Πολιτική Κουζίνα: Όλα τα μωρά στην εκλογική πίστα…

Τώρα λοιπόν μπορούμε αβίαστα και χωρίς να μας εμποδίζει κανείς να πάμε για εκλογές και πιστεύω πως μέχρι τις 25 Ιανουαρίου θα περάσουμε τέλεια, θα ζήσουμε ακραίες καταστάσεις και θα ρίξουμε πολύ γέλιο, το οποίο ενδέχεται στη συνέχεια να μετατραπεί

Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Τώρα λοιπόν μπορούμε αβίαστα και χωρίς να μας εμποδίζει κανείς να πάμε για εκλογές και πιστεύω πως μέχρι τις 25 Ιανουαρίου θα περάσουμε τέλεια, θα ζήσουμε ακραίες καταστάσεις και θα ρίξουμε πολύ γέλιο, το οποίο ενδέχεται στη συνέχεια να μετατραπεί σε κλάμα με μαύρο δάκρυ. Πλέον, βγαίνουν όλα τα μωρά στην εκλογική πίστα...

Ορεκτικό: «Υπερπαραγωγή»

Στη ΝΔ είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. Το σχέδιο είναι οργανωμένο και εκτυλίσσεται σε δύο φάσεις: αρχικά, θα δοθεί έμφαση στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά και στη λέξη «αλήθεια», ενώ θα γίνει ένας απολογισμός των μεταρρυθμίσεων που έλαβαν χώρα τα τελευταία δυόμιση χρόνια, οπότε και θα τίθενται με πολλή σαφήνεια τα διλήμματα των εκλογών. Στη δεύτερη φάση, τα σποτάκια που θα βγουν θα ενέχουν το στοιχείο της επίθεσης στον Αλέξη Τσίπρα, με προσπάθεια αποδόμησής του και προσπάθεια ανάδειξης των αντιφάσεων, στις οποίες έχουν υποπέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο θεσμικός Αλέξιος, over the years. Καλά, ειδικά για το δεύτερο σκέλος υποθέτω πως στη ΝΔ θα δυσκολεύτηκαν πολύ, μιας και είναι γνωστό τοις πάσι πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει απαρέγκλιτα τα ίδια πράγματα εδώ και πολύ καιρό. Τέλος, κεντρικό σύνθημα θα είναι και η φράση «Με την Ελλάδα δεν παίζουμε».

Σαλάτα: Λευκός Οίκος

Όταν μπήκα στη νέα ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας θαμπώθηκα. Ο Πρόεδρος Αντώνης ήταν εκεί, σε πρώτο πλάνο. Δουλευτής, ως πάντα, κρατά σημειώσεις. Δεν φορά το σακάκι του κοστουμιού, γιατί θα κάνει τσαλακιές στην καρέκλα. Έχει σηκωθεί για να κάνει ένα break από το καθισιό, αλλά εξακολουθεί και δουλεύει. Το πουκάμισο λευκό-αυστηρό αλλά και κλασικό. Σαν να βρίσκεται στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου ένα πράγμα. Βρε, λες να εκσυγχρονιστήκαμε τόσο;

Η ΝΔ απέκτησε λοιπόν νέα ιστοσελίδα και ευτυχώς, διότι η προηγούμενη ήταν απολύτως δύσχρηστη. Τώρα χρειάζεται ένα απλό scroll down (έχω εξελιχθεί και εγώ τεχνολογικά, μόνο η ΝΔ δηλαδή;) και τα βρίσκεις όλα. Αντικειμενικά, καλύτερη η νέα σελίδα και στην πολιτική επικοινωνία παίζει και αυτό το ρόλο του.

Κυρίως πιάτο: Παλτά ή παιχταράδες;

Και ύστερα ήρθε η ώρα της διεύρυνσης. Μας προετοίμασε τη Δευτέρα, μετά τη ψηφοφορία, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ότι αυτό επέκειτο, την Τρίτη ανακοινώθηκαν οι δύο πρώτες μεταγραφές. Μετά βαΐων και κλάδων έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο Αντώνη η Τσαμπικα (Μίκα) Ιατρίδη, το καμάρι των Δωδεκανήσων και ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, ένας θεός εξ Ημαθίας.

Τι εστί Τσαμπίκα για αρχή; Βουλευτής το 2009 με τη ΝΔ, διαφωνεί με το δεύτερο μνημόνιο και διαγράφεται από τη ΝΔ, προχωρεί στους ΑΝΕΛ και εκλέγεται βουλευτής το 2012, δεν ψηφίζει κανένα μνημόνιο, καταγγέλλει και την κυβέρνηση ως οικονομολόγος, βουλευτής και καλλιτέχνης που είναι και ξαφνικά ψηφίζει Σταύρο Δήμα, γιατί δεν άντεξε τόση ανεξαρτησία μετά την ανεξαρτητοποίησή της από τους ΑΝΕΛ. Στην πρώτη ψηφοφορία είχε ψηφίσει «παρών» και μάλιστα είχε δώσει μια μυθική συνέντευξη στο TVXS, όπου έλεγε πως «αν εξαρτηθεί από την ψήφο μου να πέσει η συγκυβέρνηση, να είστε σίγουροι ότι θα το πράξω». Τι έκανε για να το μαζέψει τώρα; Κατέβασε το twitter! Μάλλον μας περνάει για χαζούς και δεν έχει μάθει ακόμα το screenshot. Στο επόμενο κεφάλαιο!

Ήδη μαθαίνω πως στα Δωδεκάνησα την περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες, εκεί που άλλοι δύο βουλευτές της ΝΔ, ο φίλος μου, Βασίλης Υψηλάντης και ο Μάνος Κόνσολας έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό τρέξιμο. Μάλιστα, στο παιχνίδι θα μπει και ο Γιάννης Παππάς, άνθρωπος που έχασε την έδρα στις δεύτερες εκλογές του 2012 και στέλεχος με τεράστια εμπειρία στον τομέα της επικοινωνίας, με την έδρα να μοιάζει… μακρινό όνειρο για την Τσαμπίκα.

Ο αγαπημένος μου όμως είναι ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος. Πολλοί μπορεί να έχουν ξεχάσει για τι φρούτο μιλάμε, εγώ όμως όχι. Κάποια στιγμή, όταν έγραφα στο provocateur.gr, είχαμε σκεφτεί και κάναμε ένα top-10 με λατρεμένους βουλευτές. Ο Γιοβανό λοιπόν μια εποχή ανέβαινε στο βήμα με το παλτό, για να διαμαρτυρηθεί για τα κλειστά καλοριφέρ. Μιλάμε για κοινωνικό ακτιβιστή, όχι αστεία! Και φυσικά, έχει εκφωνήσει μια μεγαλειώδη ομιλία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τον Ιούνιο του 2012. Σάββατο, περασμένα μεσάνυχτα και ο τότε βουλευτής των ΑΝΕΛ ανεβαίνει στο βήμα και αρχίζει να λέει πως έρχεται ως συνεχιστής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. «Ηχούν στ' αυτιά μου οι μακεδονικές οπλές όπως καλπάζουν οικουμενικά στον εύφορο κάμπο από τις Αιγές στη Βεργίνα, έως το Δίον, τη Μίεζα και την Πέλλα. Έρχομαι στην εθνική αντιπροσωπεία με την περηφάνια ενός ταπεινού απογόνου του Μεγαλέξανδρου» έλεγε τότες και του φώναζαν ορισμένοι γενναίοι από κάτω «Τον Βουκεφάλα πού τον πάρκαρες;».

Ο εν λόγω μυθικός βουλευτής απουσίαζε από την πρώτη ψηφοφορία για τον ΠτΔ και λέγεται πως εθεάθη σε καφετέρια της Βέροιας να παρακολουθεί το ματς της τοπικής ομάδας με τη Νίκη Βόλου, ενώ για όσους θυμούνται, τον Οκτώβριο, κατά την έναρξη των εργασιών της Βουλής μετά τα θερινά τμήματα, είχε μια θερμή συνομιλία με τον Πρόεδρο Αντώνη στο εντευκτήριο της Βουλής.

Μένει να δούμε, αν οι μεταγραφές θα βγουν… παλτά ή παιχταράδες.

Επιδόρπια

Βράσε… ρίζες

Ο Τάκης Μπαλτάκος έχει ανακοινώσει πως θα κάνει κόμμα, τις Ρίζες. Μαζί του είναι και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Καπερνάρος, με τον οποίο συζήτησα και το «αν» και «πότε» θα ανακοινωθεί η ενδεχόμενη εκλογική κάθοδος των Ριζών. Σχεδόν συγκινημένος πληροφορήθηκα πως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα. Ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης -λέγε με Τάκη- επιθυμεί να περιμένει λίγο και η οριστική απόφαση, όπως μαθαίνω θα ληφθεί στις 5 Ιανουαρίου, σε νέα συνεδρίαση των ηγετικών μελών του κόμματος. Οργανωτικά, λένε πως είναι απόλυτα έτοιμοι και σε επίπεδο ψηφοδελτίων, αλλά εκτιμούν πως ενδέχεται να υπάρξει και νέα εκλογική αναμέτρηση τον Μάρτιο, οπότε το σκέφτονται δύο φορές αν πρέπει να κατέβουν ή να περιμένουν λίγο ακόμα. Πάντως, δεν συνεργάζονται με κανέναν, ούτε θα στηρίξουν κανέναν, αν τελικά δεν κατέβουν. Θα μείνουν μόνοι, σαν… ρίζες στον κάμπο.

Όλα του γάμου δύσκολα

«Η γνώμη μου είναι ότι τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ πρέπει να κάνουν δημόσια αυτοκριτική για τις επιλογές τους το προηγούμενο διάστημα. Δεν είμαι της άποψης ότι όποιος δεν ψηφίζει τον Σταύρο Δήμα πρέπει να είναι και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας, για να υλοποιήσει το ριζοσπαστικό πρόγραμμα που προτείνουμε». Τάδε έφη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Αχ, άμοιρε μπάρμπα-Φώτη, τι σου ‘μελλε να πάθεις… Όλα του γάμου δύσκολα τελικά!

Απόστολος μαινόμενος

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Απόστολος Γκλέτσος εκτός από δήμαρχος και λεβέντης, τώρα είναι και Πρόεδρος κόμματος, της Τελείας. Παραμένει όμως πάντα λεβέντης. Πήγε στην Κέρκυρα λοιπόν και συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη, Νικολέτα Πανδή. Και ενώ η συζήτηση εξελίσσεται ομαλά, στην αίθουσα μπαίνει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Χρήστος Μωραΐτης. Και οι δύο είναι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πρόεδρο Απόστολο να κάνει το μοιραίο λάθος να χαρακτηρίσει τον θεσμικό Αλέξιο «πρόεδρο του 15μελούς». Ποιος είδε τον Μωραΐτη και δεν τον φοβήθηκε! Τα πήρε και ο Απόστολος, κόντεψαν να έρθουν στα χέρια, ο Απόστολος φώναζε «να έρθει η Αστυνομία» και εν τέλει δεν κατάφερε να κάνει δηλώσεις στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, όπως είχε συμφωνηθεί, αφού η κυρία Πανδή τον πέταξε έξω από το κτίριο. Μετά φώναξε και την αστυνομία και ήθελε να υποβάλλει μηνύσεις για περιύβριση του ελληνικού κράτους, επειδή η περιφερειάρχης φέρεται να του είπε πως το κράτος έχει ευθύνες για το ναυάγιο του Norman Atlantic. Έχω κλάψει!

Οι υγιείς δυνάμεις ενώνονται…

Επιτέλους, είναι γεγονός! ΚΚΕ μ-λ και Μ-Λ ΚΚΕ ενώνονται και θα κατέλθουν μαζί στις εκλογές. Δεν χρειάζεται κανένα άλλο σχόλιο, η είδηση μιλά από μόνη της!

Πηγή: rizopoulospost.com

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8492,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,148,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3314,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,688,Δράμα,115,Έβρος,18380,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2535,Εκκλησία,1224,Εκπαίδευση,1484,Ελλάδα,1308,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,70,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,297,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,45,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,752,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,577,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,341,Οικονομία,587,Ορεστιάδα,1492,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,423,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3878,Πολιτική,1476,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6149,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,554,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,53,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,64,Τυχερό,53,Υγεία,1091,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Πολιτική Κουζίνα: Όλα τα μωρά στην εκλογική πίστα…
Πολιτική Κουζίνα: Όλα τα μωρά στην εκλογική πίστα…
Τώρα λοιπόν μπορούμε αβίαστα και χωρίς να μας εμποδίζει κανείς να πάμε για εκλογές και πιστεύω πως μέχρι τις 25 Ιανουαρίου θα περάσουμε τέλεια, θα ζήσουμε ακραίες καταστάσεις και θα ρίξουμε πολύ γέλιο, το οποίο ενδέχεται στη συνέχεια να μετατραπεί
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheLqHU_tQK9xAfhDsll8m0-67gb0JS9R0Qpy4guMW1mKWNDimiHfTLYAqAp7UdNr-wvQU_zp8xByUjFnxzdJTKzln45_coZZDRK4e8jVz8rOhtfTUkXqoJ69es1rS5uJCvODVwGb7zOpQ/s1600/politikh-kouzina.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheLqHU_tQK9xAfhDsll8m0-67gb0JS9R0Qpy4guMW1mKWNDimiHfTLYAqAp7UdNr-wvQU_zp8xByUjFnxzdJTKzln45_coZZDRK4e8jVz8rOhtfTUkXqoJ69es1rS5uJCvODVwGb7zOpQ/s72-c/politikh-kouzina.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/01/ola-ta-mwra-sthn-eklogiki-pista.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/01/ola-ta-mwra-sthn-eklogiki-pista.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων