Γέφυρες συνεργασίας Αλεξανδρούπολης - Κρήτης

«Γέφυρα» τουριστικής, εμπορικής, πολιτισμικής διασύνδεσης και συνεργασίας μεταξύ των δυο ακριτικών περιοχών Θράκης - Κρήτης επιχειρούν να «στήσουν» η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με τη στήριξη των θεσμικών φορέων

«Γέφυρα» τουριστικής, εμπορικής, πολιτισμικής διασύνδεσης και συνεργασίας μεταξύ των δυο ακριτικών περιοχών Θράκης - Κρήτης επιχειρούν να «στήσουν» η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με τη στήριξη θεσμικών φορέων του τουρισμού των παραγωγικών τάξεων και της Εκκλησίας.

Για την υλοποίηση του στόχου αντιπροσωπεία φορέων της Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής το δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη επισκέφθηκαν και είχαν συνάντηση στη Περιφέρεια Κρήτης με τον Περιφερειάρχη... Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, το νεοεκλεγμένο δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και άλλους φορείς και όπως αποφασίστηκε θα υπάρξει τον Σεπτέμβριο ανάλογη αποστολή φορέων του νησιού στην Αλεξανδρούπολη με στόχο να τεθούν οι βάσεις της συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, πολιτισμού, και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων.


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, ο πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Πάρης Τζόρβας, ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Κρήτης Γιώργος Αντωνάκης (κατάγεται από τον Έβρο) εκπρόσωποι του τουρισμού, ιερωμένος εκπρόσωπος της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Sky Express που συνδέει την Κρήτη με την Αλεξανδρούπολη, Αγαμέμνων Κικεράκης, και ο εμπορικός διευθυντής Γιάννης Λυδάκης.

«Η Κρήτη με χαρά υποδέχεται την αντιπροσωπεία φορέων της Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη. Σήμερα κάναμε τη πρώτη συζήτηση με το δήμαρχο και τους φορείς για να δούμε πως μπορούμε να αναπτύξουμε συνεργασία. Θεωρώ ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα με μια αντιπροσωπεία δική μας στην Αλεξανδρούπολη αποτελούμενη από τα Επιμελητήρια τους φορείς τουρισμού και το δήμο Ηρακλείου να δούμε πως μπορούμε να υπάρξει συνεργασία σε επίπεδο τουρισμού, προώθησης παραδοσιακών προϊόντων, αλλά και του πολιτισμού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης ακολουθεί πολιτική εξωστρέφειας, στηρίζοντας πρωτοβουλίες φορέων για την ενίσχυση της οικονομίας δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη.


Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη εμπορικών, τουριστικών, και πολιτισμικών σχέσεων μεταξύ Κρήτης και Έβρου, Ηρακλείου και Αλεξανδρούπολης. «Οι επαφές μας θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα για να βάλουμε τις βάσεις, για την υλοποίηση του στόχου».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την θερμή υποδοχή στη Περιφέρεια τονίζοντας ότι από «τη πρώτη επαφή που έχουμε σήμερα στη Κρήτη μέσω της Περιφέρειας, για την προώθηση του τουρισμού, του πολιτισμού, της εμπορικής συνεργασίας μέσω των θεσμικών εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, τα αποτελέσματα είναι άκρως θετικά. Πιστεύω απόλυτα ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε το στόχο, με σταθερά βήματα, που θα γίνουν το επόμενο διάστημα αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη. Την προσπάθεια μας αυτή σαφώς ενισχύει η αεροπορική εταιρεία Sky Express που συνδέει τη Κρήτη με τη Θράκη. Μπορούμε να παράξουμε πλούτο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».


Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε ότι, «η συνεργασία μεταξύ των δυο ακριτικών περιοχών Κρήτης και Θράκης, είναι εφικτή και τα αποτελέσματα μπορούν να είναι θετικά. Σε ότι μας αφορά θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να στεφθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια, για την ενίσχυση του τουρισμού, του πολιτισμού, των παραδοσιακών μας προϊόντων».

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση η Sky Express συνδέει τη Κρήτη με την Αλεξανδρούπολη με τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως από τον αεροδρόμιο Σητείας και τo δρομολόγιο αυτό συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας το οποίο πραγματοποιείται αδιάλειπτα 12 μήνες το χρόνο και ενώνει τη Κρήτη με τη Βόρειο Ελλάδα. Η Sky Express από τον Αερολιμένα Σητείας εξυπηρετεί με ίδιο αριθμό πτήσεων, το δρομολόγιο Σητεία – Άκτιο, ενώνοντας την Ανατολική Κρήτη με το Ιόνιο. Από το Ηράκλειο, επιχειρεί με πτήσεις προς Αθήνα, Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη, Κύθηρα, Ικαρία, Μύκονο και Σαντορίνη.


Εποικοδομητική συνάντηση για την οικονομική συνεργασία Ηρακλείου - Αλεξανδρούπολης

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ηρακλείου με την Αλεξανδρούπολη με απευθείας γραμμές, αλλά και η βιωσιμότητα της υφιστάμενης αεροπορικής σύνδεσης συζητήθηκε στη διάρκεια επίσκεψης εκπροσώπων φορέων της Αλεξανδρούπολης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προϊόντα που παράγει η κάθε περιοχή και θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν τους πρώτους πυλώνες εμπορικής συνεργασίας. Για το σκοπό αυτό, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, θα εκπονηθεί μελέτη σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες της αγοράς των δύο περιοχών και να ξεκινήσει η αναζήτηση των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους ή να συνεργαστούν.


«Οι δύο παραμεθόριες περιοχές της χώρας, Κρήτη και Έβρος, μπορούν μα ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προκύψουν συνεργασίες που να βοηθήσουν τις Κρητικές επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα τους τόσο στη Θράκη όσο και στη βαλκανική αγορά αλλά και στην αγορά των ανατολικών χώρων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει το σύγχρονο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης», τόνισε ο κ. Αλιφιεράκης και επισήμανε ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία για την αγορά της Αλεξανδρούπολης ώστε να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις του Ηρακλείου ποια κρητικά προϊόντα έχουν αυξημένη ζήτηση στην ευρύτερη περιοχή.

Την αντιπροσωπεία από την Αλεξανδρούπολη αποτελούσαν ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Α' Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Σάββας Σεφεριάδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, καθώς επίσης εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, της Εκκλησίας και των μέσων ενημέρωσης.

Δείτε το βίντεοΠηγή: cretalive.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,573,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2026,Αλεξανδρούπολη,8220,Άμυνα,335,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2995,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3202,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,92,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,663,Δράμα,114,Έβρος,17962,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2462,Εκκλησία,1205,Εκπαίδευση,1420,Ελλάδα,1284,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,627,Εργασία,23,Εργασιακά,281,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,707,Ιστορία,219,Καβάλα,188,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,549,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,581,Ορεστιάδα,1421,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,408,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3776,Πολιτική,1443,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6001,Ροδόπη,398,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,529,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,54,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Γέφυρες συνεργασίας Αλεξανδρούπολης - Κρήτης
Γέφυρες συνεργασίας Αλεξανδρούπολης - Κρήτης
«Γέφυρα» τουριστικής, εμπορικής, πολιτισμικής διασύνδεσης και συνεργασίας μεταξύ των δυο ακριτικών περιοχών Θράκης - Κρήτης επιχειρούν να «στήσουν» η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με τη στήριξη των θεσμικών φορέων
http://2.bp.blogspot.com/--_m784LerXI/U5oR2CuhGaI/AAAAAAABCW0/qMEoYrc1h3M/s1600/011.jpg
http://2.bp.blogspot.com/--_m784LerXI/U5oR2CuhGaI/AAAAAAABCW0/qMEoYrc1h3M/s72-c/011.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2014/06/blog-post_201.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2014/06/blog-post_201.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων