Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη

Μαχητικά και μαζικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν από το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην Αλεξανδρούπολη, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ μπροστά στο Δημαρχείο

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη
Μαχητικά και μαζικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν από το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην Αλεξανδρούπολη, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ μπροστά στο Δημαρχείο...

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με κύρια συνθήματα «Όχι στα μνημόνια νέα και παλιά στο δρόμο τα σκίζει η εργατιά» και «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνουν συμφωνία τσακίζουν τον λαό για την πλουτοκρατία».


Εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Διονύσης Κλάδης πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου του Νομού Έβρου στην ομιλία του τόνισε:

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Χαιρετίζουμε τα πάνω από 600 σωματεία συλλόγους, μαζικούς φορείς γυναικών και νεολαίας, τους συνταξιούχους που αυτή τη στιγμή διαδηλώνουν σε πάνω από 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους αγωνιστές που από το πρωί δίνουν το στίγμα του αγώνα.

Αυτή είναι η δική μας απάντηση στον νέο ωμό εκβιασμό κυβέρνηση δανειστών.

Στον ωμό εκβιασμό των βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων, της ΕΕ, του ΔΝΤ.

Μας ζητάνε να διαλέξουμε ανάμεσα στην σκύλα και στη Χάρυβδη.

Ανάμεσα στο μνημόνιο 47 σελίδων του Γιούνκερ και ανάμεσα στο μνημόνιο των 47 σελίδων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η απάντησή μας είναι ότι δε συμβιβαζόμαστε.

Απορρίπτουμε τόσο τις 47 σελίδες του νέου μνημονίου της κυβέρνησης, όσο και των δανειστών.

Αποδείχτηκε ότι για τη ζωή μας η περιβόητη περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ήταν προπαγανδιστική απάτη.

Για το κεφάλαιο είναι που διαπραγματεύεται, όχι για το λαό.

Τέσσερις μήνες τώρα, επιδιώκουν να μπει η υπογραφή του λαού στις αντιλαϊκές συμφωνίες.

Τη δική τους την έχουν βάλει φαρδιά πλατιά από τις 20 του Φλεβάρη.

Μέτρα φωτιά έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα.

Το άνοιγμα εκ νέου του ασφαλιστικού καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι συνεπάγεται.

Ιδιωτικοποιήσεις. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Πάντως όχι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι, το κεφάλαιο που ακονίζουν τα δόντια τους για να μασουλίσουν τα φιλέτα.

Τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι υποδομές θα φουσκώσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και ο λαός θα πληρώσει ακριβά το φαγοπότι τους.


Έρχεται φοροεπιδρομή, με άμεσους και έμμεσους φόρους. Η αύξηση του ΦΠΑ θα ενσωματωθεί σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα.

Παραπέρα κτύπημα των εργασιακών σχέσεων.

Με το νέο μνημόνιο στα χέρια τους οι μεγαλοεργοδότες θα ζητήσουν κι άλλα.

Δεν έχει τελειωμό η επίθεση.

Εμείς πρέπει να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα.

Εμείς προτάσσουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα.

Αρκετά ματώσαμε, αρκετά θυσιάσαμε για τα κέρδη των λίγων.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ο δικός μας δρόμος βρίσκεται στη οργάνωση. Στη ρήξη με την ΕΕ και τον δρόμο των μονοπωλίων.

Δεν γίνεται οι εργαζόμενοι να δουν άσπρη μέρα στη γραμμή της υποταγής, της μοιρολατρίας. Χωρίς σύγκρουση με τις αιτίες που γεννάνε τα προβλήματα του λαού. Τα προβλήματα μας οξύνονται γιατί τα μεγάλα συμφέροντα, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες κυριαρχούν. Αυτοί ληστεύουν τον ιδρώτα μας.

Η Ευρωπαϊκή ένωση, που είναι το κοινό τους σπίτι, φτιάχτηκε για να διασφαλίζει τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα δικά μας.

Οι κύριοι της κυβέρνησης που παριστάνουν τους αγωνιστές, τους προστάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων μας καλούν να ζήσουμε στην βαρβαρότητα για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των λίγων. Να αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Λύση υπάρχει και θα την δώσουμε με τον αγώνα μας. Με την ενίσχυση της προοπτικής που έχουμε ανάγκη για την ικανοποίηση των αναγκών μας, κουμαντάροντας τον πλούτο που παράγουμε για όφελός μας

Το ΠΑΜΕ όπως έκανε σε όλη την διαδρομή του από την συγκρότηση του μέχρι σήμερα παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί σε αγώνα παραμερίζοντας την ηττοπάθεια, τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, τους ανθρώπους της εργοδοσίας.

Σε αυτό το κάλεσμα έχουν θέση όλο οι εργαζόμενοι. Αυτοί που μέχρι χθες, μπορεί να στέκονταν με προβληματισμό στις εκτιμήσεις μας. Που νόμιζαν ότι τα προβλήματα μπορεί να λυθούν με μια κυβερνητική αλλαγή. Με μια καλύτερη διαχείριση.

Τώρα οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα. Να συμπορευτούμε μαζί.

Στο κάλεσμα που απευθύνουμε, οφείλουν να ανταποκριθούν όλοι οι τίμιοι συνδικαλιστές.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους ΕΒΕ, τους αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες σε κοινό αγώνα, να δυναμώσουμε τη δική μας συμμαχία. Να την κάνουμε πανίσχυρη. Εδώ είναι η ελπίδα.

Περνάμε σε αντεπίθεση για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να υπερασπιστούμε το μέλλον των παιδιών μας.

Το σημερινό συλλαλητήριο είναι απάντηση και κάλεσμα για νέους αγώνες.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε.

Όλοι στο δρόμο. Ξεσηκωμός.

Δυναμώνουμε την προετοιμασία μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις και στα χωριά. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.

Καμία θυσία δεν δεχόμαστε. Να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία. Αυτοί που θησαυρίζουν από τα δικά μας βάσανα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Δεν τελειώνουμε εδώ, τώρα αρχίζουμε.

Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και οι εταίροι τους να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Εμείς δεν προσκυνάμε. Οργανώνουμε την μαζική λαϊκή μαχητική απάντηση. Οργανώνουμε κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, προετοιμαζόμαστε για μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση σε όλους τους κλάδους.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,3,Αγροτικά,355,Αγωγοί,107,Αθλητικά,1579,Αλεξανδρούπολη,3481,Άμυνα,154,ΑΝΕΛ,54,Απεργίες,101,Άρθρα - Απόψεις,2266,Αστυνομικά,442,Αυτοδιοίκηση,1415,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,464,Αφιερώματα,205,Βαλκάνια,18,Βουλευτικές Εκλογές,375,Γελοιογραφίες,6,ΔΗΜΑΡ,20,Δημόσια Έργα,51,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,157,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διάφορα,22,Διδυμότειχο,212,Δράμα,47,Έβρος,10456,Εθελοντισμός,135,Εκδηλώσεις,1582,Εκκλησία,599,Εκπαίδευση,689,Ελλάδα,679,Ελληνισμός,23,Ελληνοτουρκικά,328,Ενέργεια,24,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,434,Εργασία,4,Εργασιακά,166,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,16,Ευρώπη,76,Ζωή και Υγεία,205,Θράκη,120,Ιστορία,103,Καβάλα,94,Καιρός,24,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,166,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΚΕ,223,Κοινωνία,49,Κοινωνική Προσφορά,157,Κόσμος,436,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Μειονότητα,16,Μεταναστευτικό,91,Μουσική,157,ΝΔ,405,Ξάνθη,78,Οικολογία,222,Οικονομία,449,Ορεστιάδα,575,Πανταζίδου,34,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,191,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2218,Πολιτική,959,Πολιτισμός,130,ΠΟΤΑΜΙ,21,Πρόσωπα,76,Προτεινόμενο,4,Πρώτο Θέμα,3497,Ροδόπη,136,Σαμοθράκη,394,Σάτιρα,62,Σουφλί,178,Συγκοινωνίες,238,Σύλλογοι,241,Συνέδρια,100,ΣΥΡΙΖΑ,277,Σχολείο,9,Τέχνες,110,Τεχνολογία,42,Τουρισμός,197,Τρίγωνο,29,Τυχερό,14,Υγεία,502,Φέρες,168,Χηλή,18,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,287,Showbiz,20,UNICEF,1,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη
Μαχητικά και μαζικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν από το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην Αλεξανδρούπολη, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ μπροστά στο Δημαρχείο
http://3.bp.blogspot.com/-HgGFGTTlrJE/VXoxF8I-0gI/AAAAAAABT74/1QYN4-L9uNs/s640/11-6-2015-007.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-HgGFGTTlrJE/VXoxF8I-0gI/AAAAAAABT74/1QYN4-L9uNs/s72-c/11-6-2015-007.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/06/blog-post_59.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/06/blog-post_59.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy