Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή: «Η Θράκη να πάψει να συγκαταλέγεται στις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 13/1/2015, περιοδεία στην Καβάλα, την Δράμα και την Κομοτηνή. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε το απόγευμα με την κεντρική ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 13/1/2015, περιοδεία στην Καβάλα, την Δράμα και την Κομοτηνή. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε το απόγευμα με την κεντρική ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα, όπου περιόδευσε σήμερα το πρωί, συναντήθηκε με εκπροσώπους του... Αγροτικού Συλλόγου Νομού Καβάλας και εκπρόσωπους του Σωματείου εργαζομένων στις Ιχθυόσκαλες και επισκέφθηκε το Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Καπνεργάτη.


Σε δηλώσεις του τόνισε: «Δεν χρειάζονται ντουντούκες γιατί μιλάμε με δυνατή και βροντερή φωνή. Είμαστε σήμερα σε μία πόλη που έχει μεγάλη παράδοση σε λαϊκούς αγώνες και θα δώσει την απάντηση στις 25 του Γενάρη. Ο λαός της Καβάλας, ο δημοκρατικός λαός της Καβάλας, θα συμπαραταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο για να τιμήσει την παράδοση των αγώνων, των μεγάλων λαϊκών αγώνων της εργατιάς, των καπνεργατών εδώ στην Καβάλα, αλλά ταυτόχρονα για να δώσει δύναμη στην ελπίδα που έρχεται, στην ελπίδα που φτάνει και είναι στα χέρια μας. Προσπαθούν να μας φοβίσουν, προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν. Ούτε ο φόβος, ούτε η τρομοκρατία πιάνει. Η ελπίδα θα κερδίσει στις 25 Γενάρη και όλοι μαζί θα σφίξουμε τα δόντια για να οικοδομήσουμε μία Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας».



Στη Δράμα ο Αλέξης Τσίπρας, περιόδευσε στην αγορά της πόλης.


Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω. Να πω ότι βρισκόμαστε στη μέση ενός πολύ κρίσιμου εκλογικού αγώνα, μιας πολύ κρίσιμης μάχης. Η αναμέτρηση παίρνει ιστορικές διαστάσεις καθώς το αποτέλεσμά της θα κρίνει αποφασιστικά το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει αδιέξοδα μέτρα, θα συνεχίσει να πορεύεται στον καταστροφικό δρόμο του μνημονίου και της λιτότητας ή θα δώσει πρότυπο έναυσμα για μια μεγάλη και αναγκαία αλλαγή, για μια στροφή σε ευρωπαϊκό επίπεδο».


Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή:
Όσο πιο ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο δυνατή και σταθερή η Ελλάδα



«Η ιστορία δίνει την ευκαιρία στην Αριστερά. Και θα τη δώσει ολόκληρη, θα τη δώσει απλόχερα, όχι μίζερα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη συγκέντρωση στην Κομοτηνή.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής μίλησε για το μεγάλο ιστορικό γεγονός της 25ης Γενάρη που «θα σημάνει όχι μόνο την ανατροπή στην Ελλάδα αλλά και μια μεγάλη αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη».


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στις οδυνηρές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και στην στρατηγική του φόβου, σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός θα πάρει τη ζωή του στα χέρια του γυρίζοντας σελίδα.

«Ας το πάρουν λοιπόν απόφαση οι κήρυκες της πολιτικής των Μνημονίων. Αυτοί που έσκισαν σε μια νύχτα τα Ζάππεια, για ένα κόκκαλο εξουσίας. Αυτοί που δέχτηκαν να συγκυβερνήσουν την Ελλάδα με την τρόικα. Ας το πάρουν απόφαση: Ο λαός δεν έχει πια τίποτα να περιμένει από αυτούς. Δεν μπορούν πια, ούτε να τον φοβίσουν, ούτε να τον εκβιάσουν. Δεν μπορούν πια να τον κρατήσουν σκυφτό. Τους προσπερνάει. Και στρέφει το πρόσωπο στο μέλλον. Στρέφει το πρόσωπο σε μια Ελλάδα με δύναμη και προοπτική. Σε μια Ελλάδα της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας καλώντας όλους τους πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι στη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα του Γερμανικού τύπου που αναφέρουν από υψηλά ιστάμενες πηγές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι εξετάζεται πλέον σοβαρά το κούρεμα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το αδιέξοδο. «Έτσι σπάει ένα ακόμα στερεότυπο, της κυρίαρχης μέχρι σήμερα προπαγάνδας, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική διαγραφής για το χρέος», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκ νέου αναλυτικά στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το οποίο από τη στιγμή που ανακοινώθηκε «ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει».


Η Θράκη να πάψει να συγκαταλέγεται στις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης

«Για εμάς το διακύβευμα για την περιοχή είναι να σταματήσει να συγκαταλέγεται στις φτωχότερες της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας αναλύοντας το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την περιοχή. Στόχος της επόμενης κυβέρνησης είναι να μη φεύγουν οι νέοι μας, εργάτες, επιστήμονες στο εξωτερικό κατά χιλιάδες, επειδή δεν μπορούν εδώ να βρουν δουλειά και «να προωθήσουμε μια νέα πολιτική για την απασχόληση στην Ελλάδα αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους από την ΕΕ πόρους, εργαλεία και κίνητρα».

Ακόμη, θα δοθεί δυναμική στον αγροτικό τομέα «αυτόν τον πολύτιμο παραγωγικό κλάδο που σήμερα καταστρέφεται συστηματικά με την υπερφορολόγηση από το πρώτο ευρώ».


Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Το διακύβευμα για εμάς είναι: Να στηρίξουμε τον καπνοπαραγωγό και τον αγρότη με εγγυήσεις για το αγροτικό εισόδημα. Με νέες καλλιέργειες. Με επιστημονική υποστήριξη για την αναβάθμιση της παραγωγής. Με βοήθεια στην συνεταιριστική οργάνωση. Με στοχευμένα αναπτυξιακά μέτρα.

Να στηρίξουμε τον κτηνοτρόφο, μεριμνώντας για την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους - εκατοντάδες - έχασαν φέτος τεράστιο τμήμα του ζωικού τους κεφαλαίου.


Το διακύβευμα για εμάς είναι να στηρίξουμε τον επιχειρηματία που καινοτομεί. Που προωθεί και εξάγει νέα προϊόντα, ενισχύοντας την απασχόληση.

Να στηρίξουμε τους συνταξιούχους που δούλεψαν μια ζωή και τώρα βλέπουν τις συντάξεις τους να κόβονται. Να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή της περιοχής.

Και να προωθήσουμε ένα συγκροτημένο, ανθρώπινο πλαίσιο διαχείρισης της μετανάστευσης χωρίς χαρτιά. Και της αντιμετώπισης των παράνομων κυκλωμάτων που διακινούν την ανθρώπινη απελπισία. Έτσι, ώστε η Θράκη να μην γίνεται αποθήκη εξαθλιωμένων ανθρώπινων ψυχών. Με ριζική αλλαγή μιας άδικης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής στο πλαίσιο της οποίας η Δύση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για τις επιπτώσεις των αποτυχημένων επεμβάσεών της στην περιοχή. Και μαζί, το βάρος φιλοξενίας και οικονομικής βοήθειας που της αναλογεί».

Σημαντικό διακύβευμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη «να αξιοποιηθεί η γεωγραφική θέση της Θράκης για την συνεργασία με όλους τους λαούς της περιοχής στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού κυριαρχικών δικαιωμάτων και της πιστής τήρησης του διεθνούς δικαίου και με δεδομένη τη σημασία της Θράκης για την εθνική μας άμυνα και ασφάλεια».


Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον καίριο ρόλο της Μακεδονίας και της Θράκης «ώστε η Ελλάδα να καταστεί κόμβος μεταφορών και ενεργειακών διόδων για τη διασύνδεση της Ευρώπης με τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και της Ασίας είτε αυτό αφορά την μεταφορά Αζέρικου φυσικού αερίου μέσω του αγωγού TAP είτε τη μεταφορά Ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, είτε την μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη είτε την ενίσχυση του εμπορικού ρόλου των λιμανιών της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών και την ολοκλήρωση των οδικών δικτύων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στο σχέδιο για ανάπτυξη με όρους προστασίας του περιβάλλοντος. «Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε αντίθετος με την εξόρυξη χρυσού και με τις καταστροφικές της επιπτώσεις στον τόπο. Καθώς και με τη μετατροπή ολόκληρων περιοχών σε χωματερές εξορυκτικών αποβλήτων» επισήμανε.


Η ώρα της Αριστεράς

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η Αριστερά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην ιστορική της ευθύνη. Όπως σχολίασε: «Ερχόμαστε από πολύ μακριά. Και έχουμε μια μεγάλη παράδοση δημοκρατικών αγώνων, για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι. Είμαστε περήφανοι για εκείνη την αριστερά που έχτισε το κοινωνικό της κύρος υπερασπιζόμενη το δικαίωμα του λαού στο ψωμί, την δουλειά και την αξιοπρέπεια. Είμαστε περήφανοι για την Αριστερά που τις κρίσιμες στιγμές μίλησε την γλώσσα του πατριωτισμού και της εθνικής ενότητας. Είμαστε περήφανοι για την αριστερά που υπερασπίστηκε την δημοκρατία και τις κοινωνικές αξίες, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή η αριστερά στάθηκε σε όλες τις δύσκολες στιγμές στο πλευρό του λαού μας. Δε βρέθηκε όμως ποτέ σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης. Τώρα η ιστορία της δίνει την ευκαιρία. Και θα τη δώσει ολόκληρη, θα τη δώσει απλόχερα, όχι μίζερα».


Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8461,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,686,Δράμα,114,Έβρος,18334,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2522,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1478,Ελλάδα,1303,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1481,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3867,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6133,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,550,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,60,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή: «Η Θράκη να πάψει να συγκαταλέγεται στις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης»
Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή: «Η Θράκη να πάψει να συγκαταλέγεται στις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 13/1/2015, περιοδεία στην Καβάλα, την Δράμα και την Κομοτηνή. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε το απόγευμα με την κεντρική ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4gKZ3Nw4vh-w3QOB33OrcXL_MeOxL-5t4b4WYYCQ88JP5HuVzBgDMcS9l_4zHELJnBq2zmRL80xeTJCtcGO0aOeFPkL-WQCwJMQXuAVwRESY1Y_hWfN4qLuoWXUz5hHL3kSFMvPSDvrI/s1600/tsipras9.JPG.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4gKZ3Nw4vh-w3QOB33OrcXL_MeOxL-5t4b4WYYCQ88JP5HuVzBgDMcS9l_4zHELJnBq2zmRL80xeTJCtcGO0aOeFPkL-WQCwJMQXuAVwRESY1Y_hWfN4qLuoWXUz5hHL3kSFMvPSDvrI/s72-c/tsipras9.JPG.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/01/blog-post_65.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/01/blog-post_65.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων