Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ξανθιώτικου Καναρβαλιού 2016

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και η Οργανωτική Επιτροπή οργανώνουν τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές - Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2016. Στην Ξάνθη, τη Βασίλισσα της Θράκης, για ακόμη μια χρονιά αντηχούν τα τύμπανα της διασκέδασης και του χορού

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ξανθιώτικου Καναρβαλιού 2016
Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και η Οργανωτική Επιτροπή οργανώνουν τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές - Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2016.

«Στην Ξάνθη, τη βασίλισσα της Θράκης, για ακόμη μια χρονιά αντηχούν τα τύμπανα της διασκέδασης και του χορού. Μικροί και μεγάλοι από 26 Φεβρουαρίου έως και 14 Μαρτίου 2016 ντυμένοι μασκαράδες αφήνουν πίσω τα προβλήματα και τη μελαγχολία, δίνοντας τη θέση τους στο χορό και τη διασκέδαση. Όλοι εδώ, λοιπόν, στην Όμορφη Ξάνθη να δείξουμε ότι ο Έλληνας και αισιόδοξος είναι, αλλά και μαχητής ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Καλή διασκέδαση!», αναφέρει στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Πασχάλης Λύρατζης.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου:

«Η Ξάνθη, πόλη πολιτισμού, έμπνευσης και δημιουργίας δίνει και φέτος το στίγμα της Αποκριάς σε όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες.

Συνδυάζοντας τις παραδόσεις με τον σύγχρονο τρόπο έκφρασης, αναδεικνύει τα πλούσια ήθη και έθιμα, αλλά και την μακραίωνη ιστορία του τόπου της και στέλνει ξεχωριστό μήνυμα σε όλους!

Ένα μήνυμα χαράς.

Μια διέξοδο ευθυμίας και αισιοδοξίας, με αφετηρία την πόλη του Πολιτισμού.

Μήνυμα που καλεί όλους να έρθουν σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, για να γίνουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι μια παρέα.

Να ξεφαντώσουμε και να παρασυρθούμε στους αποκριάτικους ρυθμούς.

Η Ξάνθη, η πόλη των ονείρων και της δημιουργίας, ενώνει αποστάσεις, ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας.

Με οδηγό τους φιλόξενους ανθρώπους της, τα μαγευτικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, κάθε γειτονιά της, αλλά και τα γραφικά χωριά της, είναι μια μεγάλη αγκαλιά για χιλιάδες φίλους από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Η Ξάνθη μας, χτίζει γέφυρες φιλίας! Αγκαλιάζει με θέρμη κάθε επισκέπτη.

Η συμμετοχή καρναβαλικών πληρωμάτων από άλλες περιοχές, από τον Έβρο μέχρι και το Ωραιόκαστρο και το Ρέθυμνο, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ελάτε λοιπόν να ζήσουμε ένα ξεχωριστό γλέντι, να απολαύσουμε τις εκδηλώσεις που με πολύ μεράκι, αλλά και πρωτότυπες ιδέες προγραμμάτισαν, με την εθελοντική συμμετοχή και την ανιδιοτελή προσφορά των Ξανθιωτών, η Οργανωτική Επιτροπή και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου της Ξάνθης.

Εμείς "ανοίγουμε το δρόμο της ζωής" και σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ατέλειωτη γιορτή, στο γλέντι… στη χαρά

Η Ξάνθη ξέρει να χαρίζει απλόχερα σε όλους ευχάριστες, μοναδικές στιγμές!

Η φιλοξενία των κατοίκων της είναι μοναδική γιατί, εδώ στην Ξάνθη δεν υπάρχουν «κλειδωμένες» ψυχές, αλλά άνθρωποι που ξέρουν να απολαμβάνουν και να μοιράζονται τις χαρές της ζωής.

Ένας ξεχωριστός και πανέμορφος προορισμός την περίοδο της Αποκριάς. Ένα ταξίδι, μια περιπέτεια που μένει αξέχαστη και μας πλημμυρίζει με αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας.

Ένα "ζωντανό παραμύθι", που αφήνει πάντα τις καλύτερες αναμνήσεις.

Όλοι μαζί, πάμε για ακόμη μια φορά να ζωγραφίσουμε με ανεξίτηλα χρώματα στον καμβά της ζωής, τις ιδιαίτερες εικόνες του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.

Καλή Αποκριά!»

Πρόγραμμα Θρακικών Λαογραφικών Εορτών - Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2016


Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20.00 Μουσική παράσταση «Σαν Όνειρο Μαγευτικό»

Η χορωδία ΑΡΙΩΝ μετά την αποχώρηση του επί 24 χρόνια μαέστρου και δημιουργού της Γιάννη Παπαδόπουλου συνεχίζει τη δημιουργική της παρουσία με τη διεύθυνση του επί 10 χρόνια συνοδού της στο πιάνο Τριαντάφυλλου Σφυρή και επιχειρεί να ανανεώσει το είδος του χορωδιακού τραγουδιού, εισάγοντας νέες ιδέες και πειραματισμούς που εκπλήσσουν ευχάριστα το ακροατήριο.

Τη νέα περίοδο εγκαινίασε πέρυσι με την παράσταση «Ένας Αρίων... Εκτός Ορίων» που μας ταξίδεψε σε πρωτόγνωρα μουσικά μονοπάτια.

Στην φετινή παράσταση «Σαν Όνειρο Μαγευτικό» συνταξιδιώτες μας θα είναι:

Τα μέλη της χορωδίας: Πέτρος Πασβάντης, Κώστας Βογιατζόγλου, Άγγελος Τσουμάνης, Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, Σταύρος Χρηστίδης, Ευριπίδης Σταυρίδης, Ζαχαρίας Χαχαμόπουλος, Παναγιώτης Νένδος, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Αργύρης Μυτακίδης, Βασίλης Παναηλίδης, Γεράσιμος Μπουρσινός, Δημήτρης Χατζόπουλος, Λεωνίδας Βλασακούδης, Βαγγέλης Δημητριάδης, Κυριάκος Φελέκης.

Οι μουσικοί: Τριαντάφυλλος Σφυρής - πιάνο, Μάκης Αβραμίδης - κιθάρα, Χρήστος Παπαδόπουλος - βιολί, Γεράσιμος Σταθόπουλος - κλαρινέτο, Δημήτρης Σφυρής - ακορντεόν, Βάϊος Χαρακοπίδης – κοντραμπάσο, Καίτη Μπεμπεκίδου και Στέλλα Φωτοπούλου – τραγούδι

Τα μέλη της παιδικής χορωδίας: Δήμητρα Ψεμματάκη, Ελπίδα Ψεμματάκη, Κατερίνα Μακρίδου, Αναστασία Συμεωνίδου, Δέσποινα Φελέκη, Έλενα Βαλσαμίδη, Ελένη Σαμουργκανίδου, Μαρία Κωτσάλη.

Άλλες Εκδηλώσεις

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. - Κεντρική Αίθουσα - Καπναποθήκη «Π»
Καπνεργατών 9


18.00 - 21.00 Έκθεση Αρχιτεκτονικής: 3η Biennale Αστικής και Αρχιτεκτονικής Αποκατάστασης.

Η Έκθεση έχει ξεκινήσει από 2 Δεκεμβρίου 2015 και συνεχίζει καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε.

Η έκθεση αφορά την παρουσίαση, σύγκριση και επαλήθευση, σε διεθνή κλίμακα, των έργων αποκατάστασης της αρχιτεκτονικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της αναδιοργάνωσης των αστικών χώρων. Η Οργάνωση της έκθεσης πραγματοποιείται µε πόστερ, προπλάσματα, προβολές, επισκέψεις, workshops, κ.α. χαρακτηριστικών έργων αποκατάστασης ιστορικών κτηρίων και περιοχών της πόλης...

Συνδιοργάνωση: ΤΑΜ/ΔΠΘ, Δήμος Ξάνθης, Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ΤΕΕ Θράκης, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών-Τμήμα Ξάνθης και Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Είσοδος ελεύθερη.

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. - Κεντρική Αίθουσα - Καπναποθήκη «Π»
Καπνεργατών 9


18.30 Ομιλία: Η συμβολή του εθελοντισμού στη μεταμόσχευση του μυελού των οστών

Η μεταμόσχευση οργάνων αποτελούσε από παλιά μία πρόκληση για την Ιατρική επιστήμη. Η λογική είναι απλή, αντικαθιστούμε ένα καταστραμμένο όργανο με ένα άλλο, έστω και χρησιμοποιημένο.

Η συμβολή του εθελοντισμού είναι σωτήρια. Η Ελλάδα δυστυχώς διαθέτει χαμηλό αριθμό δοτών. Η ομιλία στοχεύει σε αυτό, στην προσέλκυση των ατόμων με κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, να ενταχθούν στις τάξεις των εθελοντών Μυελού των οστών...

Εισηγητής: Γεώργιος Ξανθοπουλίδης Αιματολόγος, Διευθυντής Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας.

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης και Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Είσοδος ελεύθερη.

Από Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Αποκριές στο Μουσείο

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης συμμετέχει στο πλαίσιο των εορτών με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Στόχος η προσέγγιση της παράδοσης και της ιστορίας μας, με διαφορετική ματιά μέσα σ’ ένα γιορτινό κλίμα. Η αντιμετώπιση της ίδιας ιδέας, με τόσο διαφορετικούς τρόπους και μέσα, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Βόλτες στα σοκάκια της παλιά πόλης στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Στο μουσείο αφηγούμαστε στιγμές από τη νεότερη ιστορία της Ξάνθης. Ημερολόγια, μαρτυρίες, αντικείμενα συνθέτουν ένα ενδιαφέρον σκηνικό. Στο μουσείο μνημονεύουμε ιστορίες του Αισώπου (του μαυρομάτη της αρχαιότητας) αλλά και του καραγκιόζη (του μαυρομάτη του νεότερου) του Καΐπς, του Αντουνούδ’ και του Σουκράτς ή καρκάμπιλλους που καθημερινά «έθυε» στο Διόνυσο κι έπαιρνε τους δρόμους του «Ουζούν-σουκακιού» σκουντουφλώντας.

«Ο Καΐπς λίγο πριν απ' τον πόλεμο του 40 έμεινε, με τους παληούς του γνώριμους, εκεί κάτω, ανάμεσα στα λουλούδια, και τους σταυρούς και τα κάγκελα, για πάντα. Και πια δεν μπορεί νάρχεται... για να τους κάμει τα «θελήματα», πού... τον προστάζουν».

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως και Κυριακή 9.30 - 14.30.

Γενική είσοδος 2 €

Πληροφορίες: τηλ. 2541025421 και 6937120986.

Οργάνωση ΦΕΞ - Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Σαββάτο 27 Φεβρουαρίου 2016

Έναρξη Θρακικών Λαογραφικών Εορτών - Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2016

Την έναρξη θα κηρύξει ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

11.30 Πλατεία Ελευθερίας Ξάνθης

Η μεγάλη γιορτή της Λαογραφίας

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, ως θεσμός μισού αιώνα πλέον, συνεχίζει τη λαϊκή παράδοση με στόχο την ανάδειξη και αναβίωση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Θράκης. Η προβολή της λαϊκής παράδοσης είναι αναγκαία για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας μας μέσα στη διαδρομή της ιστορίας. Έτσι, για μια ακόμη χρονιά υποδεχόμαστε τις χορευτικές ομάδες των Λαογραφικών Συλλόγων της πόλης με τη συνοδεία του Θρακιώτη Καρνάβαλου και τα φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα. Η παρέλαση του λαογραφικού καρναβαλιού ξεκινώντας από την Πλατεία Ελευθερίας θα καταλήξει στη Κεντρική Πλατεία, όπου ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, θα κηρύξει την έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2016.

Συμμετέχουν: Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», Μορφωτικός Σύλλογος Σταυρούπολης «Ορφέας», Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης, Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Σύλλογος Αβάτου «Άβαντες», Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου, Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός», Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη», Μορφωτικός Σύλλογος Πηγαδίων «Χατζηγυριώτες», Σύλλογος Κιμμερίων «Ο Αμφέραος», Σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης, Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι», Πολιτιστικός - Φυσιολατρικός Σύλλογος Τοξοτών Ξάνθης.

Υπό τους ήχους του Ξανθιώτικου σχήματος «Μπάντα Τέτοια» το γλέντι συνεχίζεται με χορούς.

Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης «Χρ. Παυλίδης» - Ορφέως και Πινδάρου (Π. Ξάνθη)

19.30 Εγκαίνια Έκθεσης «Η Μικρασιατική Καταστροφή στις Κυπριακές Εφημερίδες»

Ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης, διοργανώνει έκθεση με τίτλο «Η Μικρασιατική Καταστροφή στις Κυπριακές Εφημερίδες».

Μέσω των πρωτοσέλιδων των Κυπριακών εφημερίδων της εποχής προβάλλονται τα τραγικά γεγονότα, αλλά και οι προσπάθειες των Ελλήνων της Κύπρου να φιλοξενήσουν, να στηρίξουν και να δώσουν παραμυθία και κουράγιο στους πρόσφυγες που καταφθάνουν γυμνοί και καταδιωγμένοι από τις Μικρασιατικές ακτές.

Στα εγκαίνια της έκθεσης ομιλητής θα είναι ο συντάξας την έκθεση Δρ Ανδρέας Κλ. Σοφοκλέους, καθηγητής στο Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Intercollege.

Η καταγραφή αυτή έγινε με χορηγία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου με οργανωτές το Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Intercollege, το Γραφείο τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο και την Κυπριακή Εταιρεία Ιστορικών Σπουδών, το 2002.

Χορηγός επικοινωνίας το δημοτικό ραδιόφωνο "Όμορφη Πόλη".

Διάρκειας Έκθεσης: από 27-02-2016 έως 13-03-2016.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 - 14.30, Σάββατο 10.00 - 13.00.

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20.00 Χορωδιακή Βραδιά

Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Κασσάνδρειας «Η Κασσάνδρα»

Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας «Η Κασσάνδρα» συστάθηκε το 2003 και λειτούργησε κατ’ αρχάς και για αρκετό χρονικό διάστημα κυρίως ως δίφωνη χορωδία γυναικών. Με τη νέα της μορφή, δηλαδή ως τετράφωνη μεικτή χορωδία, λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2009, και πλέον αριθμεί περί τα 60 μέλη.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Ενδεικτικές συμμετοχές της αφορούν την 8η Χορωδιακή Συνάντηση Ξυλοκάστρου, την 3η Χορωδιακή Συνάντηση Ναυπλίου, την 3η Χορωδιακή Συνάντηση που οργάνωσε το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών, την 17η Χορωδιακή Συνάντηση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας «ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ», την χορωδιακή συνάντηση στην Αριδαία Πέλλας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρίων», Φεστιβάλ Χορωδιών στην Κέρκυρα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο καθώς και σε εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογός σε τοπικό επίπεδο.

Τη χορωδία έχει αναλάβει από τον Αύγουστο του 2013 ο μαέστρος κ. Γιάννης Ζγούρας.

Μικτή Χορωδία Συλλόγου Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου

Η χορωδία του συλλόγου Θρακιωτών επαρχίας Νέστου ιδρύθηκε το 1995, είναι μεικτή και αποτελείται από 30-35 άτομα. Κίνητρο για την δημιουργία της ήταν η εκμάθηση η διατήρηση και η διάδοση του παραδοσιακού Θρακιώτικου και Μικρασιάτικου τραγουδιού, αλλά και η επιθυμία των μελλών του συλλόγου μας να συμβάλλουμε στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Από της ιδρύσεως της και μέχρι σήμερα ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα με πολυάριθμες συμμετοχές σε πολιτιστικές εκδηλώσεις επετείους και χορωδιακές συναντήσεις σε διάφορες πόλεις (Καβάλα, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη).

Τη χορωδία διευθύνει ο μαέστρος Θεόδωρος Μανώλης.

Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Η Μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού δήμου Ξάνθης ιδρύθηκε το 1962 από τον Τηλέμαχο Μετάλλινο. Από το 1983 αποτελεί τμήμα του Δημοτικού Ωδείου της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Δήμου Ξάνθης. Το 1992 ο ιδρυτής της παραδίδει την χορωδία στο σημερινό της μαέστρο Θεόδωρο Μανώλη. Η χορωδία έχει πραγματοποιήσει πάνω από τριάκοσες εμφανίσεις στην Ξάνθη, σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει δώσει παραστάσεις σε Κύπρο, Ιταλία, Ελβετία, Ρουμάνια, Τουρκία και Γερμάνια. Το 1995 ίδρυσε το Χατζιδάκειο χορωδιακό φεστιβάλ το οποίο διήρκησε μέχρι το 2007. Τη χορωδία συνόδευσαν κατά καιρούς διάφορες ορχήστρες ανάλογα με τις ανάγκες του προγράμματός της, όπως η μπάντα του 4ου Σώματος Στρατού. Έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες και τραγουδιστές, όπως ο Στέφανος Βασιλειάδης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Πέτρος Γαϊτάνος, Βασίλης Λέκκας κ.α.

Άλλες Εκδηλώσεις

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. - Κεντρική Αίθουσα - Καπναποθήκη «Π»
Καπνεργατών 9


18.30 - 21.00 Ημερίδα Μουσικοθεραπείας: Μουσικοθεραπεία και ποιότητα ζωής

Το Ι.Θ.Τ.Π. σε συνεργασία με την Ξένια Πεχλιβανίδου, Μουσικολόγο - Μουσικοπαιδαγωγό - Μουσικοθεραπεύτρια και τα Σύγχρονα Εργαστήρια Μουσικής «Αντώνης Μουσαδές», διεξάγουν την 1η Ημερίδα Μουσικοθεραπείας στην Ξάνθη με τίτλο: Μουσικοθεραπεία και ποιότητα ζωής.

Θεματολογία: Μουσικοθεραπεία και ποιότητα ζωής, Απόδραση από τη σιωπή, Μουσικοθεραπεία από την αδυναμία στη δυνατότητα, Κλινική χρήση της μουσικής σε άτομα με αναπηρία.

Δράσεις: Διαλέξεις, Παρουσίαση κλινικού υλικού, Συζήτηση, Βιωματικό εργαστήρι.

Πληροφορίες: Ξένια Πεχλιβανίδου, τηλ. 6949318153.

Είσοδος ελεύθερη.

Αίθουσα Εκδηλώσεων «Απόλλων»

20.30 Ετήσιος χορός Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης, σας προσκαλεί στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του, όπου θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

Μαζί μας θα είναι: Στάθης Νικολαΐδης και Μπάμπης Ιωακειμίδης – Τραγούδι, Γιώργος Ατματζίδης και Τάσος Πετρόπουλος – Λύρα, Κώστας Ζώης και Γιώργος Χαραλαμπίδης – Νταούλι, Νίκος Μεταξάς – Πλήκτρα.

Στην βραδιά θα βραβευθούν οι Ολυμπιονίκες Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης.

Έναρξη προγράμματος: 21.30.

Τιμή πρόσκλησης: 15 € (Κανονικό), 10 € (Παιδικό). Περιλαμβάνει πλήρες μενού και άφθονο ποτό.

Πληροφορίες - κρατήσεις: 25410 78811.

Οι κρατήσεις ισχύουν μέχρι την έναρξη του προγράμματος.

Από Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε.

09.00 στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης

Γνωριμία με την τοπική ιστορία

Μια βόλτα στα σοκάκια της παλιά πόλης με κατάληξη το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Στο μουσείο αφηγούμαστε στιγμές από τη νεότερη ιστορία της Ξάνθης. Ημερολόγια, μαρτυρίες, αντικείμενα συνθέτουν ένα ενδιαφέρον σκηνικό.

Στη διάρκεια των περιπάτων, αναπτύσσεται ένας διάλογος για την ιστορία, τις ιδιαίτερες τεχνικές, την εξέλιξη και την παρουσία κάθε μορφής τέχνης στο ανθρώπινο περιβάλλον.

Πληροφορίες για συμμετοχή στο τηλ. 25410 25421.

Οργάνωση ΦΕΞ - Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

19.00 Μουσικοχορευτική Λαογραφική παράσταση - Χορευτικός όμιλος Ξάνθης

«Τραγούδια στις Αυλές, Χοροί στις Γειτονιές»

Ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης πιστός στο ραντεβού του με τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, θα παρουσιάσει ένα «ταξίδι» στην λαογραφία ολόκληρης της Ελλάδας, με εικόνες, μουσική, τραγούδια και χορούς. Οδηγός μας, ο μικρός Ορέστης, όπου μέσα από τα μάτια του θα ζωντανέψει ένα μουσείο και αυτό με την σειρά του θα ζωντανέψει σε εμάς μνήμες. Μνήμες από τις εποχές που στις αυλές ακούγονταν τραγούδια και στις γειτονιές έστηναν τρανούς χορούς και πανηγύρια . . .

Συμμετέχουν οι σύλλογοι: Κ.Ε.Ρ.ΛΑ.Π Αγκαθιάς και Λ.Ο.Ν.Α.Π «Το Ρουμλούκι»

Είσοδος: 5 €

Άλλες Εκδηλώσεις

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

21.00 Με μικρές αποσκευές το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη

Η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μικρού μήκους με τις βραβευμένες ταινίες του 38ου Φεστιβάλ. Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των ‘ταξιδιών’ του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Οργάνωση: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20.00 Χορωδιακή Βραδιά - Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης

Η μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Τηλέμαχο Μεταλλινό τη δεκαετία του 1960 ως χορωδία του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης. Τα πρώτα χρόνια ήταν ανδρική χορωδία ενώ στην συνέχεια μετεξελίχθηκε σε μικτή και λειτούργησε μέσα στους κόλπους του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης. Όλα αυτά τα χρόνια η καλλιτεχνική της δράση είναι έντονη με πολλές συναυλίες. Τα τελευταία χρόνια μόνιμος διευθυντής της είναι ο μαέστρος Φώτης Κοντός.

Η σημερινή συναυλία είναι αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη, για τα ενενήντα χρόνια του.

Άλλες Εκδηλώσεις

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. - Κεντρική Αίθουσα - Καπναποθήκη «Π»
Καπνεργατών 9


19.30 Παρουσίαση βιβλίου: «1204-1922, Η Διαμόρφωση του Νεότερου Ελληνισμού (β΄ τόμος) 1821, Η Παλιγγενεσία»

Ο νεώτερος ελληνισμός θα ζήσει επτά αιώνες - από το 1204 έως το 1922 - υπόδουλος, εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, στην τουρκική Ανατολή ή τη φραγκο-λατινική Δύση. Η διαμόρφωση του έθνους μας θα μεταβληθεί έτσι σε συγκρότηση εν δουλεία: Υποταγή και αντίσταση, λήθη και μνήμη, συνεργεία και ρήξη, ανάμεσα στις ελίτ και το λαϊκό σώμα. Εντούτοις, κατά την περίοδο 1700 - 1922, ο ελληνισμός γνωρίζει μια νέα Αναγέννηση. Ο Β' τόμος της Διαμόρφωσης του νεώτερου ελληνισμού, "Η δυναμική της παλιγγενεσίας", διατρέχει την οικονομική, κοινωνική, πολιτική και εκκλησιαστική ιστορία του ελληνικού κόσμου, από την Άλωση έως την Επανάσταση.

Συγγραφέας: Γιώργος Καραμπελιάς - Εναλλακτικές Εκδόσεις.

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης και Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Είσοδος ελεύθερη.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

21.00 Με μικρές αποσκευές το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη

Η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μικρού μήκους με τις βραβευμένες ταινίες του 38ου Φεστιβάλ. Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των ‘ταξιδιών’ του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Οργάνωση: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ - Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20.00 Χορωδιακή Βραδιά

Χορωδία Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης

Η Χορωδία του ΚΑΠΗ Σταυρούπολης κλείνει 11 χρόνια δημιουργικής πορείας, έχοντας στο ενεργητικό της συναυλίες, συμμετοχές σε φεστιβάλ χορωδιών ΚΑΠΗ και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά, αλλά και συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Σταυρούπολης. Με ιδιαίτερη προτίμηση στο λαϊκό τραγούδι, προσπαθεί να το αποδώσει με έναν δικό της τρόπο.

Τη χορωδία διευθύνει ο Πολύτιμος Θεοδωρίδης.

Βυζαντινή Χορωδία Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ξάνθης

Η Βυζαντινή Χορωδία του ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης, με αμέριστη αγάπη για τον τόπο μας και σεβασμό προς την παράδοσή μας, συμμετέχει, στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών της πόλης μας, και τούτη τη χρονιά στη βραδιά, την αφιερωμένη στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας, με τραγούδια που έγραψε και τραγούδησε ο Ελληνισμός του Πόντου, της Θράκης, της Μ. Ασίας. Είναι τραγούδια που εκφράζουν τους πόνους και τους καημούς για το πάρσιμο της Πόλης, της Πόλης της μεγάλης. Τραγούδια που παρουσιάζουν πτυχές της κοινωνικής ζωής των παππούδων μας, την παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας. Τραγούδια που παρουσιάζουν το μεγαλείο του ελληνισμού. Είναι τραγούδια δικά μας.

Άλλες Εκδηλώσεις

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

20.00 Γυμνάσματα μνήμης Ι. Προβολή της ταινίας και συζήτηση: Καθ’ ημέραν βίος

Οι άνθρωποι βιάζονται: έγνοιες, βιοτικές συνθήκες, όνειρα, συμβιβασμοί - που καιρός να γνωρίσουν τη ζωή τους. Τάσος Λειβαδίτης.

Σε μια εποχή κενή νοήματος και σε μια κοινωνία χωρίς ανθρωπιά και μνήμη, η ευαισθησία και η αθωότητα θεωρούνται τρέλα. Κι όμως, στον απάνθρωπο αυτόν κόσμο και μέσα στην κραυγαλέα δυστυχία του, αυτή η τρέλα της υπερχειλίζουσας αθωότητας έχει νόημα και ο τρελός φορέας της μια αποστολή, που δεν είναι άλλη από την επιστροφή της λησμονημένης ανθρωπιάς στον καθ’ ημέραν βίον των ανθρώπων.

Και όταν η αναλγησία των πολλών και η μοναξιά τού στερήσουν τη δυνατότητα να εκπληρώσει την αποστολή του, τότε μόνο η αγκαλιά της θάλασσας μπορεί να του προσφέρει την επιστροφή στην αγκαλιά της μάνας, μια επιστροφή -παρηγορητική συνάντηση μήπως ή φυγή; - που συντελείται στον ανοιχτό ορίζοντα της όσμωσης του ανήσυχου υγρού στοιχείου με το αιθέριο του ουρανού. Δ. Βλάχος

Οργάνωση: ΦΕΞ - Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

19.30 Μουσικοχορευτική βραδιά - Παιδικά χορευτικά

Οι μικροί χορευτές των Λαογραφικών Συλλόγων της πόλης παρουσιάζουν με χάρη, λεβεντιά και μεράκι χορούς απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Είναι οι συνεχιστές της παράδοσης μας, αυτοί που θα τη μεταδώσουν στα δικά τους παιδιά. Αυτός είναι ο δρόμος της διατήρησης της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ας τους χειροκροτήσουμε λοιπόν...

Συμμετέχουν: Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Αβάτου «Άβαντες», Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη».

Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια».

Άλλες Εκδηλώσεις

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. - Αίθουσα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ι.Παπαχαρίση» - Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9

17.00 - 19.00 Παίδες εν δράσει... σε αποκριάτικη Μουσικο-Θεατρική έκφραση

Το εργαστήρι Θεατρικού - Μουσικού παιχνιδιού του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, προσκαλεί, τους μικρούς καρναβαλιστές, να διασκεδάσουν συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι κίνησης, λόγου, παντομίμας, αυτοσχεδιασμού, αναπαράστασης ρόλων καθώς και σε πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Απαραίτητη προϋπόθεση: κέφι, καλή διάθεση, όρεξη και φαντασία!!!

Είσοδος ελεύθερη.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

20.00 Βιβλιοπαρουσίαση: Στη Λοχεία της Απουσίας

Η Χαρά Κοσεγιάν επανέρχεται στα λογοτεχνικά πράγματα μετά από 10 χρόνια, με τη Λοχεία της Απουσίας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οδός Πανός.

Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία με τις Πευκοβελόνες, Τέχνη, Ρόδος, 1998 και ακολούθησαν το Έχει κι άλλες όψεις το φεγγάρι, Νέα σύνορα, ΑΑ Λιβάνης, 1999, το Γλυκό με θλιμμένα καρύδια, Κοχλίας (Σαββάλας), 2002 και από τις ίδιες εκδόσεις το 2003 το Ανατέλλει και στην Ντέια. Έκτοτε ασχολήθηκε κυρίως με τον επιστημονικό λόγο, αρθρογραφώντας και δημοσιεύοντας μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά.

Στη Λοχεία της Απουσίας ανθολογούνται διηγήματα, μικρά αφηγηματικά κείμενα αλλά και ποιήματα που δημιουργήθηκαν ανάμεσα στο 2001-2013. Πρόκειται για τρυφερά, προσωπικά κείμενα που καταχωρούνται είτε ημερολογιακά ως «ταξίδια στον τρικυμισμένο χωροχρόνο», είτε ως πρώτες ποιητικές απόπειρες με θεματικούς κύκλους γύρω από την ποίηση, τη φιλία, το θάνατο. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η νουβέλα «Ο Αρμένης», που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Οργάνωση ΦΕΞ - Αρμενική κοινότητα Ξάνθης.

Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Κλειστό Αθλητικό Κέντρο "Φίλιππος Αμοιρίδης"

20.00 Βραδιά Παραδοσιακών Γεύσεων

Συναυλία «Μπάντα Τέτοια»

Πιστοί στο ραντεβού τους και φέτος την Τσικνοπέμπτη οι Λαογραφικοί Σύλλογοι της πόλης προσφέρουν εδέσματα, χορό και μουσική από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στο μέσο της Κρεατινής εβδομάδας, η Τσικνοπέμπτη είναι μέρα γιορτής, κατά την οποία παραδοσιακά καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα κρέατος, για να ακολουθήσει η νηστεία της Σαρακοστής.

Η παρουσία του μουσικού σχήματος «Μπάντα Τέτοια» πλαισιώνει τη δράση των Συλλόγων. Το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια» προϋπήρχε της ονομασίας του από το 2005. Έξι χρόνια αργότερα, το λογοπαίγνιο «πάντα τέτοια» γίνεται η αφορμή για την επωνυμία του. Τα μέλη που το απαρτίζουν: Γεράκης Τσαρμαντίδης στα πνευστά (κλαρίνο, καβάλ, σαξόφωνο), Γιώργος Παραπέρογλου στο ακκορντεόν, Γιώργος Μίχου στο λαούτο και Γιάννης Τσαρμαντίδης-- Μελέτης Παντελίδης στα κρουστά (νταούλι, τουμπελέκι, ντέφια, γκραν κάσα). Η σύνθεση της ορχήστρας διαμορφώνεται ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο ισχύει και για το ρεπερτόριο που αποδίδει (Θράκη, Μακεδονία, Μ. Ασία, Νησιά, υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα). Αρωγοί σε αυτό, είναι οι άμεσοι συνεργάτες του σχήματος και οργανοπαίχτες (γκάιντα, βιολί, τρομπέτα, κ.α.).

Οι μουσικοί του σχήματος πέραν των αρχικών ερεθισμάτων για την ενασχόληση τους με κάποιο μουσικό όργανο, διατηρούσαν την επαφή τους με την μουσική και τον χορό μέσω της εκπαίδευσης. Είτε σαν μαθητές μουσικών σχολείων, είτε σαν φοιτητές Α.Τ.Ε.Ι. (τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής) σχετικών με το αντικείμενο.

Η παρουσία της ορχήστρας στα πολιτιστικά δρώμενα, έρχεται σε παράλληλη δράση με εκείνη των ποικίλων συλλόγων (πολιτιστικών, μορφωτικών κ.α.) και των ενεργειών αυτών για την «παράδοση». Συμμετέχοντας σε παραστάσεις των χορευτικών τμημάτων τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και εμπλουτίζοντας λοιπές εκδηλώσεις των συλλόγων για την ψυχαγωγία των μαζών (χοροεσπερίδες, πανηγύρια).

Την βραδιά αυτή γιορτάζουν οι Σύλλογοι της πόλης με χορό, μουσική αλλά και εδέσματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συμμετέχουν: Συλλογος Κυπρίων, Σύλλογος Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι», Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Μορφωτικός Σύλλογος Πηγαδίων «Χατζηγυριώτες», Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη», Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου, Σύλλογος Κιμμερίων «Ο Αμφέραος», Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», Σύλλογος Σταυρούπολης, Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης,

Άλλες Εκδηλώσεις

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17.00 Μπαλνταφάν με «Γεύσεις» για παιδιά και όχι μόνο από τη ΦΕΞ και το Εργαστήρι Μαγειρικής

Η ΦΕΞ προσκαλεί τους μικρούς της φίλους σ’ ένα ξεχωριστό, λαχταριστό μπαλνταφάν.

Πολλή μουσική και κέφι, αλλά και με φρουτοσαλάτες, κοκτέιλ χυμών και ντιπ λαχανικών που θα ετοιμάσουν με τον σεφ του εργαστηρίου μαγειρικής.

Αποκριάτικες περιπέτειες, πολύχρωμες φιγούρες, μάσκες και μικρά παιδιά συνθέτουν το σκηνικό μιας περιπετειώδους αποκριάς.

Γενική είσοδος: 3 €, με χυμό και καφέ, οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων - Κρατήσεις στο τηλ. 2541025421.

Οργάνωση ΦΕΞ - Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

20.00 Γνωρίζοντας την αποκριά μέσα από τον κινηματογράφο

Η κινηματογραφική Λέσχη και το θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ παρουσιάζουν ταινίες που οι δημιουργοί τους εμπνευστήκαν από το μύθο του Ορφέα. Από τα Παρισινά καφέ του Jean Cocteau στον Αμερικάνικο νότο του Tennessee Williams και από την σκληρή Ελλάδα του Νίκου Κούνδουρου στη Βραζιλία με τους ξέφρενους ρυθμούς του Marcel Camus.

* Ακόμη στους 93,5 Ράδιο Ξάνθη σχόλια, soundtrack, συζητήσεις...

Πληροφορίες: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ, τηλ. 25410 25421.

Οργάνωση ΦΕΞ - Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20.00 Μουσικοχορευτική λαογραφική παράσταση

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης - Φορέας μελέτης και ανάδειξης Θρακικού πολιτισμού με τη στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.

«Όποιος ξεχνάει χάνεται, δακρύζει όποιος θυμάται».

Μια μουσικοχορευτική λαογραφική παράσταση, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, με θέμα την προσφυγιά, που μέσα της κλείνει πολύ Θράκη...

Ένα αφιέρωμα στην εγκατάλειψη της Ανατολικής Θράκης που ολοκληρώθηκε χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά αντίστασης. Στα γεγονότα του βίαιου ξεριζωμού των κατοίκων της που παραμένουν ακόμα και σήμερα άγνωστα, ανεξήγητα και ουσιαστικά αδικαιολόγητα.

Προφανώς, η προσφυγιά είναι πόνος, είναι δυστυχία, είναι το ποδοπάτημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι η κατάντια του πολιτισμένου μας γένους, που δυστυχώς οι Ανατολικοθρακιώτες τα γνώρισαν στην πιο βάρβαρη μορφή τους.

Μια εκδήλωση θυμίαμα, σπονδή στα κόκαλα των προγόνων μας, που έμειναν στα Άγια χώματα της Πατρίδας εκείνης.

Συμμετέχουν οι Σύλλογοι: Αναπτυξιακός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κρεμαστής Ρόδου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», Χορευτικός Όμιλος Κατερίνης «ΟΛΥΜΠΟΣ», Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης - Φορέας μελέτης και ανάδειξης Θρακικού πολιτισμού.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκη Εξαδακτύλου, Αργύρης Κόκκορης, Βασίλης Σαραντινός – τραγούδι, Κωνσταντίνος Δεδούσης – κλαρίνο, Αστέριος Τράκας – βιολί, Αργύρης Κόκκορης – λαούτο και ούτι, Μιχάλης Λαουντός – λύρα, Κων/νος Μακρής – λαούτο, Βασίλης Σαραντινός – κρουστά, Ηρακλής Ψωμαδόπουλος – γκάιντα.

Είσοδος ελεύθερη.

Άλλες Εκδηλώσεις

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

10.00 και 12.30 «Μουσική στο Μουσείο;»

Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης οργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσική στο Μουσείο;». Η μουσική ιστορία αν και αποτελεί μέρος της δημοσίας εκπαίδευσης, δεν διδάσκεται εκτενώς λόγω του φόρτου του σχολικού προγράμματος. Η συμβολή του μουσείου είναι επικουρική και συμπληρωματική, όμως με τρόπο βιωματικό για τους μαθητές. Επιπλέον, η Θράκη ως σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών έχει πλούσια μουσική παράδοση και σημαντικούς εκπροσώπους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές μπορούν να συνδυάσουν βιωματικές εμπειρίες και θεωρητικές γνώσεις για την ιστορία της μουσικής.

Απαραίτητη συμμετοχή στο τηλ. 2541025421.

Με την Κική Χριστοδούλου, ιστορικό τέχνης - μουσειολόγο.

Οργάνωση ΦΕΞ - Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. - Κεντρική Αίθουσα - Καπναποθήκη «Π»
Καπνεργατών 9


19.30 Έκθεση Εικαστικών: «Αλληλεγγύης Τέχνη»

Καλλιτέχνες από την Ξάνθη άλλα και όλη την Ελλάδα συναντώνται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Η ομαδική έκθεση εικαστικών «Αλληλεγγύης Τέχνη», στοχεύει στην παροχή βοήθειας στους συμπολίτες μας που την έχουν περισσότερο ανάγκη καθώς όλα τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν στις πολυσχιδείς κοινωνικές δράσεις του Ιδρύματος. Οι στόχοι και ο σκοπός της έκθεσης, οι καλλιτέχνες, καθώς και οι παράλληλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που θα υλοποιούνται σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση από τους υπεύθυνους του Ιδρύματος και πολλούς από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Είσοδος ελεύθερη.

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

20.00 Αποκριάτικο μασκέ πάρτι της ΦΕΞ

Οι μουσικοί παραγωγοί του Ράδιο Ξάνθη 93,5 οργανώνουν το Αποκριάτικο μασκέ πάρτι της ΦΕΞ.

Το Ράδιο Ξάνθη 93,5 είναι το πολιτιστικό ραδιόφωνο της πόλης. Από το 1988 συμμετέχει στην πολυφωνία στα FM. Πολλή και επιλεγμένη μουσική, (κλασσική, jazz, παραδοσιακή και έντεχνη) αξιόλογες τοποθετήσεις, συνεντεύξεις, απόψεις και σχόλια που βελτιώνουν την εικόνα της πόλης. Σήμερα, συνεχίζει να κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των ακροατών.

Οργάνωση ΦΕΞ - Ράδιο Ξάνθη 93,5.

Σαββάτο 5 Μαρτίου 2016

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

12.00 Φιλοξενούμενα Χορευτικά

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης παρουσιάζει τα φιλοξενούμενα χορευτικά του Αναπτυξιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρεμαστής Ρόδου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και τον Χορευτικό Όμιλο Κατερίνης «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20.00 Συναυλία «Μωβ Όνειρα»

Τα ΜΩΒ ΟΝΕΙΡΑ είναι μια μπάντα που έκανε τα πρώτα της δειλά βήματα το 2003 δίνοντας live εμφανίσεις σε εκδηλώσεις δήμων του νομού Ξάνθης, έχοντας μεγάλη απήχηση στο κοινό. Αργότερα, ηχογράφησε προσωπικές της δουλειές, από τις οποίες ξεχώρισαν το «TOPSY TURVY» και το «FALLEN LEAVES» που στην πορεία έγιναν ευρύτερα γνωστά από την ελεύθερη διάθεσή τους στο διαδίκτυο.

Συμμετέχουν: Κώστας Παναγιώτου - φωνή, Στέλιος Χολίδης - κιθάρα, Κυριάκος Αμαξόπουλος - μπάσο και Πόλυς Πολινός - ντραμς, φιλοδοξεί να ξεσηκώσει κάθε κοινό, με ήχους δυνατούς από την ελληνική αλλά και ξένη ροκ σκηνή. Αγαπημένα τραγούδια, διασκευασμένα με σεβασμό αλλά και με νέα δικά τους κομμάτια στη βαλίτσα τους, έχουν ξεκινήσει ένα ταξίδι με προορισμό την «κατάθεση» της ψυχής τους και τη μετάδοση της «ενέργειας» και της «αγάπης» τους για τη μουσική.

Άλλες Εκδηλώσεις

Θέατρο Ανατολικά του Νέστου - Βελισσαρίου 26

18.30 Θεατρική παράσταση για παιδιά και μπαλνταφάν

Το θέατρο Ανατολικά του Νέστου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο ΝΕΟΛΑΊ®Α προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους στην παράσταση "Το μυστικό του πύργου". Θα ακολουθήσει μπαλνταφάν στο χώρο του θεάτρου με πολλές εκπλήξεις.

Γενική είσοδος: 5 €

Τηλ. Επικοινωνίας: 6973498913.

Κέντρο Διασκέδασης «Διογένης»

20.30 Ετήσιος χορός Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης

Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης, σας καλεί στον ετήσιο χορό του. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια των 20 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου και θα δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας με μουσικά ακούσματα από όλη την Ελλάδα και με την παρουσία του Χορευτικού Ομίλου Κατερίνης «ΟΛΥΜΠΟΣ» και του Αναπτυξιακού & Πολιτιστικού Συλλόγου Κρεμαστής Ρόδου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ».

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Λίτσα Ουλιανούδη, Νίκη Εξαδακτύλου, Αργύρης Κόκκορης, Βασίλης Σαραντινός – τραγούδι, Κωνσταντίνος Δεδούσης – κλαρίνο, Αστέριος Τράκας – βιολί, Αργύρης Κόκκορης – λαούτο και ούτι, Βασίλης Σαραντινός – κρουστά, Ηρακλής Ψωμαδόπουλος – γκάιντα, Μιχάλης Λαουντός – λύρα, Μιχάλης Μακρής – λαούτο.

Είσοδος: 15 € (με απεριόριστο ποτό και φαγητό).

Αίθουσα Δεξιώσεων «Απόλλων», 4ο χλμ. Ξάνθης – Λάγους.

21.00 Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης - Ετήσιος αποκριάτικος χορός

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης σας προσκαλεί στον επετειακό αποκριάτικο χορό του. Θα παρουσιάσουν στις 21:30 αφιέρωμα των δράσεων του για τα 40 χρόνια ύπαρξης και προσφοράς του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης και στη συνέχεια θα χορέψουν σε παραδοσιακούς ρυθμούς με τη συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας.

Τιμή εισόδου 17 € για ενήλικες και 10 € για παιδιά με πλήρες μενού και ποτό.

Ρεζερβέ με δική σας ευθύνη στα τηλ. 2541070777, 6944643310.

Nostos Bar

22.30 Lindy Hop Xanthi

Το Lindy Hop Xanthi, σαν συνέχεια της "παράδοσης" να κάνει κάτι διαφορετικό τις ημέρες των αποκριών, οργανώνει συναυλία και πάρτι στην Ξάνθη και φέρνει τους Souled Out!!! Οι Souled Out είναι ένα πενταμελές μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη που σχηματίστηκε στα τέλη του 2013 με σκοπό να εξερευνήσει τους ήχους της soul/r'n'b μουσικής με χαρακτηριστικά τα, γεμάτα κέφι, χορευτικά live όπου κανείς μπορεί να αφεθεί σε ρυθμούς funk, soul, disco κ.α. παλιών και νέων επιτυχιών.

Η ομάδα Lindy Hop [swing] της Φ.Ε.Ξ, διοργανώνει ένα πολύ διαφορετικό αποκριάτικο Swing Party.

To Lindy Hop είναι ο χορός στη swing μουσική. Είναι το πρώτο από όλα τα είδη Swing χορού που γνωρίζουμε σήμερα και συνδέεται στενά με την Big Band Swing Music των δεκαετιών 1920 έως 1940...

Ντυθείτε ό,τι πιο αστείο σας κατέβει... Σας περιμένουμε...

Οργάνωση ΦΕΞ - LINDY HOP [swing] της Φ.Ε.Ξ.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

11.30 Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση

Για τρίτη συνεχόμενη φορά στα πλαίσια του θεσμού των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών - Ξανθιώτικο Καρναβάλι πραγματοποιείται η παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών με τίτλο: «Ήρωες των Παραμυθιών χρωματίζουν και χαρίζουν χαμόγελα στις παιδικές ψυχές...».

Στη «Χώρα» του Καρναβαλιού, οι Χρωματιστές Κλωστές, υφαίνουν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των κατοίκων της.

Τα Χρωματιστά Πινέλα βάφουν γαλάζιο, τον μουντό ουρανό.

Οι Χρωματιστές Μπογιές, αλλάζουν τα συναισθήματα των Μεγάλων.

Κι έτσι η «Χώρα του Καρναβαλιού» αποκτά ζωή, οι στιγμές γίνονται μαγικές και... πυκνώνουν οι παιδικές φωνές...

Πιστοί στην εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλατε την παιδική καρναβαλική παρέλαση, ανανεώνουμε και φέτος το ραντεβού μας, με τον θεσμό που κερδίζει τα χαμόγελα και τον ενθουσιασμό των παιδιών! Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων με την ευθύνη της Ένωσης Συλλόγων και Κηδεμόνων μαθητών Δ. Ξάνθης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ξεκινώντας από τη διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία.

Στην παιδική καρναβαλική παρέλαση συμμετέχουν και οι Πρόσκοποι της Ξάνθης με την συμμετοχή και προσκόπων από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. «Κάτι ψήνεται ή κάτι καίγεται;» Οι πρόσκοποι «μάγειρες» βάζουν στη φωτιά ότι μας κατσουφιάζει και βγάζουν από το φούρνο ροδοκόκκινα χαμόγελα, καλοψημένο κέφι και κερνάνε πεντανόστιμο ξεφάντωμα!

Μουσική επένδυση από το Νίκο Γκοτζιαμάνη.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η μεγάλη παιδική καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 και ώρα 15.30.

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

13.00 Συναυλία Onirama

Οι ONIRAMA, το πιο δυναμικό συγκρότημα που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί από όλους και έχει ξεχωρίσει για την ενέργεια και το πάθος στις ζωντανές εμφανίσεις, έρχεται για μια εμφάνιση...

Οι ONIRAMA, θα «έχουν μαζί τους» τραγούδια απ’ όλη τη δισκογραφία τους αλλά και διασκευές αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών, όπως μόνο αυτοί ξέρουν να κάνουν, σε μια συναυλία για όλους, γεμάτη ένταση και χρώματα.

Θα παρουσιάσουν επίσης και το καινούριο τους τραγούδι «Μαγικός Καθρέφτης» που «ντύνει» την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία και συμμετέχει ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

16.00 Μπαλνταφάν Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης διοργανώνει ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους.

Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης - Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20.00 Μουσικοχορευτική λαογραφική παράσταση ΦΕΞ: Του φεγγαριού γιομίσματα

«Στου κύκλου τα γυρίσματα, φεγγάρια ασημένια χαρές και λύπες της ζωής, λόγια μαλαματένια».

Το Χορευτικό Εργαστήρι της ΦΕΞ παρουσιάζει στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών τη μεγάλη του μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα «Του φεγγαριού γιομίσματα».

Tο Χορευτικό εργαστήρι παραδοσιακών χορών της ΦΕΞ είναι το πολυπληθέστερό της τμήμα έχοντας μια από τις πιο πλούσιες ιματιοθήκες και παρουσιάζει κάθε χρόνο την πολιτιστική μας κληρονομιά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε πολλά φεστιβάλ.

Είσοδος ελεύθερη.

Οργάνωση ΦΕΞ - Χορευτικό Εργαστήρι της ΦΕΞ.

Άλλες Εκδηλώσεις

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. - Αίθουσα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ι. Παπαχαρίση» - Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9

11.30 (1η παράσταση), 19.00 (2η παράσταση) Θίασος Σκιών του Δομτζίδη Απόστολου «Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη»

Παραστάσεις Καραγκιόζη: «Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου».

Ο γερο-Σαμπαναγάς θέλει να παντρέψει την κόρη του. Οι υποψήφιοι γαμπροί είναι πολλοί, όμως η Φατμέ δε θέλει κανέναν. Τα πράγματα μπλέκουν όταν ο Μπαρμπαγιώργος δε δέχεται την απόρριψη και αποφασίζει να την παντρευτεί με το ζόρι. Πως θα ξεφύγει η Φατμέ από τον έρωτα του επίμονου Μπαρμπαγιώργου; Τη λύση έρχεται για να δώσει ο Καραγκιόζης. Με ποιο τρόπο; Αποφασίζει να μασκαρευτεί... Η συνέχεια στο πανί...

Με την υποστήριξη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού.

Γενική είσοδος: 5 € - Προπώληση: 4 € στο Βιβλιοπωλείο 2, Βενιζέλου 29.

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17.00 Μπαλνταφάν με την τοσοδούλα

Το εργαστήριο παιδικού μουσικού θεάτρου της ΦΕΞ σας προσκαλεί στο μπαλνταφάν με την τοσοδούλα. Θέατρο και χορός.

"Αχ, πόσο θα ήθελα ένα παιδάκι!" ευχήθηκε η καλή γυναίκα και η ευχή της πραγματοποιήθηκε. Από την τουλίπα βγήκε ένα κοριτσάκι. Ήταν, όμως, τόσο μικρό, που η μαμά του το ονόμασε Τοσοδούλα. Η Τοσοδούλα ήταν τόσο όμορφη που όλα τα πλάσματα του δάσους την ήθελαν, με αποτέλεσμα να ζήσει απίστευτες περιπέτειες...

Σκηνοθεσία: Βάνια Φίτσεβα.

Οργάνωση ΦΕΞ - εργαστήριο παιδικού μουσικού θεάτρου της ΦΕΞ.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

16.00 Μπαλνταφάν Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης σας προσκαλεί στον παιδικό αποκριάτικο χορό του.

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20.00 Μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων

Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Οι Λαογραφικοί Σύλλογοι της πόλης, ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Συμμετέχουν: Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης, Μορφωτικός Σύλλογος Σταυρούπολης «Ορφέας», Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός», Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη», Πολιτιστικός - Φυσιολατρικός Σύλλογος Τοξοτών Ξάνθης.

Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια».

Άλλες Εκδηλώσεις

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

10.00 και 12.30 «Υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά;»

Το Λαογραφικόκαι Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης οργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά;». Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στη γνωριμία των μαθητών της Θράκης με ένα προϊόν που επηρέασε σημαντικά την οικονομική και κοινωνική ιστορία του τόπου, στο μεταίχμιο του 19ου και του 20ου αι. Παρουσιάζεται σύντομα η ιστορία θρακικών καλλιεργειών από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Ακολουθεί η ιστορία του καπνόφυτου, η εισαγωγή του στην Ευρώπη και την Ελλάδα και στη Θράκη. Αναλύεται η επίδραση του προϊόντος στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική ζωή των πόλεων. Παρουσιάζονται ιατρικά στοιχεία για το κάπνισμά και η φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση της νικοτίνης. Γίνεται μικρή αναφορά της σχέσης του καπνού και του καπνίσματος με τις εικαστικές τέχνες...

Με την Κική Χριστοδούλου, ιστορικό τέχνης – μουσειολόγο

Απαραίτητη συμμετοχή στο τηλ. 2541025421

Οργάνωση ΦΕΞ - Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. - Αίθουσα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ι. Παπαχαρίση» - Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9

17.00 - 19.00 Παίδες εν δράσει... σε αποκριάτικη εικαστική έκφραση

Τα Εργαστήρια Ζωγραφικής και Εικαστικής - Δημιουργικής Έκφρασης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να εκφραστούν καλλιτεχνικά και δημιουργικά.

Ελάτε να γνωρίσουμε τον πολυποίκιλο κόσμο της μάσκας και τον πολλαπλό ρόλο της σε διάφορους πολιτισμούς, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, με την εικαστική συμμετοχή των έμπειρων καθηγητών του Ιδρύματος. Τα παιδιά θα τολμήσουν να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους μάσκα, συμμετέχοντας στη διαδικασία προετοιμασίας, κατασκευής και διακόσμησης αποκριάτικης μάσκας.

Απαραίτητη προϋπόθεση: κέφι, καλή διάθεση, όρεξη και φαντασία!!!

Είσοδος ελεύθερη.

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

21.00 Παράσταση χοροθεάτρου «Τα παπούτσια του Βαρύτονου»

Ο Δημήτρης Σωτηρίου και ο Δημήτρης Μπασλάμ σκηνοθετούν από κοινού τα παπούτσια του Βαρύτονου, έργο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ.

Επί σκηνής δύο performers, ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης σε χορογραφία του Δημήτρη Σωτηρίου, αφηγούνται την ιστορία του κυρίου Χαρίτονου Φουξ. Του Βαρύτονου κυρίου Φουξ. Κινούνται, επικοινωνούν, αστειεύονται, χορεύουν, μέσα σε μία απέριττη φωτιστική εγκατάσταση με την ατμοσφαιρική μουσική του Δημήτρη Μπασλάμ.

Κρατήσεις θέσεων - πληροφορίες στο τηλ. 25410 25421.

Οργάνωση ΦΕΞ - Παραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20.00 Μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων

Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Οι Λαογραφικοί Σύλλογοι της πόλης, ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Συμμετέχουν: Σύλλογος Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι», Σύλλογος Κιμμερίων «Ο Αμφέραος», Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», Σύλλογος Αβάτου «Άβαντες», Μορφωτικός Σύλλογος Πηγαδίων «Χατζηγυριώτες», Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου, Σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης.

Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια».

Άλλες Εκδηλώσεις

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

20.00 Γυμνάσματα μνήμης ΙΙ. Προβολή της ταινίας και συζήτηση: Καίγοντας και Φωτίζοντας

«... Το φως είναι τέτοιο που σε απορροφά όπως το στουπόχαρτο το μελάνι - απορροφά την προσωπικότητα. Κάτι πρέπει να υπάρχει μέσα στο φως που μας κάνει έτσι. Καίγοντας και Φωτίζοντας όμως αποκαλύπτουμε το λησμονημένο εκείνο μέτρο που μας δωρίζει ο ήλιος για να μετρήσουμε τη ζωή μας. Τη δική μας ζωή μέσα στο φως. Αυτό προσπάθησα με τα δικά μου μέτρα. Με την δική μου, όση απέκτησα και μου απέμεινε, δύναμη. Αυτό δακτυλογραφούσα ακατάπαυτα κάθε μέρα, κρατώντας το νήμα της κάθε μέρας, της κάθε πράξης, με την επόμενη για να ορίζεται το δίκιο, με το μέτρο του φωτός».

Μια ελάχιστη βιογραφία και μια σπουδή στο δημοσιογραφικό έργο του Λάμπρου Παπαντωνίου.

Οργάνωση ΦΕΞ - Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ.

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

21.00 Παράσταση χοροθεάτρου «Τα παπούτσια του Βαρύτονου»

Ο Δημήτρης Σωτηρίου και ο Δημήτρης Μπασλάμ σκηνοθετούν από κοινού τα παπούτσια του Βαρύτονου, έργο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ.

Επί σκηνής δύο performers, ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης σε χορογραφία του Δημήτρη Σωτηρίου, αφηγούνται την ιστορία του κυρίου Χαρίτονου Φουξ. Του Βαρύτονου κυρίου Φουξ. Κινούνται, επικοινωνούν, αστειεύονται, χορεύουν, μέσα σε μία απέριττη φωτιστική εγκατάσταση με την ατμοσφαιρική μουσική του Δημήτρη Μπασλάμ.

Κρατήσεις θέσεων - πληροφορίες στο τηλ. 25410 25421.

Οργάνωση ΦΕΞ - Παραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

16.00 Μπαλνταφάν Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης

Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης καλεί τα παιδιά που φιλοξενούνται στα Τμήματα των Παιδικών Σταθμών στο αποκριάτικο μπαλνταφάν με πολύ μουσική και κέφι.

Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης - Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης.

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

19.30 Μουσικοχορευτική βραδιά - Παιδικά χορευτικά

Οι μικροί χορευτές των Λαογραφικών Συλλόγων της πόλης παρουσιάζουν με χάρη, λεβεντιά και μεράκι χορούς απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Είναι οι συνεχιστές της παράδοσης μας, αυτοί που θα τη μεταδώσουν στα δικά τους παιδιά. Αυτός είναι ο δρόμος.

της διατήρησης της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ας τους χειροκροτήσουμε λοιπόν...

Συμμετέχουν: Μορφωτικός Σύλλογος Πηγαδίων «Χατζηγυριώτες», Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης.

Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια».

Άλλες Εκδηλώσεις

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17.00 Μπαλνταφάν με την τοσοδούλα

Το εργαστήριο παιδικού μουσικού θεάτρου της ΦΕΞ σας προσκαλεί στο μπαλνταφάν με την τοσοδούλα. Θέατρο και χορός.

"Αχ, πόσο θα ήθελα ένα παιδάκι!" ευχήθηκε η καλή γυναίκα και η ευχή της πραγματοποιήθηκε. Από την τουλίπα βγήκε ένα κοριτσάκι. Ήταν, όμως, τόσο μικρό, που η μαμά του το ονόμασε Τοσοδούλα. Η Τοσοδούλα ήταν τόσο όμορφη που όλα τα πλάσματα του δάσους την ήθελαν, με αποτέλεσμα να ζήσει απίστευτες περιπέτειες...

Σκηνοθεσία: Βάνια Φίτσεβα.

Οργάνωση ΦΕΞ - εργαστήριο παιδικού μουσικού θεάτρου της ΦΕΞ.

Ι.Θ.Τ.Π. - Κτίριο 1, 12 Αποστόλων 45 και Ο. Ανδρούτσου

18:00 Παίδες εν δράσει…σε αποκριάτικη χορευτική έκφραση

Τα Εργαστήρια Σύγχρονου-Μοντέρνου Χορού για παιδιά 4-6, 7-11 και 12-16 ετών του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, παρουσιάζουν μία χορευτική παράσταση, ένα ταξίδι στη φαντασμαγορία του χορού με πρωταγωνιστές παιδιά και εφήβους και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους, να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Ελάτε να ακούσουμε μουσική, να χορέψουμε και να γίνουμε...«Μικροί χορευτές εν δράσει...».

Απαραίτητη προϋπόθεση: κέφι, καλή διάθεση, όρεξη και φαντασία!!!

Είσοδος ελεύθερη.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

20:00 Παζάρι της Ξάνθης: μια διαχρονική πολιτισμική αξία της πόλης

Το παζάρι της Ξάνθης πέρα από ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός αποτελεί έναν τόπο κοινωνικής σημασίας και παραγωγής πολιτισμού. Άνθρωποι και αγαθά, υπηρεσίες και ανταλλαγές, ποικίλες γλώσσες και ταυτότητες, δίνουν κοινωνικό νόημα και ορίζουν τον πολιτισμό στο χώρο και στο χρόνο. Με τη βοήθεια φωτογραφικού υλικού και ποικίλων άλλων ντοκουμέντων θα παρουσιαστεί η διαχρονική εξέλιξη του παζαριού, μέσα από τους μετασχηματισμούς του χώρου και τις αλλαγές των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και αγαθών στο διάστημα του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Με την Αικατερίνη Σ. Μάρκου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.

Οργάνωση ΦΕΞ - Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

16.00 Μπαλνταφάν Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης - ΠΑΜΘ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης καλεί τα παιδιά των υπαλλήλων της Π.Ε. να συμμετέχουν στην αποκριάτικη γιορτή - μπαλνταφάν που διοργανώνει. Μικροί και μεγάλοι φορέστε την πιο περίεργη στολή σας, εξοπλιστείτε με την πιο τρελή διάθεσή σας και ελάτε να διασκεδάσουμε.

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

18.30 Συναυλία ΜΕΛΙSSES

Το «Καλύτερο Συγκρότημα Της Χρονιάς» τα δύο τελευταία χρόνια στα MAD VMA 2013 και 2014, με video clip που σημειώνουν πανελλήνια ρεκόρ σε YouTube views, και μάλιστα σε σκηνοθεσία από τους ίδιους, με sold out συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και με περισσότερους από 300 χιλιάδες φίλους στα social media, οι ΜΕΛΙSSES δεν είναι τυχαία το πιο επιτυχημένο ελληνικό συγκρότημα των τελευταίων ετών.

Από το 2008 έως σήμερα οι ΜΕΛΙSSES έχουν διαγράψει μια λαμπρή πορεία και έχουν συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους είναι η Ήβη Αδάμου, η Έλενα Παπαρίζου, ο Σάκης Ρουβάς, η Αγγελική Ηλιάδη, οι Goin through, o Νίκος Οικονομόπουλος, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Θανάσης Βασιλόπουλος, κ.α.

Oι MEΛΙSSES γράφουν μόνοι τους τα τραγούδια τους (μουσική και στίχους), έχουν κάνει 3 δίσκους, έχουν πάνω από 50.000.000 views στο youtube, σκηνοθετούν μόνοι τους τα video clip τους, το clip ΕΛΕΓΕΣ (σκηνοθεσία δική τους) ήταν το Νο1 clip του 2013 στο youtube (σχεδον 10.500.000 views), συνεργάζονται με την GREENPEACE και το 2011 συμμετείχαν στο gay pride.

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

20.00 Συναυλία «Μπάμπης Κούκος και ΦΑ ΔΙΕΣΗ»

Το γνωστό στην πόλη μας μουσικό σχήμα, για την ευαισθησία με την οποία ερμηνεύει, ευελπιστεί να σας χαρίσει και φέτος μια ακόμη ποιοτική βραδιά, γεμάτη μπαλάντες, έντεχνο και καλό λαϊκό τραγούδι.

Παίρνουν μέρος: Μπάμπης Κούκος – κιθάρα και τραγούδι, Ηλίας Καραχριστοδούλου – μπουζούκι και τραγούδι, Δημήτρης Πετρόπουλος – κιθάρα και τραγούδι, Βασίλης Χρήστου Τσαρτσαφλής – μπουζούκι και τραγούδι, Γιάννης Λαμπρινός – μπουζούκι, Νεκτάριος Ουζουνίδης – τύμπανα, Μάριος Κιοσές – μπάσο, Έλσα Καριώτη – τραγούδι, Μιχαέλα Χαλκιά – τραγούδι, Σία Φυτοπούλου – τραγούδι, Τζων Μπαρούτης – πνευστά.

Ενορχήστρωση: Ηλίας Καραχριστοδούλου.

Προγραμματισμός - Επιμέλεια - Συντονισμός: Μπάμπης Κούκος

Παρουσίαση: Τηλέμαχος Αρναούτογλου.

Άλλες Εκδηλώσεις

Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης - Αγ. Γεωργίου 1

17.30 Μπαλνταφάν

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης καλεί τους μικρούς του χορευτές και φίλους σε αποκριάτικο μπαλνταφάν. Ελάτε να αναβιώσουμε παραδοσιακά παιχνίδια και να διασκεδάσουμε με διάφορες ψυχαγωγικές δράσεις με την εθελοντική ομάδα της Marketing Support.

Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, στη συμβολή των οδών Αγ. Γεωργίου και Βενιζέλου γωνία, στον 1ο όροφο.

18.30 έως 20.00 Έκθεση Ιστορίας Ελληνικής Ενδυμασίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης ανοίγει το Μουσείο Ιστορίας Ελληνικής Ενδυμασίας και δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τις τοπικές αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές της Θράκης αλλά και όλης της Ελλάδας.

Η έκθεση θα λειτουργήσει 11, 12 και 13 Μαρτίου 2016.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

20.00 Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο

Αφιέρωμα στο μύθο του Ορφέα «Orfeo Negro»

Ο Μαρσέλ Καμύ αναβιώνει τον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης και κάνει γνωστή στον κόσμο την βραζιλιάνικη bossa nova, πράγμα που του φέρνει τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 1959 και το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας το 1960. Ο Ορφέας, ένας νεαρός γόης που εργάζεται ως οδηγός τραμ στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ερωτεύεται την Ευρυδίκη, μια επαρχιωτοπούλα που επισκέπτεται την ξαδέρφη της που μένει στις φαβέλες, στο γειτονικό σπίτι από αυτό του Ορφέα.

Η Ευρυδίκη καταδιώκεται από έναν μυστηριώδη άντρα που θέλει να την σκοτώσει για άγνωστο λόγο, αλλά γρήγορα ξεχνά την απειλή του θανάτου παρασυρόμενη από την μαγευτική αύρα της μουσικής και της προσωπικότητας του Ορφέα. Αυτός, ξεχνά τον αρραβώνα του με την Μίρα, παίρνει μαζί του την Ευρυδίκη στο καρναβάλι, και ζουν τον έρωτά τους μέσα στον ξέφρενο ρυθμό του χορού. Μέσα στους καρναβαλιστές παραμονεύει όμως και ο διώκτης της Ευρυδίκης.

Οργάνωση: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ και Κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

11.30 Συναυλία Vegas - The Mode

Οι Vegas ιδρύθηκαν το 2009. Αποτελούνται από 3 μέλη: τον Zeraw, τη Μελίνα και τον DJ Airth. Το ρεπερτόριο τους είναι Urban Pop. Στα 7 χρόνια λειτουργίας τους, έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 600 sold out συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ πραγματοποίησαν την πρώτη τους σειρά συναυλιών στην Αμερική το 2014 και στην Αυστραλία το 2015. Τα singles και video clips τους έχουν κατακτήσει τις κορυφές του Ελληνικού airplay chart, ενώ το YouTube κανάλι που διαθέτουν συγκεντρώνει πολύ υψηλό αριθμό θεάσεων, κατατάσσοντάς το στα most viewed ελληνικά κανάλια. Οι Vegas θεωρούνται πρωτοπόροι στην Ελληνική μουσική σκηνή και style icons.

Oι The Mode αποτελούνται από τρεις φρέσκους καλλιτέχνες με πρωτοποριακό όραμα, που συνδυάζουν ταλέντο, πρωτοτυπία και το ίδιο πάθος για τη μουσική.

Είναι ο Jorge Cortez και ο Dimitri Mesol, οι δυο djs και παραγωγοί με μάσκα robot και η μοναδική φωνή και εκκεντρική παρουσία της νεαρής τραγουδίστριας και μουσικού/στιχουργού, FeyKross.

Το EDM group συμμετείχε σε σημαντικά shows και festivals στη μέχρι τώρα πορεία του σε Ελλάδα κι εξωτερικό.

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

17.00 - 20.00 Μπαλνταφάν Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης προσκαλεί τους μαθητές του 1ου Δημοτικού και τους φίλους τους από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Κατασκηνωτές» και «Άνοιξη» στον αποκριάτικο παιδικό χορό τους για πολύ ξεφάντωμα! Φορέστε την πιο τρελή σας διάθεση, εφοπλιστείτε με τα μοναδικά αποκριάτικα «πυρομαχικά» σας και ελάτε να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε μαζί!

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

18.00 Συναυλία Verba-Volant

Οι verba volant είναι μια μπάντα της Ξάνθης, με psychedelic, progressive, art rock ήχους...

Συμμετέχουν: Γεώργιος Παπακωνσταντίνου (low tre) – Synth, Ιωάννης Μπίνιος - Lead Vocals, Acoustic Guitar, Κλέαρχος Σαμαράς - Electric Guitar, Πάνος Παπάς - Electric Bass, Μπάμπης Σιούτης – Percussion.

19.00 Μουσική Βραδιά «Περιτύλιγμα με νότες»

Βραδιά μουσικής μαγείας από Ξανθιώτες μουσικούς. Ξανθιώτες μουσικοί παρουσιάζουν Ελληνικές επιτυχίες γνωστών Ελλήνων συνθετών και δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην πόλη με τα χίλια χρώματα. Όλα αυτά περιτυλιγμένα με νότες που βγαίνουν από καρδιάς, ραγίζοντας τις καρδιές των ακροατών. Διασκέδαση όπως ξέρουν οι Ξανθιώτες να κάνουν.

Μουσικοί και ερμηνευτές: Δημήτρης Πετρόπουλος - κιθάρα και φωνή, Μπάμπης Κούκος – φωνή, Βασίλης Χρήστου Τσαρτσαφλής – μπουζούκι και φωνή, Ηλίας Καραχριστοδούλου – μπουζούκι και φωνή, Σία Φυτοπούλου – φωνή, Σταύρος Ψαρός – πλήκτρα, Νεκτάριος Ουζουνίδης – τύμπανα.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Δημήτρης Πετρόπουλος και Μπάμπης Κούκος.

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

21.30 Κατασκηνωτές και Άνοιξη. Μασκέ πάρτι - Back to Music Part II 70s, 80s, 90s

Οι Κατασκηνωτές και η Άνοιξη σας προσκαλούν να ταξιδέψετε μαζί τους πίσω στο χρόνο σ’ έναν αποκριάτικο χορό, που για τέταρτη χρονιά δείχνει τη δυναμική του. Χωρίς συγκεκριμένο θέμα εμφάνισης. Αυτοσχεδιάστε και ανηφορίστε μαζί μας στις μουσικές δεκαετίες που επηρέασαν την εξέλιξη της παγκόσμιας μουσικής. Η χρονομηχανή μας θα βρίσκεται στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης και είμαστε σίγουροι πως θα σας παρασύρει σε ένα ανεπανάληπτο μουσικοχορευτικό ντελίριο. Η μόνη συμβουλή μας είναι… «κρατηθείτε γερά, γιατί θα υπάρξουν έντονες μουσικές αναταράξεις».

Είσοδος ελεύθερη.

Άλλες Εκδηλώσεις

«Νύχτα Φωτός»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης κρατάει τα καταστήματα της πόλης ανοιχτά έως τις 12 το βράδυ.

Στο ρυθμό του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού με συνοδεία μουσικής από συγκροτήματα, γλέντι και χορό δίνουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες της πόλης μας να κάνουν συμφέρουσες αγορές.

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17.00 Μπαλνταφάν με την τοσοδούλα

Το εργαστήριο παιδικού μουσικού θεάτρου της ΦΕΞ σας προσκαλεί στο μπαλνταφάν με την τοσοδούλα. Θέατρο και χορός.

"Αχ, πόσο θα ήθελα ένα παιδάκι!" ευχήθηκε η καλή γυναίκα και η ευχή της πραγματοποιήθηκε. Από την τουλίπα βγήκε ένα κοριτσάκι. Ήταν, όμως, τόσο μικρό, που η μαμά του το ονόμασε Τοσοδούλα. Η Τοσοδούλα ήταν τόσο όμορφη που όλα τα πλάσματα του δάσους την ήθελαν, με αποτέλεσμα να ζήσει απίστευτες περιπέτειες...

Σκηνοθεσία: Βάνια Φίτσεβα.

Οργάνωση ΦΕΞ - εργαστήριο παιδικού μουσικού θεάτρου της ΦΕΞ

Motel Natassa

17.00 Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης - Μπαλνταφάν

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης περιμένει τους μικρούς του φίλους με πολύ αγάπη. Θα είμαστε όλοι εκεί για ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτι.

Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης - Αγ. Γεωργίου 1

17.30 Μπαλνταφάν

Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης καλεί τους μικρούς του χορευτές και φίλους σε αποκριάτικο μπαλνταφάν. Ελάτε να αναβιώσουμε παραδοσιακά παιχνίδια και να διασκεδάσουμε με διάφορες ψυχαγωγικές δράσεις με την εθελοντική ομάδα της Marketing Support.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

19.00 Εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευής μάσκας Ι

Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να κατασκευάσουν και να ζωγραφίσουν τις μάσκες που θα φορέσουν στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.

Το εργαστήρι ζωγραφικής της ΦΕΞ οργανώνει κάθε χρόνο ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρές ηλικίες, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα μέσα. Στο τμήμα οι μικροί μας θα γνωρίσουν ακόμη την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής.

Υπεύθυνη: Μαρκέτα Σπανού - πληροφορίες: 25410 25421.

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

Οργάνωση ΦΕΞ - Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. - Κεντρική Αίθουσα - Καπναποθήκη «Π»
Καπνεργατών 9


19.00 Μουσικές Απο-Δράσεις

Η Μουσική Σχολή "ΗΡ-ΩΔΕΙΟ" και το studio MUSIC BOX αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια ελληνικά και ξένα, από το λαϊκό, έντεχνο και ποπ - ροκ ρεπερτόριο. Στη συναυλία συμμετέχουν οι μαθητές, οι καθηγητές και η παιδική χορωδία της Σχολής.

Είσοδος ελεύθερη.

Κέντρο διασκέδασης «Πολιτεία»

20.30 Σαρακατσάνικη Βραδιά

Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», σας προσκαλεί στη Σαρακατσάνικη Βραδιά με τους Σταύρο Τσαλάγκα, Σάκη Μπανιώτη, Κώστα Μπανιώτη και Κώστα Νικολάου – κλαρίνο.

Είσοδος: 15 € (με φαγητό και ποτό).

Τηλ. Επικοινωνίας: 6977070543.

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

22.30 «Disco Barbarella»

Εάν δεν βλέπετε την ώρα να ξεδιπλώσετε τις χορευτικές σας φιγούρες πάνω στο παρκέ της πίστας της ΦΕΞ. Εάν θέλετε να επαναλάβετε φιγούρες, ala Travolta, ή άλλες όπως το «ελικόπτερο», το ρομπότ, το σπαγγάτο, το «moonwalk», αλλά και στροφές και αυτοσχεδιασμούς, που έκαναν ξεχωριστούς τους χορευτές της δεκαετίας του '80... Τότε δεν έχετε παρά να παραβρεθείτε στο αποκριάτικο πάρτυ της ΦΕΞ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στο Σπίτι του Πολιτισμού, από το Εργαστήρι Λάτιν της ΦΕΞ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:30. Ο Dj Anonymous, θα δέχεται τις… αφιερώσεις σας. Τα shows ξεκινούν λίγο μετά τις 23:00. Τους ντίσκο ρυθμούς θα διαδέχονται οι λάτιν μουσικές. Μαζί μας, οι δάσκαλοί μας, Πωλίνα Ρούλα και Βασίλης Ιωαννίδης.

Οργάνωση ΦΕΞ - Εργαστήρι Latin Salsa της ΦΕΞ.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

13.00 Συναυλία Stavento

Οι «STAVENTO» γεννήθηκαν το 2004 από τον Μιχάλη Κουϊνέλη (ΜΕΘΥΣΟΣ) και τον Βαγγέλη Γεωργατζή (ΕΥΟ).

Με τον όρο «STAVENTO» που στη γλώσσα των ναυτικών σημαίνει «καταφύγιο», επιδιώκουν να ενώσουν χωρίς δισταγμούς ποικίλα μουσικά είδη και να καταργήσουν τις μουσικές ταμπέλες κάνοντας το πρώτο τους βήμα στη δισκογραφία. Μένοντας μακριά από την ταύτιση των προσώπων και τις προσωπικές φιλοδοξίες, παραμένουν συγκεντρωμένοι στο μοναδικό τους προορισμό, τη δημιουργία μουσικής και στίχων. Η διατήρηση ενός σταθερού «πυρήνα» και η συμμετοχή νέων καλλιτεχνών στη μουσική τους εξέλιξη, αποτελεί βασικό συστατικό, αλλά και προϋπόθεση για τη μουσική τους ταυτότητα.

Κρατώντας τις υποσχέσεις τους στους πιστούς θαυμαστές τους που τους ακολουθούν από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά αλλά και σ’ εκείνους που μόλις μπήκαν στην παρέα τους, οι «STAVENTO» μας παρουσίασαν πρόσφατα το κρυφό τους χαρτί.

19.30 Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση

Τα αποκριάτικα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής, ξεκινώντας στις 19:30 από την διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας, θα παρελάσουν χορεύοντας σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς. Η παρέλαση θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία όπου το γλέντι θα συνεχιστεί μ’ ένα ξέφρενο πάρτι. Μουσική επένδυση από τον Μπάμπη Δαργανάκη και τον Δημήτρη Έμπορο.

Βραβεύσεις

Ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης βραβεύουν με απόφαση της επιτροπής τον Σύλλογο «Γέφυρα» για την καλύτερη οργάνωση και τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Βάτραχοι" για την καλύτερη στολή συμμετοχής τους, στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών - Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2015.

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

21.30 Νεολαί®α και Απαράδεκτοι: Celebrities Party 2016

Υποψήφιοι για όσκαρ εμφάνισης φέτος οι Απαράδεκτοι και οι Νεολαίρες και πως αλλιώς θα μπορούσαν να το γιορτάσουν; Με ένα πάρτι αντάξιο της διασημότητάς τους! And the winner is… you, φυσικά, που θα έρθετε στο πάρτι μας ντυμένοι διάσημοι σταρ και αντιστάρ.

Φιλική συμμετοχή: Κατασκηνωτές.

Άλλες Εκδηλώσεις

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

10.00 Εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευής μάσκας ΙΙ

Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να κατασκευάσουν και να ζωγραφίσουν τις μάσκες που θα φορέσουν στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.

Το εργαστήρι ζωγραφικής της ΦΕΞ οργανώνει κάθε χρόνο ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρές ηλικίες, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα. Στο τμήμα οι μικροί μας θα γνωρίσουν ακόμη την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής.

Υπεύθυνη: Μαρκέτα Σπανού - πληροφορίες: 25410 25421.

Είσοδος με προσκλήσεις.

Οργάνωση ΦΕΞ - Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Κέντρο Διασκέδασης «Διογένης»

21.00 Αποκριάτικος χορός Πολιτιστικού Συλλόγου «Διόνυσος»

Έκαστος στο είδος του και ο Διόνυσος στους γλεντζεδες.

Γλέντι κέφι και χορός στα μπουζούκια του Διόνυσου με παλιές και νέες επιτυχίες, οι οποίες σε συνδυασμό με τα απαράμιλλης αισθητικής μπαλέτα μας, σας εγγυώνται ανεπανάληπτη διασκέδαση. Μη λείψει κανείς.

Είσοδος: 20 € με φαγητό και ποτό. Παιδιά: 15 €.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947202843 Σάκης, 6979984918 Ελένη.

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

22.30 masque milonga "El barrio antiguo - Masque"

Η ομάδα TangoAires της ΦΕΞ, διοργανώνει masque milonga "El barrio antiguo - Masque" με show από τους Μιχάλη Σουβλέρη και Μαρία Καλογερά! Φορέστε τις μάσκες σας και ελάτε να χορέψουμε σε ρυθμούς Tango, του πιο ερωτικού χορού!

Tdj: Παναγιώτης Σαχίδης. Μαζί μας θα είναι η Christie Cardou με την υπέροχη συλλογή tango ενδυμάτων και υποδημάτων!

Το εργαστήρι Tango της ΦΕΞ οργανώνει μαθήματα εκμάθησης Αργεντίνικου Tango για αρχάριους και προχωρημένους, χορούς - milonga - ποιητικές βραδιές και άλλες δράσεις φέροντας τους ενδιαφερόμενους κοντά στην αργεντίνικη κουλτούρα.

Οργάνωση: ΦΕΞ - Ομάδα TangoAires της ΦΕΞ.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Είσοδος Πόλης (από Καβάλα)

13.30 «Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση»

Η μεγάλη στιγμή έφτασε... Μια πόλη κεφάτη στολισμένη, πολύχρωμη, φαντασμαγορική υποδέχεται πλήθος κόσμου. Η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση είναι γεγονός... το αποκορύφωμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών. Άρματα, χιλιάδες καρναβαλιστές, μικροί, μεγάλοι ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης σε ξέφρενους ρυθμούς, σε μία πανδαισία χρωμάτων, ήχων και γλεντιού. Σε μουσική επένδυση από τον Μπάμπη Δαργανάκη και τον Δημήτρη Έμπορο. Η Ξάνθη συνεχίζει να διατηρεί την πρωτοπορία του αποκριάτικου ξεφαντώματος. Η παρέλαση, με αρχηγό το Βασιλιά Καρνάβαλο, ξεκινάει από την είσοδο της πόλης, το γνωστό Φόρο, και μέσω της 28ης Οκτωβρίου περνάει από την Κεντρική Πλατεία για να καταλήξει στο χώρο του γηπέδου του ΑΟΞάνθης, όπου βρίσκονται τα στέκια των συλλόγων. Εκεί ξεκινάει ένα ξέφρενο γλέντι, ένα μεγάλο πάρτι στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο με τη συμμετοχή όχι μόνο των Καρναβαλιστών αλλά και του κόσμου.

Μουσική από τον Γιώργο Παπαδόπουλο, πυροτεχνήματα, άφθονο κρασί και χορός.

Την Καρναβαλική Παρέλαση για τη Δημόσια Τηλεόραση θα παρουσιάσει ο Τάσος Ριζόπουλος και η Χρύσα Μωραΐτη.

18:30 Γέφυρα Ποταμού Κόσυνθου

Μία ακόμη Καρναβαλική Παρέλαση έφτασε στο τέλος! Και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναβιώνει το Ξανθιώτικο έθιμο «το κάψιμο του Τζάρου» στον ποταμό Κόσυνθο. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα σηματοδοτεί το τέλος του καρναβαλιού. Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες, παρακολουθούν τη λήξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών κάτω από τη λάμψη ενός εντυπωσιακού σόου με πυροτεχνήματα.

Ο «Τζάρος» ή η «Τζάρους» κατά τους κατοίκους της Ανατολικής Θράκης, ήταν ένα κατασκευασμένο ανθρώπινο ομοίωμα, τοποθετημένο πάνω σε έναν σωρό από πουρνάρια. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς καιγόταν στο κέντρο αλάνας, πλατείας ή σε υψώματα, για να μην έχουν το καλοκαίρι ψύλλους. Το έθιμο αυτό το έφεραν οι πρόσφυγες από το Σαμακώβ της Ανατολικής Θράκης και αναβιώνει κάθε χρόνο από τους κατοίκους του ομώνυμου συνοικισμού, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου της Ξάνθης.

Καθαρα Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης

Λαογραφικές εκδηλώσεις Καθαράς Δευτέρας

Περιγραφή Εθίμου της Καμήλας:

Ένας παλιός καμηλιέρης διηγείται: «Την καμήλα έμαθα να την κατασκευάζω από τον πατέρα μου που ήταν και αυτός καμηλιέρης. Πολλές μέρες πιο μπροστά στη γειτονιά που ετοιμάζονταν η καμήλα είχε κίνηση, ζωή. Ψήναμε μεζέδες, πίναμε κρασί, η γκάιντα έπαιζε και εμείς όλοι σκεπτόμασταν και προσπαθούσαμε να κάνουμε την καμήλα καλύτερη από πέρσι. Ετοιμάζαμε τον ξύλινο σκελετό - το κεφάλι το προσέχαμε ιδιαίτερα - και βάζαμε όλη την τέχνη μας, ώστε να μοιάζει με της καμήλας.

Την Καθαρα Δευτέρα σκεπάζαμε το σκελετό της καμήλας με πολύχρωμα κιλίμια – φούντες - χάντρες, έμπαιναν από κάτω δυο άνδρες, βάζαμε πάνω τον καρνάβαλο, δυο καμηλιέρηδες ο ένας με τη γυναίκα του, ο γκαϊτατζής και ο οδηγός με το γαϊδουράκι και παίρναμε τους δρόμους.

Στη διαδρομή η καμήλα ζωηρή με το μεγάλο της στόμα άρπαζε ό,τι της άρεσε και ό,τι της κερνούσαν. Πλήθος μεταμφιεσμένων με τολμηρές χειρονομίες, πειράγματα και τραγούδια συμπλήρωναν το σκηνικό.

Ο ένας καμηλιέρης σε κάποια στιγμή σκότωνε τον αντίπαλό του, εκείνος όμως ξαφνικά ξαναζωντάνευε. Η αιώνια αναπαράσταση της ζωής και του θανάτου.

Του σπόρου που πέφτει στη γη και βλασταίνει με τρόπο μαγικό.

Στο τέλος κρεμούσαν την καμήλα τιμωρώντας την για τα αγαθά που έκλεψε, εκδικούμενοι μ’ αυτόν τον τρόπο τον Τούρκο κατακτητή για την άγρια φορολογία. Όλοι μαζί κατέληγαν στην πλατεία και γλεντούσαν ως το πρωί.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, με αποκορύφωμα το γλέντι, ακούγονταν τραγούδια, στίχοι με ποιητικό πλούτο. Στα δύσκολα εκείνα χρόνια των διωγμών και της τουρκικής καταπίεσης τα έθιμα έδιναν λίγη χαρά στους καταπιεσμένους Έλληνες.

Όπως σε όλα τα έθιμα, έτσι και στο έθιμο της καμήλας, έχουμε την αναπαράσταση της σποράς, της βλάστησης, της δημιουργίας ΖΩΗΣ».

11.00 Κεντρική Πλατεία Σταυρούπολης

Παραδοσιακό γλέντι

Μουσική από παραδοσιακό τοπικό συγκρότημα.

Παιδική εκδήλωση

Εκδηλώσεις για παιδιά. Συντροφιά με την ομάδα της Marketing Support θα κατασκευάσουμε την «κυρά – Σαρακοστή», ένα έθιμο για τους μικρούς μας φίλους. Face painting και παιχνίδια θα χαρίσουν στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους.

Επίσης, οι παλιοί Δασοπρόσκοποι Ξάνθης θα παρουσιάσουν το έθιμο «το κρέμασμα του χαλβά» για μικρούς και μεγάλους παρευρισκομένους.

Οικισμός Σταυρούπολης

12.30 Έναρξη Παρέλασης

Στην κεντρική πλατεία του οικισμού της Σταυρούπολης, οι κάτοικοί της μαζί με τους επισκέπτες, μεταμφιεσμένοι και κάνοντας διάφορους ήχους θα συμμετάσχουν σε μια παρέλαση χρωμάτων και χαράς με οδηγό ένα ομοίωμα καμήλας και έναν ενήλικο να παριστάνει τον καμηλιέρη Άραβα.

Στο τέλος της πομπής μοιράζονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρούπολης «Ορφέας» στους παρευρισκομένους δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί.

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Τέχνης και Παράδοσης Σταυρούπολης Ξάνθης θα παρουσιάσει χορούς της Λέρου και τα Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης Ν. Δράμας θα παρουσιάσουν χορούς της Δράμας.

Οικισμός Κομνηνών

12.00 Ποντιακό γλέντι

Στον οικισμό Κομνηνών, στην κεντρική πλατεία, συνοδεία ποντιακής λύρας, κάτοικοι και επισκέπτες, μπορούν να χορέψουν σε μία γιορτή βασισμένη στην τοπική παράδοση. Κατά τη διάρκεια του γλεντιού, μοιράζεται στους παρευρισκομένους δωρεάν η πατροπαράδοτη φασολάδα, συνοδευμένη από τουρσί, ελιές, χαλβά και λαγάνα.

Δημοτική Κοινότητα Κιμμερίων

10.30 Οικισμός Κιμμερίων, Κεντρική πλατεία του χωριού

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιμμερίων σας προσκαλεί στην κεντρική πλατεία του χωριού (καιρού επιτρέποντος, διαφορετικά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου), σε αποκριάτικη γιορτή, με μασκαρέματα, μουτζουρώματα, κατασκευή χαρταετών για τους μικρούς μας φίλους, διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού με έπαθλο, αχνιστή φασολάδα, λαγάνα και άλλα νηστίσιμα εδέσματα, παραδοσιακά τραγούδια και χορό.

Σας περιμένουμε όλους, να πετάξουμε τα «τσερκένια» των Σμυρνιών, τους «ουτσουρμάδες» των Κωνσταντινουπολιτών, τα «πουλία» των Ποντίων, τα «πετάκια» των Θρακιωτών και να ξετυλίξουμε μαζί την... καλούμπα της ιστορίας τους.

Δημοτική Κοινότητα Ευμοίρου

10.00 Οικισμός Ευμοίρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου

Στο Εύμοιρο την Καθαρά Δευτέρα προσφέρεται παραδοσιακή φασολάδα από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου, λαγάνα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί. Ακολουθεί γλέντι με ζωντανή μουσική.

Οικισμός Λεύκης

11.00 Προαύλιο Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Λεύκης "Οι Πρωτοπόροι"

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι» οργανώνει την Καθαρά Δευτέρα στο προαύλιο του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Λεύκης και καλεί όλο τον κόσμο στη γιορτή αυτή, με παράθεση της παραδοσιακής φασολάδας, διάφορα νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο ποτό, πλαισιωμένα με δημοτική και λαϊκή μουσική.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Ξανθιώτικου Καναρβαλιού: carnivalofxanthi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,614,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2050,Αλεξανδρούπολη,8615,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3025,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3339,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,704,Δράμα,116,Έβρος,18563,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2590,Εκκλησία,1239,Εκπαίδευση,1509,Ελλάδα,1319,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,299,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,761,Ιστορία,232,Καβάλα,195,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,595,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,676,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,343,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1519,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,430,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3905,Πολιτική,1500,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6204,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,669,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,564,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,142,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,53,Υγεία,1102,Φέρες,398,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ξανθιώτικου Καναρβαλιού 2016
Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ξανθιώτικου Καναρβαλιού 2016
Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και η Οργανωτική Επιτροπή οργανώνουν τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές - Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2016. Στην Ξάνθη, τη Βασίλισσα της Θράκης, για ακόμη μια χρονιά αντηχούν τα τύμπανα της διασκέδασης και του χορού
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEim4AlQSiLOJkBm9ptTqOuIVjQWs3NzABlV_PxmdShPfr6tkK1gELoz67yIkj2j7m8hYubbW24Im8ylrPa5o8K0_C_n4Uxyo9BwAjtL8ehqtujJ_izD2Y7qL7JLELEEm2vMrYS_aQ7pZjs/s640/karnavali+2016.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEim4AlQSiLOJkBm9ptTqOuIVjQWs3NzABlV_PxmdShPfr6tkK1gELoz67yIkj2j7m8hYubbW24Im8ylrPa5o8K0_C_n4Uxyo9BwAjtL8ehqtujJ_izD2Y7qL7JLELEEm2vMrYS_aQ7pZjs/s72-c/karnavali+2016.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/02/2016.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/02/2016.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων