Και ξαφνικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμπεριστατωμένη θέση για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές

Ψήφισμα Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ για Σκουριές (14/4/2013) Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους κατοίκους της Ιερισσού και το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού που υφίστανται την οργανωμένη καταστολή της κυβέρνησης η οποία θέλει

Ψήφισμα Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ για Σκουριές (14/4/2013)

«Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους κατοίκους της Ιερισσού και το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού που υφίστανται την οργανωμένη καταστολή της κυβέρνησης η οποία θέλει να επιβάλλει την συγκεκριμένη καταστροφική για το περιβάλλον και την κοινωνία επένδυση.

(...) Το μεγαλειώδες κίνημα πολιτών ενάντια στις εξορύξεις κλονίζει τη νεοφιλελεύθερη αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας και ανοίγει δρόμους για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της παραγωγής με όρους κοινωνίας και όχι του κεφαλαίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύεται πως η κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα στηριχθεί από το λαό, θα ακυρώσει τις συμβάσεις για εξορύξεις χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα. Θα σταματήσει το συντελούμενο οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα και -μαζί με την κοινωνία- θα προωθήσει εναλλακτικά μοντέλα τοπικής οικονομικής ανάπτυξης με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο Τσίπρας στις Σκουριές

Συνάντηση Τσίπρα με κατοίκους της Χαλκιδικής (27/2/2013)

Την αλληλεγγύη του στους αγώνες των κατοίκων της Χαλκιδικής εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας που συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27/2/2013 με κατοίκους και φορείς που αντιτίθενται στην εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού. «Διεθνοποιήστε το πρόβλημα», τους προέτρεψε, προσθέτοντας πως τον τελευταίο λόγο πρέπει να τον έχει η τοπική κοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «η υπόθεση αυτή φωτογραφίζει την ιστορία και τη διαδρομή της διαπλοκής στη χώρα μας εδώ και 10 χρόνια, αλλά σήμερα παίρνει και το χαρακτήρα μιας πολιτικής αναμέτρησης ανάμεσα στους κατοίκους που δεν έχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μαζί τους για να ακούγεται η φωνή τους, και σε ένα σύστημα διαπλοκής και καταστολής που θέλει να επιβάλλει τη δική του επιλογή.

«Μπορεί να σας πουν τρομοκράτες, ηθικούς αυτουργούς, να σας κατηγορήσουν, να σας συλλάβουν, να σας χτυπήσουν, χωρίς όμως να καταφέρουν να κάμψουν το δικό σας φρόνημα. Γιατί εσείς, δεν το έχουν καταλάβει αυτό, δεν έχετε κάποιο ιδιοτελή σκοπό, εσείς θέλετε να ζήσετε στον τόπο σας και να μπορέσετε να δημιουργήσετε για σας και τα παιδιά σας».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη

Αλεξανδρούπολη: Δριμύ κατηγορώ του Αλ. Τσίπρα για τις επενδύσεις χρυσού (12/3/2013)

Δίπλα στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης που αντιδρούν στην δημιουργία των ορυχείων χρυσού στο Πέραμα βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μιλήσει με τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης, να ακούσει τα προβλήματα τους αλλά και να καταθέσει τις προτάσεις του κόμματος του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε στο αίτημα των βουλευτών της παράταξης του οι οποίοι του διεμήνυσαν ότι σε αυτή την δύσκολη φάση όπου οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης αλλά και των γύρω περιοχών αγωνιούν για το μέλλον της περιοχής τους, καλό θα ήταν να βρεθεί δίπλα τους.

Στη σθεναρή αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις επενδύσεις των χρυσωρυχείων στην Χαλκιδική και στο Πέραμα Έβρου, επικεντρώθηκε κατά το πλείστον ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, παρουσιάζοντας το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής και της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας πως είναι «το ίδιο πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα και την έριξε στα βράχια», για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «για χάρη των εγχώριων νταβατζήδων -για να θυμηθώ μια έκφραση που κάποτε είχε ενοχλήσει πολλούς- αλλά και των διεθνών αποικιοκρατών, που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν μια χώρα τριτοκοσμική, όπου έρχονται και με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, θέλουν να απομυζήσουν το πλούτο της χώρας, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, αφήνοντας πίσω τους τα ρημάδια της περιβαλλοντικής καταστροφής και τα ερείπια της οικονομικής λεηλασίας».

Εστιάζοντας στο θέμα των δυο επενδύσεων, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η ιστορία του χρυσού και στη Χαλκιδική και στη Θράκη, αποτελεί «διαχρονική υπόθεση διαπλοκής της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και τώρα της συνεργασίας της ντόπιας διαπλοκής με την ξένη διαπλοκή» και κατηγόρησε τους επενδυτές πως «με αντίτιμο κάποιες ελάχιστες και χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, έρχονται να καταστρέψουν τις περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές δυνατότητες μια ολόκληρης περιοχής».

Ο Τσίπρας με κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στα μεταλλεία χρυσού

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει την καταστροφή στις Σκουριές (13/9/2014)

Σε πολύ καλό κλίμα εξελίχθηκε η συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του δημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη Γ. Μίχου. Το θέμα που απασχόλησε την συνάντηση ήταν οι καταστροφικές εργασίες που γίνονται στις Σκουριές με τις επιχειρούμενες εξορύξεις χρυσού. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η καταστροφή στις Σκουριές θα σταματήσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα επεσήμανε ότι στο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ θα ενταχθεί το ζήτημα της ανάπτυξης της περιοχής και της αποκατάστασης της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη δήλωσε ότι για να αναδειχτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής πρέπει να σταματήσει άμεσα η καταστροφή στον Κάκαβο που ο κόσμος βλέπει να συνεχίζεται και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα την σταματήσει.


Η είδηση (25/2/2015)

Η επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού που υλοποιεί η Eldorado Gold στη ΒΑ Χαλκιδική δεν πρόκειται να σταματήσει, όπως διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης

Όπως σημείωσε, δεν είναι δυνατή η ακύρωση των υπογεγραμμένων συμβάσεων, αλλά μόνο ο έλεγχος των αδειοδοτήσεων που έχουν δοθεί για το έργο.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο ίδιος, το υπουργείο θα προχωρήσει στην ανάκληση σε επιμέρους τεχνικές αδειοδοτήσεις που αφορούν πλημμέλειες στο πεδίο εργασιών στις Σκουριές.

Η διευκρίνηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη

«Με αφορμή δημοσιεύματα που με θέλουν να διαβεβαιώνω ότι δεν θα σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουριές, διευκρινίζουμε ότι το Υπουργείο μέχρι στιγμής έχει προλάβει να εξετάσει μόνο ζητήματα πολεοδομικής φύσης και όχι ουσίας, όσον αφορά την εξορυκτική δραστηριότητα» σημείωσε.

Με αυτή την έννοια, φυσικά και δεν έχουμε αυτή τη στιγμή εμπεριστατωμένη θέση για το αν θα σταματήσουν κάποιες εξορυκτικές δραστηριότητες, ούτε όμως διαβεβαιώθηκε ποτέ ότι δεν θα σταματήσουν».

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στην Ιερισσό

Δηλαδή, μετά από τόσες ομιλίες, τόσες δηλώσεις, τόσες πορείες, τόσες διαδηλώσεις, τόσα χημικά, τόσες διαλέξεις, τόσες συναυλίες, ξύλο, φυλακίσεις, δεκάδες ψηφίσματα, αποφάσεις περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων ο κ. Τσιρώνης και φυσικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει εμπεριστατωμένη άποψη για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές!!!


ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 3 σχόλια
 1. Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:

  «Με αφορμή δημοσιεύματα που με θέλουν να διαβεβαιώνω ότι δεν θα σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουριές, διευκρινίζουμε ότι το Υπουργείο μέχρι στιγμής έχει προλάβει να εξετάσει μόνο ζητήματα πολεοδομικής φύσης και όχι ουσίας, όσον αφορά την εξορυκτική δραστηριότητα.
  Με αυτή την έννοια, φυσικά και δεν έχουμε αυτή τη στιγμή εμπεριστατωμένη θέση για το αν θα σταματήσουν κάποιες εξορυκτικές δραστηριότητες, ούτε όμως διαβεβαιώθηκε ποτέ ότι δεν θα σταματήσουν».

  Πηγή: http://antigoldgr.org/blog/2015/02/25/dieykrinisi-tsironi/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την γράφουμε παραπάνω την διευκρινιστική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη. Το ερώτημα είναι η δήλωσή του "φυσικά και δεν έχουμε αυτή τη στιγμή εμπεριστατωμένη θέση για το αν θα σταματήσουν κάποιες εξορυκτικές δραστηριότητες" όταν πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη ευκολία έλεγαν και δεσμεύονταν πως η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ακυρώσει τις συμβάσεις για εξορύξεις χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα και τώρα μας λένε ότι δεν έχουν εμπεριστατωμένη θέση για το αν θα σταματήσουν κάποιες εξορυκτικές δραστηριότητες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τώρα που ανακαλείται η άδεια τί έχεις να πεις? αγαπητό μπλοκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,7,Αγροτικά,557,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2007,Αλεξανδρούπολη,7792,Άμυνα,321,Ανακύκλωση,32,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,138,Άρθρα - Απόψεις,2966,Αστυνομικά,485,Αυτοδιοίκηση,2966,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,719,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,457,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,88,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,180,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,632,Δράμα,113,Έβρος,17312,Εθελοντισμός,241,Εκδηλώσεις,2358,Εκκλησία,1168,Εκπαίδευση,1361,Ελλάδα,1251,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,62,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,613,Εργασία,18,Εργασιακά,267,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,116,Ζωή και Υγεία,316,Θράκη,661,Ιστορία,207,Καβάλα,181,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,515,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,658,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,143,Μουσική,195,ΝΔ,456,Ξάνθη,200,Οικολογία,323,Οικονομία,575,Ορεστιάδα,1327,Πανταζίδου,153,Παπανικολόπουλος,269,ΠΑΣΟΚ,268,Περιβάλλον,395,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3640,Πολιτική,1400,Πολιτισμός,212,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,5771,Ροδόπη,379,Σαμοθράκη,637,Σάτιρα,62,Σουφλί,475,Σπίτι,22,Συγκοινωνίες,281,Σύλλογοι,296,Συνέδρια,128,ΣΥΡΙΖΑ,386,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,248,Τρίγωνο,51,Τυχερό,51,Υγεία,1006,Φέρες,369,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Και ξαφνικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμπεριστατωμένη θέση για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές
Και ξαφνικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμπεριστατωμένη θέση για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές
Ψήφισμα Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ για Σκουριές (14/4/2013) Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους κατοίκους της Ιερισσού και το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού που υφίστανται την οργανωμένη καταστολή της κυβέρνησης η οποία θέλει
http://4.bp.blogspot.com/-rDcZS8x_ZrY/VO6IanRn38I/AAAAAAABO8w/D1eXv8vXEQs/s1600/dsc0911.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-rDcZS8x_ZrY/VO6IanRn38I/AAAAAAABO8w/D1eXv8vXEQs/s72-c/dsc0911.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/02/blog-post_78.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/02/blog-post_78.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων