Ευνοϊκότερη αντιμετώπιση ζητούν τα Περιφερειακά κανάλια από την πολιτεία

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου σε ξενοδοχείο της Καβάλας τα περιφερειακά κανάλια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης ενημέρωσαν Βουλευτές της Περιφέρειας και τοπικούς - περιφερειακούς φορείς για τον νέο τηλεοπτικό νόμο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση

Ευνοϊκότερη αντιμετώπιση ζητούν τα Περιφερειακά κανάλια από την πολιτεία
Την Παρασκευή 7 Αυγούστου σε ξενοδοχείο της Καβάλας τα περιφερειακά κανάλια της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης ενημέρωσαν Βουλευτές της Περιφέρειας και τοπικούς - περιφερειακούς φορείς για τον νέο τηλεοπτικό νόμο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση...

Στην συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια που είναι:

• Η ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των Περιφερειακών καναλιών σε σχέση με τα πανελλαδικά κανάλια από τον προς ψήφιση νέο τηλεοπτικό νόμο, (όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον περιφερειακό Τύπο σε σχέση με τον πανελλαδικό) αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της περιφέρειας.

• Την πλήρη εφαρμογή του σχετικού Νόμου για την «διανομή του 30% της Κρατικής-Δημόσιας Διαφήμισης» στα Περιφερειακά ΜΜΕ.

• Την Εξαίρεση της Τοπικής-Περιφερειακής Τηλεοπτικής Διαφήμισης από την «επιβολή φόρου τηλεοπτικής διαφήμισης 20%» στηρίζοντας τις τοπικές-περιφερειακές επιχειρήσεις και την πρόσβασή τους σε φθηνή τηλεοπτική διαφήμιση.

• Την «Μείωση κατά 50% του μηνιαίου ενοικίου στην DIGEA» για τα Περιφερειακά κανάλια όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

• Να μην μπορούν να αλλάζουν οι Περιφερειακοί χάρτες συχνοτήτων με απόφαση του εκάστοτε Υπουργού, παρά ΜΟΝΟ με νέο νόμο, διότι διαφορετικά νοθεύεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός και πολυφωνία, ενώ ενδεχομένως να αποτελέσει αντικείμενο συναλλαγής.

• Οι νομίμως λειτουργούντες Περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί να λάβουν άδεια, χωρίς συμμετοχή σε δημοπρασίες, υπό την προϋπόθεση συμμόρφωσης στον Νέο Τηλεοπτικό Νόμο εντός ενός (1) έτους, αναγνωρίζοντας το κράτος τις μέχρι σήμερα επενδύσεις τους και την μακρόχρονη πολύπλευρη προσφορά τους στην ενημέρωση, τον πολιτισμό, την διατήρηση της παράδοσης, και την στήριξη της τοπικής οικονομίας.

• Να δημοπρατούνται αυτόματα, με απόφαση ανεξάρτητου οργάνου, όλες οι υπάρχουσες αλλά και μελλοντικά ελεύθερες περιφερειακές συχνότητες που τυχόν προκύψουν και να μην αποφασίζετε από τον εκάστοτε Υπουργό, ώστε να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχομένως οι τηλεοπτικές άδειες να αποτελέσουν αντικείμενο οποιασδήποτε συναλλαγής.

• Η τιμή εκκίνησης στις δημοπρατήσεις των ελεύθερων συχνοτήτων περιφερειακών παρόχων πρέπει να ξεκινούν από (1) ευρώ, ώστε να εξασφαλίζεται η παραχώρηση όλων των ελεύθερων συχνοτήτων, ενισχύοντας τον ελεύθερο ανταγωνισμό, την πολυφωνία και διαφάνεια αλλά και τα κρατικά έσοδα, χωρίς ύποπτες συναλλαγές.

• Ως ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο για τα Περιφερειακά κανάλια να ισχύσουν οι ήδη υπάρχουσες διατάξεις προσαρμοσμένες στους νέους χάρτες συχνοτήτων και εμβέλειας των Περιφερειακών καναλιών.

• Να μην ισχύσει το ασυμβίβαστο των μετόχων περιφερειακών καναλιών και εμπλεκομένων στην διοίκηση τους προσώπων, με την συμμετοχή τους σε διαφημιστικές επιχειρήσεις της περιφέρειας, διότι δεν υπάρχουν στην περιφέρεια διαφημιστικά γραφεία για να υποστηρίξουν επαρκώς πελάτες, που θέλουν να διαφημιστούν στην τηλεόραση.

• To περιεχόμενο του εκπεμπόμενου προγράμματος για τα περιφερειακά κανάλια θα πρέπει να μην περιλαμβάνει δεσμευτικά προβολή Ελληνικών Σειρών και εκπομπές Θεάτρου όταν αυτά στις περισσότερες περιφέρειες δεν υπάρχουν ή είναι αδύνατον αν υλοποιηθούν λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού και χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων.

• Το ελάχιστο Απασχολούμενο προσωπικό των περιφερειακών καναλιών θα πρέπει να μειωθεί στα 10 άτομα, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν βιώσιμα, όσο το δυνατόν περισσότερα κανάλια στην περιφέρεια, διατηρώντας την πολυφωνία.

• Να χρειάζεται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για τους Περιφερειακούς παρόχους τηλεοπτικού προγράμματος αλλά όχι και για τους μετόχους, λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας και τα 5 συνεχόμενα χρόνια ύφεσης και υπερ-φορολόγισης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρα Τσανάκα, Ηλίας Ιωαννίδης και Δημήτρης Εμμανουηλίδης που εξέφρασαν την άποψη ότι πολλά από τα αιτήματα των Περιφερειακών καναλιών είναι λογικά και δίκαια προτρέποντας τα να συμμετέχουν στην διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη θέτοντας τα αιτήματά τους.

Τους Βουλευτές της ΝΔ εκπροσώπησαν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος Βουλευτής Καβάλας και Δημήτρης Κυριαζίδης Βουλευτής Δράμας που υποσχέθηκαν να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να στηρίξουν τα αιτήματα των τοπικών καναλιών που αποτελούν, όπως δήλωσαν πυλώνα της δημοκρατίας στην περιφέρεια.

Ο Κώστας Αντωνιάδης Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης από το περιφερειακό συμβούλιο και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

Τέλος η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να υπάρξουν ψηφίσματα συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, τόσο στην ΠΕΔ ΑΜΘ όσο και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Η Επιτροπή Τηλεοπτικών Σταθμών που σχηματίστηκε από τα παρευρισκόμενα κανάλια και στην οποία συμμετέχουν οι Λευτέρης Κουκουτίνης, Θοδωρής Ελιόγλου και Σπύρος Λάτσας, δεσμεύτηκε… να στείλει συγκεκριμένες προτεινόμενες τροπολογίες για τον ΝΕΟ ΝΟΜΟ σε όλους τους Φορείς και Βουλευτές της περιφέρειας ΑΜ-Θ, ώστε να γίνει δικαιότερος ο ΝΟΜΟΣ για τα Περιφερειακά κανάλια, να συμμετέχει στην Διαβούλευση και να κατασκευάσει ανάλογο ενημερωτικό spot για να προβληθεί από τα κανάλια της περιφέρειας.

Για την Επιτροπή Τηλεοπτικών Σταθμών ΑΜΘ
Λευτέρης ΚουκουτίνηςΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 2 σχόλια
Loading...

$show=mobile

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,3,Αγροτικά,359,Αγωγοί,108,Αθλητικά,1600,Αλεξανδρούπολη,3563,Άμυνα,156,ΑΝΕΛ,54,Απεργίες,101,Άρθρα - Απόψεις,2279,Αστυνομικά,442,Αυτοδιοίκηση,1423,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,464,Αφιερώματα,209,Βαλκάνια,18,Βουλευτικές Εκλογές,375,Γελοιογραφίες,6,ΔΗΜΑΡ,20,Δημόσια Έργα,51,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,158,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διάφορα,22,Διδυμότειχο,218,Δράμα,47,Έβρος,10580,Εθελοντισμός,139,Εκδηλώσεις,1596,Εκκλησία,611,Εκπαίδευση,694,Ελλάδα,690,Ελληνισμός,23,Ελληνοτουρκικά,329,Ενέργεια,24,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,437,Εργασία,5,Εργασιακά,167,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,16,Ευρώπη,80,Ζωή και Υγεία,212,Θράκη,126,Ιστορία,106,Καβάλα,94,Καιρός,24,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,167,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΚΕ,225,Κοινωνία,50,Κοινωνική Προσφορά,158,Κόσμος,445,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Μειονότητα,16,Μεταναστευτικό,93,Μουσική,158,ΝΔ,408,Ξάνθη,80,Οικολογία,224,Οικονομία,453,Ορεστιάδα,581,Πανταζίδου,38,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,194,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2234,Πολιτική,965,Πολιτισμός,133,ΠΟΤΑΜΙ,21,Πρόσωπα,76,Προτεινόμενο,4,Πρώτο Θέμα,3536,Ροδόπη,140,Σαμοθράκη,401,Σάτιρα,62,Σουφλί,183,Συγκοινωνίες,238,Σύλλογοι,242,Συνέδρια,101,ΣΥΡΙΖΑ,278,Σχολείο,9,Τέχνες,110,Τεχνολογία,42,Τουρισμός,198,Τρίγωνο,29,Τυχερό,14,Υγεία,508,Φέρες,170,Χηλή,21,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,289,Showbiz,20,UNICEF,1,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ευνοϊκότερη αντιμετώπιση ζητούν τα Περιφερειακά κανάλια από την πολιτεία
Ευνοϊκότερη αντιμετώπιση ζητούν τα Περιφερειακά κανάλια από την πολιτεία
Την Παρασκευή 7 Αυγούστου σε ξενοδοχείο της Καβάλας τα περιφερειακά κανάλια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης ενημέρωσαν Βουλευτές της Περιφέρειας και τοπικούς - περιφερειακούς φορείς για τον νέο τηλεοπτικό νόμο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση
http://4.bp.blogspot.com/-oOvASjWTrr4/VcihNWsHjSI/AAAAAAABWrU/Xj7o_YlWJic/s640/1524.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-oOvASjWTrr4/VcihNWsHjSI/AAAAAAABWrU/Xj7o_YlWJic/s72-c/1524.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/08/blog-post_30.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/08/blog-post_30.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy