Το αντι-Μνημόνιο παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ

Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας, που θα αντικαταστήσει άμεσα το Μνημόνιο, όταν η ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Στο εν λόγω εθνικό σχέδιο περιλαμβάνονται μια σειρά από παροχές

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ (βίντεο)

Αλέξης Τσίπρας
Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας, που θα αντικαταστήσει άμεσα το Μνημόνιο, όταν η ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Στο εν λόγω εθνικό σχέδιο περιλαμβάνονται μια σειρά από παροχές όπως η δωρεάν περίθαλψη για όλους και η κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και επαναφορά της λιανικής τιμής... εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,90 ευρώ ανά λίτρο.

Παράλληλα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε άμεσα εκλογές και αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απέτυχαν…

Εδώ και τώρα εκλογές

Εκλογές εδώ και τώρα, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκλεγεί με αυτοδυναμία προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. «Δε ζητάμε εκλογές γιατί βιαζόμαστε να κυβερνήσουμε. Ζητάμε ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας και ακόμα πιο ισχυρή κοινωνική συμπόρευση και στήριξη για να διεκδικήσουμε τη καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος του λαού μας, στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «ισχυρή αυτοδυναμία - εντολή επιθετικής διαπραγμάτευσης» με στόχο:

1. Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο, «όπως έγινε για τη Γερμανία το 1953 να γίνει και για την Ελλάδα το 2014».

2. «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

3. Περίοδο χάριτος, δηλαδή «moratorium», στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.

4. Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

5. Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

6. Ποσοτική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.


Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης το οποίο παρουσίασε ο κ. Τσίπρας περιλαμβάνει τους τέσσερις μεγάλους πυλώνες «για την αντιστροφή της κοινωνικής και οικονομικής αποδιάρθρωσης, την ανόρθωση της οικονομίας και την έξοδο από τη κρίση»:

Ο πρώτος πυλώνας περιλαμβάνει:

1. Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας.

2. Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και οργανώσεις αλληλεγγύης, μέσω συμβεβλημένων και κοινωνικών παντοπωλείων.

3. Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους και δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη. Αναλυτικά περιλαμβάνει δωρεάν πρόσβαση για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στις δημόσιες δομές υγείας και διασφάλιση της πρόσβασης για όλους στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή με δραστικό περιορισμό -έως μηδενισμό για ειδικές κατηγορίες- της επιβάρυνσης στη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη.

4. Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης με επανίδρυση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αξιοποίηση παλιών εγκαταλελειμμένων κτιρίων και κλειστών ξενοδοχείων.

Στόχος η εξασφάλιση σε πρώτη φάση 25.000 διαμερισμάτων, με την επιδότηση του ενοίκιου στα 4 ευρώ ανά τ.μ.

5. Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων με αποκατάσταση του δώρο Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ. Προβλέπεται και σταδιακή -ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες- αποκατάσταση της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού σε όλους.

6. Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς με μειωμένη έως συμβολική συμμετοχή για μακροχρόνια άνεργους και όσους διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
7. Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και επαναφορά της λιανικής τιμής εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,90 ευρώ ανά λίτρο αντί για 1,20 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ο δεύτερος πυλώνας περιλαμβάνει:

1. Μέτρα για την άμεση άρση της καταστολής στη πραγματική οικονομία:
  • Σύσταση Ειδικών Επιτροπών Εξώδικου Διακανονισμού σε κάθε περιφέρεια για την αμεση εκκαθάριση των βεβαιωμένων και ανείσπρακτων φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι τις 31.12.2014
  • Τα ποσά που θα προκύψουν από την εκκαθάριση ρυθμίζονται σε 84 μηνιαίες δόσεις και σε κάθε περίπτωση έτσι ώστε το συνολικό ποσό των ετήσιων δόσεων να είναι μέχρι το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.
  • Σε αντίστοιχη διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προχωρούν και τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε περίπτωση συνδυασμού φορολογικής και ασφαλιστικής οφειλής, το συνολικό ποσό των ετήσιων δόσεων θα είναι μέχρι το 30% ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.
  • Αμεση παύση ποινικών διώξεων και κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, πρώτης κατοικίας, μισθών, κλπ, καθώς και χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, σε όσους εντάσσονται στη διαδικασία ρύθμισης.
  • Δωδεκάμηνη αναστολή διώξεων και αναγκαστικών μέτρων σε οφειλέτες με αποδεδειγμένο μηδενικό εισόδημα, που εντάσσονται στη ρύθμιση.
  • Κατάργηση της αντισυνταγματικής αυτόφωρης διαδικασία για οφειλές προς το Δημόσιο.
  • Κατάργηση της προκαταβολής 50% της βεβαιωθείσας οφειλής ως προϋπόθεση προσφυγής του φορολογουμένου στη Δικαιοσύνη, που οδηγεί σε στέρηση της δικαστικής προστασίας σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν. Η προκαταβολή θα ορίζεται με πράξη του δικαστή και θα κυμαίνεται από 10% έως 20%, σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη.
2. Άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θέσπιση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) με αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών τουλάχιστον 30% εώς 35%.Ο ΦΜΑΠ δεν θα αφορά την α' κατοικία (εκτός από περιπτώσεις πολυτελών κατοικιών), θα έχει προοδευτική κλιμάκωση και υψηλό αφορολόγητο όριο.

3. Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

4. «Νέα σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων», που θα περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, διαγραφή μέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Ως γενική αρχή θα ισχύει ότι η συνολική εξυπηρέτησή τους σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς δεν θα ξεπερνά το 1/3 του εισοδήματος του δανειολήπτη. «Δεν θα επιτρέψουμε στα κοράκια των διεθνών distress funds να κερδοσκοπήσουν δημεύοντας τις κατοικίες των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «το Δημόσιο ανακτά τον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ασκεί πλήρως τα διακαιώματά του στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες» έχοντας τον πρώτο λόγο στη διοίκησή τους. Παράλληλα, εξήγγειλε τη δημιουργία νέων συνεταιριστικών τραπεζών ειδικού σκοπού και δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα για τους μικρομεσαίους και τους αγρότες.

5. Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας, με την πεποίθηση ότι το μέτρο θα φέρει αύξηση της εγχώριας ζήτησης κατά 0,75% και του ΑΕΠ κατά 0,5%. Επιπλέον, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, θα δημιουργήσει και 7.500 νέες θέσεις εργασίας.

Ο τρίτος πυλώνας περιλαμβάνει:

1. Άμεση επαναφορά της εργασιακής νομοθεσίας, της μετενέργειας, των συλλογικών συμβάσεων, του ΟΜΕΔ και της διαιτησίας, ενώ παράλληλα θα καταργηθούν οι ρυθμίσεις για τις μαζικές απολύσεις και την ενοικίαση εργαζομένων.

2. Πρόγραμμα 300.000 νέων θέσεων εργασίας σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και κοινωνική οικονομία. Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας δύο ετών, συνολικού κόστους 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 δισ. ευρώ για τον πρώτο χρόνο.

3. Διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας.

Παρουσιάζοντας τον τέταρτο πυλώνα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η αναγκαία ανασυγκρότηση του κράτους δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί με αλλεπάλληλους κύκλους απολύσεων, που πολλές φορές είναι παράνομες. «Αυτές οι παρανομίες να είστε βέβαιοι ότι θα πάψουν να υπάρχουν. Είναι ελάχιστου δημοσιονομικού αποτελέσματος, ενώ αποδιαρθρώνουν πολλές φορές κρίσιμες υπηρεσίες για τη λειτουργία του κράτους».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι θα αποκατασταθούν όσοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αντισυνταγματικά και παράνομα απολύθηκαν. Ειδική αναφορά έκανε στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Ο τέταρτος πυλώνας περιλαμβάνει:

1. Προώθηση της περιφερειακής συγκρότησης με συνολική αντικατάσταση του «Καλλικράτη» με νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της αυτοδιοικητικής περιόδου, σταδιακή αύξηση των πόρων της αυτοδιοίκησης και έκδοση ειδικών ομολόγων έργου από την ειδική αναπτυξιακή τράπεζα.

2. Εισαγωγή θεσμών όπως η λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, η λαϊκή αρνησικυρία και τα δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών. Επισης, ενδυνάμωση του Κοινοβουλίου ως νομοθετικού και ελεγκτικού θεσμού της εκτελεστικής εξουσίας, περιστολή της βουλευτικής ασυλίας και κατάργηση του νομικού καθεστώτος για την ποινική ευθύνη υπουργών.

3. Επαναχάραξη του χάρτη λειτουργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό είπε ότι θα δημιουργηθεί μια «πραγματικά δημόσια τηλεόραση, δημοκρατική, πολυφωνική και με υψηλή ποιότητα προγράμματος, με την επανασύσταση της ΕΡΤ από μηδενική βάση».


Πού θα βρεθούν τα λεφτά

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, τα χρήματα για το «ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο ανακούφισης και επανεκκίνησης της οικονομίας» θα εξοικονομηθούν ως εξής:

• Από τα 68 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτιμάται ότι θα ενταχθούν σε ρυθμίσεις τουλάχιστον τα 20 δισ. ευρώ σε βάθος επταετίας.Επίσης, εκτιμάται ότι τον πρώτο χρόνο στα δημόσια ταμεία περίπου 3 δισ. ευρώ.

• Από την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 3 δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό εξήγγειλε τη συγκρότηση ειδικής υπηρεσίας για την «ραγδαία επίσπευση των ελέγχων στις ενδοομιλικές συναλλαγές, στις λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, εμβασμάτων, offshore εταιρειών και ακινήτων εξωτερικού», καθώς και αναβάθμιση της εγκατάστασης συστημάτων εισροών-εκροών και μοριακών ιχνηθετών σε κάθε πρατήριο και δεξαμενή».

• Το κόστος κεφαλαίου εκκίνησης του δημόσιου, ενδιάμεσου φορέα και το κόστος κεφαλαίου εκκίνησης της ίδρυσης τραπεζών ειδικού σκοπού, που συνολικά είναι της τάξης των 3 δισ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το λεγόμενο «μαξιλάρι» των περίπου 11 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις τράπεζες.

• Το συνολικό κόστος του σχεδίου για την ανάκτηση της εργασίας αυτό ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 3 δισ. στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του. Αυτό τον πρώτο χρόνο θα χρηματοδοτηθεί κατά 1 δισ. ευρώ από τη γέφυρα του ΕΣΠΑ 2007- 2013, κατά 1,5 δισ. από τα 2,5 δισ. του ΕΣΠΑ 2014-2020 και κατά 500 εκατ. από άλλα εξειδικευμένα ευρωπαϊκά εργαλεία για την αύξηση της απασχόλησης.

Επίσης, είπε ότι για την αποκατάσταση των συντάξεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία κομμάτια της δημόσιας περιουσίας, «η οποία αυτή τη στιγμή λιμνάζει στο ΤΑΙΠΕΔ».

Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση χρέους

«Με την πολιτική των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να βολοδέρνει ανάμεσα στην ύφεση και τη στασιμότητα, με σταθερά υψηλή ανεργία και ασταθή και χαμηλά αμειβόμενη εργασία» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνοντας εκτενή αναφορά στο δημόσιο χρέος, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση αναπόφευκτη εξέλιξη. «Το ζητούμενο είναι πώς θα γίνει, με ποιους όρους θα συνοδεύεται και υπό ποιες προϋποθέσεις» σημείωσε.

Ο ίδιος επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί ειδική περίπτωση και η κρίση χρέους δεν είναι ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή.

«Γι’ αυτό και ζητάμε τη σύγκληση «Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Χρέους» για τη διαχείριση της υπερχρέωσης της ευρωζώνης» σχολίασε.

«Δεν ζητάμε εκλογές, γιατί βιαζόμαστε να κυβερνήσουμε. Ζητάμε ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας και ακόμα πιο ισχυρή κοινωνική συμπόρευση και στήριξη για να διεκδικήσουμε τη καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος του λαού μας, στην Ευρώπη» σημείωσε επίσης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως δεν είπε αυτά που θα ήθελε να γίνουν, αλλά και αυτά που μπορούν να υλοποιηθούν. «Δεν υποσχόμαστε, δεσμευόμαστε» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ:ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8464,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3305,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18340,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2524,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3869,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6135,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Το αντι-Μνημόνιο παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ
Το αντι-Μνημόνιο παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ
Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας, που θα αντικαταστήσει άμεσα το Μνημόνιο, όταν η ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Στο εν λόγω εθνικό σχέδιο περιλαμβάνονται μια σειρά από παροχές
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgkn7lu1rkirjhlEzT2iENxpB27il_jcSiHKZbIQc_-SNazbuTSlLzEjHVmfqC3PyEvwHSooYCJdQuvd3voW0aVmSsB8rcN214A6UoyVlf_GR9H09edKQ5fPJ8Qo7WX8MZBEp6cSzue77N/s1600/tsipras.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgkn7lu1rkirjhlEzT2iENxpB27il_jcSiHKZbIQc_-SNazbuTSlLzEjHVmfqC3PyEvwHSooYCJdQuvd3voW0aVmSsB8rcN214A6UoyVlf_GR9H09edKQ5fPJ8Qo7WX8MZBEp6cSzue77N/s72-c/tsipras.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2014/09/to-kuvernitiko-programa-tou-suriza-parousiase-o-tsipras-sti-deth.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2014/09/to-kuvernitiko-programa-tou-suriza-parousiase-o-tsipras-sti-deth.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων