Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας γίνεται έτσι ο δεύτερος επίσημος υποψήφιος για τη θέση μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει ήδη εδώ και λίγες ημέρες

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας γίνεται έτσι ο δεύτερος επίσημος υποψήφιος για τη θέση μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει ήδη εδώ και λίγες ημέρες ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τις προηγούμενες ημέρες όταν είχε ερωτηθεί για το αν θα διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας δεν το είχε αποκλείσει και είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Στη δήλωσή του που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook επιμένει στην ανάγκη για αλλαγές και την ανάγκη «νικηφόρας σύγκρουσης με το νέο λαϊκισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος».

Ο κ. Τζιτζικώστας τάσσεται υπέρ της εκλογής από τη βάση και απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή σε «όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».

«Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα» καταλήγει στη δήλωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, γίνεται πράξη, με ταχύτατες διαδικασίες, αυτό που ήταν αναμενόμενο εδώ και μέρες, καθώς οι επαφές του κ. Τζιτζικώστα και πολλών στενών συνεργατών του στην Αθήνα από την προηγούμενη Πέμπτη ήταν θετικές.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που η αλήθεια είναι ότι πιέστηκε πολύ από τα γαλάζια στελέχη στη Βόρεια Ελλάδα για να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, εξέτασε την υποψηφιότητα από όλες τις πλευρές.

Τα στελέχη αυτά μάλιστα, που τον στήριξαν και στις περιφερειακές εκλογές, κόντρα στην τότε επίσημη επιλογή της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, δίνοντάς του το εκπληκτικό ποσοστό 71% και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είχαν φτάσει στο σημείο να συγκεντρώσουν αμέσως μετά την ανακοίνωση της έναρξης της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου του κόμματος, περισσότερες από 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής.

Στόχος των στελεχών ήταν να κινητοποιήσουν τον περιφερειάρχη και να τον πείσουν ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός γαλάζιων στελεχών που θα τον ήθελαν πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Τζιτζικώστας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τους ενδοιασμούς του σε ό,τι αφορά κυρίως στο θέμα με την αδυναμία εκλογής του στη Βουλή (λόγω του γεγονότος ότι είναι περιφερειάρχης), όμως οι επαφές του στην Αθήνα μπόρεσαν να τον πείσουν και να άρουν τις όποιες ενστάσεις του. «Δεν ψάχνουμε πρόεδρο βουλευτή. Στη Βουλή έχουμε εκπροσώπηση. Ψάχνουμε πρόεδρο ώστε η ΝΔ να ξαναχτίσει τις σχέσεις της με τους πολίτες», έλεγαν στελέχη και βουλευτές του κόμματος στη Voria.gr, που θεωρούν ότι η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα είναι η βέλτιστη λύση για να βγει η ΝΔ από το σημερινό αδιέξοδο και να αποκτήσει ξανά επαφή με τους πολίτες, μετά τις απανωτές εκλογικές ήττες.

Ο κ. Τζιτζικώστας θα έχει τη στήριξη της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του κομματικού μηχανισμού στη Βόρεια Ελλάδα, θα έχει την προίκα του 71% της περιφερειακής παράταξής του «Αλληλεγγύη», θα έχει τη στήριξη των «καραμανλικών», αλλά και των «ντορικών», ενώ θα βρει απέναντί του ένα κομμάτι των κομματικών στελεχών που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, τους «σαμαρικούς» και ορισμένους βουλευτές που ήδη έχουν πάρει θέση υπέρ άλλων υποψηφιοτήτων.

Η δυναμική Τζιτζικώστα πάντως δεν περιορίζεται μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά υπάρχουν ευρύτατες συμμαχίες στο πρόσωπό του από όλη τη χώρα, τόσο σε ό,τι αφορά βουλευτές του κόμματος και πρώην βουλευτές, όσο και σε ό,τι αφορά σε κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ, αναμένεται να στηρίξουν την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη, καθώς στο πρόσωπό του βλέπουν έναν 37άρη να είναι η καλύτερη λύση για τη ριζική ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς παράταξης.

Το προφίλ του κ. Τζιτζικώστα είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα, έχει πολύ γερές ρίζες εντός της ΝΔ (κάτι που αποδείχτηκε στις περιφερειακές εκλογές), έχει αποφύγει να ανοίξει μέτωπα άσκοπα (με εξαίρεση την κόντρα του με τον κ. Σαμαρά), ενώ έχει και εξαιρετικά καλή εικόνα εκτός ΝΔ, στα άλλα κόμματα και στην κοινωνική βάση, γι' αυτό εξάλλου και οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας του έδωσαν ένα τόσο μεγάλο ποσοστό.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας πληροί και το χαρακτηριστικό του «αντι-Τσίπρα», ενώ δίνει την ευκαιρία στη ΝΔ να πετάξει από πάνω της το χαρακτήρα του περιχαρακωμένου κόμματος, που τηρεί πιστά μια αδιέξοδη επετηρίδα στελεχών.

Επίσης, θα έχει τη στήριξη σημαντικού μέρους των «καραμανλικών» στελεχών σε όλη την Ελλάδα, ενώ η υποψηφιότητά του βάζει δύσκολα πλέον και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη (που επένδυσε ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στη στήριξη του Κώστα Καραμανλή) και στον Βασίλη Κικίλια (που επένδυσε στο νεανικό προφίλ του).

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν πολλά μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης του κ. Τζιτζικώστα από γαλάζια στελέχη και βουλευτές, ενώ από αύριο αρχίζει η προεκλογική μάχη για τον περιφερειάρχη, ο οποίος σε τυχόν εκλογή του θα είναι ο νεότερος πρόεδρος της ΝΔ.

voria.gr


Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα:

«Μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν εκφράζεται σήμερα από κανέναν.

Προσέρχεται στα διλήμματα που θέτει η πραγματικότητα και διατυπώνει το πολιτικό σύστημα, με μισή καρδιά και με την αίσθηση ότι εκ των προτέρων θα είναι χαμένη υπόθεση η αξιοκρατία και η δημιουργικότητα, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, χωρίς δηλαδή τις αναγκαίες προϋποθέσεις επιτυχίας που εγγυάται μια καλά οργανωμένη κοινωνία με θεσμούς που λειτουργούν.

Για αυτούς τους ανθρώπους, τους πολλούς, που περιμένουν μια ουσιαστική ρήξη με τις κακές συνήθειες του χθες και μια νικηφόρα σύγκρουση με το νέο λαϊκισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος, οφείλουμε να αλλάξουμε πρώτοι.

Για τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες που θέλουν ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα με ενότητα, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και αξιοκρατία και ζητούν μια νέα και καθαρή πολιτική απάντηση πρέπει να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών που μικραίνουν τον ορίζοντα της παράταξης.

Για την κοινωνία που είναι θυμωμένη από όσα περνάει, αλλά και από το αίσθημα ότι δεν έχει επιλογή, ότι δεν υπάρχει λύση που θα την περιέχει, ότι απέχουν τα πρόσωπα που ξέρουν τι σημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ζητάει αλήθεια χωρίς κολακεία, αλλά και χωρίς να της κουνάνε διαρκώς το δάχτυλο, οφείλουμε μια δημοκρατία Νέα και ισχυρή.

Πιστεύω ότι η διαδρομή μου, η πίστη μου ότι οι πολιτικές μάχες κερδίζονται με ανοιχτούς ορίζοντες, με συμμετοχή και έμπνευση των πολλών, μου επιτρέπει να σταθώ μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Θέτω την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση. Όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Για να πετύχουμε το στόχο αυτό χρειάζεται παράταξη όλων των δυνάμεων.

Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα».


Ποιος είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1978.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Georgetown University College της Ουάσιγκτον. Μετά την αποφοίτησή του το 2000, απέκτησε την πρώτη εργασιακή του εμπειρία στο Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά στο University College of London.

Από το 2001 έως το 2007 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα που στηρίζεται σε βιολογικά πρότυπα, με την επωνυμία ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑ ΑΕ.

Από το 2005 έως το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, του πρώτου κέντρου έρευνας και πολιτικής ανάλυσης στο χώρο της φιλελεύθερης σκέψης και ιδεολογίας στην Ελλάδα.

Είναι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Χ.Α.Ν.Θ. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και αρθρογραφεί τακτικά σε ελληνικές και ξένες εφημερίδες.

Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 έλαβε 29.166 ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και κατέλαβε την έκτη θέση.

Ως Βουλευτής, διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, μέλος της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επιπλέον, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων καθώς και της Ειδικής Επιτροπής για τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Οκτώβριο του 2007 ανέλαβε αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της ομάδας φιλίας της Βουλής των Ελλήνων για τη Χιλή και συμμετείχε στις ομάδες φιλίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Ρωσία και την Κίνα.

Εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην Οικονομική Επιτροπή της Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για τη διετία 2007-2009.

Στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 έλαβε 35.107 ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Τον Μάρτιο του 2010, ανέλαβε αν. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Στις Περιφερειακές Εκλογές της 14ης Νοεμβρίου του 2010 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

Την 5η Ιανουαρίου του 2013 εξελέγη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις Περιφερειακές Εκλογές της 25ης Μαΐου του 2014 εξελέγη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 71,03%.

Είναι τακτικό μέλος στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα για την περίοδο 2014-2019.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνωΑκολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,9,Αγροτικά,564,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2015,Αλεξανδρούπολη,8067,Άμυνα,328,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2985,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3137,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,814,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,181,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,651,Δράμα,114,Έβρος,17727,Εθελοντισμός,246,Εκδηλώσεις,2423,Εκκλησία,1191,Εκπαίδευση,1393,Ελλάδα,1274,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,63,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,618,Εργασία,22,Εργασιακά,274,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,320,Θράκη,683,Ιστορία,216,Καβάλα,183,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,534,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,664,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,203,Οικολογία,329,Οικονομία,578,Ορεστιάδα,1391,Πανταζίδου,159,Παπανικολόπουλος,270,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,405,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3723,Πολιτική,1436,Πολιτισμός,217,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,5918,Ροδόπη,391,Σαμοθράκη,651,Σάτιρα,62,Σουφλί,504,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,130,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,251,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1033,Φέρες,379,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας γίνεται έτσι ο δεύτερος επίσημος υποψήφιος για τη θέση μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει ήδη εδώ και λίγες ημέρες
http://4.bp.blogspot.com/-5fiD6U2e2Dw/VgcPu2KLaNI/AAAAAAABZMk/kJ_ZwgBwIc0/s640/Apostolos-Tzitzikostas.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-5fiD6U2e2Dw/VgcPu2KLaNI/AAAAAAABZMk/kJ_ZwgBwIc0/s72-c/Apostolos-Tzitzikostas.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/09/blog-post_798.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/09/blog-post_798.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων