Ιδού πως θα τσακίσει την διαπλοκή ο Τσίπρας

Προεκλογικός μποναμάς 600.000 € στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για ακόμη μια φορά, πριν από κρίσιμες κάλπες, το γνωστό Εκδοτικό Συγκρότημα του ΔΟΛ επιχειρεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια. Μετά το πρωτοσέλιδο του Βήματος πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου με τίτλο «Η ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς»

Ιδού πως θα τσακίσει την διαπλοκή ο Τσίπρας
Προεκλογικός μποναμάς 600.000 € στο Μέγαρο Μουσικής

Για ακόμη μια φορά, πριν από κρίσιμες κάλπες, το γνωστό Εκδοτικό Συγκρότημα του ΔΟΛ επιχειρεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια. Μετά το πρωτοσέλιδο του Βήματος πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου με τίτλο «Η ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς» και το πατόκορφο γλείψιμο στον Τσίπρα από γνωστούς και μη εξαιρετέους, τώρα φαίνεται ότι ξαναγίνεται το ίδιο κόλπο.

Ενώ μέχρι πρότινος ο Αλέξης Τσίπρας ήταν το κόκκινο πανί για τον Ψυχάρη, τις τελευταίες ημέρες η κωλοτούμπα και η οβιδιακή μεταμόρφωση του ΔΟΛ δεν έχει προηγούμενο. Αν δει κανείς το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ του Σαββατοκύριακου θα νομίσει ότι είναι η… Αυγή. Ο Αλέξης σοβαρός, σε κόκκινο φόντο και ο τίτλος «Μόνος εναντίον όλων» λες και είναι ο ταλαιπωρημένος, αδικημένος αλλά πάντα μαχητής Μονομάχος που τα βάζει με όλους και με όλα.

Και ο υπότιτλος συνεχίζει το… όραμα που είδαν στην Μιχαλακοπούλου: «Το στοίχημα της αυτοδυναμίας σε μια καθαρά προσωπική κίνηση που είναι η τελευταία σφυριά στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο από τα αριστερά ως τα δεξιά».

Για να καταλάβουμε κι εμείς οι αγράμματοι (γιατί είναι ύπουλος ο τρόπος γραφής του Ψυχαραίικου, αυτό είναι γνωστό) ο Τσίπρας είναι ο φτωχός και μόνος καουμπόι της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Έχει όλους τους κακούς απέναντί του αλλά αυτός κυνηγά την αυτοδυναμία. Είναι δε και ο καταλύτης των εξελίξεων στο πολιτικό σύστημα αφού του ρίχνει μια… σφυριά και ανατρέπει τα πάντα.

Πιο κάτω δε η εφημερίδα έχει και θέμα για τα άλλα κόμματα με τίτλο «Ο Βαγγέλης, η Φώφη και η νεκρανάσταση του άλλοτε δικομματισμού». Οι κακοί δηλαδή που θέλουν να φέρουν τη χώρα πίσω στον δικομματισμό. Που το είδαν αυτό ένας θεός ξέρει, όμως, στην προσπάθειά τους να στηρίξουν το… αγόρι στο κόκκινο φόντο θα σκαρφιστούν τα πάντα. Και ο Τσίπρας θα μοιάζει με τον Δον Κιχώτη που τα βάζει με όλους και οι άλλοι θα είναι οι… αποσυνάγωγοι που θέλουν να κάνουν κακό στον μεγάλο ηγέτη.

Κάπως έτσι θα πάμε στις εκλογές από το εν λόγω Συγκρότημα…

Φαίνεται ότι οι συναντήσεις του «κολλητού» του Αλέξη με κορυφαίους εκδότες, έπιασαν τόπο. Κάποιοι έχουν πειστεί ότι πρέπει να στηρίξουν τον Τσίπρα ως τη μόνη επιλογή του πολιτικού συστήματος. Ξεχνώντας βεβαίως τους 7 μήνες της καταστροφής. Φυσικά αυτό που μετρά είναι η… ρύθμιση των χρεών και δανείων, να μη βάλουν οι εκδότες το χέρι στην τσέπη, να μην πειραχτούν τα κανάλια τους και να κάνουν μια προεκλογική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα όσα είναι σε εκκρεμότητα.

Ο Τσίπρας έχει ανάγκη από τα κανάλια της… διαπλοκής, όπως λέει, γι αυτό και θα κάνει τα πάντα για να τα έχει μαζί του ή τουλάχιστον να μην τον χτυπάνε. Η μάχη θα δοθεί με βάση τη δημοφιλία του Τσίπρα γι αυτό μην απορήσετε αν δείτε δημοσκοπήσεις που θα «απογειώνουν» τον πρωθυπουργό. Θα είναι ο… καταλληλότερος ή ο πιο ικανός να υλοποιήσει τη συμφωνία. Και φυσικά θα ξεχνούν ορισμένοι ότι αυτός έφερε τη χώρα σ' αυτή την κατάσταση, ότι αυτός οδηγεί την Ελλάδα σε εκλογές και ότι αυτός διέλυσε το κόμμα του.

Είναι άραγε τυχαίο που η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες πήρε παράταση 15 ημερών, ουσιαστικά… επ' αόριστον γιατί προεκλογικά κανείς δε θα κάτσει να συζητήσει για τίποτε. Εκτός ίσως για το πώς θα γίνει η ρύθμιση θαλασσοδανείων και άλλες διευθετήσεις σε αντάλλαγμα τηλεοπτικού χρόνου φιλικά διακείμενου προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και εφημερίδων που διακριτικά θα χτίζουν το προφίλ του μεγάλου ηγέτη Αλεξίου.

Παλιά τα κόλπα σε μια χώρα που τους έχει βαρεθεί. Θα περάσει των εκδοτών μια ακόμη λοβιτούρα με το πολιτικό σύστημα; Ιδού η απορία γιατί όπως ξέρουμε ο κόσμος δεν είναι και στα… κέφια του. Μπορεί με το παραμικρό να επηρεαστεί.

Η ουσία είναι ότι ξεκινά ένας εκλογικός πόλεμος, με τον Τσίπρα να έχει μαζί του επιχειρηματίες και μέσα ενημέρωσης στους οποίους έχει τάξει βεβαίως πολλά. Και την ίδια ώρα θα τα καταγγέλλει προκειμένου να ικανοποιήσει το αριστερό λαϊκίστικο (και όχι μόνο αριστερό) κομμάτι που θέλει να ακούει τέτοια.

antinews.gr

Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, διαβάστε παρακάτω για την "μπίζνα" Ψυχάρη με τον Τσίπρα και τα 600.000 ευρώ επιχορήγηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών…


Προεκλογικός μποναμάς 600.000 ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Σύμφωνα με το news.makedonias.gr, δωράκι 600.000 ευρώ δίνει η κυβέρνηση στο «αμαρτωλό» Μέγαρο Μουσικής Αθηνών του Ψυχάρη. Δεν φτάνει που τον Μάιο του 2014, βουλευτές τότε του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλαν ότι το Μέγαρο Μουσικής είναι ένα «διαχρονικό δικομματικό σκάνδαλο», τώρα κάνουν και δωράκια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Θυμίζουμε ότι με ερώτησή τους τον Μάιο του 2014, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην αντιπολίτευση, προς τον τότε υπουργό Οικονομικών, ζητούσαν να μάθουν για τα δάνεια που έλαβε ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε 59.596.908,20 ευρώ την τετραετία 2010-2013. Τα δάνεια αποπληρώνει το ελληνικό δημόσιο.

Περσινά… ξινά σταφύλια θα μας πείτε.

Ναι, αλλά έχουμε και φρέσκα, ολόφρεσκα.

Όπως μας ενημερώνει ο οικονομολόγος Παναγιώτης Λελιάτσος, με ημερομηνία 20 Αυγούστου 2015, δύο ημέρες πριν το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ (τυχαίο;) το ελληνικό δημόσιο επιχορηγεί με 600.000 ευρώ το Μέγαρο Μουσικής και όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», είναι μέρος της επιχορήγησης για το β’ εξάμηνο.

Δείτε παρακάτω το σχετικό έγγραφο…

Μιλούσαν για… μόνιμη λύση πριν το καλοκαίρι

Δανειζόμαστε σχετικό κείμενο από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, όπου στις 13 Μαΐου 2015 μάθαμε ότι δόθηκε νέα παράταση ζωής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τροπολογία που κατέθεσαν ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Ξυδάκης στο σχέδιο νόμου για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Είναι οι ίδιοι που υπέγραψαν το "δωράκι" των 600.000 ευρώ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται:

Εκτός απροόπτου, και παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε εκπρόθεσμα, η τροπολογία που παρέχει μέχρι τις 30 Αυγούστου οξυγόνο ρευστότητας στον πολιτιστικό οργανισμό της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, θα ψηφιζόταν μέχρι χθες αργά το βράδυ. Υπογράφεται, δε, από τρεις υπουργούς (Αρ. Μπαλτάς, Π. Σκουρλέτης, Γ. Βαρουφάκης) και τρεις αναπληρωτές (Ν. Ξυδάκης, Δ. Μάρδας, Δ. Στρατούλης).

Πρόκειται για την τρίτη, κατά σειρά, τροπολογία με παρεμφερή χαρακτήρα, περιεχόμενο και αποστολή, που κλήθηκε να ψηφίσει η ελληνική Βουλή τους τελευταίους 12 μήνες. Ωστόσο, και με δεδομένες τις προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες γινόταν λόγος για κρατικοποίηση του Μεγάρου, είναι η πρώτη αντίστοιχη τροπολογία που φέρνει στο Κοινοβούλιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στην πραγματικότητα, η νέα τροπολογία είναι κατά τι πιο γενναιόδωρη, καθώς αυξάνονται σε 90 οι ισόποσες μηνιαίες δόσεις του υφιστάμενου προγράμματος ρύθμισης των οφειλών του ΟΜΜΑ προς το ΙΚΑ/ΕΤΑΜ. Επίσης, αξιοποιείται η πρόσφατη ευνοϊκή νομοθεσία και παρέχεται έκπτωση 50% για τις προσαυξήσεις και τα πρόσθετα τέλη των άνω οφειλών. Επιπλέον, παρατείνεται μέχρι το τέλος Αυγούστου και η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου που διοικεί το Μέγαρο Μουσικής.

Από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης δεσμεύθηκε για την κατάθεση οριστικής και βιώσιμης λύσης για το Μέγαρο Μουσικής πριν από το τέλος του καλοκαιριού και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Οι νέες ρυθμίσεις έχουν δημοσιονομικό κόστος, καθώς υπολογίζεται απώλεια εσόδων από τον μη υπολογισμό τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής για τα χρέη του ΟΜΜΑ από καταπτώσεις εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου.

Τον Μάιο του 2014, όταν είχε κατατεθεί η πρώτη από τις τρεις σχεδόν πανομοιότυπες τροπολογίες, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή. Η τότε συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, σε δήλωσή της με τίτλο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ένα διαχρονικό δικομματικό σκάνδαλο», σημείωνε ότι «η τροπολογία αυτή αποτελεί λαμπρή ομολογία πολιτικής αποτυχίας και ενοχής».

Υπενθυμίζεται ότι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό που είχαν τεθεί για διαβούλευση, γινόταν σαφώς λόγος για κρατικοποίηση του Μεγάρου: «Με κυβέρνηση της Αριστεράς, το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής ως δημόσιου φορέα πολιτισμού. Το Μέγαρο Μουσικής θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργεί όπως το Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, δηλαδή ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου».

Η επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Μαΐου 2014

Και επειδή δεν… ξεχνάμε, δείτε την ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τα "δώρα" που έχει λάβει. Η ερώτηση έγινε στις 7 Μαΐου 2014 και μάλιστα κάποιοι από τους βουλευτές που ρωτούσαν τότε, πήραν κυβερνητικές θέσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
Πολιτισμού και Αθλητισμού
Οικονομικών
Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Θέμα: Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων στον ημερήσιο τύπο η Κυβέρνηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (εφεξής ΟΜΜΑ) συζητούν τη συγκρότηση επιχειρησιακού σχεδίου, για τη συνέχιση της λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το οποίο αντιμετωπίζει σημαντικά και συσσωρευμένα οικονομικά και χρηματοδοτικά προβλήματα.

Όπως θα αναφερθεί και στη συνέχεια, το εναπομείναν ποσό προς εξόφληση του τραπεζικού δανεισμού που σύναψε ο ΟΜΜΑ με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου είναι πολύ υψηλό και καθώς οι λειτουργικές ανάγκες του ΟΜΜΑ είναι μεγάλες, το εν λόγω ζήτημα, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του προέδρου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ), Γιάννη Μάνου και του πρώην πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου.

Επισημαίνεται ότι, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έπειτα από την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 12918/15/7/2013 Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στην απάντησή του αναφέρει ότι ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής έχει συνάψει τρία δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ποσού 245.000.000 €.

Τα δάνεια είναι τα εξής: α) 95.000.000 € από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Απόφαση Εγγύησης 2/48243/0025/8-8-2007), β) 90.000.000 € από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (Απόφαση Εγγύησης 2/68203/0025/25-2-2004) και γ) 60.000.000 € επίσης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (Απόφαση Εγγύησης 2/33888/0025/7-7-2005). Από αυτά το ανεξόφλητο υπόλοιπο στις 30/06/2013 ήταν 229.277.251,32 €.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών στην απάντηση του επίσης αναφέρει ότι το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε τον Μάρτιο του 2011 (ενώ η ελληνική οικονομία είχε ήδη ενταχθεί σε Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο από την Τρόϊκα από το Μάιο του 2010) την αποπληρωμή του δανείου που το Μέγαρο είχε λάβει από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 95 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα στο άρθρο 45 του Ν. 3943/2011 διαβάζουμε τα εξής: «Ρυθμίσεις θεμάτων Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους […] β) Αντίστοιχη υποχρέωση με την προηγούμενη υπο παράγραφο α΄ και με τους ίδιους όρους αναλαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο, για την εξυπηρέτηση του δανείου που έχει χορηγηθεί στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Ο.Μ.Μ.Α.) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 2/48243/0025/8.8.2007 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ 1587 Β΄), από της καταθέσεως στη Βουλή για κύρωση τροποποιητικής σύμβασης της υπ’ αριθμ. 7431/1981 «Συμβάσεως Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυμφώνου Δωρεάς», που κυρώθηκε με το άρθρο 10 του ν. 1198/1981 (ΦΕΚ 238 Α΄). Με την τροποποιητική σύμβαση θα τροποποιείται το άρθρο 3 της υπ’ αριθμ. 7431/1981 Συμβάσεως, κατά τρόπον ώστε η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού να διορίζεται απευθείας από τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού. Η ως άνω τροποποίηση δεν θίγει τις διατάξεις του άρθρου 1 της υπ’ αριθμ. 7431/1981 «Συμβάσεως Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Προσυμφώνου Δωρεάς», οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν για κάθε συνέπεια.»

Άρα από το Μάρτιο του 2011, το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε την εξυπηρέτηση του δανείου από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ύψους 95.000.000 €.

Στην ΥΑ 2/48243/0025/8-8-2007/17-8-2007, στην οποία βασίζεται το άρθρο 45 του Ν. 3943/2011, προβλέπεται η παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δηµοσίου στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΤΕ) για κάλυψη δανείου της στον Οργανισµό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) ποσού 95.000.000 ευρώ.

Με την ανωτέρω ΥΑ αποφασίστηκε ότι:

“Παρέχουµε την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου προς την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΤΕ) για την κάλυψη δανείου της στον Οργανισµό Μεγάρου Μουσικής". Με την απόφαση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο παραιτήθηκε από την ένσταση διζήσεως (ΑΚ 855) και την ένσταση του ΑΚ 867, σύμφωνα με το οποίο "εκείνος που εγγυήθηκε για αόριστο χρόνο μπορεί, όταν γίνει απαιτητή η κύρια οφειλή, να αξιώσει από το δανειστή να επιδιώξει δικαστικώς την απαίτησή του μέσα σε ένα μήνα και να συνεχίσει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση τη διαδικασία. Αν ο δανειστής δεν συμμορφωθεί με την αξίωση του εγγυητή, ο εγγυητής ελευθερώνεται".

Στην εν λόγω Απόφαση διαβάζουμε επίσης ότι «Από τις διατάξεις της παρούσας θα προκληθεί δαπάνη εις βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, το ύψος της οποίας δεν απορεί να υπολογιστεί».

Επομένως, το Ελληνικό Δημόσιο έμπαινε εγγυητής με πολιτικές αποφάσεις των τότε κυβερνώντων χωρίς να μπορεί να υπολογίσει τη δαπάνη εις βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού. Αποδείχθηκε λοιπόν πολύ δύσκολο για το Ελληνικό Δημόσιο να υπολογίσει την δαπάνη ενός δανείου 25ετούς διάρκειας αλλά πολύ εύκολο να αναλάβει την εγγύηση γι’ αυτό.

Αυτή η πολιτική απόφαση επιβεβαιώθηκε νομοθετικά και εμβαθύνθηκε το 2011 από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το άρθρο 45 παρ. 11 περ. β΄ του ν. 3943/2011, σύμφωνα με το οποίο "το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει απευθείας και εμπροθέσμως στη δανείστρια τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, χωρίς δικαίωμα αναγωγής και συμψηφισμού κατά του ΟΜΜΑ και χωρίς εν γένει να διατηρεί αξίωση κατά του ΟΜΜΑ για την αναζήτηση οποιουδήποτε ποσού καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο εξ αυτής της αιτίας, για την εξυπηρέτηση του δανείου που έχει χορηγηθεί στον ΟΜΜΑ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 2/48243/0025/8.8.2007 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών", υπό την προϋπόθεση ότι θα τροποποιηθεί το άρθρο 3 της υπ’ αριθμ. 7431/1981 (ιδρυτικής του ΟΜΜΑ) συμβάσεως, κατά τρόπον ώστε η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού να διορίζεται απευθείας από τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού. Η τροποποίηση αυτή δεν έχει συμβεί. Βάσει όμως της ως άνω διάταξης, αν τροποποιηθεί η ιδρυτική σύμβαση του ΟΜΜΑ, ούτως ώστε η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού να διορίζεται απευθείας από το Ελληνικό Δημόσιο, το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλει στη δανείστρια Τράπεζα το ποσό των 95.000.000 ευρώ, χωρίς δικαίωμα αναγωγής και συμψηφισμού κατά του ΟΜΜΑ. Επί της ουσίας δηλαδή, χαρίζει στον ΟΜΜΑ το ποσό των 95.000.000 Ευρώ, καθώς παραιτείται από κάθε αξίωση.

Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός είναι ότι ο ΟΜΜΑ μέχρι το 2012 εντασσόταν από την ΕΛΣΤΑΤ στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης. Με την υπ. αριθ. 2497/2013 απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε ότι ο ΟΜΜΑ δεν ανήκει στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης, καθώς δεν πληροί το κριτήριο του ελέγχου του συγκεκριμένου νομικού προσώπου από την Κεντρική Διοίκηση. Γεννάται λοιπόν ερώτημα για ποιο λόγο η ΕΛΣΤΑΤ ενέταξε τον ΟΜΜΑ στη Γενική Κυβέρνηση.

Με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή στις 25/2/2014, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας, για τις καταπτώσεις εγγυήσεων του Δημοσίου σε φορείς εντός και εκτός της Γενικής Κυβέρνησης προκύπτει ότι κάθε χρόνο κατέπιπταν εγγυήσεις του Δημοσίου στον ΟΜΜΑ από το 2010 κι έπειτα.

Πιο συγκεκριμένα:

2010: 5.247.401,99 ευρώ
2011: 20.561.264,96 ευρώ
2012: 16.901.308,28 ευρώ
2013: 16.886.932,97 ευρώ
Συνολικά, το Ελληνικό Δημόσιο κατέβαλλε 59.596.908,20 € την τετραετία για δάνεια του ΟΜΜΑ.

Επειδή, οι σημαντικότεροι φορείς πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως ο ΟΜΜΑ δεν μπορεί να αφήνονται σε πολιτικές επικοινωνιακού και πελατειακού χαρακτήρα.

Επειδή, οι χώροι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι χώροι υψηλών προδιαγραφών, που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα καλλιτεχνικά σχήματα και ως εκ τούτου είναι ανεκτίμητης αξίας για την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Επειδή, το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να λειτουργεί διαχρονικά σαν το πλυντήριο των χρεών του ιδιωτικού τομέα, τη στιγμή μάλιστα που η μνημονιακή διαχείριση συγχωνεύει ή καταργεί δημόσιους φορείς υγείας, παιδείας και πολιτισμού σε όλη τη χώρα.

Επειδή, ο πολιτισμός, πέραν όλων των άλλων, συνδεόμενος άρρηκτα και με τον τουρισμό, αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και ως εκ τούτου η πολιτιστική πολιτική οφείλει να έχει συνέπεια και συνέχεια σε βάθος χρόνου.

Επειδή, η αξιοπιστία του ελληνικού συστήματος ταξινόμησης των εθνικών λογαριασμών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα μετά τα όσα συνέβησαν το 2010 για τον προσδιορισμό και την εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος των προηγούμενων ετών.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Με ποια αιτιολογία η ΕΛΣΤΑΤ έκρινε ότι ο ΟΜΜΑ πληροί σωρευτικά τα οριζόμενα από το σύστημα ESA 95, συγκεκριμένα κριτήρια, δεδομένου ότι με την υπ. αριθ. 2497/2013 απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε ότι ο ΟΜΜΑ δεν πληροί το κριτήριο του ελέγχου του συγκεκριμένου νομικού προσώπου από την Κεντρική Διοίκηση.

Η χορήγηση ευρωπαϊκών πόρων μέχρι και σήμερα προς τον ΟΜΜΑ γίνονταν βάσει του ότι αποτελούσε φορέα της Γενικής Κυβέρνησης;

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χορηγούσε δάνεια στον ΟΜΜΑ βάσει του ότι δανειοδοτούσε φορέα της Γενικής Κυβέρνησης;

Είναι εύλογο το Ελληνικό Δημόσιο να έχει πληρώσει βάσει του ΜΠΔΣ 2013-2016 τις ληξιπρόθεσμες λειτουργικές υποχρεώσεις ενός Οργανισμού μέχρι 31/12/2011, να έχει αναλάβει τραπεζικά χρέη του, αλλά να αφήνει τον έλεγχο λειτουργίας του σε ιδιώτες;

Έχει αξιοποιηθεί πλήρως το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στον ΟΜΜΑ και που είχαν εισφερθεί από ιδιώτες (κληροδοτήματα κ.α.) για την εξυπηρέτηση των τραπεζικών υποχρεώσεων του ΟΜΜΑ;

Υπάρχει τρέχον επιχειρηματικό - επιχειρησιακό σχέδιο που συζητάνε τα συναρμόδια Υπουργεία με τη Διοίκηση του ΟΜΜΑ;

Στο υπό συζήτηση σχέδιο, διασφαλίζονται οι δεσμεύσεις του ΟΜΜΑ προς τις κρατικές ορχήστρες; Περιλαμβάνεται όρος για διεύρυνση των δεσμεύσεων αυτών στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δημοσίων πόρων (παραχώρηση αίθουσας δοκιμών στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στέγαση άλλων δημοσίων πολιτιστικών φορέων κλπ);

Ποιο είναι το συνολικό ποσό (τακτική – έκτακτη επιχορήγηση, ευρωπαϊκοί πόροι) που έχει δαπανήσει το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ΟΜΜΑ από την σύσταση του μέχρι και σήμερα;

Κατά την παροχή εγγύησης του Δημοσίου, ζητήθηκαν επαρκείς ασφάλειες από τον ΟΜΜΑ (άρθρο 1 παρ. 4 του Ν.2322/1995) και αν ναι, ποιες είναι αυτές;

Το άρθρο 1 παρ. 7 του Ν. 2322/1995 ορίζει ότι “Σε περίπτωση κατάπτωσης των εγγυήσεων εξετάζονται από το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών), που ως εγγυητής εξυπηρετεί πλέον το δάνειο, οι λόγοι και οι ενδεχόμενες παραλείψεις που συνετέλεσαν στην αδυναμία κανονικής εξόφλησης του δανείου από τους υπόχρεους φορείς.” Επειδή έχουν ήδη καταπέσει εγγυήσεις υπέρ του ΟΜΜΑ, το Ελληνικό Δημόσιο εξέτασε τους λόγους και τις ενδεχόμενες παραλείψεις που συνετέλεσαν στην αδυναμία κανονικής εξόφλησης του δανείου από τον ΟΜΜΑ; Τι προέκυψε από την εξέταση αυτή;

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σας απέστειλε αντίγραφο της σύμβασης που υπέγραψε με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ενημέρωνε το Υπουργείο Οικονομικών για την πορεία εξυπηρέτησης του δανείου των 95.000.000 € ως όφειλε και εάν ναι ποια αναλυτικά στοιχεία περιείχε αυτή η ενημέρωση;

Ο ΟΜΜΑ είχε λάβει δάνειο 245.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας κατέθεσε στη Βουλή στις 25/2/2014, στο διάστημα μεταξύ 2010 και 2013, το Ελληνικό Δημόσιο κατέβαλλε εγγυήσεις ύψους 59.596.908,20 ευρώ. Στις 30 Ιουνίου του 2013, το ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου ήταν 229.277.251,32 ευρώ. Πώς εξηγείται η διαφορά μεταξύ του αθροίσματος του δανείου και των καταπεσόντων εγγυήσεων με το ανεξόφλητο υπόλοιπο;

Έχει καταβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο, ως εγγυητής των δανείων του ΟΜΜΑ, τόκους υπερημερίας; Αν ναι, σε τι ποσό ανέρχονται αυτοί;

Έχουν καταπέσει εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου υπέρ του ΟΜΜΑ πριν το 2010; Αν ναι, σε τι ποσό ανέρχονται;

Ποιες είναι οι προβλέψεις σε τόκους και χρεωλύσια για την εξυπηρέτηση του δανείου μετά το 2013;

Σε τι ποσό ανέρχονται τα ληξιπρόθεσμα και άμεσα απαιτητά χρέη του ΟΜΜΑ;

Σύμφωνα με άρθρο του Προέδρου του ΟΜΜΑ κ. Ι. Μάνου στην εφημερίδα “Καθημερινή” της 5/3/2014, το Ελληνικό Δημόσιο φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον ΟΜΜΑ στη μεταβίβαση της κυριότητας του Κτιρίου Β' προς το Ελληνικό Δημόσιο, με αντάλλαγμα την αποπληρωμή του δανείου. Ισχύει αυτή η συμφωνία; Αν ισχύει, ποιοι είναι οι όροι της;

Δεσμεύεται το Δημόσιο ότι δεν θα μεταβιβαστούν σε ιδιώτες τα ακίνητα του ΟΜΜΑ, καθώς ομοίως κάποιο από αυτά, δεδομένου ότι αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία;

Δεδομένων ότι: α) Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 1198/1981 το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε υποχρέωση επιχορήγησης υπέρ του ΟΜΜΑ ύψους 900.000.000 δραχμών, β) το Ελληνικό Δημόσιο στις 30 Ιουνίου του 2013, ήταν εγγυητής ανεξόφλητου δανείου ύψους 229.277.251,32 ευρώ, γ) το Ελληνικό Δημόσιο έχει καταβάλλει κατά το διάστημα 2010 – 2013 εγγυήσεις συνολικού ύψους 59.596.908,20 ευρώ, δ) Με την υπ. Αριθ. 92/2–7–1993 ΠΥΣ παραχωρήθηκε δωρεάν, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή προς τον ΟΜΜΑ ακίνητο συνολικού εμβαδού 13.241,00 τ.μ. με αποκλειστικό σκοπό την κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και λοιπών χώρων και εγκαταστάσεων προς εξυπηρέτηση του ΟΜΜΑ. Η ίδια ΠΥΣ προέβλεπε ότι “Η χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων θα γίνει από το Ελληνικό Δημόσιο, ε) με την 44/11-9-1998 ΠΥΣ το Ελληνικό Δημόσιο παραχώρησε δωρεάν, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στον ΟΜΜΑ ακίνητο συνολικού εμβαδού 1.420,27 τ.μ. με αποκλειστικό σκοπό την κατασκευή υπογείου χώρου σταθμεύσεως αυτοκινήτων και λοιπών χώρων και εγκαταστάσεων για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των αναγκών του ΟΜΜΑ. Η ίδια ΠΥΣ προέβλεπε εκ νέου ότι “Η χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων θα γίνει από το Ελληνικό Δημόσιο”, στ) Με το Ν. 3700/1957 το Ελληνικό Δημόσιο παραχώρησε δωρεάν στο Σύλλογο Φίλων της Μουσικής, ο οποίος αργότερα μεταβίβασε στον ΟΜΜΑ, ακίνητο 14.610 τ.μ.. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δηλαδή ανεγέρθη σε οικόπεδα που παραχωρήθηκαν δωρεάν από το Ελληνικό Δημόσιο, ζ) Ο ΟΜΜΑ επιχορηγείται από το Ελληνικό Δημόσιο. Βάσει όλων των ανωτέρω, η εφαρμογή της τυχόν συμφωνίας που περιγράφεται στο άρθρο του Προέδρου του ΟΜΜΑ Ι. Μάνου στην εφημερίδα “Καθημερινή” της 5/3/2014, προβαίνοντας σε στάθμιση κόστους – ωφέλους, αποτιμάται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου;

Προσανατολίζεται στην κατάργηση του άρθρου 45 παρ. 11 περ. β' του Ν. 3943/2011;

Τα συναρμόδια Υπουργεία δεσμεύονται για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΟΜΜΑ και εάν ναι ως φορέα της Γενικής Κυβέρνησης ή όχι;

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις (τις οποίες ορίζει η Ε.Σ.ΕΛ.) που δεν τηρούσε ο ΟΜΜΑ ώστε να περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ελεγχόμενων από την Γ.Γ.Δ.Ε. φορέων για την επιλογή του δείγματος για το 2013;

Με ποια κριτήρια επιλογής το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επιλέγει τα πρόσωπα που διορίζει στο Δ.Σ. του ΟΜΜΑ; Πώς διασφαλίζεται ότι τα πρόσωπα αυτά εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον;

Θα εξασφαλίσει το Ελληνικό Δημόσιο το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στον ΟΜΜΑ;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Ελληνικό Δημόσιοι ούτως ώστε να “κουρευτούν” τα 3 δάνεια του ΟΜΜΑ προς την Εθνική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων;

Αιτούμεθα να κατατεθούν στη Βουλή:

Η μεθοδολογία της ΕΛΣΤΑΤ και τα αναλυτικά στοιχεία που κατείχε και με βάση τα οποία κατέτασσε τον ΟΜΜΑ μέχρι το 2012 στους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Το Επιχειρηματικό-Επιχειρησιακό Σχέδιο που επεξεργάζονται τα αρμόδια Υπουργεία για την επιβίωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Τα έγγραφα που έχουν λάβει τα συναρμόδια Υπουργεία από τον ΟΜΜΑ και που εξηγούν επαρκώς τους λόγους και τις ενδεχόμενες παραλείψεις που συνετέλεσαν στην αδυναμία κανονικής εξόφλησης του δανείου από τον ΟΜΜΑ.

Το χαρτοφυλάκιο της υφιστάμενης κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΟΜΜΑ.

Όλα τα αναλυτικά στοιχεία που αφορούν α) την τακτική επιχορήγηση, β) το ΠΔΕ και γ) τις καταπτώσεις εγγυήσεων που αφορούν τον ΟΜΜΑ.

Όλες οι αποφάσεις με τις οποίες ενεκρίθη η απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από τον ΟΜΜΑ.

Όλες τις αποφάσεις των εκάστοτε Υπουργών-Υφυπουργών Οικονομικών για την παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου στα τραπεζικά δάνεια του ΟΜΜΑ.

Τις δανειακές συμβάσεις του ΟΜΜΑ με τις τράπεζες στις οποίες περιγράφονται ο σκοπός λήψης δανείου, οι όροι κλπ.

Η ενημέρωση από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για την πορεία εξόφλησης του δανείου των 95.000.000 €.

Η έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου για τον ΟΜΜΑ, που αφορά το έτος 2012 για την Τήρηση του Μητρώου Δεσμεύσεων και των Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων.

Τα αναλυτικά τεχνικά δελτία με τα επιμέρους και συνολικά κόστη ανέγερσης και αποπεράτωσης των κτιρίων του ΟΜΜΑ.

Όλοι οι προϋπολογισμοί, οι ισολογισμοί και απολογισμοί του ΟΜΜΑ που έχουν υποβληθεί από ορκωτούς λογιστές προς τα αρμόδια Υπουργεία μέχρι και σήμερα.

Η έκθεση – πόρισμα της αγοραίας αξίας του ακινήτου επί του οποίου ανεγέρθηκε η δεύτερη πτέρυγα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Κτίριο Β'), ανέγερση για την οποία ο ΟΜΜΑ προέβη σε δανεισμό.

Η έκθεση – πόρισμα διεθνούς ελεγκτικού οίκου βάσει της οποίας η αγοραία αξία του Κτιρίου Β' του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανέρχεται σε 432.000.000 ευρώ, σύμφωνα με άρθρο του Προέδρου του ΟΜΜΑ, κ. Ι. Μάνου στην εφημερίδα “Καθημερινή” της 5/3/2014.

Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές

Μαρία Κανελλοπούλου
Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη
Γιάννης Αμανατίδης
Λίτσα Αμμανατίδου - Πασχαλίδου
Τζένη Βαμβακά
Γιώργος Βαρεμένος
Νίκος Βούτσης
Δημήτρης Γελαλής
Όλγα Γεροβασίλη
Μαρία Διακάκη
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
Παναγιώτα Δριτσέλη
Χαρά Καφαντάρη
Τάσος Κουράκης
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος
Νίκος Μιχαλάκης
Μαρία Μπόλαρη
Γιώργος Πάντζας
Μάνια Παπαδημητρίου
Γιάννης Σταθάς
Δημήτρης Στρατούλης
Νίκος Συρμαλένιος
Μαρία Τριανταφύλλου
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Δημήτρης Τσουκαλάς
Θεανώ Φωτίου

Το έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού για το "δωράκι των 600.000 ευρώ στο Μέγαρο


ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3008,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3281,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18248,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,742,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1467,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3847,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6111,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ιδού πως θα τσακίσει την διαπλοκή ο Τσίπρας
Ιδού πως θα τσακίσει την διαπλοκή ο Τσίπρας
Προεκλογικός μποναμάς 600.000 € στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για ακόμη μια φορά, πριν από κρίσιμες κάλπες, το γνωστό Εκδοτικό Συγκρότημα του ΔΟΛ επιχειρεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια. Μετά το πρωτοσέλιδο του Βήματος πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου με τίτλο «Η ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBKMTU7FnUwjAV_q6lbUyQcQAg6vV4PzuG9JMEMruPT-RNK-bqZeSMzaQpySJO-7YjIlC9je0MDZcM7FTFrMt6iaNxg1N2999k9TzvSZbtHa42Ym_C8fKpdth4xPKqPNWr_Ff6BtQrams/s640/ta+nea.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBKMTU7FnUwjAV_q6lbUyQcQAg6vV4PzuG9JMEMruPT-RNK-bqZeSMzaQpySJO-7YjIlC9je0MDZcM7FTFrMt6iaNxg1N2999k9TzvSZbtHa42Ym_C8fKpdth4xPKqPNWr_Ff6BtQrams/s72-c/ta+nea.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/08/blog-post_69.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/08/blog-post_69.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων