Μυστικά που θα αλλάξουν την άποψή σας για τα αεροπορικά ταξίδια

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν οι πιλότοι μένουν ξύπνιοι σε όλη την πτήση, ή αν το μαξιλάρι σας είναι καθαρό; Ένας περίεργος χρήστης του Reddit ζήτησε από επαγγελματίες αεροπορικών εταιρειών να του αποκαλύψουν τα μυστικά των πτήσεων

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν οι πιλότοι μένουν ξύπνιοι σε όλη την πτήση, ή αν το μαξιλάρι σας είναι καθαρό; Ένας περίεργος χρήστης του Reddit ζήτησε από επαγγελματίες αεροπορικών εταιρειών να του αποκαλύψουν τα μυστικά των πτήσεων. Τις απαντήσεις από αεροσυνοδούς, πιλότους, μηχανικούς και τακτικούς ταξιδιώτες (οι οποίες να σημειωθεί ότι δεν είναι τεκμηριωμένες), οι περισσότεροι μάλλον δεν θα ήθελαν να τις μάθουν ποτέ...

Τα χαμηλά φώτα έχουν ως στόχο να σας προετοιμάσουν για πιθανή εκκένωση και όχι για ύπνο

«Όταν ένα αεροπλάνο προσγειώνεται στη νύχτα, χαμηλώνει τα εσωτερικά φώτα σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί… τα μάτια σας έχουν ήδη προσαρμοστεί στο σκοτάδι κι έτσι θα είστε σε θέση να βλέπετε καλύτερα έξω από το αεροπλάνο».

Μπορείτε να ξεκλειδώσετε μια τουαλέτα από έξω

«Μπορείτε να ξεκλειδώσετε τις τουαλέτες του αεροπλάνου από την εξωτερική πλευρά. Υπάρχει συνήθως ένας μηχανισμός κλειδώματος που κρύβεται πίσω από το σήμα "μην καπνίζετε" στην πόρτα. Απλά σηκώστε το καπάκι και σπρώξτε τη βίδα για να ξεκλειδώσετε».

Αναπνέετε αέρα του κινητήρα

«Ο αέρας που αναπνέουμε σε ένα αεροπλάνο είναι στην πραγματικότητα πεπιεσμένος αέρας που λαμβάνεται από τις μηχανές. Ένα μεγάλο μέρος (25% έως 50%) διοχετεύεται στο πιλοτήριο και το υπόλοιπο είναι για τους επιβάτες. Ο αέρας φεύγει από το αεροπλάνο με μια μικρή τρύπα στο πίσω μέρος της ατράκτου».

Η ιστοσελίδα της Boeing εξηγεί ότι ο αέρας από τους συμπιεστές του κινητήρα βοηθά να ζεσταθεί και να συμπιεστεί ο αέρας έξω από το αεροπλάνο. Αυτός ο κατεργασμένος αέρας μετά κυκλοφορεί μέσα στην καμπίνα για να αναπνεύσετε.


Οι κουβέρτες δεν έχουν πλυθεί

«Εργάστηκα για τη Southwest ως αεροσυνοδός. Οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια; Απλά διπλώνονται και αποθηκεύονται μεταξύ των πτήσεων. Οι μόνες φρεσκοπλυμένες που έχω δει είναι σε μία πρωινή πτήση. Επίσης, αν αφήνετε τα φιστίκια σας στο δίσκο, το πιο πιθανό είναι να αναμειγνύονται με… ακαθαρσίες μωρών. Πιο πολλές βρώμικες πάνες υπάρχουν συνήθως επάνω, παρά τρόφιμα. Και αυτοί οι δίσκοι δεν έχω δει να καθαρίζονται ή να απολυμαίνονται ποτέ».

Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, λέει η αεροσυνοδός Sara Keagle. Οι φρεσκοπλυμένες κουβέρτες παρέχονται μόνο για τις πρώτες πτήσεις της ημέρας, μετά από αυτές απλά διπλώνονται για να επαναχρησιμοποιηθούν. Λέει, επίσης, ότι τα τραπεζάκια καθαρίζονται μόνο μία φορά την ημέρα, συνήθως όταν το αεροσκάφος παραμένει όλο το βράδυ στο αεροδρόμιο».

Ο κυβερνήτης έχει το δικαίωμα να σας συλλάβει κατά την πτήση

«Ο κυβερνήτης έχει σχεδόν απεριόριστη εξουσία όταν κλείνουν οι πόρτες. Έχει τη δυνατότητα να συλλάβει ανθρώπους, να κόψει πρόστιμα, ακόμη και να κάνει τη διαθήκη ενός ετοιμοθάνατου επιβάτη».

Μιλήσαμε με πολλούς αεροσυνοδούς, καθένας από τους οποίους δήλωσε ότι, ενώ αυτό δεν είναι αλήθεια, ο κυβερνήτης έχει την απόλυτη εξουσία σε ένα αεροπλάνο, αν και δεν μπορεί να εκτελέσει στην πραγματικότητα μια σύλληψη. Εμπειρογνώμονας εξηγεί ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο κυβερνήτης μπορεί να καλέσει τις αρχές να παρέμβουν όταν το αεροπλάνο προσγειωθεί και να συλλάβουν οποιονδήποτε απείθαρχο επιβάτη. «Ο πιλότος… μπορεί να σας βάλει σε περιορισμούς και να ενημερώσει τις αρχές στο έδαφος, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν μπορεί να σας συλλάβει με τη νομική έννοια του όρου», λέει.

Μπορείτε να αναβαθμιστείτε στην πρώτη θέση μετά την απογείωση

«Όντως μπορείτε να πάτε στην business class ή την πρώτη θέση όταν κλείσουν οι πόρτες. Δεν το κάνουμε πολύ συχνά, εν μέρει επειδή σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να υποβάλουμε έκθεση που εξηγεί γιατί το κάναμε, ή επειδή υπάρχει ήδη ένα γεύμα ή επειδή οι μπροστινές καμπίνες είναι συχνά γεμάτες. Βοηθά αν είστε πολύ ωραίος, καλοντυμένος, έγκυος, πολύ ψηλός, φίλος μας ή όλα τα παραπάνω».


Οι πιλότοι κοιμούνται εν ώρα πτήσης

«Μεταξύ 43 και 54 τοις εκατό των πιλότων που ρωτήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και τη Σουηδία παραδέχτηκαν ότι κοιμήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας επιβατικής πτήσης».

Η αεροσυνοδός Tracy Christoph λέει ότι στις περισσότερες μεγάλες πτήσεις, οι πιλότοι αναπαύονται για λίγο, ενώ ο συγκυβερνήτης αναλαμβάνει τον έλεγχο του αεροπλάνου. Ωστόσο, περίπου το ήμισυ των πιλότων σε πρόσφατη έρευνα είπαν ότι όντως είχε αποκοιμηθεί «ακούσια» κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Οι επιβάτες κλέβουν σωσίβια

«Οι επιβάτες παίρνουν τα σωσίβια που βρίσκονται κάτω από το κάθισμα ως σουβενίρ. Είναι μια πράξη που τιμωρείται και ενώ οι αεροπορικές εταιρείες ελέγχουν κάθε κάθισμα κατά την έναρξη της ημέρας, ένα αεροπλάνο μπορεί να κάνει πολλά ταξίδια σε μια μέρα και όλο και κάποιο σωσίβιο μπορεί να κλαπεί. Έτσι, είναι μια καλή ιδέα να ελέγξετε αν το σωσίβιο είναι στη θέση του».


Οι μάσκες σας δίνουν μόλις 15 λεπτά αέρα (περίπου)

«Εάν οι μάσκες οξυγόνου πέσουν, έχετε μόνο 15 λεπτά περίπου οξυγόνο από τη στιγμή που θα τις τραβήξετε. Ωστόσο, αυτός είναι αρκετός χρόνος για τον πιλότο να σας οδηγήσει σε χαμηλότερο υψόμετρο, όπου μπορείτε να αναπνέετε κανονικά».

Συνήθως, μόλις οι μάσκες κατέβουν, ο πιλότος κατεβαίνει σε χαμηλό υψόμετρο και βρίσκει το πλησιέστερο αεροδρόμιο για να προσγειωθεί, λέει ο George Hobica. Σε γενικές γραμμές, για να κατεβεί το αεροπλάνο σε υψόμετρο, όπου μπορείτε να αναπνέετε αρκετά, συνήθως διαρκεί μεταξύ 10 και 20 λεπτά, ανάλογα με το υψόμετρο του αεροσκάφους όταν αποσυμπιεστεί.

Οι αεροσυνοδοί μερικές φορές κρατούν το δείπνο σας, ελπίζοντας ότι θα κοιμηθείτε

«Στις νυχτερινές πτήσεις, μερικές φορές καθυστερούμε το σερβίρισμα όσο μπορούμε, έτσι ώστε κάποιοι να κοιμηθούν και να έχουμε λιγότερα να κάνουμε».

Δεν πρέπει να πίνετε νερό από τις βρύσες του αεροπλάνου

«Ποτέ μην πίνετε νερό σε ένα αεροσκάφος που δεν προέρχεται από ένα εμφιαλωμένο μπουκάλι. Αν και η ακριβής διαδικασία αναπλήρωσης του νερού ποικίλλει πιθανώς σε κάθε αεροπορική εταιρεία, η Wall Street Journal έκανε μια δοκιμή του νερού της βρύσης από 14 διαφορετικές πτήσεις το 2002, που βρήκε τα επίπεδα των βακτηρίων δεκάδες, πολλές φορές εκατοντάδες φορές πάνω από τα όρια».


Στους δύο πιλότους σερβίρονται διαφορετικά γεύματα

«Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο τροφικής δηλητηρίασης».

Αυτό είναι πράγματι μια έξυπνη ιδέα και ισχύει σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, αλλά δεν είναι κανόνας, λέει η πιλότος Laura Russo. «Τα γεύματα των πιλότων είναι συχνά τα ίδια και δεν υπάρχει καμία διαφορά», λέει.

Οι αεροσυνοδοί πιθανώς δεν ακολουθούν τους κανόνες για το κινητό τηλέφωνο

«Η αδελφή μου είναι αεροσυνοδός και λέει ότι μόλις όλοι απενεργοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους, πηγαίνει στο πίσω μέρος του αεροπλάνου και αρχίζει να στέλνει γραπτά μηνύματα».


ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,572,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2025,Αλεξανδρούπολη,8205,Άμυνα,334,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2994,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3198,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,661,Δράμα,114,Έβρος,17941,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2456,Εκκλησία,1202,Εκπαίδευση,1418,Ελλάδα,1282,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,625,Εργασία,23,Εργασιακά,280,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,705,Ιστορία,219,Καβάλα,187,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,548,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,580,Ορεστιάδα,1418,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,407,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3773,Πολιτική,1442,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,5994,Ροδόπη,397,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,527,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Μυστικά που θα αλλάξουν την άποψή σας για τα αεροπορικά ταξίδια
Μυστικά που θα αλλάξουν την άποψή σας για τα αεροπορικά ταξίδια
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν οι πιλότοι μένουν ξύπνιοι σε όλη την πτήση, ή αν το μαξιλάρι σας είναι καθαρό; Ένας περίεργος χρήστης του Reddit ζήτησε από επαγγελματίες αεροπορικών εταιρειών να του αποκαλύψουν τα μυστικά των πτήσεων
http://4.bp.blogspot.com/-8WWwdf8-e5k/U0HD1upQzKI/AAAAAAAA_yk/ZDu75cuZi28/s1600/AIRPLANE-CABIN.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-8WWwdf8-e5k/U0HD1upQzKI/AAAAAAAA_yk/ZDu75cuZi28/s72-c/AIRPLANE-CABIN.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2014/04/airline-secrets.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2014/04/airline-secrets.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων