Burnout Σαμαρά σε εθνική μετάδοση

Μήνυμα που ισοδυναμεί με δημόσιο «χαρακίρι» στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς μέσω της συνέντευξής του στη ΝΕΡΙΤ, χωρίς να βάλει στο τραπέζι νέα δεδομένα και επιμένοντας στη λογική των στείρων διλημμάτων που έχει ήδη θέσει στο διάγγελμά του και στις δηλώσεις του

του Χρήστου Φράγκου

Μήνυμα που ισοδυναμεί με δημόσιο «χαρακίρι» στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς μέσω της συνέντευξής του στη ΝΕΡΙΤ, χωρίς να βάλει στο τραπέζι νέα δεδομένα και επιμένοντας στη λογική των στείρων διλημμάτων που έχει ήδη θέσει στο διάγγελμά του και στις δηλώσεις του μετά τη δεύτερη ψηφοφορία...

Ο πρωθυπουργός δηλώνοντας ότι «κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» ξεκαθαρίζει ότι αποδέχεται προτάσεις, αλλά δεν έχει να προσφέρει τίποτε παραπάνω από όσα έχει ήδη δώσει και επιλέγει να ανοίξει και επισήμως την αυλαία της προεκλογικής περιόδου. Το «διάγγελμα» του Αντώνη Σαμαρά χωρίς νέα δεδομένα αποτελεί είτε απονενοημένο διάβημα, είτε μπλόφα, για την οποία όμως δεν υπάρχει αρκετός πολιτικός και οικονομικός χρόνος.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, διέψευσε τις προσδοκίες για ρελάνς με νέα συμφωνία για σύγκλιση. Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς, επιχείρησε να κλείσει τη «διαπραγμάτευση» που ο ίδιος άνοιξε με τους βουλευτές ως προς το new deal για την εκλογή του Σταύρου Δήμα.

Μια δεύτερη ανάγνωση των δηλώσεων του πρωθυπουργού δίνει την αίσθηση ότι πατά το κουμπί πανικού για πρόωρες εκλογές, διαμηνύοντας στο κομματικό ακροατήριο ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί, πως τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επόμενη ημέρα.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται μετέωρος, χωρίς ευρωπαϊκή και γερμανική στήριξη –στην οποία ήλπιζε- παρομοιάζοντας τη συνέντευξη με το «κύκνειο άσμα» του πρωθυπουργού ο οποίος ετοιμάζεται πλέον για την ηρωική έξοδο.

Ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του εστίασε στην προσπάθειά του για εκλογή προέδρου, επαναφέροντας το δίλημμα «πρόεδρος ή χάος», κάνοντας λόγο για θανάσιμους κινδύνους.

Ο πρωθυπουργός επένδυσε στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, επιχειρώντας να ταυτίσει τους διαφωνούντες με το δίπολο Τσίπρα - Καμμένου, τους οποίος χαρακτήρισε πολιτικούς - εκβιαστές.

Παρά τις κορώνες κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των διαφωνούντων ο Αντώνης Σαμαράς απέρριψε ευθέως τις εκκλήσεις για επίσπευση των εκλογών, κλείνοντας παράλληλα την πόρτα και σε όσους επιθυμούν συναίνεση με ορισμό ημερομηνίας εκλογών στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στην πρόθεσή του για ανασχηματισμό με την προσθήκη φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που θα στηρίξουν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επιχείρησε ο ίδιος να παρουσιαστεί ως ο πλέον συναινετικός πρωθυπουργός, ενώ επέμεινε στη θεωρία των «καθαρών λύσεων».

Προεκλογικοί τόνοι

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ σε προεκλογικούς τόνους, χρησιμοποιώντας ακόμα και δημοσιεύματα της Liberation κατά της πολιτικής που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα τόσο για τις παρασκηνιακές διεργασίες κατά της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας όσο και για την έλλειψη διεθνών ερεισμάτων.

Χαρακτήρισε μονομερείς ενέργειες ολόκληρο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα οδηγήσει σε ευθεία σύγκρουση με τους εταίρους και τους δανειστές της χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε προεκλογικούς τόνους μίλησε για νίκη της Νέας Δημοκρατίας στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αναφερόμενος παράλληλα σε αλλαγή τάσης στην κοινωνία η οποία καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «με βολεύουν οι εκλογές αλλά επιθυμώ να δω το πλοίο να δένει στο λιμάνι», δίνοντας το στίγμα εκλογικής ετοιμότητας προς τον κομματικό μηχανισμό.

«Ο λαός δεν θέλει εκλογές, η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές, κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος» δήλωσε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ. Ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους βουλευτές να μην «σύρουν τη χώρα σε εκλογές», έκανε λόγο για «θανάσιμους κινδύνους», σε περίπτωση που στηθούν πρόωρες εκλογές, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους ΑΝΕΛ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «αυτό που λέει είναι ο ορισμός του πιστωτικού γεγονότος».

«Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος, για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και γιατί αυτό είναι και το δικό μου χρέος. Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για «πολιτικό εκβιασμό», ενώ έκανε λόγο για «θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα νταηλίκια και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας».

«Όσοι αυτά επιδιώκουν είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα» συμπλήρωσε. Κατηγόρησε για άλλη μία φορά τον ΣΥΡΙΖΑ πως εάν ήθελε να κυβερνήσει θα ψήφιζε Πρόεδρο της Δημοκρατίας "και με τα δύο χέρια" έτσι ώστε να βγει η χώρα από το Μνημόνιο, ισχυριζόμενος ουσιαστικά πως εάν γίνουν εκλογές το 2016, οι πολίτες θα έχουν δει πως καλυτερεύει η ζωή τους και δεν θα τους πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περί χρηματισμού

Ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα για όλο αυτό το κλίμα περί κουμπαράδων, ενώ αναφέρθηκε τόσο στην κα Ξουλίδου όσο και στον κ. Χαϊκάλη, λέγοντας πως κατήγγειλαν την κυβέρνηση γιατί «ένας δικός τους άνθρωπος των ΑΝ.ΕΛ. πήγε να δωροδοκήσει έναν δικό τους βουλευτή», ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ασπάστηκε αμέσως τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη.

Μίλησε για σκευωρία και δηλητηρίαση του κλίματος της προεδρικής εκλογής «μόνο και μόνο για να σύρουν τη χώρα σε εκλογές».

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη Σαμαρά

Για ύστατη προσπάθεια προκειμένου να αποφύγει τις εκλογές έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην δημόσια τηλεόραση.

«Σε μια ύστατη προσπάθεια αποφυγής της διαφαινόμενης προσφυγής στις κάλπες ο πρωθυπουργός, μέσω της σημερινής του συνέντευξης, κατέφυγε σε έναν ακόμη κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιτίθεται στον κ. Σαμαρά για την πρότασή του να ψηφίσουν και οι άλλοι βουλευτές τον Σταύρο Δήμα εάν κάνουν κάτι τέτοιοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής: «Φαίνεται πως δεν πήγαν χαμένα τα τόσα χρόνια συνεργασίας του με τον κ. Μπαλτάκο! Αναμένουμε την εκ νέου τοποθέτηση του κ. Σταύρου Δήμα σε αυτό το ζήτημα καθώς και τις τοποθετήσεις κομμάτων, αλλά και βουλευτών ακόμα και της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

«Αντί να σιωπά, με τα όσα έγιναν γνωστά με την ομολογημένη απόπειρα δωροδοκίας, επανέρχεται θρασύτητα επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ίδιος με τις δηλώσεις του δεν διευκόλυνε να χυθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση. Δήλωσε, επίσης, ότι κάποιοι του ζήτησαν την "αυτοπαραίτηση" της κυβέρνησης. Οφείλει τώρα να τους κατονομάσει και να μην αφήνει σκιές για παρεμβάσεις εξωθεσμικών κέντρων» προσθέτει -μεταξύ άλλων- ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «μέχρι χτες έλεγε ότι οι εκλογές είναι αβεβαιότητα. Σήμερα, παραδέχεται ότι οι εκλογές βάζουν τέρμα στην αβεβαιότητα. Είναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε μαζί του».

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» σχολίασε λιτά το Γραφείο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Όσοι μιλάνε για συναίνεση, είτε τώρα επενδύοντας στο φόβο (κυβέρνηση) είτε μετά τις εκλογές καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες (αξιωματική αντιπολίτευση), στην πραγματικότητα έχουν ένα στόχο: να εγκλωβίσουν το λαό στους ίδιους μονόδρομους της ΕΕ, του κεφαλαίου και των μνημονίων διαρκείας. Απέναντι στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες ο λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ» αναφέρεται στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,7,Αγροτικά,557,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2007,Αλεξανδρούπολη,7792,Άμυνα,321,Ανακύκλωση,32,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,138,Άρθρα - Απόψεις,2966,Αστυνομικά,485,Αυτοδιοίκηση,2966,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,719,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,457,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,88,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,180,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,632,Δράμα,113,Έβρος,17312,Εθελοντισμός,241,Εκδηλώσεις,2358,Εκκλησία,1168,Εκπαίδευση,1360,Ελλάδα,1250,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,62,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,613,Εργασία,18,Εργασιακά,267,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,116,Ζωή και Υγεία,316,Θράκη,661,Ιστορία,207,Καβάλα,181,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,515,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,658,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,143,Μουσική,195,ΝΔ,456,Ξάνθη,200,Οικολογία,323,Οικονομία,575,Ορεστιάδα,1327,Πανταζίδου,153,Παπανικολόπουλος,269,ΠΑΣΟΚ,268,Περιβάλλον,395,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3640,Πολιτική,1400,Πολιτισμός,212,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,5770,Ροδόπη,379,Σαμοθράκη,637,Σάτιρα,62,Σουφλί,475,Σπίτι,22,Συγκοινωνίες,281,Σύλλογοι,296,Συνέδρια,128,ΣΥΡΙΖΑ,386,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,248,Τρίγωνο,51,Τυχερό,51,Υγεία,1006,Φέρες,369,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Burnout Σαμαρά σε εθνική μετάδοση
Burnout Σαμαρά σε εθνική μετάδοση
Μήνυμα που ισοδυναμεί με δημόσιο «χαρακίρι» στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς μέσω της συνέντευξής του στη ΝΕΡΙΤ, χωρίς να βάλει στο τραπέζι νέα δεδομένα και επιμένοντας στη λογική των στείρων διλημμάτων που έχει ήδη θέσει στο διάγγελμά του και στις δηλώσεις του
http://2.bp.blogspot.com/-ct0WQO8Y2w8/VJ8UkxsXnZI/AAAAAAABLfw/nCAqmmI9cQw/s1600/samaras.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-ct0WQO8Y2w8/VJ8UkxsXnZI/AAAAAAABLfw/nCAqmmI9cQw/s72-c/samaras.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2014/12/burnout-samara.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2014/12/burnout-samara.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων