6ARrABI/s1600/tsipras-thraki.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhA28AeCSjHLTGUu4npBwfDKCHjU50vjGW-nTYGuEuEDbO9ORp-TqR8Js66rC1B4eOWjTFYaZL-7aLDgvGeHoRFg_oVpyijOMklmsopZUVQhftCdCp6oUJv5yuaQNBe868_hOEV_6ARrABI/s72-c/tsipras-thraki.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/11/blog-post_424.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/11/blog-post_424.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων