Wikileaks: «Βόμβα» ΔΝΤ για τη διαπραγμάτευση. Εκρηκτική συνομιλία Τόμσεν - Βελκουλέσκου για την Ελλάδα…

Απόρρητη συνομιλία Τόμσεν, Ντέλιας, Πέτροβα για Ελλάδα αποκάλυψαν τα Wikileaks, βάζοντας φωτιά στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, που αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα. Η εν λόγω συνομιλία

Wikileaks: «Βόμβα» ΔΝΤ για τη διαπραγμάτευση. Εκρηκτική συνομιλία Τόμσεν - Βελκουλέσκου για την Ελλάδα
Απόρρητη συνομιλία Τόμσεν, Ντέλιας, Πέτροβα για Ελλάδα αποκάλυψαν τα Wikileaks, βάζοντας φωτιά στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, που αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Η εν λόγω συνομιλία φέρεται να έγινε στις 19 Μαρτίου. Μιλούν για μέτρα 2,5% του ΑΕΠ, ότι δεν πρόκειται να δεχθούν πακέτο μικρών μέτρων, ενώ επιτίθενται στη Μέρκελ για το αν θέλει να μείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Τα «εκρηκτικά» πρακτικά της συνομιλίας του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου Ίβα Πέτροβα, δημοσίευσε νωρίτερα σύμφωνα με το Mega, ο ιστότοπος WikiLeaks.

Εάν τα πρακτικά της συνομιλίας είναι αληθινά, τίθεται τεράστιο θέμα για την «ανεξαρτησία», ως οφείλει να έχει, του κ. Τόμσεν έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς διαφαίνεται ότι τηρεί έντονα εχθρική στάση εναντίον της χώρας μας.

Ταυτόχρονα ο Τόμσεν τα βάζει και με τους Ευρωπαίους για το θέμα του χρέους. Αποκαλύπτεται, πάντως, ότι είναι στα σκαριά σύσκεψη για το ελληνικό χρέος στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 15-17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον.

Ο Τόμσεν ουσιαστικά ειρωνεύεται την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και μάλιστα σύμφωνα με τον διάλογο, που παρουσιάζει ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, τα στελέχη του ΔΝΤ εμφανίζονται να έχουν δεύτερες σκέψεις για την επιστροφή των κλιμακίων τους στην Ελλάδα (η κ. Βελκουλέσκου αναμένεται να επιτρέψει σήμερα 2 Απριλίου) και δείχνουν ξεκάθαρα πως θέλουν να εισαχθεί η ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα στην ημερήσια διάταξη των θεσμών.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, με βάση τον τηλεοπτικό σταθμό, τα στελέχη του ΔΝΤ επιθυμούν άμεσες αποφάσεις για το θέμα, φοβούμενοι ότι η ΕΕ πρόκειται να παραλύσει το πρώτο εξάμηνο του 2016, λόγω του διαφαινόμενου Brexit. Ο Πολ Τόμσεν εμφανίζεται να θέλει να πιέσει την Άνγκελα Μέρκελ, υποδεικνύοντας ότι πιθανή έξοδος του ΔΝΤ από την Τρόικα θα εμφανισθεί ως κάτι κακό και θα την αναγκάσει να απαντήσει σε άβολες (discomforting) ερωτήσεις στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, κάτι που η ίδια δεν επιθυμεί. Ο ίδιος κάνει μια χαλαρή σύνδεση της ελάφρυνσης του χρέους με το ζήτημα των προσφύγων.

Σημειώνεται πως η 19 Μαρτίου, είναι η ημέρα της αναχώρησης της κ. Βελκουλέσκου από την Αθήνα. Το γεγονός αυτό υποψιάζει ότι η υποκλοπή μπορεί να έγινε στην ελληνική πρωτεύουσα.

Wikileaks: Οι αποκαλύψεις για την Ελλάδα

Σε πυριτιδαποθήκη μετέτρεψε τη διαπραγμάτευση η νέα αποκάλυψη για τις προθέσεις - γνωστές κατά τα άλλα - του ΔΝΤ και τους κρυφούς του σχεδιασμούς, με δεδομένο ότι η συνέχεια των επαφών που διεκόπησαν για το Πάσχα των Καθολικών ξεκινούν τη Δευτέρα, δοθείσης της άφιξης σήμερα Σάββατο της εκπροσώπου του Ταμείου στην Αθήνα.

Τα όπλα πίεσης που χρησιμοποιούνται απέναντι στη χώρα αποκαλύπτει το Wikileaks μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας του διευθυντή του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν με την εκπρόσωπο του Ταμείου στο κουαρτέτο Ντέλια Βελκουλέσκου και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου Ίβα Πέτροβα, στην οποία γίνεται πιο ξεκάθαρη από ποτέ η πρόθεση του ΔΝΤ να πιέσει την Ελλάδα με χρεωκοπία προκειμένου να περάσει τα δικά του σκληρά μέτρα.

Η εν λόγω συνομιλία φέρεται να έγινε στις 19 Μαρτίου. Μιλούν για μέτρα 2,5% του ΑΕΠ, ότι δεν πρόκειται να δεχθούν πακέτο μικρών μέτρων, ενώ επιτίθενται στη Μέρκελ για το αν θέλει να μείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Ο Πολ Τόμσεν φέρεται να προσπαθεί να μην επιστρέψει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, ώστε να καθυστερήσει η αξιολόγηση μέχρι τον Ιούλιο, η Αθήνα να μείνει χωρίς λεφτά και να υποχρεωθεί να δεχτεί τις απαιτήσεις του Ταμείου για νέα σκληρά μέτρα, που δεν προβλέπονται στη συμφωνία.

Όπως προκύπτει από τη συνομιλία, ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, προωθεί να παρθούν μέτρα για τη συμφωνία και επιπλέον μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους. Προαναγγέλλει δε ότι το ΔΝΤ θα αρνηθεί να συμφωνήσει στην αξιολόγηση και δεν θα δεχθεί μικρό πακέτο μέτρων.

Αυτό που ουσιαστικά προτείνει είναι η Ελλάδα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, να τελειώνουν τα λεφτά και να είναι έτοιμη να χρεοκοπήσει, να βρεθεί ενόψει πιστωτικού γεγονότος, προκειμένου να υποχρεωθεί να πάρει τα μέτρα όπως τα θέλει το ΔΝΤ.

Έτσι, η συζήτηση για την αξιολόγηση θα πάει μέχρι τον Ιούλιο, ώστε να συμπέσει με το δημοψήφισμα για το Brexit και οι Ευρωπαίοι να καθυστερούν, αφού δεν θα θέλουν να πάρουν αποφάσεις πριν το βρετανικό δημοψήφισμα.

Αποκαλύπτει, επίσης, ότι σχεδιάζει να εκβιάσει την Άνγκελα Μέρκελ με την αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, η οποία θα προκαλέσει ενοχλητικές ερωτήσεις στη γερμανική Βουλή.

Συγκεκριμένα λέει, «Κοίτα, κ. Μέρκελ, είσαι αντιμέτωπη με ένα ερώτημα. Πρέπει να σκεφτείς τι είναι περισσότερο δαπανηρό, να συνεχίσεις χωρίς το ΔΝΤ ή να κάνεις την ελάφρυνση χρέους που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να μας κρατήσεις;. Αυτό είναι πραγματικά το θέμα».

Από τη μεριά της, η Ντέλια Βελκουλέσκου λέει ότι ήταν λάθος τους η Συμφωνία του Ιουλίου, καθώς δίνει στην Ελλάδα ένα πολύ δυνατό επιχείρημα να μην δέχονται τα επιπλέον μέτρα που ζητά το ΔΝΤ, ότι οφείλουν να εφαρμόσουν μόνο όσα συμφώνησαν και τίποτα παραπάνω. «Δεν διαπραγματευτήκαμε με την Κομισιόν και μετά να θέσουμε στους Έλληνες κάτι πολύ χειρότερο. Τους βάλαμε το μίνιμουμ που ήμασταν πρόθυμοι να σκεφτούμε και οι Έλληνες λένε ότι δεν διαπραγματευόμαστε», αναφέρει.

Λέει, επίσης, ότι έπρεπε να έχουν βάλει στους Έλληνες πολύ χειρότερους στόχους, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας την τεράστια διαπραγματευτική επιτυχία της Ελλάδας με τη Συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.

Ωστόσο λέει πως «είναι ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα υποχώρησε... υποχώρησε στη φορολογική μεταρρύθμιση, στην έκπτωση φόρου και στις επικουρικές συντάξεις» και απαντωντας στον Τόμσεν λέει πως «αν η ελληνική κυβέρνηση πιεστεί αρκετά θα το έκανε... Αλλά δεν έχουν κανένα κίνητρο και ξέρουν ότι η Κομισιόν είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί, οπότε αυτό είναι το πρόβλημα». Ακολούθως προτείνει δύο προγράμματα.... «Το ερώτημα είναι αν οι Ευρωπαίοι θα αποδέχονταν τους μεσοπρόθεσμους στόχους της Κομισιόν, για τους σκοπούς του προγράμματος και τους δικούς μας στόχους για τους σκοπούς της ελάφρυνσης χρέους», λέει.

Το Wikileaks αποκαλύπτει, ακόμη, ότι είναι στα σκαριά σύσκεψη για το ελληνικό χρέος στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 15-17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον.

Μαξίμου για διαρροή Wikileaks: Δεν θα ανεχθούμε παιχνίδια σε βάρος της χώρας

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη διαρροή του WikiLeaks που αποκάλυψε τον διάλογο του Τόμσεν με Βελκουλέσκου και Ίβα Πέτροβα σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα και το σχέδιο πίεσης προς την Μέρκελ ώστε συνδέοντας το χρέος με το προσφυγικό να επιτύχει την ελάφρυνση χρέους που επιδιώκει το Ταμείο. Επίσης ο Τόμσεν αποκλείει να κάνει ο ίδιος δεκτό «ένα πακέτο μικρών μέτρων».

«Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί να παίζονται τέτοιου είδους παιχνίδια σε βάρος της χώρας», ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

Κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, η κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από το ΔΝΤ για το αν η δημιουργία συνθηκών χρεοκοπίας αποτελεί την επίσημη θέση του.

Συγκεκριμένα η κα Γεροβασίλη δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση ζητάει εξηγήσεις από το ΔΝΤ για το αν η επιδίωξη δημιουργίας συνθηκών χρεοκοπίας στην Ελλάδα λίγο πριν το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία αποτελεί την επίσημη θέση του ταμείου».

Γι αυτό το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε σύσκεψη στο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Κοτζιάς και Όλγα Γεροβασίλη. Επίσης στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Αποδίδοντας απολύτως τη σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης μιας και τη Δευτέρα ξεκινά ο νέος γύρος της διαπραγμάτευσης - όπως έγινε γνωστό - ο πρωθυπουργός ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, σημείωσε ότι όπως έχει καταστήσει και δημοσίως γνωστό, θεωρεί «πως από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει τον ESM, τη σημερινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να την είχε αναλάβει εδώ και καιρό ο ίδιος ο ESM μέσω δικών του έμπειρων στελεχών. Και τούτο διότι, πέραν των άλλων που αφορούν αυτό τούτο το κύρος των ευρωπαϊκών θεσμών, η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα, και θα ζητήσει εξηγήσεις για τις θέσεις του Ταμείου. Θα ενημερώσω της ηγεσίες χωρών και θεσμών για τη θέση μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με τη φωτιά και δεν θα αφήσουμε τη χώρα και την Ευρώπη απροστάτευτη. Κάποιοι θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα για να επηρεάσουν το δημοψήφισμα στη Βρετανία και να τραυματίσουν την Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε επίσης τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ θα επικοινωνήσει και με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από του αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη να ενημερώσει τους επικεφαλής των ευρωομάδων, καθώς και τον Ρομπέρτο Γκουαλτγιέρι, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως έγινε γνωστό θα αποστείλει και επιστολή στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Την Αθήνα φωτογραφίζει για τη διαρροή Wikileaks η WSJ

Βόμβα στα θεμέλια της συνεργασίας ΔΝΤ με την ΕΕ και την Αθήνα αποτελούν από το πρωί του Σαββάτου οι συνομιλίες Βελκουλέσκου με Τόμσεν, τις οποίες και διέρρευσε το Wikileaks. Αμέσως αναλυτές από τα διεθνή μέσα άρχισαν να σχολιάζουν το έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, με την WSJ να υποστηρίζει πως πίσω από τη διαρροή κρύβονται οι ελληνικές αρχές.

"Η λάθος αναγραφή του ονόματος Velculesku ως VELCULESCOU υποδηλώνει πως το έγγραφο έχει γραφτεί από κάποια ελληνική υπηρεσία" αναφέρει με tweet του ο οικονομικός αναλυτής επί ευρωπαϊκών θεμάτων και δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Marcus Walker, ο οποίος έχει έδρα το Βερολίνο και την Αθήνα.


Επιπλέον, ο Walker σημειώνει πως η διαρροή αυτή δείχνει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν έχει σκοπό να συζητήσει για το θέμα του χρέους, αλλά και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικεντρώνει στο να αποφύγει τα ιδιαίτερα επίπονα μέτρα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Όλα τα παραπάνω, καταλήγει ο Αμερικανός, δείχνουν πως δεν φαίνεται πιθανή μια συμφωνία σύντομα.

Τέλος, ο Marcus Walker παρατηρεί πως, ο μέχρι πρότινος σύμμαχος της Αθήνας στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους λειτουργεί ο αποδιοπομπαίος τράγος και εκτιμά πως πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, με το να στοχεύει το ΔΝΤ, δεν αντιμετωπίζει την ελάφρυνση χρέους ως επιβράβευση. Το μόνο που επιδιώκει είναι μειώσει τα δημοσιονομικά μέτρα και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση.

Τα WikiLeaks βάζουν τέλος στα σενάρια για... διαρροή ελληνικής προέλευσης


Για τα όσα γράφει ο οικονομικός συντάκτης της Wall Street Journal, Marcus Walker, αφήνοντας να εννοηθεί πως η καταγραφή της συνομιλίας και η διαρροή της, έχει γίνει από ελληνική πηγή, τα Wikileaks βάζουν φρένο σε αυτή τη φημολογία, αναφέροντας με tweet τους πως η μεταγραφή του κειμένου είναι δική τους.

Πηγές: sofokleousin.gr, news247.gr, ysterografa.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8470,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3306,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18349,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2525,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3872,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6138,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Wikileaks: «Βόμβα» ΔΝΤ για τη διαπραγμάτευση. Εκρηκτική συνομιλία Τόμσεν - Βελκουλέσκου για την Ελλάδα…
Wikileaks: «Βόμβα» ΔΝΤ για τη διαπραγμάτευση. Εκρηκτική συνομιλία Τόμσεν - Βελκουλέσκου για την Ελλάδα…
Απόρρητη συνομιλία Τόμσεν, Ντέλιας, Πέτροβα για Ελλάδα αποκάλυψαν τα Wikileaks, βάζοντας φωτιά στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, που αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα. Η εν λόγω συνομιλία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuIhmXFh0gpOcScNXcQnaWUcX_jtPAKLK9KjUZDuO_xKaWo4b1YKlh5XhqAohr0k-wxe5o0X9kEoJApO68JdHIJHcVb8GybsEu29PxzdeDj0dN5vFleGPnFrQ1_v5Q_lVLpqOQiplCs-Q/s640/tomsen_dnt.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuIhmXFh0gpOcScNXcQnaWUcX_jtPAKLK9KjUZDuO_xKaWo4b1YKlh5XhqAohr0k-wxe5o0X9kEoJApO68JdHIJHcVb8GybsEu29PxzdeDj0dN5vFleGPnFrQ1_v5Q_lVLpqOQiplCs-Q/s72-c/tomsen_dnt.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/04/wikileaks.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/04/wikileaks.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων