Στον Έβρο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί σήμερα 4 Ιουλίου 2014, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας. Τον Υπουργό συνοδεύουν ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα ο Γενικός Επιθεωρητής Κλάδου Αλλοδαπών

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί σήμερα 4 Ιουλίου 2014, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Τον Υπουργό συνοδεύουν ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα ο Γενικός Επιθεωρητής Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Βοηθός Γεν. Επιθεωρητή Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ιωακείμ Τσουκνάδης, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Σαλαμάγκας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Κουτούζος, καθώς και Διευθυντές και Διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών.


Πρώτος σταθμός του κ. Κικίλια ήταν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή και τους αστυνομικούς του Τμήματος και ενημερώθηκε για το έργο που προσφέρουν στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Ο Υπουργός κατά την έξοδό του από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών δήλωσε:

«Δηλώνω την αμέριστη στήριξή μου στο έργο που προσφέρουν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο. Τα επτά Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης που βρίσκονται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας με τους περίπου 550 αστυνομικούς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης. Πραγματικά νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω όλους πολύ, διότι υπό δυσχερέστατες συνθήκες καταβάλλουν μία υπεράνθρωπη προσπάθεια. Είναι πραγματικά αξιέπαινοι».


«Θέλω να διαμορφώσω μία ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Στόχος μου είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, να γίνουν σταδιακά όλα τα απαραίτητα βήματα που θα αναβαθμίσουν τις συνθήκες εργασίας των Υπηρεσιών αυτών. Κανείς αστυνομικός δεν περισσεύει, όλοι είναι σημαντικοί και επαναλαμβάνω αξιέπαινοι για το έργο που προσφέρουν», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.


Δεύτερος σταθμός στην επίσκεψη του Υπουργού ήταν το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, στο Νέο Χειμώνιο, όπου είδε από κοντά το έργο που επιτελούν οι αστυνομικές δυνάμεις στα χερσαία σύνορα της χώρας μας. Ο κ. Κικίλιας τόνισε:

«Το Κέντρο αυτό, ένας σύγχρονος επιχειρησιακός βραχίονας, ανήκει στη νεοσύστατη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και κατέχει κομβικό ρόλο στην παρακολούθηση και ανάλυση των παράνομων μεταναστευτικών ροών και στην επιχειρησιακή συνεργασία των Αρχών που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Είναι σημαντικό ότι σήμερα η περιοχή του Έβρου, που κατά τα προηγούμενα έτη απετέλεσε το βασικό χώρο εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, και κατ’ επέκταση στην υπόλοιπη Ευρώπη, παρουσιάζει πολύ μεγάλη βελτίωση. Εφαρμόζοντας την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ» πετύχαμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Όμως δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η παράνομη μετανάστευση μέσω των χερσαίων μας συνόρων είναι περισσότερο ελκυστική σε σχέση με τα θαλάσσια σύνορα. Άρα απαιτείται συνέχιση των προσπαθειών μας και συνεχής επαγρύπνηση.

Τα στοιχεία για τον Ιούνιο δείχνουν ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που καταφέραμε να αποτρέψουμε την είσοδό τους στην Ελλάδα, αυξήθηκε σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013. Τον Ιούνιο του 2013 είχαν συλληφθεί 995 μη νόμιμοι μετανάστες και τον Ιούνιο του 2014 ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν διπλασιαστεί».

Επιπλέον, ο Υπουργός ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα και υπογράμμισε: «Είμαι πολύ ευτυχής διότι σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, αξιοποιώντας τα δεδομένα της ψηφιακής εποχής έχει καταφέρει να έχει πλήρη πληροφόρηση και εικόνα για το τι συμβαίνει στα σύνορά μας σε πραγματικό χρόνο. Αυτό μας προσφέρει τη δυνατότητα να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά και η ανταπόκριση του Κράτους με τα μέσα που διαθέτει να είναι άμεση και αποτελεσματική».


Στη συνέχεια, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη περιηγήθηκε με πλωτό μέσο φρούρησης στο Κυνηγετικό Περίπτερο Έβρου, όπου είχε τη δυνατότητα να δει επί τω έργω τον τρόπο που επιχειρούν οι αστυνομικές δυνάμεις στο ποτάμι του Έβρου. Ο κ. Κικίλιας πριν αποχωρήσει από το κυνηγετικό περίπτερο του Έβρου δήλωσε σχετικά με το έργο και την αποστολή των αστυνομικών:

«Το βέβαιο είναι ότι καλούνται να φέρουν εις πέρας μία δύσκολη αποστολή υπό αντίξοες συνθήκες και με μέσα που χρειάζονται περαιτέρω αναβάθμιση και βελτιώσεις. Η περιήγηση με πλωτό μέσο φρούρησης στο κυνηγετικό περίπτερο του Έβρου ήταν πράγματι μία εμπειρία. Θα ήθελα στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσω και τις Ένοπλες Δυνάμεις που πραγματικά βρίσκονται στο πλευρό μας συνδράμοντας στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας».


«Είναι σημαντικό ότι σήμερα η περιοχή του Έβρου, που κατά τα προηγούμενα χρόνια απετέλεσε το βασικό χώρο εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, και κατ’ επέκταση στην υπόλοιπη Ευρώπη, παρουσιάζει πολύ μεγάλη βελτίωση. Βέβαια υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να γίνουν. Δεν εφησυχάζουμε. Στις άμεσες προτεραιότητές μου είναι επιστρέφοντας στην Αθήνα να αναζητήσουμε τις δέουσες εργασιακές λύσεις που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του έργο τους», τόνισε ο κ. Κικίλιας.


Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού ήταν το Κέντρο Επιχειρήσεων και το τεχνητό εμπόδιο (φράχτης) στη Βύσσα Έβρου, όπου είδε την οριογραμμή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και δήλωσε τα εξής:

«Η ισχυρή αστυνομική παρουσία που βρίσκεται στον Έβρο σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου, τα τεχνικά συστήματα επιτήρησης συνόρων, αλλά και η αναβάθμιση σε επίπεδο ηλεκτρονικών και πλωτών μέσων που διαθέτουμε έχουν συμβάλλει στο να υπάρξουν πολύ σημαντικά βήματα».


«Όμως δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Απαιτείται συνέχιση των προσπαθειών μας και συνεχής επαγρύπνηση. Υπάρχουν ακόμα πολλά που θα πρέπει να γίνουν. Είμαστε όμως μαζί σύμμαχοι σε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια που αυτή τη στιγμή επιτελείται από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας», κατέληξε ο υπουργός.


Τέλος, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Κικίλιας μετέβη στο Φυλάκιο Ορεστιάδας όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και το Προαναχωρησιακό Κέντρο, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους και τόνισε:

«Θέλω να γνωρίζετε ότι προσδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην υποδοχή και στην εξασφάλιση των απαραίτητων κανόνων ασφαλούς διαμονής όλων των κρατουμένων και φιλοξενουμένων, τόσο στα Κέντρα αυτά όσο και σε όλους τους χώρους που καλούνται να φιλοξενηθούν. Η χώρα μας αγωνίζεται για να έχει το πιο σύγχρονο σύστημα χειρισμού μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των μεταναστών με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».


Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε και το Διδυμότειχο όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό και τον Δήμαρχο κ. Παρασκευά Πατσουρίδη. Στα πλαίσια της επίσκεψης ο Σεβασμιώτατος εξήρε το γεγονός της παρουσίας του Υπουργού στην ακριτική περιοχή του Βορείου Έβρου και την προσφορά της ΕΛ.ΑΣ. στον ευαίσθητο αυτό χώρο και μαζί με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου έθεσαν στον Υπουργό το θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,572,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2026,Αλεξανδρούπολη,8209,Άμυνα,334,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2994,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3199,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,92,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,661,Δράμα,114,Έβρος,17947,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2457,Εκκλησία,1203,Εκπαίδευση,1419,Ελλάδα,1283,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,625,Εργασία,23,Εργασιακά,280,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,706,Ιστορία,219,Καβάλα,187,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,548,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,581,Ορεστιάδα,1418,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,407,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3774,Πολιτική,1442,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,5996,Ροδόπη,397,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,529,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Στον Έβρο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας
Στον Έβρο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας
Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί σήμερα 4 Ιουλίου 2014, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας. Τον Υπουργό συνοδεύουν ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα ο Γενικός Επιθεωρητής Κλάδου Αλλοδαπών
http://4.bp.blogspot.com/-ILw5yCE8JjA/U7a9drdcZKI/AAAAAAABDQU/JSDPhz6Khsc/s1600/135_n.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-ILw5yCE8JjA/U7a9drdcZKI/AAAAAAABDQU/JSDPhz6Khsc/s72-c/135_n.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2014/07/ston-evro-o-vasilis-kikilias.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2014/07/ston-evro-o-vasilis-kikilias.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων