Με το σύνθημα «Πάμε», ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών»

Με τη λέξη-σύνθημα «Πάμε», ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Θα γράψουμε ιστορία, πρόσθεσε, εν μέσω επευφημιών, από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι ξεπέρασαν

Με τη λέξη-σύνθημα «Πάμε», ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Θα γράψουμε ιστορία, πρόσθεσε, εν μέσω επευφημιών από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι ξεπέρασαν σε αριθμό, κάθε προσδοκία, όπως έλεγαν οι διοργανωτές.

Από την αρχή της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε... το στίγμα του νέου κόμματος, τονίζοντας ότι στη βάση των αρχών του είναι ο ανθρωπισμός, η δέσμευση για ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μας εμπνέουν τόνισε οι αξίες του πολιτικού φιλελευθερισμού. Οι πολίτες πρέπει να ελέγχουν την εξουσία, να υπερισχύσει η ισχύς του δικαίου και όχι το δίκαιο του ισχυρού.


Μας εμπνέουν, είπε, οι αρχές του σοσιαλισμού και η πίστη μας στη Δικαιοσύνη και οι αξίες της οικολογίας. Θέλουμε να εκφράσουμε πολιτικά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, μια κοινωνική συμμαχία της δικαιοσύνης και της δημιουργίας. Αυτή τη συμμαχία πρέπει να σφυρηλατήσουμε.

Αναφέρθηκε στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ειδικότερα στην πτυχή της εθνικής απελευθέρωσης, για να τονίσει ότι σήμερα, το 2015, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει, υπάρχει ένας νέος αγώνας για την απελευθέρωση της δημοκρατίας αυτή τη φορά, της δημοκρατίας που είναι αιχμάλωτη από οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα τα οποία υποστηρίζονται από ένα πελατειακό κράτος.


Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην παρουσίαση του νέου του κόμματος έκανε λόγο για ρήξη με το κατεστημένο αφήνοντας αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Το σημερινό ξεκίνημα δεν είναι υπόθεση ενός, αλλά πολλών. Δεν έχω κάτι να κρύψω, ούτε με κρατά κανείς. Αφού εγκαλούμαι προσωπικά ας απαντήσω και με πιο προσωπικό τόνο: Αν σκεφτόμουν το προσωπικό μου όφελος θα βολευόμουν σε αυτά που μου πρότειναν, στη σιγουριά της επανεκλογής με αντάλλαγμα τι; Τη σιωπή μου σε μία επίπλαστη ενότητα που βυθίζει μία ολόκληρη παράταξη που αγαπήσαμε στην ανυποληψία και που οι περισσότεροι καταγγέλλουν στις μεταξύ μας συζητήσεις αλλά τα καταπίνουν δημοσίως. Θα σιωπούσα θα βολευόμουν. Επέλεξα για άλλη μία φορά το δύσκολο δρόμο» συνέχισε ο Γιώργος Παπανδρέου λέγοντας ότι ανέλαβε δημιουργική πρωτοβουλία ρήξης με το κομματικό κατεστημένο.


«Αυτός ήμουν, αυτός είμαι, αυτός θα είμαι πάντα. Η απόφαση αυτή ήταν από τις δυσκολότερες στη ζωή μου, αλλά στην πολιτική έχω ταχτεί να υπηρετώ την πατρίδα, το κοινό καλό, να υπηρετώ αυτό που θεωρώ δίκαιο, σωστό ,προοδευτικό, ανθρώπινο. Δεν συμβιβάστηκα με τη λογική της αποφυγής του πολιτικού κόστους».

Επίσης κάλεσε τον κόσμο να γράψει μαζί με αυτόν ιστορία. «Δεν είμαι διασπαστής του ΠΑΣΟΚ αλλά λυτρωτής των ψηφοφόρων του που προδόθηκαν από όσους τους έκαναν ουραγούς της δεξιάς», είπε αφήνοντας αιχμές για τον Βενιζέλο.


Πριν από την έναρξη της ομιλίας γνώρισε την αποθέωση από περισσότερα από 2.000 άτομα.

Το σύνθημα «Παπανδρέου – Παπανδρέου», δονούσε την ατμόσφαιρα ενώ πολλοί κρατούσαν σημαίες με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η μουσική υπόκρουση της επίσημης πρώτης περιελάμβανε τραγούδια όπως το «Πέρασε η μπόρα», «Δυνατά δυνατά», επιτυχίες του Πορτοκάλογλου και από το διεθνές ρεπερτόριο επέλεξαν το κομμάτι των U2 «Where the streets have no name».


Ποιοι ήταν εκεί

Πλήθος κόσμου στην είσοδο του Μουσείου Μπενάκη υποδέχτηκαν τον Γιώργου Παπανδρέου, ενώ νωρίτερα είχαν υποδεχθεί θερμά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έκαναν την εμφάνιση τους λίγο πριν την επίσημη πρώτη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Ανάμεσά τους οι: Δημήτρης Ρέππας, Παύλος Γερουλάνος, Μιχάλης Καρχιμάκης, Νίκος Σηφουνάκης, Πάνος Μπεγλίτης, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου, η πρώην βουλευτής Ροδούλα Ζήση, ο πρώην βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Τσώνης, οι πρώην υπουργοί Σωκράτης Ξυνίδης και Δημήτρης Δρούτσας, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου Νίκος Αθανασάκης, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Θανάσης Τσούρας, ο μέχρι πρότινος ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πέτρος Λάμπρου πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Αξιοσημείωτη και η παρουσία της πρώην υπουργού της ΝΔ Ελσας Παπαδημητρίου την οποία έσπευσαν να χαιρετίσουν όλα τα μέλη της οικογένειας Παπανδρέου και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι στα ψηφοδέλτια.

Στο Μουσείο Μπενάκη ήταν επίσης, το ιστορικό στέλεχος του οργανωτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, η πρώην αντιπεριφερειάρχης Μαρία Καρακλιούμη, ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Αλέξανδρος Χατζόπουλος και η επί χρόνια διευθύντρια του γραφείου του Ρεγγίνα Βάρτζελη, η Αγγέλα Κοκκόλα, ο Βασίλης Διαμαντίδης, ο Γρηγόρης Νιώτης, ο Χρήστος Μαγκούφης, ο Ανδρέας Μακρυπίδης, ο Ανδρέας Φούρας, ο Γιάννης Πανάρετος, η Μαριλένα Κοππά, η Κατερίνα Διαμαντοπούλου.

Εκπρόσωπος του κόμματος αναμένεται να αναλάβει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και εξετάζεται να μην είναι υποψήφιος ή να μπει στο Επικρατείας για να μην έχει πρόβλημα με τις προοεκλογικές εμφανίσεις.


Οι υποψήφιοι με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου στη Θράκη

Σύμφωνα με το thetoc.gr στον Έβρο υποψήφιοι θα είναι η πρώην βουλευτής Ελένη Τσιαούση, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και πρώην δήμαρχος Φερών Γιώργος Ούστογλου, ο πρώην δήμαρχος Σαμοθράκης Γιώργος Χανός και ο Παναγιώτης Ζαπάρτας.

Στην Ροδόπη ο Παύλος Δαμιανίδης, μέχρι πρόσφατα αντιπεριφερειάρχης, η Ολγα Τσετινέ, πρώην υποψήφια βουλευτής, κόρη του Δημήτρη Τσετινέ, ο Στέλιος Σταυρόπουλος, πρώην νομάρχης Ροδόπης, ο Ν. Σκοπιανός, πρώην πρόεδρος ΕΑΣ και ο Ντίνος Χαριτόπουλος, πρώην δήμαρχος Σαπών. Στην Ξάνθη ο πρώην βουλευτής Τσετίν Μάντατζι.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8476,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3308,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18355,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2529,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1483,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3873,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6140,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,553,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Με το σύνθημα «Πάμε», ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών»
Με το σύνθημα «Πάμε», ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών»
Με τη λέξη-σύνθημα «Πάμε», ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Θα γράψουμε ιστορία, πρόσθεσε, εν μέσω επευφημιών, από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι ξεπέρασαν
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLkFwewOaSDaDHFoM8-dAX5KyrW-zHWyDTFs9V-ot44t_JRbpNFQOlqPmy1oZtnBk3eGC9vL2j2oDBmUaXuTP34v_tKQ18JTwzaArevLZkUVFGVM3xxLONanV7lCmT13NTPKipkNA3MLM/s1600/3_01.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLkFwewOaSDaDHFoM8-dAX5KyrW-zHWyDTFs9V-ot44t_JRbpNFQOlqPmy1oZtnBk3eGC9vL2j2oDBmUaXuTP34v_tKQ18JTwzaArevLZkUVFGVM3xxLONanV7lCmT13NTPKipkNA3MLM/s72-c/3_01.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/01/blog-post_81.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/01/blog-post_81.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων