Καταγγελία για χρηματισμό δημοσιογράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Λίστα με δημοσιογράφους που φέρονται να πήραν χρήματα

Μία ακόμη λίστα κέρδισε τη θέση της στην επικαιρότητα. Είναι η λίστα με ονόματα δημοσιογράφων την οποία κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και οι οποίοι φέρονται να έχουν πάρει χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ποσό αγγίζει τα 21 εκατομμύρια ευρώ

Μία ακόμη λίστα κέρδισε τη θέση της στην επικαιρότητα. Είναι η λίστα με ονόματα δημοσιογράφων την οποία κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και οι οποίοι φέρονται να έχουν πάρει χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ποσό αγγίζει τα 21 εκατομμύρια ευρώ που προφανώς φέρονται να δόθηκαν ως διαφήμιση. Τουλάχιστον αυτό θα υποστηρίξουν όσοι παραδεχθούν πως πήραν χρήματα.

Το koutipandoras.gr αποκαλύπτει τη λίστα που κατέθεσε στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο Πάνος Καμμένος με τα media shops, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που φέρονται να έλαβαν συνολικά 21 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στη λίστα υπάρχουν ποσά που δημιουργούν ερωτήματα, ποσά με άγνωστους παραλήπτες ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια ποσά δεν έχουν καταλήξει στο σύνολό τους στους αναγραφόμενους παραλήπτες.

Σε αρκετές περιπτώσεις το μέγεθος και η ακροαματικότητα των Μέσων δε δικαιολογούν τα ποσά. Για παράδειγμα, είναι απορίας άξιο πώς τα ΜΜΕ του Νίκου Χατζηνικολάου που κατέχει το μεγαλύτερο ραδιόφωνο της χώρας, ιστοσελίδες με μεγάλη αναγνωσιμότητα και δύο εφημερίδες, έλαβε 398.000 ευρώ ενώ μεμονωμένοι δημοσιογράφοι που κατέχουν ενδεχομένως μια ιστοσελίδα μικρότερης αναγνωσιμότητας έλαβαν πολύ περισσότερα χρήματα. Με ποιο σκεπτικό το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε ποια ποσά θα πάνε πού;

Δημοσιογραφικές πληροφορίες εμφανίζουν ορισμένους από τους παραλήπτες των ποσών αυτών να λειτουργούν ως μεσάζοντες ώστε να μεταφερθεί χρήμα προς συγκεκριμένους πολιτικούς. Η αναντιστοιχία ποσών και Μέσων που παρατηρείται συνάδει με αυτές τις πληροφορίες.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έδωσε με επιφύλαξη τη λίστα αυτή στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με 153 δημοσιογράφους που εμφανίζονται να είναι στο μισθολόγιο του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά το θέμα δεν μπορεί να αφορά μόνο στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι δημόσιος φορέας κι ως εκ τούτου τα 21 εκατομμύρια της λίστας είναι δημόσιο χρήμα του οποίου η χρήση πρέπει να δημοσιεύεται και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπόκειται στο καθεστώς των προσωπικών δεδομένων.

Του θέματος πρέπει να επιληφθεί εισαγγελέας ο οποίος θα εξετάσει αν τα χρήματα αυτά πήγαν όντως για την καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ ή αν πρόκειται πρακτικά για χρηματισμό δημοσιογράφων από την κυβέρνηση Σαμαρά μέσω του ανεξέλεγκτου κι αμαρτωλού, όπως έχει αποκαλύψει το HOT DOC, ΚΕΕΛΠΝΟ. Καθώς πρόκειται για δημοσιογράφους και ΜΜΕ σε συνθήκες μνημονίου όπου συγκεκριμένες γνώμες και στάσεις έπρεπε να ακούγονται, δημιουργούνται υποψίες πως τα χρήματα αυτά εξυπηρετούσαν κι άλλους από το δηλωμένο σκοπό.

Για χρήμα που δεν πήγαινε… για τη γρίπη μίλησε ο Πάνος Καμμένος

Τη λίστα που δημοσιεύει το koutipandoras.gr κατέθεσε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για χρήματα που μοιράστηκαν προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένες καμπάνιες κάνοντας την ίδια στιγμή επιθέσεις στο κυβερνητικό έργο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπραξε αυτό που δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος για κατάθεση της «χρυσής» λίστας δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καμμένος εξερχόμενος του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται περισσότερα από 150 μισθολόγια, πολλά sites και ΜΜΕ καθώς και 37 δημοσιογράφοι.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να γίνει διασταύρωση των στοιχείων με τις τραπεζικές καταθέσεις, να ερευνηθούν ποια κονδύλια ήταν αυτά που έλαβαν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, τι διαφήμιζαν και πώς πήραν τα εν λόγω χρήματα.

Η ΕΣΗΕΑ καλείται τώρα να ερευνήσει την τεράστια αυτή υπόθεση και κατά πόσο ΜΜΕ και δημοσιογράφοι έπαιρναν χιλιάδες ευρώ διαφήμιση με αντάλλαγμα να επιτίθενται ανελλιπώς στην κυβέρνηση και το έργο της με στημένα ρεπορτάζ.

Ιδού η λίστα:


«Διαφήμιση» και «υπηρεσίες» λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Απάντηση στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου έδωσε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος, σχετικά με τη λίστα που κατέθεσε στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, με τα media shops, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που φέρονται να έλαβαν συνολικά 21 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάση Γιαννόπουλου:

«Ως Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ σε πρωινές δηλώσεις του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Π. Καμμένου και να τονίσω ότι ο Οργανισμός αυτός του Υπουργείου Υγείας επιτελεί ένα υψηλότατο επιστημονικό έργο στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Είναι όμως προφανές ότι οι πολίτες για να γίνουν γνώστες όλων αυτών των παραμέτρων της δημόσιας υγείας, όπως είναι το κάπνισμα, τα διάφορα λοιμώδη νοσήματα ελονοσία, φυματίωση, ιός ebola –λύσσα- ιοί της γρίπης Η1Ν1 / Η5Ν1, εμβόλια, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καταπολέμηση κουνουπιών, ιός του Δυτικού Νείλου και τόσα άλλα, πρέπει να έχουν διαρκή ενημέρωση η οποία επιτυγχάνεται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - ηλεκτρονικά και έντυπα - κάτι που έγινε επιτυχώς την προηγούμενη πενταετία ως όφειλε να γίνει, και που σήμερα δυστυχώς λόγω της οικονομικής στενότητας δεν μπορούμε να την ολοκληρώσουμε, με απρόβλεπτες βλαπτικές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας.

Κάθε τέτοια δράση, σύμφωνα με τα δεδομένα των οικονομικών μας υπηρεσιών εγένετο με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με παραστατικά και παραδοτέα - ως επίσης οι κατά το παρελθόν γενόμενοι έλεγχοι από αρμόδια οικονομικά όργανα δεν καταλόγισαν ευθύνες ούτε στη διοίκηση ούτε στους υπαλλήλους του Οργανισμού - έτσι με αυτά που ανεφέρθησαν από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για μαύρα χρήματα τα οποία εδόθησαν κατά καιρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους είναι εκτός πραγματικότητας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας του ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποζημίωσε ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (φυσικό πρόσωπο), αντιθέτως το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχρονικά και βάση αρμοδιότητας, υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των ΜΜΕ - τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος, διαδίκτυο κτλ, πάντοτε σε συνεργασία με τους επίσημους ομίλους και εταιρείες αυτών και τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα. Ως εκ τούτου κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζεται με όλα τα μέσα και τους δημοσιογράφους μέσω της νομίμου οδού και ποτέ μέσω παράνομων διαδικασιών. Θα ήθελα να τονίσω και πάλι ότι τα Μ.Μ.Ε. και οι δημοσιογράφοι όλα αυτά τα χρόνια είναι το εργαλείο μέσω των οποίων δύναται να ενημερωθεί το κοινό σε όλη την Ελλάδα για τα σημαντικά θέματα Δημόσιας Υγείας. Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν με βρίσκει σύμφωνο. Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων από ελλιπή στοιχεία που κατατέθηκαν οι υπηρεσίες μας είναι υποχρεωμένες να δώσουν όποια συμπληρωματικά στοιχεία ζητηθούν εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ».

Ερωτηματικά προκαλεί ωστόσο, πώς γίνεται εφημερίδα που κυκλοφορεί εβδομαδιαίως μία φορά και πουλά μόλις 500 φύλλα, να λαμβάνει ακόμη και μισό εκατομμύριο από το ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν την ίδια στιγμή όμιλοι με τουλάχιστον δύο μέσα λαμβάνουν πολύ λιγότερα για τον ίδιο σκοπό. την ενημέρωση του κοινού;

Το ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται πως έπαιζε και ένα άλλο ρόλο σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν. Της διοχέτευσης χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα. Ένα Μέσο Ενημέρωσης τιμολογούσε υποτίθεται διαφήμιση στο ΚΕΕΛΠΝΟ, κρατούσε ένα ποσό και στη συνέχεια έδινε το υπόλοιπο σε πολιτικό για τις «δαπάνες» του. Οι καταγγελίες αυτές δεν μπόρεσαν να δεθούν δημοσιογραφικά αφού απαιτούν έλεγχο όλων των τιμολογίων που έκοβε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μεγάλα ποσά δίνονταν επίσης σε Μέσα Ενημέρωσης που ήταν φιλικά προς την κυβέρνηση. Εξαγόραζαν δηλαδή Μέσα Ενημέρωσης μέσω διαφήμισης που τους έδιναν.

Του θέματος πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας ο οποίος θα εξετάσει αν τα χρήματα αυτά πήγαν όντως για την καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ ή αν πρόκειται πρακτικά για χρηματισμό δημοσιογράφων από την κυβέρνηση Σαμαρά μέσω του ανεξέλεγκτου κι αμαρτωλού, όπως έχει αποκαλύψει το HOT DOC, ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πηγή: koutipandoras.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8472,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3306,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18352,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2526,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3872,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6139,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1089,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Καταγγελία για χρηματισμό δημοσιογράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Λίστα με δημοσιογράφους που φέρονται να πήραν χρήματα
Καταγγελία για χρηματισμό δημοσιογράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Λίστα με δημοσιογράφους που φέρονται να πήραν χρήματα
Μία ακόμη λίστα κέρδισε τη θέση της στην επικαιρότητα. Είναι η λίστα με ονόματα δημοσιογράφων την οποία κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και οι οποίοι φέρονται να έχουν πάρει χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ποσό αγγίζει τα 21 εκατομμύρια ευρώ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiswiIf-Vv9beDO3fQ6iGk9hhLb9P6KXFQBUa3xxN37ID400wCowVY9vPDr1X1TWUk-HTvIu9KSaozVRyvmpRgZtcKqURiucxLDOK03DaNXTwADCbxitdmN_SrnI1Q_mvBqgKNnbMO2AlQ/s640/chrimatismos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiswiIf-Vv9beDO3fQ6iGk9hhLb9P6KXFQBUa3xxN37ID400wCowVY9vPDr1X1TWUk-HTvIu9KSaozVRyvmpRgZtcKqURiucxLDOK03DaNXTwADCbxitdmN_SrnI1Q_mvBqgKNnbMO2AlQ/s72-c/chrimatismos.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/07/blog-post_97.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/07/blog-post_97.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων