Παραμένει στο τιμόνι του Εθνικού ο Σάκης Μουστακίδης

Σιδηρόπουλος και Παπάζογλου στο τεχνικό τιμ. Εθνικός και Θανάσης Μουστακίδης συνεχίζουν μαζί και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε; Ο «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών, ο άνθρωπος που έχτισε τον Εθνικό των μεγαλύτερων επιτυχιών

Παραμένει στο τιμόνι του Εθνικού ο Σάκης Μουστακίδης
Σιδηρόπουλος και Παπάζογλου στο νέο τεχνικό τιμ

Εθνικός και Θανάσης Μουστακίδης συνεχίζουν μαζί και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε;

Ο «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών, ο άνθρωπος που έχτισε τον Εθνικό των μεγαλύτερων επιτυχιών στη σύγχρονη ιστορία του, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, δίνοντας τα χέρια με τον πρόεδρο του ΤΑΑ ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργο Γεωργιάδη. Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικός όρος στην επιθυμία των ανθρώπων της νέας διοίκησης πριν αναλάβουν τα ηνία του τμήματος.

Το οικοδόμημα του Αλεξανδρουπολίτικου βόλεϊ θα στηριχθεί και σε νέα πρόσωπα τη φετινή σεζόν. Ενεργό ρόλο αναλαμβάνουν δυο σημαίνοντα πρόσωπα που περνούν πλέον από το τάραφλεξ σε νέα πόστα. Η εμβληματική μορφή του συλλόγου ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος αναλαμβάνει γενικός αρχηγός και ουσιαστικά ο συνδετικός κρίκος διοίκησης και αγωνιστικού τμήματος. Ο σπουδαίος Εβρίτης κεντρικός Γιώργος Παπάζογλου, που κρέμασε τη φανέλα του, προστίθεται στο τεχνικό τιμ της ομάδας του Εθνικού. Παράλληλα αναλαμβάνει ρόλο αναβαθμισμένο στον τομέα των τμημάτων ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιώργος Γεωργιάδης δήλωσε:

«Η νέα διοίκηση απαρτίζεται από ανθρώπους της αγοράς, κυρίως τεχνοκράτες με αγάπη για το βόλεϊ αλλά χωρίς ειδικές τεχνικές γνώσεις. Γι αυτό τον λόγο σαν πρόεδρος του βόλεϊ αισθάνομαι πραγματικά τυχερός που σαν διοίκηση θα έχουμε δίπλα μας δύο ανθρώπους έμπειρους, αξιόλογους και μαχητές, τον κ. Μουστακίδη και τον κ. Σιδηρόπουλο. Αξιοποιούμε και έναν άνθρωπο που αποτελεί κεφάλαιο για το Εβρίτικο βόλεϊ, τον Γιώργο Παπάζογλου.

Θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τα τμήματα ανάπτυξης του Εθνικού. Θα είναι μια επιτυχία της διοίκησης αν από εδώ και εμπρός κάθε χρόνο βγαίνει ένας καινούριος Αλεξανδρουπολίτης παίκτης με προοπτική να επανδρώσει την μεγάλη ομάδα.

Θα ήθελα να κάνω ξεκάθαρο ότι ο Εθνικός έχει μια μεγάλη ιστορία στον χώρο του βόλεϊ. Δεν δικαιούται καμία διοίκηση αυτή την ιστορία να την αφήσει να σέρνεται, είτε βαθμολογικά είτε σε άλλες κατηγορίες κλπ. Θεωρούμε δεδομένο ότι ο Εθνικός και φέτος θα πρωταγωνιστήσει. Ο στόχος της ομάδας είναι να διακριθεί και φέτος όπως και πέρσι, όπως και πρόπερσι στο μέτρο του δυνατού και στην Ελλάδα και στη Ευρώπη. Δεν διανοούμαστε να κάνουμε εκπτώσεις όσον αφορά την αγωνιστικότητα της ομάδας. Προσπαθούμε λοιπόν φέτος να νοικοκυρέψουμε την ομάδα οικονομικά, και όσον αφορά τα έξοδα και όσον αφορά τα έσοδα, για να μην μειωθεί στο ελάχιστο η αγωνιστική δύναμη της ομάδας».


Η δήλωση του Σάκη Μουστακίδη

«Θέλω να ευχαριστήσω την καινούρια διοίκηση για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπο μου και θέλω να την διαβεβαιώσω ότι όπως και στις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε αυτή η ομάδα να παρουσιαστεί όσον το δυνατόν καλύτερη στο πρωτάθλημα. Έχοντας γνώση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχοντας γνώση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να κάνουμε μια πιο αξιόλογη ομάδα. Ξέρω ότι έχουμε αρκετούς περιορισμούς όσον αφορά το μπάτζετ, ξέρω τις δυσκολίες αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε όσο μπορούμε περισσότερο ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο και σε καμιά περίπτωση εύκολος αντίπαλος.

Εξάλλου ποτέ δεν ήταν αυτή η φιλοσοφία μου σαν αθλητής αλλά σίγουρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει όσον αφορά τα τελευταία χρόνια. Χαίρομαι που θα έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο ο οποίος έχει προσφέρει πολύ περισσότερα από εμένα σε αυτήν την ομάδα, μιλώ για τον Άκη Σιδηρόπουλο, είναι χαρά μου και τιμή μου και που τον είχα παίκτη για δύο χρόνια και που θα συνεργαστούμε από άλλο πόστο. Ξέρω τις απόψεις του, είναι ένας άνθρωπος που του έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη και έχω μεγάλη εκτίμηση για το πρόσωπό του. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να κάνω δύο τρεις διευκρινήσεις για στην ζωή μου θέλω να είμαι ευθύς και αυτά που λέω να ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Δεν ακούστηκε καθόλου το όνομα του Ανέστη Γιαννακόπουλου.

Ενός συνεργάτη μου που τα τελευταία τρία χρόνια στάθηκε δίπλα μου στις δύσκολες και στις εύκολες στιγμές. Δεν έχει λήξει ακόμη κάποιο κομμάτι, θα δούμε υπάρχουν κάποια προβλήματα πώς θα τα αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα. Απλώς η καινούρια προσθήκη είναι του Γιώργου του Παπάζογλου και χαίρομαι που και η διοίκηση στο κομμάτι αυτό έκανε δεκτή την εισήγηση μου μετά από μία μεγάλη σκέψη και συζήτηση γιατί θεωρώ ένας αθλητής που τελειώνει την καριέρα του σαν αθλητής με το ήθος του Γιώργου Παπάζογλου νομίζω ότι είναι ευκαιρία να αξιοποιείται, όπως γίνεται σε όλες τις μεγάλες ομάδες του κόσμου, από την ομάδα που έπαιξε τελευταία φορά.

Ο Γιώργος μένει εδώ στην Αλεξανδρούπολη είναι δικό μας παιδί, πολίτης της Αλεξανδρούπολης και νομίζω έχει να προσφέρει πάρα πολλά γιατί έχει περάσει από πολλές ομάδες και έχει καταρτισμό. Ξέρει πάρα πολύ καλά το βόλεϊ και νομίζω ότι ήταν ευκαιρία να τον αξιοποιήσουμε. Επαναλαμβάνω παραμένει το κομμάτι του Γιαννακόπουλου. Δεν ξέρω θα δούμε τις επόμενες μέρες πώς θα χειριστεί πώς θα το χειριστούμε γιατί υπάρχουν κάποια προβλήματα.

Πριν τελειώσει το πρωτάθλημα είχα πει ότι, θέλω να πω δυο τρεις κουβέντες για την χρονιά που πέρασε. Ήταν για μένα μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και όχι τόσο πολύ δύσκολη με στο γήπεδο αγωνιστικά γιατί ήξερα τι θα αντιμετωπίσω όσο μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά εξωαγωνιστικά. Προσωπικά εμένα και τους συνεργάτες μου μας κούρασε πολύ η περίοδος από τον Δεκέμβρη και μετά με τα όποια προβλήματα οικονομικά είχαμε σαν ομάδα τα οποία προσπαθήσαμε να τα κρατήσουμε έξω από την ομάδα και να μην επηρεαστεί καθόλου το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό μας κούρασε πάρα πολύ και αλλιώς ξεκινήσαμε την χρονιά την περσινή, αλλιώς τερματίσαμε.

Η πρώτη λοιπόν κουβέντα που κάναμε με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο, θα πρέπει να κάνουμε μια ομάδα η οποία θα γίνεται καλύτερη από το ξεκίνημα της και όχι χειρότερη και σε αυτό συμφωνήσαμε όλοι λαμβάνοντας υπ' όψιν τις οικονομικές δυσκολίες. Η περσινή χρονιά εύχομαι να μείνει πίσω, να μην την ξανασυναντήσουμε. Σίγουρα δεν είναι καλό να κάθεσαι με τους αθλητές σου 10 μέρες και να μην κάνεις προπόνηση. Είναι πράγματα που κανείς προπονητής δεν θέλει να τα συναντήσει μπροστά του. Και αυτό που είπα στην διοίκηση και έλαβα τη διαβεβαίωση, ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ομάδα τέτοια ώστε να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας και αυτά που θα πούμε και αυτά που θα λέμε θα είναι πραγματοποιήσιμα και ειλικρινή.

Η ομάδα τώρα ξεκινά να χτίζεται. Έχουμε κάποια προβλήματα με τους ξένους παίχτες λόγω και της γενικότερης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας αλλά έχουμε και ένα πλεονέκτημα σαν ομάδα ότι έχουμε κάποια δικά μας παιδιά με υπογεγραμμένα συμβόλαια, όπως των Κασαμπαλή, Κοντοστάθη, Άντριτς, Τσέλιου, Χαραλαμπίδη. Από εδώ και πέρα ξεκινήσαμε κάποιες διαδικασίες προκειμένου αυτή η ομάδα να στελεχωθεί, να πλαισιωθεί, να ολοκληρωθεί έτσι ώστε 24 Αυγούστου που θα ξεκινήσει η προετοιμασία να είμαστε όλοι μαζί».

Η δήλωση του Άκη Σιδηρόπουλου

«Το μόνο που θέλω να πω αυτή την στιγμή για τον Σάκη (σ.σ. Μουστακίδη), είναι ότι αποτελεί επιτυχία της διοίκησης να τον διατηρήσει στη θέση του προπονητή. Όλοι το γνωρίζουν ότι είναι πολυτέλεια για τον Εθνικό. Αυτήν την στιγμή αν ο Σάκης είχε βλέψεις - δεν εννοώ φιλοδοξίες - δεν θα ήταν στην Αλεξανδρούπολη. Όχι ότι είμαστε μικρή ομάδα αλλά δεν είμαστε Αθήνα. Και ο Πειραιάς στην Αθήνα είναι. Καλή επιτυχία και στον ίδιο και στην διοίκηση και στους βοηθούς του. Πιστεύω ότι θα βοηθήσω όσο μπορώ και τους δύο, ο ρόλος μου είναι αυτός».

ΤΑΑ Εθνικός: Το όραμα και η φιλοσοφία της νέας διοίκησης


Στο δεύτερο κομμάτι της συνέντευξης τύπου του ΤΑΑ Εθνικός, τη πρώτη μετά την δίμηνη ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός κ. Γιώργος Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην δίμηνη πορεία του ΔΣ από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του έως και σήμερα. Προχώρησε σε έναν απολογισμό πεπραγμένων, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση της ομάδας, το τι παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση, ενώ ανέλυσε τη φιλοσοφία και το όραμα του νέου ΤΑΑ.

Κεντρική φιλοσοφία του νέου ΔΣ είναι η διαφάνεια σε κάθε επίπεδο, ο μηνιαίος έλεγχος των οικονομικών του ΤΑΑ με στόχο την οικονομική εξυγίανση. Μεγάλο αγκάθι το οικονομικό και τα χρέη των προηγούμενων ετών. Ένα από τα πρώτα βήματα ήταν η λεγόμενη Επιτροπή Καταγραφής Χρεών που έπιασε δουλειά για να καταγράψει όλες τις βεβαιωμένες υποχρεώσεις, ώστε μελλοντικά η διοίκηση Γεωργιάδη να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

«Πέρα από την αγάπη προς την ομάδα, ο λόγος που εμπλακήκαμε είναι ότι είχαμε διακρίνει την τελευταία χρονιά μια φοβερή δυσλειτουργία όσον αφορά τα διοικητικά θέματα και φοβόμασταν ότι το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού θα καταρρεύσει υπό το βάρος χρεών, συμπαρασύροντας και όλο τον ιστορικό σύλλογο. Προσωπικά για μένα ο Εθνικός είναι συνυφασμένος με την Αλεξανδρούπολη. Και αυτό που ζήσαμε όλοι τους τελευταίους μήνες της περασμένης σεζόν, δεν τιμά κανέναν. Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι η γραμμή της νέας διοίκησης είναι να δείξει σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιώργος Γεωργιάδης.

Το νέο ΤΑΑ Εθνικός σαν φιλοσοφία κινείται σε τρεις πυλώνες.

- Ο πρώτος πυλώνας είναι η οικονομική εξυγίανση της ομάδας. «Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει διότι ξέρετε καλά ότι αν μία ομάδα δεν είναι υγιής, αυτό που λέμε πλέον σε όλη την Ελλάδα, αν δεν λειτουργεί με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό που όπως σας είπα μου προκάλεσε συναίσθημα ντροπής πέρυσι ήταν αποτέλεσμα της μη οικονομικής εξυγίανσης. Ο πρώτος στόχος λοιπόν με οποιοδήποτε τίμημα είναι αυτός».

- Ο δεύτερος στόχος είναι η ομάδα με όλα τα προβλήματα να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα. «Θεωρώ αδιανόητο ο Εθνικός να είναι ένα εύκολο ταξίδι για τον οποιοδήποτε. Θέλουμε να έχουμε μια ισχυρή έδρα αλλά και όταν μας υποδέχονται στις έδρες τους πρέπει να λένε ότι έχουν ένα δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο τον Εθνικό».

- Ο τρίτος πυλώνας είναι τα τμήματα ανάπτυξης. Φιλοδοξία της νέας διοίκησης είναι να βγουν νέοι παίκτες από την Αλεξανδρούπολη.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που είδαν το προηγούμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας δίνοντας απαντήσεις και διευκρινήσεις, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένο κείμενο με τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης και οι απαντήσεις του στις ερωτήσεις που του έγιναν:

Αναλάβαμε 7/6/2015. Η νέα διοίκηση αποτελείται από ανθρώπους της αγοράς, είναι τεχνοκράτες. Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τον εθνικό και δεν έχουμε κάποιες ιδιαίτερες βλέψεις επικοινωνιακής προβολής είτε οικονομικής απολαβής από τον σύλλογο. Πέρα από την αγάπη προς την ομάδα, ο λόγος που εμπλακήκαμε είναι ότι είχαμε διακρίνει την τελευταία χρονιά μια φοβερή δυσλειτουργία όσον αφορά τα διοικητικά θέματα και φοβόμασταν ότι το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού θα καταρρεύσει υπό το βάρος χρεών, συμπαρασύροντας και όλο τον ιστορικό σύλλογο του εθνικού.

Προσωπικά για μένα ο Εθνικός είναι συνυφασμένος με την Αλεξανδρούπολη. Εθνικός σημαίνει Αλεξανδρούπολη, Αλεξανδρούπολη για τους ανθρώπους του αθλητισμού σημαίνει Εθνικός. Αυτό σαν Αλεξανδρουπολίτης δεν μπορούσα να το επιτρέψω. Κάποιοι μου λεν ότι η νέα διοίκηση βρέθηκε μπροστά σε προβλήματα, σε βουνά κλπ. Γι αυτό αποφασίσαμε να εμπλακούμε. Προσωπικά είχαν ντραπεί και το είχα πει και δημόσια όταν άκουσα για την απεργία των παικτών.

Δεν ήξερα ούτε τους λόγους ούτε θα πω ποιος έφταιγε και γιατί αν έπρεπε να γίνει η απεργία ή όχι. Ήταν ο βασικός λόγος που αποφασίσαμε να εμπλακούμε στα κοινά της ομάδας, γνωρίζοντας τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον κατά 80%. Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι η γραμμή της νέας διοίκησης είναι να δείξει σοβαρότητα. Και απέναντι στους συνεργάτες και απέναντι στους αθλητές κυρίως και απέναντι στα μέσα επικοινωνίας. Έχουμε κατηγορηθεί ότι δεν βγάζουμε θέματα στα ΜΜΕ.

Νομίζω ότι όταν πρέπει να βγει ένα θέμα, όταν έχει κλείσει το θέμα τότε πρέπει να δημοσιοποιείται. Θεωρούμε ότι σαν σοβαρή διοίκηση δεν μπορούμε να λέμε λόγια του αέρα, εάν δεν έχει κλείσει οριστικά κάτι. Όταν σαν διοίκηση σας ανακοινώνουμε κάτι να ξέρετε ότι είναι επίσημο. Επειδή λοιπόν όπως και σε κάθε χώρο, στην Ελλάδα ζούμε, ακούγονται διάφορα, η ομάδα έχει εκπρόσωπο τύπου τον κ. Πανταζίδη, θα μπορείτε να απευθύνεστε σε εκείνον, να τσεκάρετε πριν τα δημοσιεύσετε, αν τα πράγματα έχουν βάση ή όχι και εσείς φυσικά σαν δημοσιογράφοι θα κρίνετε.

Είχα πει στην πρώτη μου συνέντευξη όταν ανέλαβα, ότι η νέα διοίκηση έχει τρεις πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας είναι η οικονομική εξυγίανση της ομάδας. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει διότι ξέρετε καλά ότι αν μία ομάδα δεν είναι υγιής, αυτό που λέμε πλέον σε όλη την Ελλάδα, αν δεν λειτουργεί με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς δεν μπορεί να περπατήσει. Αυτό που όπως σας είπα μου προκάλεσε συναίσθημα ντροπής, η απεργία των αθλητών, πέρυσι ήταν αποτέλεσμα της μη οικονομικής εξυγίανσης. Ο πρώτος στόχος λοιπόν με οποιοδήποτε τίμημα είναι αυτός.

Ο δεύτερος στόχος είναι η ομάδα με όλα τα προβλήματα να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Θεωρώ αδιανόητο ο Εθνικός να είναι ένα εύκολο ταξίδι για τον οποιοδήποτε. Ίσα ίσα όταν μας υποδέχονται στις έδρες τους πρέπει να λέμε ότι έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον εθνικό. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ο τρίτος πυλώνας είναι τα τμήματα ανάπτυξης. Φιλοδοξία της νέας διοίκησης είναι όπως είπα και πριν να βγουν νέοι παίκτες από την Αλεξανδρούπολη. Θεωρώ απαράδεκτο ένας Νομός Έβρου που είναι πραγματικό φυτώριο ανάδειξης σπουδαίων αθλητών, δεν το λέω εγώ, δεν το λέει ο Μουστακίδης, το λέει η ιστορία, να βασίζεται σε ξένους παίκτες. Φυσικά και θα πάρει η ομάδα ξένους παίκτες για την ενδυνάμωση του είτε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί έτσι είναι οι καταστάσεις. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να έχουμε τους δικούς μας παίκτες.

Αυτοί λοιπόν οι πυλώνες παραμένουν αδιαπραγμάτευτοι. Πάντα με σοβαρότητα. Βασιζόμαστε ειδικά φέτος σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει την αγάπη τους προς την ομάδα.

Όπως ξέρετε ειδικά το 2015, να μην πω για προηγούμενα χρόνια όλες οι αξίες στην Ελλάδα έχουν υποτιμηθεί ξεκινώντας από τους μισθούς των υπαλλήλων, φτάνοντας στα ακίνητα, φτάνοντας σε οποιονδήποτε προσφέρει. Δυστυχώς σήμερα η προσφορά που κάνει κάποιος δεν μπορεί να πληρωθεί σύμφωνα με την ποιότητα του λόγω των περιστάσεων. Αυτό ζητάμε λοιπόν φέτος εμείς και από όλους τους συνεργάτες μας, δεν παραγνωρίζουμε την αξία τους, ίσα ίσα, απλά ζητάμε να βάλουν πλάτη στην ομάδα αυτή που τους έχει αναδείξει, τους έχει στηρίξει, φυσικά και η ομάδα έχει πάρει από αυτούς δεν το συζητάμε. Παρ' όλα αυτά υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση ετών μεταξύ της ομάδας και των αθλητών. Εκτιμώντας λοιπόν την μεγάλη αξία που έχουν πολλοί παίκτες της ομάδας μας ζητήσαμε από αυτούς να μειώσουν την αμοιβή τους. Ήδη προς τιμήν τους κάποιοι από αυτούς έχουν δεχτεί. Όταν έρθει η ώρα θα δικαιωθούν και τα ονόματα τους. Και από εκεί και πέρα προχωράμε.

Τα λέω αυτά γιατί όταν ακούμε μερικές φορές για οικονομίες, οικονομικές εξυγιάνσεις κλπ, θεωρούμε ότι θα μειωθεί και η ποιότητα. Όχι αυτό στον Εθνικό δεν ισχύει και το αποδείξαμε με την πρώτη κίνηση με τον κ. Μουστακίδη και τον αρχηγό ομάδος. Πάμε να στήσουμε μια ομάδα η οποία μετά από τρία χρόνια θα βασίζεται και στα δικά της παιδιά.

Απαντήσεις σε δημοσιεύματα

Ακούω διάφορα τον τελευταίο καιρό και διαβάζω και θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Όσον αφορά την εμπλοκή του Εθνικού με δικαστικές διαμάχες, το ΙΚΑ, το ΣΔΟΕ. Όπως είπα η ομάδα έχει εκπρόσωπο τύπου, θα μπορούσατε να έχετε επικοινωνήσει και να ενημερωθείτε επίσημα. Απ' όσο γνωρίζω κάποιοι από εσάς δεν το κάνανε και βγήκαν κάποια δημοσιεύματα τα οποία δυστυχώς είναι αναληθή, ευτυχώς για την ομάδα. Για να τα ξεκαθαρίσουμε ένα ένα.

Όσον αφορά την επέμβαση εισαγγελέα στον Εθνικό που διάβασα σε κάποιο site. Αν ξέρετε ποιος εισαγγελέας είναι και ποιον κυνηγάει πείτε το σε μένα γιατί εγώ δεν το ξέρω αυτό. Διάβασα λοιπόν ότι ο Εθνικός τελεί υπό δικαστικό έλεγχο. Αυτό θα έπρεπε απ' όσο γνωρίζω με κάτι, με μια κλήση σε κάποιο μέλος του ΔΣ να είχε έρθει. Σας πληροφορώ πλέον επίσημα ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ούτε καν από φήμες. Όσον αφορά το ΙΚΑ και την εποπτεία εργασίας που έγινε ένας τεράστιος ντόρος και δεν καταλαβαίνω ειλικρινά γιατί. Η εποπτεία εργασίας ξέρετε έχει ως δουλειά της να ελέγχει αν οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά, εάν τα ασφάλιστρα τους είναι κανονικά.

Να ελέγχει λοιπόν την πορεία της αγοράς όσον αφορά την σχέση εργοδότη εργαζομένου. Ο Εθνικός βεβαίως είναι ένας εργοδότης και έχει εργαζομένους τους αθλητές. Τότε λοιπόν με την απεργία των αθλητών από ένα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ο εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης έκρινε σκόπιμο να ελέγξει εάν σήμερα εκκρεμεί αυτή η κατάσταση ή όχι και ζήτησε από την εποπτεία εργασίας να ελέγξει αν το θέμα έχει κλείσει. Βεβαίως και ήρθε η εποπτεία εργασίας μαζί με τις καταστάσεις του ΙΚΑ, τις αποδείξεις μισθοδοσίας, αυτό το θέμα έχει ήδη τακτοποιηθεί πριν την ανάληψη της δικής μας διοίκησης, είχε τακτοποιηθεί μισθολογικά.

Παραδώσαμε τα έγγραφα και τελείωσε το θέμα εκεί. Όταν παρουσιάζουμε κάποια θέματα που με την κοινή λογική συμβαίνουν καθημερινά σε κάθε επιχείρηση, όταν αυτό αφορά τον Εθνικό το μεγαλοποιούν, νομίζω ότι αυτό τουλάχιστον δεν είναι σωστό. Για να μην πω κάτι άλλο. Ένα καλοκαίρι βαρέθηκα να διαβάζω για το ΙΚΑ, το ΣΔΟΕ, θα αναφερθώ και στο ΣΔΟΕ. Επίσης θα ήθελα να μου πει κάποιος από εσάς τι συμβαίνει με το ΣΔΟΕ. Ακούμε ΣΔΟΕ, ΣΔΟΕ και ΣΔΟΕ δεν βλέπουμε. Όχι ότι το καλούμε αλλά να γράφουμε πράγματα τα οποία ισχύουν. Από πού διέρρευσε αυτό το πράγμα. Ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε;

Γιατί ακόμη και στην περίπτωση της εφορίας και του ΣΔΟΕ επίσης θα έπρεπε να υπάρχει ένα χαρτί. Ένας εφοριακός να πει θέλω να ελέγξω αυτά. Βεβαίως και ναι. Σήμερα είναι 30 του μηνός, ο Εθνικός έχει να πληρώσει 6.107 ευρώ σε ΦΠΑ και εγώ σαν πρόεδρος δεν ανέχομαι να διασπείρονται περί φορολογικών ατασθαλιών.

Από εδώ και εμπρός λοιπόν οποιοσδήποτε γράφει κάτι τέτοιο το οποίο θεωρούμε ότι θίγει ανυπόστατα την ομάδα βόλεϊ του Εθνικού θα πρέπει να αναμένει και τις συνέπειες. Όπως σας είπα στην αρχή η γραμμή της νέας διοίκησης είναι σοβαρότητα. Σοβαρότητα απαιτούμε και από όσους συνεργάζονται μαζί μας και εμείς σας θεωρούμε συνεργάτες. Βεβαίως ζητούμε να προβάλλετε τα καλά της ομάδας και βεβαίως να καυτηριάσετε τα κακά, όταν όμως υπάρχουν. Η νέα διοίκηση δεν πρόκειται να ανεχθεί κανένα μύθευμα. Όσο επιπόλαιο κι αν είναι αυτό και είτε σε όσο μικρό είτε μεγάλο site ή κανάλι δημοσιοποιηθεί. Αυτό για να ξέρετε από εδώ και μπρος τι γίνεται. Δεν ανέχομαι, επειδή λόγω καλοκαιριού είτε λόγω νεκρής σεζόν δεν υπάρχουν θέματα, να δημιουργούμε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Κλείνω το θέμα του ΣΔΟΕ πάλι, επειδή είστε άνθρωποι που ασχολούνται με τις επιχειρήσεις, προκαλώντας να μου πείτε ένα σωματείο το κατακαλόκαιρο που πληρώνει σήμερα 30 του μηνός 6.107 ευρώ ΦΠΑ.

Ο Εθνικός λοιπόν είναι ένα κομμάτι της πόλης, προσφέρει στην πόλη, παίρνει από την πόλη. Προσφέρει και οικονομικά στην πόλη, όπως και την ύπαρξη του την στηρίζει στην πόλη. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά το θέμα της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, τις ζούμε στο πετσί μας, και εμείς επιχειρηματίες είμαστε. Παρ' όλα αυτά σήμερα με αφορμή την συνέντευξη τύπου θα ήθελα να καλέσω την πόλη να στηρίξει αυτή την ομάδα γιατί ξεκινάει πια σε τελείως διαφορετικές βάσεις, είναι πραγματικά κρίμα λόγω της οικονομικής δυσπραγίας να θυσιάσουμε μια ιστορία που έχει ξεκινήσει το 1927.

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις των ΜΜΕ:

Μιλήσατε για οικονομική εξυγίανση, περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς αυτή μπορεί να γίνει αλλά και τι προβλήματα είχε να ξεπεράσει;

Το βασικό πρόβλημα που παραλάβαμε ήταν τα χρέη. Υπήρχαν χρέη τα οποία τα γνωρίζαμε, προς τους αθλητές και προς τους προμηθευτές. Το βασικό πρόβλημα ήταν αυτό. Δεύτερο βασικό πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε πλήρης καταγραφή των χρεών. Μόλις αναλάβαμε λοιπόν ζητήσαμε από τον ερασιτέχνη να συστήσει την λεγόμενη Επιτροπή Καταγραφής Χρεών. Ήδη αυτή η επιτροπή λειτουργεί, ήδη καταγράφει παλιά χρέη του ΤΑΑ ώστε αυτά να ταξινομηθούν, να συζητηθούν με τους ανθρώπους που χρωστάμε και να μπουν σε μια βάση διακανονισμού.

Όταν εμείς λέμε εξυγίανση οικονομική εννοούμε κατ' αρχήν το πρώτο και σημαντικότερο είναι σε όλα τα οικονομικά να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Αυτή για να εξασφαλιστεί υπάρχει ξεχωριστός πρόεδρος, ταμίας, εμπορικός διευθυντής, υπεύθυνος marketing. Υπάρχει μια ομάδα από διαφορετικούς ανθρώπους, άλλος κρατάει τα μπλοκ είσπραξης, άλλος τις εντολές πληρωμής ώστε να υπάρχει μια πλήρης διαφάνεια και ένας μηνιαίος έλεγχος. Αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο όχι μόνο για τον Εθνικό αλλά για οποιαδήποτε επιχείρηση. Ξέρετε όταν οποιοσδήποτε διαχειριστής, γιατί και εμείς διαχειριστές είμαστε, αισθάνεται ότι κάθε μήνα θα ελεγχθεί οικονομικά, προσέχει πάρα πολύ το τι θα κάνει. Προς Θεού, δεν εννοώ ότι κάποιοι πήραν ή έφαγαν χρήματα. Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα πω κάτι τέτοιο. Πιστεύω όμως ότι η έλλειψη διαφάνειας έδωσε τροφή σε οποιονδήποτε κακόβουλο θέλει να ασχοληθεί με άσχημο τρόπο με τον σύλλογο.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που εξασφαλίζουν την οικονομική εξυγίανση. Το πρώτο είναι να γίνονται συμβόλαια παικτών σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Να απλωνόμαστε όπως λέει και ο λαός σύμφωνα με το πάπλωμα μας. Πρέπει πρώτα να κάνουμε έναν προϋπολογισμό, να δούμε τα έσοδα μας και μετά να προχωρήσουμε σε αποφάσεις. Φιλοσοφίες του τύπου κλείνω τον τάδε παίκτη για να μαζέψω κόσμο στο γήπεδο και δεν μπορώ να τον πληρώσω είναι μακριά από το σκεπτικό αυτής της διοίκησης. Εάν μπορούμε να το πληρώσουμε θα το κάνουμε, εάν δεν μπορούμε όχι. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε καθυστερήσει σημαντικά στην ανακοίνωση συμβολαίων με τους παίκτες. Ο λόγος είναι ότι λόγω της κατάστασης της οικονομικής που υπάρχει γενικότερα ο κόουτς μας έχει ήδη καταθέσει 5-6 σενάρια παικτών όλα αξιόλογα.

Σκοπός είναι όταν τελειώσει η σεζόν να μην χρωστάει η διοίκηση σε κανέναν είτε αθλητή, είτε προμηθευτή, είτε συνεργάτη. Πρέπει λοιπόν τα έσοδα της ομάδος να εξασφαλίζουν την πληρωμή των εξόδων. Αλλιώς δεν θα παίρνεται καμία απόφαση του ΔΣ για εκτέλεση εξόδων με προοπτική να μεταφερθούν τα χρέη στην επόμενη διοίκηση. Και αυτό είναι βασικό κομμάτι εξυγίανσης. Βέβαια όλα αυτά βασίζονται στην εισροή εσόδων στον σύλλογο.

Υπάρχει μια μείωση μπάτζετ, πώς μπορεί να συνδυαστεί αυτό με την διατήρηση υψηλών στάνταρ ποιότητας στο αγωνιστικό επίπεδο;

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχουμε αξίες στην ομάδα. Συζητήσαμε λοιπόν με τους περισσότερους από τους αθλητές και προς τιμήν τους δέχτηκαν να μειώσουν τις οικονομικές απολαβές τους. Αυτό δεν πάει να πει ότι μειώνεται η αξία τους ή ότι θα μειώσουν το αγωνιστικό πρεστίζ τους. Έτσι, μέσω συμφωνιών, να το πω με τους όρους τους σημερινούς, μέσω μιας έντιμης συμφωνίας κρατάμε την αξία αλλά μειώνουμε το κόστος. Η προσπάθεια συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου, παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος.

ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ: Όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα της ομάδος, θα πρέπει να πούμε ότι είναι πολύ άσχημο σε έναν αθλητή να του λες 10 πράγματα και να εκπληρώνεις τα 5 στο τέλος της χρονιάς. Και νομίζω το χειρότερο πράγμα σε έναν αθλητή είναι να μην σε εμπιστεύεται. Αυτό συνέβη την τελευταία χρονιά. Οι παίκτες, και θέλω να τους δώσω ακόμη και τώρα συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέχρι το τέλος δεν είχαν δείξει το παραμικρό και ήταν συνεπέστατοι μέσα στο γήπεδο. Είναι μια ομάδα που διαφορετικά ξεκίνησε και διαφορετικά κατέληξε. Και εδώ, υπάρχει και μια πικρία, αν μέναμε όλοι μαζί μέχρι το τέλος θα είχαμε διαφορετική πορεία. Αυτό όμως δεν μειώνει την συνολική προσπάθεια που έγινε από ένα σημείο και μετά ειδικά στο 2ο γύρο.

Έχοντας λοιπόν σαν κορμό την περσινή ομάδα η οποία στάθηκε πάρα πολύ αντάξια στον 2ο γύρο, θέλουμε εκεί πάνω να έχουμε σχεδόν την ίδια ομάδα και φέτος με μερικές προσθαφαιρέσεις. Στηριζόμενοι κυρίως, με βάση την διαβεβαίωση που έχω από την διοίκηση, ότι θα είμαστε πάρα πολύ συνεπείς απέναντι τους σε αυτά που θα πούμε. Ένας προπονητής δουλεύει καλύτερα όταν ξέρει ότι αυτά που έχουν υποσχεθεί στους αθλητές του, εκπληρώνονται.

Τα παιδιά σιγά σιγά έχουν μπει και σε μια άλλη φιλοσοφία. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει αλλάξει και η ψυχολογία και ο τρόπος σκέψης των αθλητών, όταν κατεβαίνουν να παίξουν στα παιχνίδια με οποιαδήποτε ομάδα. Κρατώντας λοιπόν τα στοιχεία αυτά, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ομάδα, όπως είπε και ο πρόεδρος, χωρίς να μειώνεται η πραγματική αξία των αθλητών. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στις προπονήσεις, στο γήπεδο, στους αγώνες και από εκεί και πέρα θα δούμε.

Για τη συγκρότηση του ρόστερ

Όσον αφορά τις προσθαφαιρέσεις δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στην συνολική εικόνα της ομάδος. Τώρα ξεκίνησε η ουσιαστική συζήτηση, πιστεύω στις επόμενες 10 μέρες θα κλείσουμε όσο το δυνατόν τις περισσότερες θέσεις και θα κοιτάξουμε θέση θέση να μην έχουμε μεγάλη διαφορά από πέρσι. Και όπως είπα και προηγουμένως έχουμε ήδη κάποια παιδιά με συμβόλαια, ενώ υπάρχουν και νεαρά παιδιά με ταλέντο, τα οποία θα δουλέψουμε για να σταθούν σε υψηλό επίπεδο, έτσι ώστε τα επόμενα δύο χρόνια να αποτελούν και τον κορμό της ομάδος. Είναι στόχος η ανάδειξη νέων αθλητών από τις ακαδημίες, αλλά κακά τα ψέματα δεν μπορούν εύκολα να ξεπηδούν νέοι Κουμεντάκηδες, νέοι Δαλακούρες.

Σίγουρα όμως, ξεκινά μια νέα σκέψη και συζήτηση με τις υποδομές. Πιστεύω ότι θα υπάρξει και μια καλύτερη συνεργασία με την ΓΕΑ έτσι ώστε να στέλνουμε κάποιους αθλητές που θα παίζουν, θα προετοιμάζονται, να κάνουν κάποια παιχνίδια σε επίπεδο Α2.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Παραμένει στο τιμόνι του Εθνικού ο Σάκης Μουστακίδης
Παραμένει στο τιμόνι του Εθνικού ο Σάκης Μουστακίδης
Σιδηρόπουλος και Παπάζογλου στο τεχνικό τιμ. Εθνικός και Θανάσης Μουστακίδης συνεχίζουν μαζί και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε; Ο «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών, ο άνθρωπος που έχτισε τον Εθνικό των μεγαλύτερων επιτυχιών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizO_DBrlrOK8k46tvSOTKyCrNTuAciUxU47lmbPA9BAqNwXrl4CLpM_ufn42l4l01ZexGne5XMnYgArM_flKL77VFuI2OO2hDyacFs5cDqmVfaYRW1O6S27v0dcvCNc2z2hBFLTJTwUAs/s640/IMG_0540.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizO_DBrlrOK8k46tvSOTKyCrNTuAciUxU47lmbPA9BAqNwXrl4CLpM_ufn42l4l01ZexGne5XMnYgArM_flKL77VFuI2OO2hDyacFs5cDqmVfaYRW1O6S27v0dcvCNc2z2hBFLTJTwUAs/s72-c/IMG_0540.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/07/blog-post_295.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/07/blog-post_295.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων