Αποστολή «Διαβήτης»: Εκστρατεία ενημέρωσης σε Δημοτικά Σχολεία της χώρας

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τη σημασία της άσκησης και της διατήρησης υγιούς σωματικού βάρους για την πρόληψη του Διαβήτη, σπουδαίοι Έλληνες από τον χώρο του αθλητισμού συμβάλλουν στη διάδοση του μηνύματος και παραδίδουν αθλητικό εξοπλισμό

Αποστολή «Διαβήτης»: Εκστρατεία ενημέρωσης σε Δημοτικά Σχολεία της χώρας
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τη σημασία της άσκησης και της διατήρησης υγιούς σωματικού βάρους για την πρόληψη του Διαβήτη, σπουδαίοι Έλληνες από τον χώρο του αθλητισμού συμβάλλουν στη διάδοση του μηνύματος και παραδίδουν αθλητικό εξοπλισμό στα σχολεία που θα επισκεφθούν.

Δέκα καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές αποτελούν τα μέλη της Αποστολής «Διαβήτης» και επισκέπτονται αφιλοκερδώς, 10 Δημοτικά σχολεία σε 10 περιοχές της Ελλάδας, για να συμβάλλουν στη διάδοση του μηνύματος για τη σημασία της άσκησης και της σωστής διατροφής για την πρόληψη του Διαβήτη.

Η εκστρατεία ενημέρωσης «Αποστολή "Διαβήτης". Είσαι μέρος της λύσης. Γίνε μέλος της Ομάδας!» που τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), διοργανώνεται από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με την ευγενική υποστήριξη της ELPEN, παρουσιάστηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) σε συνέντευξη Τύπου, με ομιλητές τον Πρόεδρο της ΕΔΕ, Δρ. Ιωάννη Ιωαννίδη, Παθολόγο με εξειδίκευση στον Διαβήτη, Διευθυντή Α' Παθολογικής Κλινικής και Υπεύθυνος Διαβητολογικού Ιατρείου και Ιατρείου Παχυσαρκίας Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας, Κωνσταντοπούλειο Πατησίων, τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, Χρήστο Δαραμήλα, Βιολόγο MSC "Φροντίδα στον Σακχαρώδη Διαβήτη", την Κλειώ Αποστολάκη, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Υγείας, ΑΓΓ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού και Εταιρικής Επικοινωνίας, ELPEN.

Στην Αποστολή «Διαβήτης» οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, αναλαμβάνουν την αποστολή να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της καλής υγείας, την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι τέχνης και γνώσης, ενώ μαζί με τους αγαπημένους τους αθλητές, τα παιδιά αναλαμβάνουν να πολλαπλασιάσουν το μήνυμα σε ακόμα περισσότερα παιδιά, γονείς και οικείους, ώστε όλοι μαζί να «κερδίσουμε» τον Διαβήτη που αποτελεί μια αυξανόμενη παγκόσμια επιδημία με περίπου 1.200.000 ασθενείς στην Ελλάδα και 350.000.000 παγκοσμίως, με το 90% να υποφέρει από Διαβήτη Τύπου 2. Ο Διαβήτης Τύπου 2 είναι συχνότερος στις ανεπτυγμένες χώρες καθώς συνδέεται άμεσα με τον «δυτικό τρόπο ζωής» όπως την έλλειψη άσκησης, την καθιστική ζωή και την ανθυγιεινή διατροφή και αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.


Η Αποστολή «Διαβήτης» θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2015 μέχρι και το 2016, με προορισμό την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη, την Μυτιλήνη, την Ρόδο, την Καβάλα, το Ρέθυμνο, τις Σέρρες, την Χίο, την Αλεξανδρούπολη και την Αθήνα και σε κάθε σχολείο θα παρευρεθεί ένας αθλητής: Θοδωρής Παπαλουκάς, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κώστας Γκατσιούδης, Νίκος Ρουμελιώτης, Ανθή Καραγιάννη, Ανδρέας Ζήσιμος, Γιάννης Γεωργαλλής, Ανέστης Αναστασιάδης, Χριστόφορος Μερούσης και Γιώργος Σιάκκας, όπου ο καθένας θα παραδώσει τον αθλητικό εξοπλισμό στο σχολείο που θα επισκεφθεί, όπως αυτός έχει ζητηθεί από το σχολείο, και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της διάδοσης του μηνύματος για συστηματική άσκηση η οποία αποτελεί λύση για την πρόληψη του Διαβήτη.

Το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Ανακαλύπτω τους θησαυρούς της καλής υγείας. Άσκηση και υγιεινή διατροφή», σχεδιάστηκε από ομάδα εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στην τέχνη, με την επιστημονική αρωγή της ΕΔΕ. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τα παιδιά μαθαίνουν σημαντικές πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και πως η συστηματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή μπορεί να προστατεύσει από την εμφάνιση του Διαβήτη, ενώ με τις πληροφορίες που θα συλλέξουν, θα φιλοτεχνήσουν τον δικό τους υγιή ανθρώπινο οργανισμό.


Ο κ. Κ. Ιωαννίδης από την πλευρά της ELPEN που μ' αυτή την δράση συνεχίζει το πρόγραμμα ΕΚΕ «Ταξίδι στην Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!» σημείωσε ότι, «σε μια εποχή που ακούγονται "πολλές φωνές στην αγορά και την κοινωνία", οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκη από "δημιουργική ησυχία" και ουσιαστικά προγράμματα που να αφήνουν πίσω τους ένα ίχνος αισιοδοξίας για τους σύγχρονους έλληνες. Ως τέτοιο ίχνος επιλέχθηκε από την ELPEN το πρόγραμμα Αποστολή «Διαβήτης» με την επιθυμία να φτιάξουμε μια "Εθνική Ομάδα Διαβήτη" που αφορά σε ολόκληρη την Ελλάδα και όλες τις ηλικίες, προάγοντας με δημιουργικό τρόπο την ανάγκη για σωστή διατροφή και άσκηση». Τόνισε, επίσης, ότι το πρόγραμμα ενισχύει την ιδέα να δουλέψουμε όλοι μαζί σαν ομάδα για την υλοποίηση ενός τόσο υψηλού στόχου και ευχαρίστησε από καρδιάς τους σπουδαίους αθλητές που διαθέτουν τον χρόνο τους, αφιλοκερδώς και κάνουν δυνατή την πραγματοποίησή του.

Ο Δρ. Ι. Ιωαννίδης, Πρόεδρος της ΕΔΕ τόνισε πως «η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την σωστή διατροφή καθώς και για την άσκηση είναι ο βασικός πυλώνας πρόληψης του διαβήτη καθώς και άλλων χρονίων νοσημάτων. Παράλληλα, η εμπέδωση γνώσεων που αφορούν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής έχει πολλαπλά οφέλη στα παιδιά και στους νέους. Η εκστρατεία «Αποστολή Διαβήτης» είναι μια τέτοια προσπάθεια που θα συμβάλει σε αυτόν τον σκοπό. Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία με χαρά και τιμή θέτει τέτοιες δραστηριότητες υπό την αιγίδα της γιατί μεταξύ των άλλων στοχεύει στην ενημέρωση αλλά και σε δράσεις για την κατανόηση και την πρόληψη του προβλήματος του σακχαρώδη διαβήτη».

Ο κ. Χ. Δαραμήλας τόνισε ότι «Η φετινή χρονιά μπορεί να βρίσκει τη χώρα μας κοινωνικά και οικονομικά αποδυναμωμένη, όμως η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. αύξησε τις δράσεις της και συνεχίζει να παλεύει για την υλοποίηση και παγίωση των δικαιωμάτων των ασθενών, αναζητώντας λύσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ένας από τους κύριους στόχους της προσπάθειας είναι η εκπαίδευση των ανηλίκων για τη διατήρηση του φυσιολογικού τους βάρους μέσω της υγιεινής διατροφής και της άσκησης, που περιορίζουν τους παράγοντες υψηλού κινδύνου εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Σ’ αυτό το πλαίσιο η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. είναι ευτυχής που συνεργάζεται με όλους τους φορείς για την Αποστολή "Διαβήτης" καθώς οι στόχοι του προγράμματος, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μικρών μαθητών, ταυτίζονται με τους στόχους που έχει θέσει η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.».

Η κα Κ. Αποστολάκη χάρη στα πολυάριθμα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιεί η Άγονη Γραμμή Γόνιμη τα τελευταία 10 χρόνια, αποτύπωσε την ανάγκη των ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα, να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης και σημείωσε ότι, «Η Άγονη Γραμμή Γόνιμη μέσα από τα ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιεί με άξονες, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την υγεία, έχει πάντα ως βασικό στόχο να βοηθήσει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς με δύο απλές αλλά καίριες κινήσεις, την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, μπορούμε να προλάβουμε την εμφάνιση του Διαβήτη, μιας ασθένειας που αφορά μικρούς και μεγάλους. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά και στους γονείς τους, και ευχόμαστε μέσα από την συνεργασία όλων των φορέων και τη συμμετοχή των σπουδαίων αθλητών, ο καθένας από τη πλευρά του να έχει συμβάλει στην διασφάλιση μιας καλύτερης καθημερινότητας».

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνωΑκολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,9,Αγροτικά,564,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2015,Αλεξανδρούπολη,8067,Άμυνα,328,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2985,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3137,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,814,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,181,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,651,Δράμα,114,Έβρος,17727,Εθελοντισμός,246,Εκδηλώσεις,2423,Εκκλησία,1191,Εκπαίδευση,1393,Ελλάδα,1274,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,63,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,618,Εργασία,22,Εργασιακά,274,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,320,Θράκη,683,Ιστορία,216,Καβάλα,183,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,534,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,664,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,203,Οικολογία,329,Οικονομία,578,Ορεστιάδα,1391,Πανταζίδου,159,Παπανικολόπουλος,270,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,405,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3723,Πολιτική,1436,Πολιτισμός,217,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,5918,Ροδόπη,391,Σαμοθράκη,651,Σάτιρα,62,Σουφλί,504,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,130,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,251,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1033,Φέρες,379,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αποστολή «Διαβήτης»: Εκστρατεία ενημέρωσης σε Δημοτικά Σχολεία της χώρας
Αποστολή «Διαβήτης»: Εκστρατεία ενημέρωσης σε Δημοτικά Σχολεία της χώρας
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τη σημασία της άσκησης και της διατήρησης υγιούς σωματικού βάρους για την πρόληψη του Διαβήτη, σπουδαίοι Έλληνες από τον χώρο του αθλητισμού συμβάλλουν στη διάδοση του μηνύματος και παραδίδουν αθλητικό εξοπλισμό
http://2.bp.blogspot.com/-8rjc92ElFzM/VkeGr7YM7TI/AAAAAAABbXg/EoM8vviYoXg/s640/2565.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-8rjc92ElFzM/VkeGr7YM7TI/AAAAAAABbXg/EoM8vviYoXg/s72-c/2565.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/11/blog-post_44.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/11/blog-post_44.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων