Κομμένη στα τέσσερα η Ελλάδα από τα μπλόκα των αγροτών

Οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους εναντίον της νέας μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού, με την Ελλάδα να είναι... κομμένη στα τέσσερα εξαιτίας των 24ωρων αποκλεισμών από τα μπλόκα. Μετά από διακοπή ενός 24ωρου των κινητοποιήσεών τους

Κομμένη στα τέσσερα η Ελλάδα από τα μπλόκα των αγροτών
Οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους εναντίον της νέας μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού, με την Ελλάδα να είναι... κομμένη στα τέσσερα εξαιτίας των 24ωρων αποκλεισμών από τα μπλόκα.

Μετά από διακοπή ενός 24ωρου των κινητοποιήσεών τους εξαιτίας των χθεσινών χιονοπτώσεων, οι αγρότες του Έβρου επέστρεψαν στα μπλόκα.

Στο Δήμο Ορεστιάδας κλειστός είναι ο κόμβος Καστανών - Ριζίων (γέφυρα) και αποκλεισμένο το τελωνείο Ορμενίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 9 το βράδυ, ενώ τις ίδιες ώρες κλείνει και ο νότιος κόμβος Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων). Στο τελωνείο των Κήπων διακόπτεται εκ νέου από τις 12 το μεσημέρι και επ’ αόριστον η είσοδος και έξοδος των φορτηγών.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί από τους αποκλεισμούς και σε άλλους τελωνειακούς σταθμούς της χώρας.

Κλειστό παραμένει για έκτη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνουν πλέον τα 25 χλμ., όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης από το Δήμο Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος στη Συντονιστική.

Το συγκεκριμένο μπλόκο υπερβαίνει τα 1.400 τρακτέρ. Παράλληλα, αποφασίστηκε επ’ αόριστον κλείσιμο του τελωνείου και για τα ΙΧ οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία, σύμφωνα με τον κ. Λίτο.

Κλειστό είναι και το τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα μέχρι αύριο.

Στο Νομό Κιλκίς, που έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο πρώτο θα γίνεται αποκλεισμός 12.00 - 15.00 και 19.00 - 22.00, ενώ το δεύτερο θα κλείσει για ένα 24ωρο από τις 12 το μεσημέρι, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Γιώργος Τερζής. Και στα δύο μπλόκα συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.

Στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου έκλεισαν για ένα 24ωρο τα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ από το Σάββατο το μεσημέρι αποκλεισμένη για ένα 24ωρο είναι παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Παναγή.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ, στο Δερβένι όπου από τις 12.00 έως τις 14.00 και μετά μέχρι τις 18.00 θα λειτουργεί η μία λωρίδα και στις δύο πλευρές, στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανιών, στα "Πράσινα Φανάρια" και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα.

Η γενική συνέλευση στο μπλόκο της αερογέφυρας Θέρμης, αποφάσισε να περιορίσει το χρονικό διάστημα 11.00 - 17.00 στη Μουδανιών, που οδηγεί στη Χαλκιδική, και να αφήσει ένα ρεύμα και στις δύο πλευρές. Παράλληλα, αποφασίστηκε ο 24ωρος τουλάχιστον αποκλεισμός της αερογέφυρας Θέρμης.

Επιστρέφοντας από την αυριανή κινητοποίηση θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο, προκειμένου να οριστεί εάν τελικά θα προχωρήσουν σε 24ωρο αποκλεισμού του αεροδρομίου "Μακεδονία" από την Κυριακή.

Σε 24ωρο αποκλεισμό προχώρησε και το μπλόκο στην Χαλκηδόνα, με τη δύναμη στην περιοχή να υπερβαίνει τα 550 τρακτέρ.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκίνησε και το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι και στόχος είναι να ανοίξει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης από την Χαλάστρα, Αχιλλέας Καμπούρης, επικεφαλής του Συντονιστικού.

Στο Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο.

Στα μπλόκα της Χαλκιδικής συμμετέχουν συνολικά περίπου 600 τρακτέρ και περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι με τα οχήματά τους. Όπως επισήμανε ο συντονιστής του μπλόκου στο κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης, το Σάββατο έγινε αποκλεισμός του δρόμου και των παράπλευρων οδών από τις 10 το πρωί και για δέκα ώρες.

Στο Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Δημαλή, έχουν στηθεί μπλόκα συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην γέφυρα Αλεξιάδη (Νότια πλευρά Κατερίνης) και θα γίνει 24ωρος αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι σήμερα. Στη Σερβικιά γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο κόμβος θα παραμείνει κλειστός από τις 10.30 το πρωί και για ένα δωδεκάωρο, όπως τόνισε ο επικεφαλής της Συντονιστικής, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος.

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έκτη ημέρα ο κόμβος Νησελίου στην Ημαθία επί της Εγνατίας οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.

Στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, επί της Εγνατίας οδού καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16.00, ενώ η δύναμη στο μπλόκο υπερβαίνει τα 400 τρακτέρ.

Στο Νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο Νομού αφορά στα εξής: σε Έδεσσα και Αμύνταιο θα γίνει αποκλεισμός 12.00 - 13.00 το μεσημέρι και 19.00 - 21.00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα Άρνισσας θα κλείσουν 17.30 - 20.30 το βράδυ.

Το πρόγραμμα κλεισίματος στα υπόλοιπα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς Ιωάννινα 13.00 - 15.00 το μεσημέρι και 17.30 - 20.30, Νεάπολη Τσοτυλίου 24ωρος αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι, στο Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία οδό στο δρόμο προς Καστοριά, 24ωρος αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι, στην Αγία Κυριακή (13.00 - 16.00) και στη Δεσκάτη (13.00 - 15.00), ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης έγινε αποκλεισμός 12.00 έως 13.00 το Σάββατο.

Κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ στα Τέμπη καθώς κλειστή είναι η Κοιλάδα από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής. Στις προθέσεις των αγροτών είναι εν συνεχεία τα Τέμπη να ανοίξουν μόνο για λίγες ώρες και να κλείσουν εκ νέου.

Οι αγρότες έκλεισαν το εθνικό δίκτυο Αθηνών - Λαμίας σε τέσσερα σημεία.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μπλόκο είναι στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της Θήβας της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, ενώ κλειστοί παραμένουν και οι παράδρομοι.

Το δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας είναι στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας και το τρίτο μπλόκο είναι στο 140 χλμ. στο ύψος της Αταλάντης, όπου θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος για 24 ώρες.

Τέλος, οι αγρότες έκλεισαν τον εθνικό δρόμο στο 210 χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης και μαζί έχουν κλείσει και οι παράδρομοι και θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι.

Κλειστό θα παραμείνει το παλαιό εθνικό δίκτυο Αθηνών - Λαμίας μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και ενδεχομένως να παραταθεί για 3 ώρες ακόμη. Το μπλόκο έχει στηθεί στο όριο της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στο ύψος του παλιού Λεβέντη.

Ο ίδιος δρόμος με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία είναι κλειστός, επίσης, στο ύψος της Αμφίκλειας από μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες και θα παραμείνει κλειστός για 24 ώρες.

Στην Αττική, αγρότες του Μαρκόπουλου με τρακτέρ έκαναν μπλόκο και στην έξοδο 20 της Αττικής Οδού προς Κορωπί. Η κυκλοφορία γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων.

Μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό. Ακόμη, από τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι, μέχρι τις 3:00 το απόγευμα, αγρότες από την περιοχή της Βόνιτσας και του Ακτίου, θα κλείσουν το δρόμο που ενώνει την Αμφιλοχία με την Λευκάδα, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου. Επίσης, από τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι μέχρι τις 3:00 το απόγευμα αγρότες από την περιοχή της Ναυπάκτου, θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας θα συνεχιστούν και την Κυριακή το μεσημέρι με αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων από τις 3:00 μέχρι και τις 7:00 το απόγευμα, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Στην Πελοπόννησο οι αγρότες άρχισαν πολύωρους αποκλεισμούς, οι οποίοι θα συνεχιστούν και την Κυριακή, ενώ νέες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Δευτέρα.

Στην Αχαΐα, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου από τις 4:00 το απόγευμα μέχρι και τις 10:00 το βράδυ, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας. Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Αθηνών από τις 7:00 το απόγευμα, έως τις 10:00 το βράδυ, στο ύψος του Αιγίου. Ακόμη, στην Αιγιάλεια αγρότες αναμένεται να στήσουν την Κυριακή και δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Πατρών - Αθηνών και συγκεκριμένα στην γέφυρα του Μεγανίτη.

Στην Ηλεία, αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα έκλεισαν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου από τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, μέχρι και τις 8:00 το βράδυ στους κόμβους Κουρτεσίου και Μαραθιάς.

Στην Κρήτη, οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο της περιοχής Καρτερού στο ύψος του ΚΤΕΟ στην εθνική οδό Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου, χωρίς, ωστόσο, να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Στα Χανιά η δυτική είσοδος της πόλης εξακολουθεί να είναι κλειστή στον κόμβο Κλαδισού με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται από παράπλευρους δρόμους. Στον Κλαδισό βρίσκονται αγρότες από τους αγροτικούς συλλόγους Πλατανιά Βουκολιών, Κισάμου και Σελίνου. Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας. Όπως έχουν αποφασίσει προχωρούν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου στη μία μετά το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα.

Με πληροφορίες από ysterografa.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3281,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18248,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,742,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1467,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3847,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6111,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Κομμένη στα τέσσερα η Ελλάδα από τα μπλόκα των αγροτών
Κομμένη στα τέσσερα η Ελλάδα από τα μπλόκα των αγροτών
Οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους εναντίον της νέας μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού, με την Ελλάδα να είναι... κομμένη στα τέσσερα εξαιτίας των 24ωρων αποκλεισμών από τα μπλόκα. Μετά από διακοπή ενός 24ωρου των κινητοποιήσεών τους
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihv5bMqODufCsar7UUQFyvKqdYvr8aXS7hwnQBWnnobjq2ibu-br3ny8o2rzdOMYTcWSz7WHND8BExgzfQJf2L0DlB99rAnYAO37ZaaJ2AmkZbtk1frjVc166C5vB96_pZksNWMUmlWCg/s640/agrotes-1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihv5bMqODufCsar7UUQFyvKqdYvr8aXS7hwnQBWnnobjq2ibu-br3ny8o2rzdOMYTcWSz7WHND8BExgzfQJf2L0DlB99rAnYAO37ZaaJ2AmkZbtk1frjVc166C5vB96_pZksNWMUmlWCg/s72-c/agrotes-1.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/02/blog-post_7.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/02/blog-post_7.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων