Λουκέτο στα «βοθροκάναλα» για χάρη του «Burnt Channel»; (ελληνιστί: «Καμμένος Τιβί»;)

Κάποιοι εξεπλάγησαν από το ενδιαφέρον που επέδειξε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τις τηλεοπτικές άδειες. Και αυτό γιατί μάλλον δεν γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός είχε πάντοτε έντονο ενδιαφέρον

Λουκέτο στα «βοθροκάναλα» για χάρη του «Burnt Channel»; (ελληνιστί: «Καμμένος Τιβί»;)
Κάποιοι εξεπλάγησαν από το ενδιαφέρον που επέδειξε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Και αυτό γιατί μάλλον δεν γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός είχε πάντοτε έντονο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στα «κανάλια της διαπλοκής» και τη διανομή της τηλεοπτικής ισχύος...

Αυτοί λοιπόν που παραξενεύτηκαν είχαν ξεχάσει ότι αυτός ο υπουργός είχε πριν περίπου έναν χρόνο απειλήσει με δημόσια δήλωσή του έναν εκ των τηλεοπτικών σταθμών με «ανατίναξη», χωρίς καν να αποδοκιμαστεί (τότε) από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Μια δήλωση, που έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος για να κατανοήσουμε τελικά την «προφητική» της αξία!

Εντύπωση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι κανείς κυβερνητικός δεν αποδοκίμασε την τελευταία –ανοιχτή– παρέμβαση του ίδιου υπουργού στον εν εξελίξει διαγωνισμό, όταν (επικαλούμενος τη συγγενική του σχέση με υποψήφιο) έκρινε (δημοσίως) ότι ένας εκ των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό δεν θα έπρεπε να πάρει, τελικά, άδεια.

Μπορούσε, όμως, ο κ. Καμμένος να εκφέρει άποψη για το ποιος δικαιούται και ποιος όχι αδείας, ειδικά όταν οι άδειες παραχωρούνται από την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ο ίδιος ως υπουργός και το κόμμα του ως εταίρος; Είναι προφανές ότι κριτής δεν δικαιούται να μεροληπτεί για τον κρινόμενο, ειδικά όταν πρόκειται για διεθνή ανοικτό διαγωνισμό που εκτός από τον επιχειρηματικό ανταγωνισμό αφορά και την υπόσταση της ίδιας της δημοκρατίας.

Μήπως, όμως, ούτε αυτή η παρέμβαση δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός;

Μήπως κρύβεται κάτι άλλο ουσιαστικότερο από πίσω;

Μήπως έγινε για αποπροσανατολισμό;

Ο κ. Πάνος Καμμένος έχει ειδικό ενδιαφέρον για τις τηλεοπτικές άδειες.

Γιατί επτά από τους (νυν) στενότερους συνεργάτες του, ανάμεσά τους η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του τόσο στο κόμμα, όσο και στο υπουργείο του, συμμετέχουν σε κομβικές θέσεις στο σχήμα του κ. Ιβάν Σαββίδη που διεκδικεί μία εκ των τεσσάρων αδειών που θα παραχωρήσει ο κ. Νίκος Παππάς...

▪ Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το iefimerida, ο Γιώργος Κούσουλας, συμμαθητής και δεξί χέρι του Πάνου Καμμένου (και άλλοτε επικεφαλής του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ!) προορίζεται για γενικός διευθυντής ειδήσεων του Σταθμού του κ. Ιβάν Σαββίδη. Ο κ. Κούσουλας, από το 2012 μέχρι σήμερα, έχει τη θέση του επικεφαλής του γραφείου Τύπου των ΑΝΕΛ και της διεύθυνσης ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

▪ Για αντίστοιχα υψηλή θέση, σύμφωνα με τον φάκελο αδειοδότησης που κατέθεσε η εταιρία Dimera Media του κ. Ιβάν Σαββίδη προορίζεται και η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου!

▪ Για επικεφαλής στο αθλητικό τμήμα προορίζεται η κ. Άννα Μπάστα, υποψήφια βουλευτής του κόμματος Καμμένου στην Α' Αθήνας, η οποία, μεταξύ άλλων, είχε διακριθεί για τις ύβρεις (περί προδοσίας κλπ) που εκτόξευε από τα συνέδρια των ΑΝΕΛ κατά των πολιτικών της αντιπάλων.

▪ Για διοικητική θέση προορίζεται η κ. Αντιγόνη Δήμητσα, στέλεχος της Νεολαίας των ΑΝΕΛ, και υποψήφια βουλευτής του κόμματός του στην Β' Αθήνας.

▪ Για επικεφαλής του Οικονομικού ρεπορτάζ προορίζεται η δημοσιογράφος Ελένη Δουρούκη, η οποία, σύμφωνα με το iefimerida, εργαζόταν στη Βουλή των Ελλήνων από το 2012 ως το 2014 και από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του κ. Πάνου Καμμένου και μισθοδοτείται από τη διεύθυνση ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

▪ Για προϊστάμενος του ελεύθερου ρεπορτάζ προορίζεται ο Κώστας Λαβίδας, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο Τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και σήμερα βρίσκεται στη διεύθυνση ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

▪ Τέλος, για τεχνικός διευθυντής προορίζεται ο κ. Βασίλης Συριόπουλος, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα είναι τεχνικός προϊστάμενος διεύθυνσης ενημέρωσης, υπεύθυνος για την κάλυψη των εκδηλώσεων του Πάνου Καμμένου (βίντεο, φωτογραφίες, μοντάζ) στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Συριόπουλος, μεταξύ άλλων, διακρίνεται για τη μαχητικότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου, εκτός από την αναπαραγωγή άρθρων επαινετικών για τον κ. Καμμένο και τον κ. Κουίκ, δεν διστάζει να καθυβρίσει δημοσιογράφους, ΜΜΕ και πολιτικούς αντιπάλους του κ. Καμμένου.

Εδώ, λοιπόν, υπάρχει θέμα. Θέμα, ασφαλώς, ηθικής τάξεως, αλλά και θέμα που μπορεί να έχει και νομικές απολήξεις. Η οσμή διαπλοκής μεταξύ ενός επιχειρηματία που διεκδικεί άδεια από το Δημόσιο και στελεχών πολιτικού κόμματος που πληρώνονται από το κράτος και συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι αδιαμφισβήτητη.

Όμως πρέπει να απαντηθούν και ερωτήματα που εγείρουν έντονες υποψίες για υπόγειες σχέσεις μεταξύ του επιχειρηματία και των κυβερνητικών στελεχών.

Οι κοινές συνισταμένες των στελεχών αυτών που εμφανίζονται στον εταιρικό φάκελο που κατέθεσε ο κ. Σαββίδης για να πάρει τηλεοπτική άδεια είναι το κόμμα των ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Άμυνας. Εκπρόσωποι, διευθυντές και στελέχη του γραφείου Τύπου, υποψήφιοι βουλευτές και μέλη της Νεολαίας των ΑΝΕΛ, συνεργάτες του κ. Καμμένου που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, όλοι μαζί αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό, εκπροσωπώντας εταιρεία μεγαλοεπιχειρηματία που διεκδικεί άδεια από την κυβέρνηση του κόμματός τους. Θα μπορούσε να είναι απλώς μια απλή διαβολική σύμπτωση, αν είχε προηγηθεί μια αυτονόητη ενέργεια:

Η παραίτηση των στελεχών αυτών από τις μισθοδοτούμενες θέσεις τους στο ελληνικό δημόσιο, η παραίτησή τους από τις πολιτικές τους θέσεις στο κυβερνητικό κόμμα των ΑΝΕΛ και η δημοσιοποίηση των παραιτήσεων αυτών.

Όμως τίποτα απ' όλα αυτά δεν έγινε, ούτε καν η αυτονόητη τήρηση του (νομικού) ασυμβίβαστου, δηλαδή του ρόλου του μετακλητού υπαλλήλου και συνεργάτη υπουργού και της εκπροσώπησης ιδιωτικής εταιρείας που διεκδικεί έργο από το Δημόσιο...

Ο κ. Καμμένος έχει συνηθίσει να εμφανίζεται ως διαπρύσιος κήρυκας της ηθικής και ως αμείλικτος διώκτης της διαπλοκής. Όμως, όλες αυτές οι συμπτώσεις, και ειδικά οι (υπαλληλικές) σχέσεις των στενών συνεργατών του με τον κ. Σαββίδη, τον εκθέτουν προσωπικά. Και γι' αυτό και θα πρέπει αμέσως να απαντήσει: Αν οι σχέσεις αυτές αναπτύχθηκαν ερήμην του, οφείλει να αποπέμψει αμέσως όλους του τους συνεργάτες. Αν οι σχέσεις αυτές αναπτύχθηκαν με τις δικές του «ευλογίες», για να ευνοήσουν υποψήφιο διαγωνιστικής διαδικασίας και μάλιστα για τηλεοπτική άδεια, αυτό πλέον είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Insider

Πηγή: liberal.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

$show=mobile

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,3,Αγροτικά,355,Αγωγοί,107,Αθλητικά,1575,Αλεξανδρούπολη,3467,Άμυνα,154,ΑΝΕΛ,54,Απεργίες,101,Άρθρα - Απόψεις,2263,Αστυνομικά,442,Αυτοδιοίκηση,1414,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,464,Αφιερώματα,205,Βαλκάνια,18,Βουλευτικές Εκλογές,375,Γελοιογραφίες,6,ΔΗΜΑΡ,20,Δημόσια Έργα,51,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,157,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διάφορα,22,Διδυμότειχο,211,Δράμα,47,Έβρος,10441,Εθελοντισμός,135,Εκδηλώσεις,1580,Εκκλησία,599,Εκπαίδευση,687,Ελλάδα,676,Ελληνισμός,23,Ελληνοτουρκικά,328,Ενέργεια,24,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,434,Εργασία,4,Εργασιακά,165,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,16,Ευρώπη,76,Ζωή και Υγεία,205,Θράκη,119,Ιστορία,103,Καβάλα,94,Καιρός,24,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,166,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΚΕ,222,Κοινωνία,49,Κοινωνική Προσφορά,156,Κόσμος,434,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Μειονότητα,16,Μεταναστευτικό,91,Μουσική,157,ΝΔ,405,Ξάνθη,78,Οικολογία,222,Οικονομία,449,Ορεστιάδα,574,Πανταζίδου,33,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,191,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2216,Πολιτική,958,Πολιτισμός,130,ΠΟΤΑΜΙ,21,Πρόσωπα,76,Προτεινόμενο,4,Πρώτο Θέμα,3492,Ροδόπη,136,Σαμοθράκη,394,Σάτιρα,62,Σουφλί,178,Συγκοινωνίες,238,Σύλλογοι,241,Συνέδρια,100,ΣΥΡΙΖΑ,277,Σχολείο,9,Τέχνες,110,Τεχνολογία,42,Τουρισμός,196,Τρίγωνο,29,Τυχερό,14,Υγεία,502,Φέρες,168,Χηλή,17,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,287,Showbiz,20,UNICEF,1,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Λουκέτο στα «βοθροκάναλα» για χάρη του «Burnt Channel»; (ελληνιστί: «Καμμένος Τιβί»;)
Λουκέτο στα «βοθροκάναλα» για χάρη του «Burnt Channel»; (ελληνιστί: «Καμμένος Τιβί»;)
Κάποιοι εξεπλάγησαν από το ενδιαφέρον που επέδειξε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τις τηλεοπτικές άδειες. Και αυτό γιατί μάλλον δεν γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός είχε πάντοτε έντονο ενδιαφέρον
https://4.bp.blogspot.com/-N_pWi4I3RPM/V4g1Fy-tv6I/AAAAAAABmNs/VQvRN8aJAFcsAO2bTTIMRHzb0g_6G5HYgCLcB/s640/dzzN.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-N_pWi4I3RPM/V4g1Fy-tv6I/AAAAAAABmNs/VQvRN8aJAFcsAO2bTTIMRHzb0g_6G5HYgCLcB/s72-c/dzzN.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/07/burnt-channel.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/07/burnt-channel.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy