Loading ...

Που το πάει τώρα ο Τσίπρας;

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, εντός και εκτός της χώρας, καθώς και εντός του κόμματος και της κυβέρνησής του επιχειρεί να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλώντας - αιφνιδιαστικά - από το Ισραήλ Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Που το πάει τώρα ο Τσίπρας;
Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, εντός και εκτός της χώρας, καθώς και εντός του κόμματος και της κυβέρνησής του επιχειρεί να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλώντας - αιφνιδιαστικά - από το Ισραήλ Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Η κίνηση του πρωθυπουργού έρχεται καθώς η πίεση από τους δανειστές για την ολοκλήρωση της ατζέντας της δεύτερης αξιολόγησης καθώς και για την ψήφισή του επόμενου πολυνομοσχεδίου, εντείνεται και τα περιθώρια που έχει θέσει το Eurogroup είναι ασφυκτικά.

Με το πολιτικό σκηνικό εντός της χώρας ρευστό, το γεωπολιτικό χάρτη να φλέγεται και την Ευρώπη να προετοιμάζεται - έστω και καθυστερημένα - για την ανάληψη καθοριστικής δράσης σε μια σειρά από ζητήματα, ο Αλέξης Τσίπρας νοιώθει απομονωμένος και αδύναμος να μπει σε ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης χωρίς να μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα νώτα του.

Όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα το πρωί το sofokleousin.gr ένα ευρύτερο σχέδιο ανατροπής που πολιτικού status quo στην Ελλάδα φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, οδηγώντας σε κονιορτοποίηση του πολιτικού συστήματος, σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή ειδικού σκοπού με ευρεία κομματική στήριξη στη Βουλή.

Προσπαθώντας να διαχειριστεί αφενός το πολιτικό κόστος από τα μέτρα που εισηγείται και θα κληθεί να εφαρμόσει η κυβέρνησή του, ο πρωθυπουργός αναζητά λύσεις τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ανακίνηση υποθέσεων φοροδιαφυγής, καθώς και οι υψηλοί τόνοι στη σύγκρουση με τα συμφέροντα και τα media. Αυτά όμως δεν είναι αρκετά για να ανακόψουν τις φυγόκεντρες τάσεις που εκδηλώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και να ανασχέσουν τις εντεινόμενες πιέσεις από τους δανειστές.

Χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι να αναζητούν κυβερνητική διέξοδο στην κρίση ταυτότητας που διέρχονται, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ανακατέψει την τράπουλα κερδίζοντας χρόνο και θέτοντας την αντιπολίτευση προ των ευθυνών της.

Συγκαλώντας το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, προ της ψήφισης του επόμενου πακέτου μέτρων και ενώ η ΝΔ δεν διαθέτει αρχηγό ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί πολιτικό αιφνιδιασμό.

Στόχος του είναι να αναγκάσει την αντιπολίτευση να λάβει θέση, ακόμα και αντίθετη από την κυβερνητική, ξεκαθαρίζοντας πολιτικά το τοπίο και στέλνοντας μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι σε περίπτωση περαιτέρω υποχώρησης της - ήδη ισχνής - κυβερνητικής πλειοψηφίας, τότε η σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θα καταστεί μονόδρομος.

Ταυτόχρονα απέναντι στους εταίρους η σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών θα σηματοδοτήσει μια νέα προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας, αναγκάζοντας την εσωτερική αντιπολίτευση να λογοδοτήσει στα διεθνή φόρα για τη στάση που θα τηρήσει.

Τέλος ανεβάζοντας τους τόνους επιδιώκει να θέσει σε εγρήγορση τα κυβερνητικά στελέχη διαμηνύοντας σε όλους ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά και πως ο πολιτικός χρόνος εξαντλείται.

Πηγή: sofokleousin.gr (Χρήστος Φράγκου)

ΣΧΟΛΙΑ

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Facebook | X | Instagram | Threads | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων