Τουρκία, ένα κράτος προβοκάτορας

Το πολιτικό συμπέρασμα από τον φαινομενικά εκλογικό θρίαμβο του Πρωθυπουργού Ερτογάν στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής είναι ότι από τώρα μέχρι και τις Προεδρικές εκλογές του 2014, η Τουρκία θα λειτουργεί σε συνθήκες

του Μάριου Ευρυβιάδη

Το πολιτικό συμπέρασμα από τον φαινομενικά εκλογικό θρίαμβο του Πρωθυπουργού Ερτογάν στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής είναι ότι από τώρα μέχρι και τις Προεδρικές εκλογές του 2014, η Τουρκία θα λειτουργεί σε συνθήκες ακραίας εσωτερικής πόλωσης και υψηλής πολιτικής ρευστότητας...

Όμως αυτό που έχει ύψιστη σημασία για όλους τους γείτονες της Τουρκίας και ειδικά για εμάς, είναι η τρομακτική αποκάλυψη που έγινε κατά τη διάρκεια της έντονης προεκλογικής πόλωσης, ότι η κυβέρνηση Ερντογάν σχεδίαζε, ελαφρά τη καρδία και με ερασιτεχνισμό που άγγιζε το γελοίο, να προκαλέσει πόλεμο με τη Συρία μέσω δικών της προβοκατόρικων ενεργειών, τις οποίες η τουρκική προπαγάνδα θα παρουσίαζε ως "επιδρομικές" ενέργειες της Συρίας.

Έτσι ένας διακρατικός πόλεμος θα προσετίθετο στο τριετές μακελειό στη Συρία. Αλλά γιατί; Η απάντηση είναι για λόγους Τουρκικής σοβινιστικής εσωτερικής κατανάλωσης και για τη νομή της εξουσίας. Για να εισπράξει μικροκομματικά εσωτερικά οφέλη το πολεμοχαρές δίδυμο Ερντογάν - Νταβούτογλου και, μαζί, το υπόλοιπο ισλαμικό κυβερνητικό συνάφι.

Συνοπτικά, τα γεγονότα γύρω από την κρατική τουρκική επιδρομική προβοκάτσια έχουν ως εξής.

Στις 26 Μαρτίου αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (YouTube) μια απόρρητη συζήτηση που έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών στις 14 Μαρτίου, με παρόντες τον Μέγα Μάγιστρο της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής Α. Νταβούτογλου, τον Υφυπουργό Εξωτερικών Φ. Σινιρλίογλου (αυτόν με τον οποίο συναντήθηκε στην Αγκυρα ο δικός μας Α. Μαυρογιάννης στην περίφημη χιαστή διαδικασία), τον αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας (ΜΙΤ) της Τουρκίας Χ. Φιντάν και τον Υπαρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Γ. Γκουρέλ. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν πώς να δημιουργηθεί αφορμή η οποία να δικαιολογεί ως “αυτοάμυνα” μια τουρκική επίθεση κατά της Συρίας. Και στη σύσκεψη αυτή ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι ο Ερντογάν τού είπε ότι αφορμή μπορεί να είναι μια επίθεση σε ένα τάφο μέσα στη Συρία ο οποίος, με βάση μια συνθήκη του 1921, αποτελεί τουρκικό κυρίαρχο έδαφος και φρουρείται από Τούρκους στρατιώτες.

Εκεί υποτίθεται ότι βρίσκεται θαμμένος ο Σουλεΐμάν Σάχης, παππούς του Σουλτάνου Οσμάν, ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Αρχηγός της ΜΙΤ Φιντάν, λέγοντας ότι αυτό μπορεί άνετα να διευθετηθεί. Ο τούρκος αρχιπράκτορας καταγράφεται να λέει: “Θα στείλω 4 άνδρες μέσα στη Συρία, εάν αυτό είναι που χρειάζεται. Θα κατασκευάσω την αφορμή για πόλεμο διατάζοντας μία πυραυλική επίθεση κατά της Τουρκίας. Μπορεί επίσης να οργανώσουμε μια επίθεση εναντίον του τάφου του Σουλεΐμάν Σάχη”. (Όλες οι λεπτομέρειες μπορούν να εντοπισθούν στο διαδίκτυο με τη φράση "Turkey, false flag operation"). Είναι με αφορμή τη διαρροή αυτή που ο Ερντογάν απαγόρευσε και το YouTube, αφού είχε προηγηθεί η απαγόρευση του Τwitter.

Η συζήτηση - συνωμοσία, συνεχίσθηκε αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τον ρόλο της Τουρκίας ως πολεμικού τροφοδότη αλλά και δράστη υπέρ των εξτρεμιστικών ισλαμιστικών αντικαθεστωτικών της Συρίας τα τελευταία τρία χρόνια. Την αυθεντικότητα της συνωμοτικής συζήτησης και της μαγνητοφώνησης που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, παραδέχθηκαν ο Πρόεδρος Γκιούλ, ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου, χαρακτηρίζοντάς την όλοι, ως "εσχάτη προδοσία". Μάλιστα ο Νταβούτογλου είχε και το χαρακτηριστικό θράσος να την χαρακτηρίσει κήρυξη "πολέμου" κατά της Τουρκίας!

Προτού κάνω κάποια σχόλια που αφορούν στην διαχρονική ανεπάρκεια μας να κατανοήσουμε τα εγγενή και δομικά χαρακτηριστικά του τουρκικού κράτους και, κυρίως, την εθελοτυφλία και τους ευσεποθισμούς αυτών που εργάζονται ευλαβικά και ακατάπαυστα ελληνοποιώντας την τουρκική προπαγάνδα, θέλω να υπογραμμίσω το εξής.

Έχουμε εδώ ένα νατοϊκό κράτος, την Τουρκία, να συνωμοτεί στο υψηλότερο σχεδόν κρατικό επίπεδο πώς να επιτεθεί, με δική της κατασκευασμένη προβοκάτσια κατά μιας άλλης χώρας, της Συρίας, την οποία το ΝΑΤΟ εχθρεύεται και θέλει να ανατρέψει την κυβέρνησή της. Με το ξέσπασμα ενός πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Συρίας και με τη Συρία βέβαια να στιγματίζεται ως "επιδρομέας", η Νατοϊκή Τουρκία θα επικαλείτο την ρήτρα αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ (άρθρο 5), απαιτώντας υποστήριξη. Κάτι τέτοιο το είχε ήδη πράξει, σε μικρότερη κλίμακα, όταν καταρρίφθηκε τουρκικό αεροπλάνο από τη Συρία στην αρχή της Συριακής κρίσης, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν νατοϊκές αντιαεροπορικές συστοιχίες στα Τούρκο-συριακά σύνορα. Με την αναπόφευκτη εμπλοκή του ΝΑΤΟ μετά από μια Συριακή "επίθεση" (τραβάτε με και ας κλαίω), οι σύμμαχοι της Συρίας, Ρωσία και Ιράν, δεν θα παρέμειναν θεατές. Και έτσι θα οδηγούμεθα σε ένα αρμαγγεδώνα στη γειτονιά μας, επειδή έτσι απεφάσισαν οι πολεμοχαρείς ισλαμιστές της Τουρκίας για εσωτερική και μόνο κατανάλωση! Ανεξάρτητα απο τα παραπάνω, τις τελευταίες μέρες χιλιάδες εξτρεμιστές ισλαμιστές πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας και υπό τη κάλυψη τουρκικού πυροβολικού κατέλαβαν την μόνη αρμενική πόλη στην Συρία, την παραλιακή Κεσσάπ, και την μόνη οργανωμένη αρμενική κοινότητα που επιβίωσε της γενοκτονίας του 1915!

Αυτό που εμείς οφείλουμε να κατανοήσουμε είναι ότι η βία και η πολεμοκαπηλεία δεν είναι περιστασιακά φαινόμενα και δεν αποτελούν προνόμιο των ισλαμιστών. Είναι και αυτών που διαδέχθηκαν – των Κεμαλιστών. Είναι εγγενή στο τουρκικό κράτος και αποτελούν δομικά χαρακτηριστικά του.

Λίγα χρόνια πριν, το 2010, πληροφορηθήκαμε για το Σχέδιο Βαριοπούλα, τουρκιστί VALYOZ, που οι Κεμαλιστές εκπόνησαν για να ανατρέψουν τον Ερντογάν. Το σχέδιο, σε μορφή "άσκησης επί χάρτου", προέβλεπε βομβιστικές επιθέσεις σε ιστορικά τζαμιά αλλά και μια προβοκάτσια εφάμιλλη αυτή της Συρίας. Οι Τούρκοι θα κατέρριπταν δικό τους πολεμικό αεροπλάνο αποδίδοντας την ευθύνη στην Ελλάδα και, σε αντίποινα, θα καταλάμβαναν ελληνικό έδαφος στον Έβρο. Με μια ελληνοτουρκική κρίση, ακόμη και πόλεμο σε εξέλιξη, θα ανατρέπονταν και η κυβέρνηση του ισλαμιστή Ερντογάν. Είναι με κατηγορητήριο το Σχέδιο Βαριοπούλα για την ανατροπή του, και όχι βέβαια τη βούληση για διεθνή προβοκάτσια κατά μιας συμμάχου της Τουρκίας Νατοϊκή χώρα, που ο Ερντογάν ευνούχισε τους κεμαλιστές, φυλακίζοντας σχεδόν ολόκληρη τη στρατιωτική τους ηγεσία.

Στις παραπάνω δύο διεθνούς εμβέλειας πρόσφατες προβοκάτσιες θα πρέπει να προστεθεί και μια τρίτη, εσωτερική μεν, αλλά με διεθνείς διαστάσεις και εξίσου δηλωτική της κρατικής βίας. Η αναφορά είναι στη στυγνή δολοφονία των τριών Κουρδισών ακτιβιστριών στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2013. Έχει εξακριβωθεί από τη Γαλλική αστυνομία ότι το φονικό ήταν έργο της ΜΙΤ του Φιντάν και αποσκοπούσε στον διχασμό και αποδυνάμωση του PKK στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι οι μυστικές υπηρεσίες Γαλλίας και Γερμανίας σταμάτησαν να συνεργάζονται με την ΜΙΤ σε κουρδικά ζητήματα, μη τυχόν και κατηγορηθούν ως συνένοχες σε μελλοντικές δολοφονίες Κούρδων από το τουρκικό κράτος. Αυτό, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες ελληνικές που έχουν αγαστή συνεργασία με την ΜΙΤ του περιβόητου Φιντάν στο κουρδικό και όχι μόνο.

Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Δυστυχώς επί "εκσυχρονιστικού" ΠΑΣΟΚ και των παραφυάδων του στην Κύπρο, γίναμε μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας ελληνοποίησης της τουρκικής προπαγάνδας για τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό.

Την ονόμασαν "εναλλακτική ή διαφορετική αφήγηση". Η προσπάθεια αυτή (που στη περίπτωση της Κύπρου πάει πολύ πιο πίσω και αρχίζει λίγα χρόνια μετά την εισβολή, με Κύπριους φοιτητές στις ΗΠΑ ως "πειραματόζωα" υπό την καθοδήγηση καθηγητών όπως, αλλά όχι μόνο, των Herbert Kelman, Leonard Doob, Joseph Montville) είχε πολλαπλή στόχευση. Αλλά αποσκοπούσε κυρίως, στο εξαγνισμό της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής ώστε να τελεσφορήσουν "ανιδιοτελείς", τάχατες, προσπάθειες εμπέδωσης της ειρήνης στην περιοχή. Και ανομολόγητος στόχος της όλης προσπάθειας ήταν και είναι να αναπτυχθεί και ένα αίσθημα ενοχής στο λαό ότι δεν υπήρξε θύμα μιας επεκτατικής και προβοκατόρικης τουρκικής κρατικής πολιτικής αλλά, αντίθετα υπήρξε ο θύτης και που πρέπει, συνεπώς, να πληρώσει για τα "γενοκτονικά", μάλιστα, εγκλήματά του κατά της "φιλοειρηνικής" και παντελώς "ανυπεράσπιστης" τουρκικής μειονότητας στην Κύπρο.

Στην περίπτωση ειδικά της Κύπρου, οι κύπριοι κατηγορούνται ότι αυτοί έφταιγαν για το κρατικά οργανωμένο πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης του 1955, διότι με τον αντιαποικιακό τους αγώνα "εξαγρίωσαν" τους Τούρκους οι οποίοι βομβάρδισαν οι ίδιοι το σπίτι που υποτίθεται γεννήθηκε ο σύγχρονος εθνοπατέρας τους Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, αποδίδοντας την βεβήλωση σε έλληνες και με αφορμή αυτό επιδόθηκαν στο πογκρόμ. Σάς θυμίζει αυτό τη Συρία του 2014 όπου ήθελαν να βομβαρδίσουν τον τάφο ενός άλλου εθνοπατέρα τους; Όπως και το 1958, που κατά παραδοχή και εντολή του Ντενκτάς βομβαρδίστηκε το Τουρκικό προξενείο της Λευκωσίας και, αφιονισμένοι οι ομόθρησκοι του, κατέκαυσαν την Λευκωσία; Όταν κατά παραδοχή τους βομβάρδισαν τζαμιά αποδίδοντας τους βομβαρδισμούς σε έλληνες; Όταν κατά παραδοχή Τούρκων αξιωματικών εισήγαγαν από την Τουρκία, αφού υπεγράφη η Ζυρίχη, όπλα για να εξοπλίσουν δέκα χιλιάδες άνδρες; Για να τα κάνουν τι;

Δεν υπάρχει, κατά τον ιστορικό Πολύβιο (200-118 π.Χ.), μεγαλύτερο αγαθό από την ειρήνη, εφόσον μάς εγγυάται την τιμή μας και τα νόμιμα δικαιώματά μας. Αυτό, που στην Κύπρο πρέπει να γίνει συνείδηση είναι, ότι μια τέτοια ειρήνη δεν μπορεί να οικοδομηθεί με "εγγυητές" τους ισλαμοπασάδες της Άγκυρας, όπως καθημερινά υπενθυμίζει απαιτώντας, ο σημερινός εγκάθετος τους στη Λευκωσία.

Πηγή: mignatiou.com

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,572,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2025,Αλεξανδρούπολη,8205,Άμυνα,334,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2994,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3198,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,661,Δράμα,114,Έβρος,17940,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2456,Εκκλησία,1202,Εκπαίδευση,1418,Ελλάδα,1282,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,625,Εργασία,23,Εργασιακά,280,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,705,Ιστορία,219,Καβάλα,187,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,548,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,580,Ορεστιάδα,1418,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,407,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3773,Πολιτική,1442,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,5993,Ροδόπη,397,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,527,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Τουρκία, ένα κράτος προβοκάτορας
Τουρκία, ένα κράτος προβοκάτορας
Το πολιτικό συμπέρασμα από τον φαινομενικά εκλογικό θρίαμβο του Πρωθυπουργού Ερτογάν στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής είναι ότι από τώρα μέχρι και τις Προεδρικές εκλογές του 2014, η Τουρκία θα λειτουργεί σε συνθήκες
http://1.bp.blogspot.com/-qhiGk8FY1AQ/U0DQoUAhwDI/AAAAAAAA_x8/FN70Hva0VvY/s1600/TOYRKIA.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-qhiGk8FY1AQ/U0DQoUAhwDI/AAAAAAAA_x8/FN70Hva0VvY/s72-c/TOYRKIA.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2014/04/tourkia-ena-kratos-provokatoras.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2014/04/tourkia-ena-kratos-provokatoras.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων