Στην Κομοτηνή ο Δημήτρης Σταμάτης

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Τρίτη 20 Ιανουαρίου ο Υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Σταμάτης όπου πραγματοποίηση επίσημες επισκέψεις και ιδιωτικές επαφές ενώ παραχώρησε και συνέντευξη

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Τρίτη 20 Ιανουαρίου ο Υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Σταμάτης όπου πραγματοποίησε επίσημες επισκέψεις και ιδιωτικές επαφές, ενώ παραχώρησε και συνέντευξη τύπου σε ξενοδοχείο της πόλης συγκεντρώνοντας το σύνολο των μέσων ενημέρωσης της περιοχής αλλά και πολλά από τα τοπικά στελέχη της ΝΔ...

Ο υπουργός Επικρατείας επισκέφθηκε τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη. Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα, μιας και οι δύο άνδρες γνωρίζονται από την εποχή που ο κ. Σταμάτης διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Δήμο Κομοτηνής και στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση παρούσα ήταν και η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κομοτηνής κ. Τριανταφυλλιά Βρούζου – Καζάκου.


Κανένας δεν πρέπει να δημιουργεί διαχωρισμούς στην περιοχή

Την άποψη ότι οι εκλογές αυτές δεν αποτελούν σύγκρουση μεταξύ δύο κομμάτων, αλλά μεταξύ του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία και του Τριτοκοσμικού τρόπου ζωής που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε από την Κομοτηνή ο Υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Σταμάτης.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Σταμάτης μίλησε για μια υπερπροσπάθεια της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να την εκτροχιάσει, μην προσφέροντας ασφάλεια μιας και το μισό κόμμα, είναι στραμμένο προς τη δραχμή.

Τέλος επιτέθηκε σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν διαχωρισμούς μεταξύ μειονότητας και πλειονότητας στην Θράκη.

Όχι στους διαχωρισμούς στη Θράκη

Ο κ. Σταμάτης ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου με μια αναφορά στην θητεία του ως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης, σημειώνοντας πως αυτή του έδωσε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να αποκτήσει καινούργιους φίλους, χριστιανούς και μουσουλμάνους, και να διδαχθεί πολλά απ' αυτή την περιοχή.

Το κυριότερο μάθημα, σημείωσε, ήταν ότι η περιοχή μας έχει ένα πλεονέκτημα, την πολυπολιτισμική της σύνθεση, η οποία θεωρεί ότι είναι πλούτος για την περιοχή και υπόδειγμα αγαπημένης συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων, το οποίο θα πρέπει να είναι υπόδειγμα συμπεριφοράς για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

«Πιστεύω ότι, ο τρόπος με τον οποίο στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, συμβιώνουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, δίνει ένα φωτεινό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να κινηθούν και οι υπόλοιποι Ευρωπαϊκοί λαοί, όπου στις περιοχές τους βρίσκονται και χριστιανοί και μουσουλμάνοι ταυτόχρονα. Δεν μπορεί να ζουν χωριστά χριστιανοί και χωριστά μουσουλμάνοι. Είναι λάθος» σημείωσε.

Ο κ. Σταμάτης σημείωσε πως κατά τη θητεία του αποδείχτηκε ότι η Θράκη μπορεί να σταθεί στην πρωτοπορία των διεκδικήσεων και της ανάπτυξης, σημειώνοντας πως μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να κυριαρχήσει στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Μίλησε για προσπάθεια χειραγώγησης της ψήφου της μειονότητας, σημειώνοντας πως δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετική εκλογική συμπεριφορά ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους. Στις κάλπες, σημείωσε, πηγαίνουν Έλληνες πολίτες, δεν βάζει ο ένας τη Βίβλο και ο άλλος το Κοράνι, και δεν θα πρέπει να γίνονται τέτοιοι διαχωρισμοί.

«Κάποιοι άλλοι, το ξέρω, επιχειρούν πίσω από αυτό το διαχωρισμό να αποκομίσουν κομματικά οφέλη, αλλά προκαλούν αναίτια ένα ρήγμα στις σχέσεις των χριστιανών και των μουσουλμάνων πολιτών» κατέληξε.

Στηρίξαμε τη χώρα

Ο Υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές, σημειώνοντας πως στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2012, όταν ανέλαβαν την κυβέρνηση, υπήρχε ο τρόμος και ο εφιάλτης και στις ψυχές και στην συμπεριφορά των ανθρώπων. Το ζήτημα της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, σημείωσε, δεν κρίθηκε τον Ιούνιο του 2012, αλλά 3 μήνες αργότερα. Βέβαια επισήμανε πως πράγματι δεν υπάρχει κανονισμός που βγάζει μια χώρα από το ευρώ, αλλά η ανάγκη είναι αυτή που υποχρεώνει την χώρα να φύγει μόνη της από το ευρώ, αν δεν εξασφαλίσει τη δυνατότητα να πληρώνει μισθούς, συντάξεις, εισαγόμενα προϊόντα, φάρμακα για τα νοσοκομεία, καύσιμα γιατί δεν της δανείζει κανένας, υποχρεώνοντας την να σταθεί σε εθνικό νόμισμα για να μπορέσει να ανταποκριθεί.

Ο κ. Σταμάτης επεσήμανε πως ως Κυβέρνηση, υποχρεώθηκαν να κάνουν πολλά τα οποία μπορεί να είχαν αρνητικό αντίκτυπο στους πολίτες, όμως έγιναν για να συνεχίσει να στηρίζεται η χώρα, η οποία στην κρίση ζούσε το αποτέλεσμα δεκαετιών στρεβλών πολιτικών και αναπτυξιακού αδιεξόδου.

Η κυβέρνηση, σημείωσε, έπρεπε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να εξασφαλίσει και τη συνέχιση του προγράμματος δανεισμού, αλλά και να εφαρμόσει αλλαγές που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Στην ταχύτητα αυτής της δράσης, επισήμανε, υπήρξαν λάθη και αδικίες, τις οποίες και έχουν ξεκινήσει να αντιμετωπίζουν.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Υπουργός Επικρατείας όμως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως με τη μη ψήφιση του Προέδρου Δημοκρατίας οδήγησε τη χώρα στις εκλογές, σημειώνοντας πως οι δανειακές ανάγκες το επόμενο, κρίσιμο διάστημα είναι αυξημένες.

«Είναι εύκολο να κάνεις τον τζάμπα μάγκα» σημείωσε, τονίζοντας πως η άκαμπτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τους δανειστές μας να ζητούν επιπλέον ανταλλάγματα, τα οποία ήταν αδύνατο για την κυβέρνηση να δεχθεί. Για αυτό και επισπεύσθηκε η διαδικασία εκλογής προέδρου, γιατί αν είχε εκλεγεί πρόεδρος τότε, σήμερα θεωρεί πως θα είχαμε κλείσει το μνημόνιο και θα συζητούσαμε για την προληπτική στήριξη και το ζήτημα της ρύθμισης του Ελληνικού χρέους. Όμως σήμερα η χώρα μπορεί πολύ εύκολα να ξανακυλήσει, σημείωσε, τονίζοντας πως όσοι διακόψουν την πορεία αυτή θα έχουν το βάρος ενός επικίνδυνου ολισθήματος.

Σημείωσε δε, πως πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται ανοιχτά υπέρ της σύγκρουσης με τους δανειστές μας και την επαναφορά στη δραχμή, τονίζοντας πως οι μόνοι που θα ωφεληθούν από την αλλαγή του νομίσματος είναι όσοι έχουν βγάλει τα ευρώ στο εξωτερικό, έχουν όμως χρέος στην Ελλάδα, και με την αλλαγή του νομίσματος θα μπορέσουν να τα αποπληρώσουν με πολύ χαμηλότερο κόστος, αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές ότι έχει απομείνει στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8462,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,686,Δράμα,114,Έβρος,18334,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2523,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1478,Ελλάδα,1303,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3867,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6133,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,550,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Στην Κομοτηνή ο Δημήτρης Σταμάτης
Στην Κομοτηνή ο Δημήτρης Σταμάτης
Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Τρίτη 20 Ιανουαρίου ο Υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Σταμάτης όπου πραγματοποίηση επίσημες επισκέψεις και ιδιωτικές επαφές ενώ παραχώρησε και συνέντευξη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5ag78-pzJM5iVv1HvxivDfTBdkErwCkSLpHq6K9JHCVWmLqVrPOqZRZWcdlGIvyiqAOzNyMtn14TJva7R0JPeNfSvMSSU9u7YX4_Mr5onzgqCvyvProy27MtFRCaHmZal0FiZzLsbWAM/s1600/IMG_2259.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5ag78-pzJM5iVv1HvxivDfTBdkErwCkSLpHq6K9JHCVWmLqVrPOqZRZWcdlGIvyiqAOzNyMtn14TJva7R0JPeNfSvMSSU9u7YX4_Mr5onzgqCvyvProy27MtFRCaHmZal0FiZzLsbWAM/s72-c/IMG_2259.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/01/blog-post_434.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/01/blog-post_434.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων