Προεκλογική ομιλία του ΚΚΕ στις Φέρες

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στην κεντρική πλατεία των Φερών πραγματοποιήθηκε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η Φανή Τρέλλη, υποψήφια βουλευτής Έβρου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σάββας Δευτεραίος

Προεκλογική ομιλία του ΚΚΕ στις Φέρες
Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στην κεντρική πλατεία των Φερών πραγματοποιήθηκε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η Φανή Τρέλλη, υποψήφια βουλευτής Έβρου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σάββας Δευτεραίος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Έβρο.

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση - ομιλία στην πλατεία Σουφλίου, στις 7:30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Σάββας Δευτεραίος και χαιρετισμό θα κάνει η Μαρία Ζαφειρίου - Μάρκου, υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΚΕ στον Έβρο.


Στην κεντρική ομιλία του στις Φέρες ο Σάββας Δευτεραίος τόνισε:

«Σε αυτές τις εκλογές η άρχουσα τάξη, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές, έχουν "βάλει στραβά το καπελάκι τους" γιατί έχουν δέσει το γάιδαρό τους. Η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, όποιος κι αν είναι στο τιμόνι, γι αυτούς θα δουλεύει.

Από την άλλη μεριά βρίσκεται ο λαός κάτω από οικονομικό αδιέξοδο με τους φόρους και τα χαράτσια να πέφτουν βροχή.

Και όλα αυτά να τα ψηφίζουν και να τα υλοποιούν χωρίς ντροπή και τσίπα κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης δεξιές, κεντροδεξιές, κεντροαριστερές, παρδαλές και αριστερές.

Τα συμπεράσματα λοιπόν βγαίνουν αβίαστα. Πριν από μερικούς μήνες (Γενάρης) τα κόμματα τα οποία υποτίθεται σφάζονταν μεταξύ τους είπαν ΝΑΙ στο 3ο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από τη μια και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι από την άλλη.

Γι αυτό απευθυνόμενοι στο λαό λέμε δυνατά και βροντερά "τους δοκίμασες… Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει ΛΥΣΗ στο δρόμο της ανατροπής".

Βροντοφωνάζουμε: δεν πρέπει να περιμένεις άλλο. Η επιλογή πρέπει να γίνει τώρα και να αποφασίσεις:
  • Ή με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, ή με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.
  • Ή με την αστική πολιτική εξουσία ή με την εργατική - λαϊκή εξουσία.
  • Ή με το μέτωπο που υπηρετεί το καπιταλιστικό κέρδος και το υπηρετούν πιστά τα κόμματα που ετοιμάζονται, προφανώς σε συνεργασία, μετά τις εκλογές να κυβερνήσουν, σε αντεργατική, αντιλαϊκή κατεύθυνση, ανεξάρτητα από ονόματα, συνθήματα, προθέσεις, ή με το μέτωπο, τη συμμαχία της εργατικής τάξης, των φτωχών, αυτοαπασχολούμενων λαϊκών στρωμάτων.

Αγωνιζόμαστε για να δυναμώσει ο λαός και τον καλούμε μαζί με το ΚΚΕ, το κόμμα που δεν είπε ψέματα, που δεν μάσησε τα λόγια του που ήταν πάντα μέσα και μπροστά στους αγώνες του λαού να αγωνιστεί για:
  • Να απαλλαγούμε από τους πραγματικούς υπεύθυνους: Την εξουσία του κεφαλαίου και τις ενώσεις του.
  • Να ανοίξουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τις αντιλαϊκές συμφωνίες - μνημόνια.
  • Να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί το λαό.

Το μνημόνιο που ειδικά για τους αγρότες μπορεί να χαρακτηρισθεί ταφόπλακα γιατί με το τρίτο μνημόνιο επιβάλλονται μέτρα όπως:
  • Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13% σε 26% από το πρώτο ευρώ.
  • Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.
  • Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για ποσό έως 12.000 €.
  • Αύξηση ΦΠΑ στο 23% από 13% σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τα λαϊκά στρώματα.
  • Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κτηνοτροφές κλπ) και υπηρεσίες στην αγροτική παραγωγή.
  • Κατάργηση της επιστροφής για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.
  • Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016.
  • Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
  • Σχεδιάζεται ο τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ ενώ ήδη το 38% δεν έχει να πληρώσει τον ΟΓΑ.
  • Αύξηση των κρατήσεων στις αγροτικές συντάξεις για την υγεία.

Βέβαια σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί η καταστροφή της κτηνοτροφίας στο Νομό μας από τις ζωονόσους. Την ώρα που νέοι κίνδυνοι (οζώδης δερματίτιδα) απειλούν την αποδεκατισμένη από τις ζωονόσους κτηνοτροφία του Έβρου, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του ακριτικού νομού μας παραμένουν "απογυμνωμένες" από το απαραίτητο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υλοποιώντας τις αντιαγροτικές - αντικτηνοτροφικές, κυριολεκτικά εγκληματικές, πολιτικές της ΕΕ, άφησαν τους κτηνοτρόφους και το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής μας στο έλεος των ζωονόσων. Στα ίδια χνάρια βαδίζει και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, αποδεχόμενη πλήρως τους κανονισμούς και τις οδηγίες της ΕΕ.

Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς για να παραμείνει στο χωράφι, μετά και το 3ο μνημόνιο, είναι αγώνας ζωής και επιβίωσης.

Ο αγώνας της επιβίωσης μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο όταν συνδυάζει την πάλη για την απόκρουση των μέτρων και την ανάκτηση των απωλειών με την προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, όπου το αγροτικό εισόδημα, η ασφάλιση, η υγεία, η εκπαίδευση, η σύνταξη θα είναι εξασφαλισμένα, στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης της γης και της λειτουργίας αγροτικών συνεταιρισμών στο πλευρό των κρατικών αγροτικών επιχειρήσεων με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό.


Η πρόταση του ΚΚΕ για τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ είναι η μοναδική ρεαλιστική κι ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Η πραγματοποίηση αυτού του δρόμου εξαρτάται από τη λαϊκή θέληση. Ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, περνά απαραίτητα από τη συσπείρωση με το ΚΚΕ.

Αυτό το δρόμο προτείνει το ΚΚΕ στη μικρή και μεσαία αγροτιά.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις εκλογές θα αποτελέσει ισχυρό εφόδιο για τους αγώνες που ήδη προετοιμάζονται, για την αναμέτρηση με την πολιτική της ΚΑΠ, τη συμμαχία της αγροτιάς με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της πραγματικής ευημερίας για το λαό.

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

• Είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος για το λαό, ικανή να αξιοποιήσει και να αναπτύξει παραπέρα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού. Η Ελλάδα έχει προϋποθέσεις (βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, ορυκτό πλούτο, ειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό) να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που έχει ανάγκη ο λαός. Και από εκεί να συνάψει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες. Αυτές οι δυνατότητες άλλοτε περιορίζονται ή στρεβλά αξιοποιούνται, άλλοτε πιο μαζικά υπονομεύονται γιατί υποτάσσονται στο καπιταλιστικό κέρδος, στις δεσμεύσεις της ΕΕ.

• Η αξιοποίησή τους χρειάζεται τη λύτρωση από τα δεσμά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας - εξουσίας. Είναι η μοναδική πρόταση που μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας.

• Είναι ο μοναδικός δρόμος, που αποτρέπει την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που στρέφονται σε βάρος των λαών, είναι ο μοναδικός δρόμος για να μην εμπλακούμε στο κουβάρι των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών που τσακώνονται άγρια μεταξύ τους για το πώς θα μοιράσουν τους δρόμους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, δρόμοι που πάντα ήταν στρωμένοι με το αίμα των λαών.

• Μια τέτοια πορεία ανατροπής δεν θα είναι μοναχική κι αποκομμένη, όπως ισχυρίζονται όλα τ’ άλλα κόμματα που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό. Θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη άλλων λαών, κινημάτων και χωρών που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο.

Σ’ αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται ποιος θα μας κυβερνήσει. Όποιος και αν βγει κυβέρνηση μόνος του ή με συνεργασίες που όλοι επιζητούν και είναι και πρόθυμοι θα έχει ένα στόχο: την εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Όλοι τους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΛΑΕΝ κουβαλάνε νερό στον ίδιο μύλο, ποτίζουν από κοινού το ίδιο δέντρο, τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και τη κερδοφορία του σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Γι αυτό σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται ο διαχειριστής του σφαγιασμού των αγροτών, των βιοπαλαιστών της καθημερινότητας, της νεολαίας.

Κρίνεται το κατά πόσο θα είναι δυνατό το ΚΚΕ, μέσα στη λαϊκή συμμαχία, στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια, στα χωράφια όπου μάχεται η μικρή και μεσαία αγροτιά, στις λαϊκές γειτονιές, στους χώρους της νεολαίας, μέσα στη Βουλή. Γι αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε έναν άνθρωπο που σκέφτεται καλοπροαίρετα, που έχει ερωτήματα, που καταλαβαίνει ότι αυτός ο δρόμος που δοκίμασε και τον απογοήτευσε δεν πρέπει να τον οδηγήσει να κάτσει σπίτι του, ούτε στην αποχή. Να συστρατευτεί μαζί μας. Τις λίγες μέρες που μένουν να απευθυνθούμε σε όλους, να απλώσουμε το χέρι σε αυτούς που μπορούν να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, και αυτή δεν είναι άλλη από την ενίσχυση του Κόμματός τους από την ενίσχυση του ΚΚΕ.

"Αν ήρθες σε αυτό τον κόσμο για να μετρήσεις τα χρόνια σου και να ζήσεις μια φρόνιμη ζωή δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε. Τους φρόνιμους δεν τους πειράζει κανείς. Μα αν είναι να χαθεί κάποτε ο κόσμος θα χαθεί από τους φρόνιμους. Γιατί αυτοί κάναν τους ισχυρούς ισχυρότερους".

Κι εσύ; Τι έκανες εσύ όλα αυτά τα χρόνια;

Απλά... στο πλαίσιο της φρόνιμης και χωρίς πραγματική ελπίδα ζωής σου, έψαχνες πάντα "σωτήρες" - "πεφωτισμένους ηγέτες", που σου "επέβαλλαν" αυτοί που σε οδήγησαν στην εξαθλίωση, στη φτώχεια και στην ανέχεια...; Προσπαθούσες να βρεις ποιος από τους πολιτικούς υπηρέτες του συστήματος θα είναι αυτός που θα σε σώσει...;

Κανείς δεν πρόκειται να σε σώσει... Μοναχός σου θα σωθείς, όταν καταλάβεις τη δύναμη σου και τη δύναμη της τάξης σου...

Στις 20/9/2015 έχουμε εκλογές. Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά σου, για να σε πείσουν ότι έχεις μία και μόνη επιλογή. Το να επιλέξεις, ποιος θα ολοκληρώσει τελικά τη σφαγή σου, ποιος, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει το 3ο σκληρότερο μνημόνιο που ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα.

Εσύ τι θα κάνεις;

Μέχρι σήμερα τα έχεις δοκιμάσει σχεδόν όλα, τα έχεις δει όλα. Κυβερνήσεις δεξιές, κυβερνήσεις κεντροδεξιές, κυβερνήσεις αριστερές. Κυβερνήσεις μονοκομματικές και πολυκομματικές συνεργασίας. Θα συνεχίσεις και πάλι μάταια, ως φρόνιμος και «νομοταγής» πολίτης να πνίγεις τη σκέψη σου στη σιωπή; Θα συνεχίσεις να δίνεις πνοή ζωής σε όλους εκείνους που σου τσάκισαν την ελπίδα με "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"... ή Θα στηρίξεις με την ψήφο σου το ΚΚΕ, τη μόνη ψήφο που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ανατροπής για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας για μια πραγματικά αληθινή εργατική λαϊκή κυριαρχία, εξουσία.»

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8473,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3306,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18352,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2527,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1483,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3872,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6139,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1089,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Προεκλογική ομιλία του ΚΚΕ στις Φέρες
Προεκλογική ομιλία του ΚΚΕ στις Φέρες
Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στην κεντρική πλατεία των Φερών πραγματοποιήθηκε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η Φανή Τρέλλη, υποψήφια βουλευτής Έβρου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σάββας Δευτεραίος
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGAs6CDbexaJ4HalPndrhLiLCJyK0MvIB4WnnQ-894mVueJ42YIMooT_xYNKlY2cXwSBlZd2aGUwQ7ZvisVxJorjFrVc3MQwuiHPgIe6Gl-cUAtVm1rrJMD-mZ9hJH2Vdr4t_NouOKWKc/s640/feres-008.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGAs6CDbexaJ4HalPndrhLiLCJyK0MvIB4WnnQ-894mVueJ42YIMooT_xYNKlY2cXwSBlZd2aGUwQ7ZvisVxJorjFrVc3MQwuiHPgIe6Gl-cUAtVm1rrJMD-mZ9hJH2Vdr4t_NouOKWKc/s72-c/feres-008.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/09/blog-post_20.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/09/blog-post_20.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων