Ο Γιώργος Ντόλιος στην "Προοδευτική Ενότητα για το Μέλλον" της Κεντροαριστεράς

Πρωτοβουλία για την κινητοποίηση και ει δυνατόν την συσπείρωση δυνάμεων από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας αναλαμβάνουν μια σειρά στελέχη, με πολιτική παρουσία και θητεία σε κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, σε συνεργασία με επαγγελματίες, επιχειρηματίες

Ο Γιώργος Ντόλιος στην Προοδευτική Ενότητα για το Μέλλον της Κεντροαριστεράς
Πρωτοβουλία για την κινητοποίηση και ει δυνατόν την συσπείρωση δυνάμεων από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας αναλαμβάνουν 19 πολίτες, με πολιτική παρουσία και θητεία σε κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, σε συνεργασία με επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες και ακαδημαϊκούς...

Πρόκειται, όπως λένε οι ίδιοι, για ανθρώπους που ακολούθησαν «διαφορετικές διαδρομές, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια» αλλά είχαν «κοινή συνισταμένη την προσήλωση στα δημοκρατικά προτάγματα, τη διαρκή σύγκρουση με τη δημαγωγία, την ιδιοτέλεια, τον παλαιοκομματισμό και το ευκαιριακό πολιτικό θέαμα».

Μεταξύ αυτών ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ο πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής Έβρου Γιώργος Ντόλιος και ο πρώην βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας.

Πρώτο βήμα της πρωτοβουλίας με τίτλο «Προοδευτική Ενότητα για το Μέλλον», είναι η διοργάνωση μιας ανοιχτής συζήτησης την επόμενη Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στόχος τους, όπως αναφέρουν, «να χτίσουμε μια νέα πολιτική εμπιστοσύνη μέσα σε μία συγκροτημένη κοινωνία με αυτοπεποίθηση, με τη δική μας αυτόφωτη και τεκμηριωμένη στρατηγική ανάπτυξης, θεμελιωμένη στην αλήθεια, την κοινή λογική και τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Να σταθούμε στα πόδια μας, κινητοποιώντας και στηρίζοντας τις παραγωγικές και δημιουργικές μας δυνάμεις στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, όχι το παρασιτικό είδωλο αυτής της χώρας».

Η διακήρυξη - πρόσκληση της «Προοδευτικής Ενότητας για το Μέλλον» έχει ως εξής:

Η Ελλάδα σε κίνδυνο, η κοινωνία σε πανικό, η οικονομία κακοποιημένη και η πολιτική ζωή επικυριαρχούμενη από δημαγωγούς.

Η χώρα ενώ ήταν προγραμματισμένο να έχει κλείσει τον επώδυνο κύκλο των μνημονίων από το 2014, καλείται ξανά να καταβάλει ένα υπέρογκο εθνικό κόστος, οικονομικό και κοινωνικό.

Βυθίζεται σε ένα νέο τριετές μνημόνιο, απολύτως αδικαιολόγητο, έχοντας φτάσει στο χείλος της καταστροφής.

Η εθνική, οικονομική και κοινωνική ζημιά που έγινε ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες είναι ανυπολόγιστη και μακάρι να αποδειχτεί διαχειρίσιμη.

Οι εξαιρετικές περιστάσεις, απαιτούν απ' όλους μας ενεργοποίηση, αποφάσεις, δράσεις.

Πρέπει να χτίσουμε μια νέα πολιτική εμπιστοσύνη μέσα σε μία συγκροτημένη κοινωνία με αυτοπεποίθηση, με τη δική μας αυτόφωτη και τεκμηριωμένη στρατηγική ανάπτυξης, θεμελιωμένη στην αλήθεια, την κοινή λογική και τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Να σταθούμε στα πόδια μας, κινητοποιώντας και στηρίζοντας τις παραγωγικές και δημιουργικές μας δυνάμεις στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, όχι το παρασιτικό είδωλο αυτής της χώρας.

Να επανορθώσουμε τις αδικίες των Μνημονίων και να επουλώσουμε τα βαθιά τραύματα της δημαγωγίας των αντι-Μνημονίων και του λαϊκισμού της μεταπολίτευσης.

Να διαμορφώσουμε τους όρους της ισότιμης συνύπαρξής και σύμπραξής μας με τους άλλους λαούς για να εδραιώσουμε ένα ευρωπαϊκό οικοδόμημα που θα βασίζεται στην πραγματική σύγκλιση, την ισόρροπη ανάπτυξη, την αλληλεγγύη, την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών και παραδόσεων της Ευρώπης.

Τελικά, να θεμελιώσουμε μια πραγματική κι όχι εικονική ελπίδα για τους νέους και τους ανέργους.

Υπάρχουν άραγε οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που θα επωμιστούν αυτόν τον ιστορικό ρόλο;

Απαντούμε, ναι υπάρχουν.

Τώρα, δεν απομένει σε κανέναν καμιά δικαιολογία για αποχή.

Τώρα, η πολιτική δράση είναι πατριωτικό καθήκον.

Πλέον και πάνω από όλα, είναι πρωταρχική, υπαρξιακή ανάγκη, ο ελληνικός λαός να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στα ασύστολα ψέματα, στις ιδεοληψίες και τη διγλωσσία, στην κολακεία της αδράνειας, στον φόβο της αλλαγής, στις δεξιές κι αριστερές πελατειακές πρακτικές.

Να αρνηθούμε την καλλιεργούμενη απαξίωση της πολιτικής συλλήβδην αλλά να συγκρουστούμε με τις "σκοτεινές πλευρές" της.

Για να υπηρετήσουμε παντού τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, το γενικό συμφέρον κι όχι μικρές ή μεγάλες ολιγαρχίες, παλιές και νέες συντεχνίες. Για να αποκατασταθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να αποκαταστήσουμε τη συντετριμμένη αξιοπρέπειά μας.

Όσες και όσοι υπογράφουμε την παρούσα πρόσκληση διανύσαμε διαφορετικές διαδρομές, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Όμως, έχουμε κοινή συνισταμένη την προσήλωση στα δημοκρατικά προτάγματα, τη διαρκή σύγκρουση με τη δημαγωγία, την ιδιοτέλεια, τον παλαιοκομματισμό και το ευκαιριακό πολιτικό θέαμα.

Κυρίως, πάντοτε ό,τι λέγαμε το εννοούσαμε και πρωτίστως το πράτταμε.

Πιστεύουμε στην ενότητα των προοδευτικών Ελλήνων, αλλά σε μια νέα ενότητα που θα κοιτά στο μέλλον.

Όσες και όσοι λοιπόν θέλουν να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε τις επόμενες πρωτοβουλίες, είναι καλεσμένοι την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 11.30, στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην οδό Πανεπιστημίου 44 και Χαρ. Τρικούπη.

Όποια και όποιος θέλει να επικοινωνήσει μπορεί να στείλει μήνυμα στο 26iouliou2015@gmail.com.

Θέλουμε να στηριχτούμε μόνο στις δυνάμεις μας, ξεκινάμε καθαρά.

Μόνο μαζί πάμε μπροστά.

Την διακήρυξη υπογράφουν:

- Γιώργος Αναγνώστου, οδοντίατρος
- Αλέξανδρος Θεοδωράκος, πολ. μηχανικός Τ.Ε.
- Ελίνα Κανελοπούλου - Στεφάνου, νομικός
- Ηλίας Καρανίκας, γιατρός - πρώην Βουλευτής
- Θόδωρος Καρούνος, ερευνητής ΕΜΠ
- Αλέκος Καρποδίνης, επιχειρηματίας τουρισμού
- Αναστασία Κατσαντούλα, οδοντίατρος
- Αχιλλέας Μανούρας, γεωπόνος - επιχειρηματίας
- Λίλιαν Μήτρου, πανεπιστημιακός
- Χρήστος Μπούρας, καθηγητής Παν/μίου
- Αριστείδης Μπουρδάρας, δικηγόρος
- Γιώργος Ντόλιος, πρώην Υφυπουργός
- Αχιλλέας Οικονόμου, ψυχίατρος
- Μιχάλης Παπαδάκης, συνταξιούχος
- Γιώργος Πίτσος, πολιτικός μηχανικός
- Γιάννης Ραγκούσης, πρώην Υπουργός
- Ντίνα Σπυροπούλου, γεωπόνος
- Πέτρος Σφηκάκης, δικηγόρος
- Φανή Τσικρικτσή, ιδιωτική υπάλληλος

Πηγή: tovima.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 3 σχόλια
Loading...

$show=mobile

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,2,Αγροτικά,354,Αγωγοί,106,Αθλητικά,1562,Αλεξανδρούπολη,3410,Άμυνα,147,ΑΝΕΛ,54,Απεργίες,101,Άρθρα - Απόψεις,2249,Αστυνομικά,442,Αυτοδιοίκηση,1404,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,464,Αφιερώματα,204,Βαλκάνια,17,Βουλευτικές Εκλογές,375,Γελοιογραφίες,6,ΔΗΜΑΡ,20,Δημόσια Έργα,51,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,157,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διάφορα,22,Διδυμότειχο,206,Δράμα,46,Έβρος,10350,Εθελοντισμός,135,Εκδηλώσεις,1570,Εκκλησία,592,Εκπαίδευση,681,Ελλάδα,671,Ελληνισμός,23,Ελληνοτουρκικά,328,Ενέργεια,24,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,433,Εργασία,1,Εργασιακά,165,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,16,Ευρώπη,74,Ζωή και Υγεία,203,Θράκη,115,Ιστορία,102,Καβάλα,94,Καιρός,24,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,166,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΚΕ,219,Κοινωνία,49,Κοινωνική Προσφορά,156,Κόσμος,428,ΛΑΕ,7,ΛΑΟΣ,19,Μειονότητα,16,Μεταναστευτικό,91,Μουσική,156,ΝΔ,404,Ξάνθη,77,Οικολογία,221,Οικονομία,445,Ορεστιάδα,564,Πανταζίδου,31,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,191,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2204,Πολιτική,952,Πολιτισμός,130,ΠΟΤΑΜΙ,21,Πρόσωπα,76,Προτεινόμενο,3,Πρώτο Θέμα,3463,Ροδόπη,134,Σαμοθράκη,391,Σάτιρα,62,Σουφλί,176,Συγκοινωνίες,235,Σύλλογοι,238,Συνέδρια,99,ΣΥΡΙΖΑ,277,Σχολείο,9,Τέχνες,110,Τεχνολογία,41,Τουρισμός,195,Τρίγωνο,29,Τυχερό,14,Υγεία,499,Φέρες,166,Χηλή,16,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,286,Showbiz,20,UNICEF,1,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ο Γιώργος Ντόλιος στην "Προοδευτική Ενότητα για το Μέλλον" της Κεντροαριστεράς
Ο Γιώργος Ντόλιος στην "Προοδευτική Ενότητα για το Μέλλον" της Κεντροαριστεράς
Πρωτοβουλία για την κινητοποίηση και ει δυνατόν την συσπείρωση δυνάμεων από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας αναλαμβάνουν μια σειρά στελέχη, με πολιτική παρουσία και θητεία σε κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, σε συνεργασία με επαγγελματίες, επιχειρηματίες
http://3.bp.blogspot.com/-ci0P_q9aV4s/VazPu2zJ4LI/AAAAAAABVoc/ub_IZvxtc0Y/s640/F440.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-ci0P_q9aV4s/VazPu2zJ4LI/AAAAAAABVoc/ub_IZvxtc0Y/s72-c/F440.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/07/blog-post_42.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/07/blog-post_42.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy