"Λαϊκή Ενότητα" το νέο κόμμα με 25 βουλευτές και πρόεδρο τον Λαφαζάνη

Τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησε η ανεξαρτητοποίηση 25 βουλευτών του και η δημιουργία του πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα», υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Με απόφαση του Π. Λαφαζάνη, γραμματέας του νέου πολιτικού φορέα ορίστηκε ο Στάθης Λεουτσάκος

Λαϊκή Ενότητα το νέο κόμμα με 25 βουλευτές και πρόεδρο τον Λαφαζάνη
Τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησε η ανεξαρτητοποίηση 25 βουλευτών του και η δημιουργία του πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα», υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Γραμματέας του νέου πολιτικού φορέα ορίστηκε ο Στάθης Λεουτσάκος, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Δημήτρης Στρατούλης και Αθανάσιος Πετράκος και εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ήσυχος.

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ δεν φαίνεται να εντάσσεται στο νέο σχηματισμό ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο νέο πολιτικό σχηματισμό, από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης συμμετέχουν οι βουλευτές Καβάλας, Ηλίας Ιωαννίδης και Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Η σχετική επιστολή ανεξαρτητοποίησης που εστάλη στο προεδρείο της Βουλής:

Οι υπογραφόμενοι, που έχουμε εκλεγεί βουλευτές, με τους συνδυασμούς του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κατά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, από τις οποίες προήλθε η παρούσα Bουλή, γνωστοποιούμε και δηλώνουμε προς την κυρία Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ότι συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αποχωρούμε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στην οποία ανήκαμε και συγκροτούμε ενιαία ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατά τις διατάξεις των άρθρων του Κανονισμού της Βουλής, ιδία των άρθρων 15 και 16 αυτού, και των διατάξεων του Τμήματος Γ' Μέρος Τρίτο του Συντάγματος της Ελλάδας.

Επιθυμούμε και δηλώνουμε ότι η επωνυμία της συγκροτούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ».

Αρχηγός και Πρόεδρος της συγκροτούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του Γεωργίου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Πειραιώς.

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, βουλευτές και υπογράφοντες την παρούσα δήλωση είναι οι εν συνεχεία αναφερόμενοι:

1. Λαφαζάνης Παναγιώτης του Γεωργίου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Πειραιώς
2. Αμμανατίδου - Πασχαλίδου Ευαγγελία (Λίτσα) του Γεωργίου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
3. Γαϊτάνη Ιωάννα του Γεωργίου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
4. Δελημήτρος Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου, βουλευτής Νομού Μαγνησίας
5. Διαμαντόπουλος Ευάγγελος του Περικλή, βουλευτής Νομού Καστοριάς
6. Ζάννας Ζήσης του Γρηγορίου, βουλευτής Νομού Πιερίας
7. Ζερδελής Ιωάννης του Χριστοφόρου, βουλευτής Νομού Λέσβου
8. Ήσυχος Κωνσταντίνος-Ηρακλής του Νικολάου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Αθηνών
9. Ιωαννίδης Ηλίας του Λαζάρου, βουλευτής Νομού Καβάλας
10. Κριτσωτάκης Μιχαήλ του Γεωργίου, βουλευτής Νομού Ηρακλείου
11. Κυρίτση Αγλαΐα του Λαζάρου, βουλευτής Επικρατείας
12. Κώτσιας Θωμάς του Μάρκου, βουλευτής Νομού Ευρυτανίας
13. Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος του Αντωνίου, βουλευτής Νομού Ημαθίας
14. Λεουτσάκος Ευστάθιος (Στάθης) του Πιέρρου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Πειραιώς
15. Μακρή Ραχήλ του Κωνσταντίνου, βουλευτής Κοζάνης
16. Ουζουνίδου Ευγενία του Χρήστου, βουλευτής Νομού Κοζάνης
17. Πετράκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, βουλευτής Νομού Μεσσηνίας
18. Σαμοΐλης Στέφανος του Κωνσταντίνου-Νικολάου, βουλευτής Νομού Κέρκυρας
19. Σκούμας Αθανάσιος του Δημητρίου, βουλευτής Νομού Βοιωτίας
20. Σταθάς Ιωάννης του Παναγιώτη, βουλευτής Νομού Βοιωτίας
21. Στρατούλης Δημήτρης του Ιωάννη, βουλευτής Β' Περιφέρειας Αθηνών
22. Τσανάκα Αλεξάνδρα του Δημητρίου, βουλευτής Νομού Καβάλας
23. Χαραλαμπίδου Δέσποινα του Δημητρίου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
24. Ψαρρέα Ελένη του Παναγιώτη, βουλευτής Νομού Μεσσηνίας.
25. Κυριακάκης Βασίλειος του Κωνσταντίνου, βουλευτής Νομού Φθιώτιδος.


Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας πάει σε εκλογές για να κρύψει τις συνέπειες του Μνημονίου

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συνέντευξη τύπου του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τη διαβεβαίωση ότι η έχει «εναλλακτικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο», που θα βάλει «τέλος στα μνημόνια και τους εκβιασμούς» της ΕΕ, για να επιβιώσει η χώρα, παρείχε ο επικεφαλής του νέου κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Π. Λαφαζάνης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν ανατράπηκε, αλλά παραιτήθηκε, κάτι που δείχνει «φόβο, αμηχανία και πανικό». «Η κυβέρνηση φοβήθηκε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να μετρηθεί η εμπιστοσύνη και να μιλήσουν οι βουλευτές και κυρίως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» παρατήρησε. Η κίνηση της κυβέρνησης αποτελεί μια προσπάθεια «υφαρπαγής την ψήφο του λαού» πριν γίνουν αντιληπτές οι συνέπειες των μνημονιακών μέτρων που έχει υιοθετήσει και δεσμευθεί να εφαρμόσει. «Πρόκειται για γνωστή τακτική του παλαιού δικομματισμού. Λυπάμαι γι αυτές τις μεθόδους, που δεν τιμούν τη χώρα, το λαό και τη Δημοκρατία» σημείωσε.

Ο Π. Λαφαζάνης τόνισε επίσης ότι ένας από τους βασικούς, αν όχι ο κύριος λόγος της προσφυγής σε εκλογές εξπρές είναι ο αιφνιδιασμός των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται την μνημονιακή υποταγή και την ακύρωση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει έναντι του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση νομίζει έτσι ότι «θα φιμώσει και θα εξουθενώσει την τελευταία αντιμνημονιακή φωνή». Επισήμανε δε ότι η κυβέρνηση δεν αιφνιδιάζει την «Λαϊκή Ενότητα», που θα πάει στις εκλογές «αποφασισμένη και με στόχο να αναδειχθεί σε μια μεγάλη καθοριστική για τις εξελίξεις δύναμη».

Σε ό,τι αφορά τα βασικά σημεία των προγραμματικών δεσμεύσεων του νέου κόμματος ο Π. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι είναι «η ακύρωση των μνημονίων για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών για να παίξουν αναπτυξιακό ρόλο, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, οι δημόσιες επενδύσεις, η εξασφάλιση της ρευστότητας και η εγκαθίδρυση μιας νέας σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Προκειμένου η Λαϊκή Ενότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμά της θα αποφασίσει την αποχώρηση από την ευρωζώνη, εφόσον χρειαστεί και τόνισε: «Έξω από την ευρωζώνη δεν είναι η κόλαση. Υπάρχουν και άλλες χώρες έξω από την ευρωζώνη».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι 25 βουλευτές που εντάχθηκαν στο νέο κόμμα, παραμένουν συνεπείς στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο ένα «μέτωπο λαϊκής βάσης των μεγάλων και ενωτικών λαϊκών αγώνων, αντιμνημονιακό, προοδευτικό, πατριωτικό, με σκοπό την εθνική ανεξαρτησία και την ανασυγκρότηση της χώρας».

Ο Π. Λαφαζάνης απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία του μετώπου με δυνάμεις που έχουν συνομολογήσει και εφαρμόσει Μνημόνια. Η «Λαϊκή Ενότητα» μπορεί να συνεργαστεί μόνο με προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις που έχουν στόχο την ακύρωση των μνημονίων, επισήμανε, και για το λόγο αυτό κάλεσε όλες τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις, και ειδικότερα το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε συμπαράταξη.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διερευνητικής εντολής, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι η «Λαϊκή Ενότητα» θα την λάβει ως τρίτη δύναμη στη Βουλή, και θα την αξιοποιήσει κάνοντας επαφές με όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, καθώς και με τους «κοινωνικούς φορείς που εκπροσωπούν τις δυνάμεις της εργασίας».

«Για μας το όχι του δημοψηφίσματος δεν ηττήθηκε. Το όχι μπορεί να μεταφράστηκε σε ναι μέσα σε μια βδομάδα από την κυβέρνηση αλλά αυτό το ναι δεν αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό. Το όχι θα το συνεχίσουμε και θα το συνεχίσουμε μέχρι τέλους, μέχρι να νικήσει ξανά. H Αριστερά δεν θα γίνει η χλεύη των ηττημένων» κατέληξε ο Π. Λαφαζάνης.

Δείτε το βίντεο από την συνέντευξη τύπουΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 1 σχόλια
Loading...

$show=mobile

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,3,Αγροτικά,359,Αγωγοί,108,Αθλητικά,1599,Αλεξανδρούπολη,3560,Άμυνα,155,ΑΝΕΛ,54,Απεργίες,101,Άρθρα - Απόψεις,2279,Αστυνομικά,442,Αυτοδιοίκηση,1423,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,464,Αφιερώματα,209,Βαλκάνια,18,Βουλευτικές Εκλογές,375,Γελοιογραφίες,6,ΔΗΜΑΡ,20,Δημόσια Έργα,51,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,158,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διάφορα,22,Διδυμότειχο,217,Δράμα,47,Έβρος,10575,Εθελοντισμός,139,Εκδηλώσεις,1595,Εκκλησία,610,Εκπαίδευση,693,Ελλάδα,689,Ελληνισμός,23,Ελληνοτουρκικά,329,Ενέργεια,24,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,437,Εργασία,5,Εργασιακά,167,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,16,Ευρώπη,80,Ζωή και Υγεία,211,Θράκη,125,Ιστορία,106,Καβάλα,94,Καιρός,24,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,167,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΚΕ,225,Κοινωνία,50,Κοινωνική Προσφορά,158,Κόσμος,444,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Μειονότητα,16,Μεταναστευτικό,93,Μουσική,158,ΝΔ,408,Ξάνθη,80,Οικολογία,224,Οικονομία,453,Ορεστιάδα,580,Πανταζίδου,38,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,194,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2233,Πολιτική,965,Πολιτισμός,133,ΠΟΤΑΜΙ,21,Πρόσωπα,76,Προτεινόμενο,4,Πρώτο Θέμα,3534,Ροδόπη,140,Σαμοθράκη,401,Σάτιρα,62,Σουφλί,183,Συγκοινωνίες,238,Σύλλογοι,242,Συνέδρια,101,ΣΥΡΙΖΑ,278,Σχολείο,9,Τέχνες,110,Τεχνολογία,42,Τουρισμός,198,Τρίγωνο,29,Τυχερό,14,Υγεία,508,Φέρες,170,Χηλή,21,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,289,Showbiz,20,UNICEF,1,
ltr
item
Alexandroupoli Online: "Λαϊκή Ενότητα" το νέο κόμμα με 25 βουλευτές και πρόεδρο τον Λαφαζάνη
"Λαϊκή Ενότητα" το νέο κόμμα με 25 βουλευτές και πρόεδρο τον Λαφαζάνη
Τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησε η ανεξαρτητοποίηση 25 βουλευτών του και η δημιουργία του πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα», υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Με απόφαση του Π. Λαφαζάνη, γραμματέας του νέου πολιτικού φορέα ορίστηκε ο Στάθης Λεουτσάκος
http://2.bp.blogspot.com/-yHX1AOXwwMg/Vddg9eBVzuI/AAAAAAABXJ4/sdMvJ_iz0Ec/s640/laiki-enotita.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-yHX1AOXwwMg/Vddg9eBVzuI/AAAAAAABXJ4/sdMvJ_iz0Ec/s72-c/laiki-enotita.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/08/25.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/08/25.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy