Γ. Κουκουράβας: Αγάπη για την Αλεξανδρούπολη, πάθος για καθαρό, σύγχρονο Δήμο, με προτεραιότητα τον πολίτη

Ο Γιώργος Κουκουράβας επιστρέφει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πόλη και Πολίτες» του Βαγγέλη Λαμπάκη και τονίζει την μεγάλη αγάπη του για την Αλεξανδρούπολη, καθώς και το πάθος του

Ο Γιώργος Κουκουράβας επιστρέφει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πόλη και Πολίτες» του Βαγγέλη Λαμπάκη και τονίζει την μεγάλη αγάπη του για την Αλεξανδρούπολη, καθώς και το πάθος του για ένα Δήμο καθαρό, με σύγχρονες υποδομές και με προτεραιότητα τον πολίτη.

Έχοντας αποκομίσει πολλά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον δήμαρχο πατέρα του, στρατεύεται με το νυν δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει μαχητικό, διεκδικητικό, διορατικό, με στόχο πάντα το συμφέρον της πόλης και των πολιτών.

Τέλος, στη σύντομη αλλά περιεκτική συνέντευξη που ακολουθεί, τονίζει πως για τον ίδιο η Αλεξανδρούπολη διαθέτει όλα τα στοιχεία για να γίνει μια από τις πόλεις που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και στη Ν.Α. Ευρώπη.

- Γιατί επιλέξατε να συμμετάσχετε στις δημοτικές εκλογές;

Η συμμετοχή μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές έγινε για πρώτη φορά το 2002 με τη δημοτική παράταξη του κ. Αρβανιτίδη, όπου μετέπειτα θήτευσα ως δημοτικός σύμβουλος, καθώς και το 2010 στις περιφερειακές εκλογές. Επομένως βλέπετε ότι η ανησυχία μου για να προσφέρω στον τόπο είναι συνεχής. Κριτήριο μου ήταν πάντα τα πρόσωπα, το ήθος των επικεφαλής και το πρόγραμμα τους.

- Μέλος στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Πόλη και Πολίτες», πως εκτιμάται την θητεία του επικεφαλής και δήμαρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη;

Τα 3,5 τελευταία χρόνια παρακολούθησα την πορεία του νυν δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, από τη θέση του συνεργάτη του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης Άρη Γιαννακίδη, αλλά και σαν δημότης του διευρυμένου Δήμου Αλεξανδρούπολης. Είδα έναν Δήμαρχο μαχητικό, διεκδικητικό, διορατικό, ο οποίος είχε πάντα προτεραιότητα το συμφέρον της πόλης και των πολιτών.

Παρακολούθησα από πολύ κοντά την πορεία των περισσότερων έργων του Δήμου μας που ήταν προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Εκεί λοιπόν, ο Βαγγέλης Λαμπάκης με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, είχαν μια ωριμότητα όλων των μελετών και επέδειξαν ετοιμότητα σε κάθε πρόταση που κατέθεσαν προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Αυτό αποτυπώνεται με τα στοιχεία της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, όπου ο Δήμος μας είναι πρώτος σε απορροφήσεις σε όλη την Περιφέρεια και από τους πρώτους στην Ελλάδα. Αυτή την στιγμή εκτελούνται μεγάλα έργα στο Δήμο μας (Περιφερειακός Αλεξανδρούπολης, Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης - Ανάπλαση παραλιακής ζώνης, Αναβάθμιση και επέκταση Δημοτικού Ωδείου, Ανακατασκευή Παλιού Νοσοκομείου, Έργα υποδομής στην οδό Άβαντος, Καταφύγιο Αδέσποτων, Περιφερειακό Ιατρείο Φερών, Βιολογικός καθαρισμός και αποχέτευση Φερών κ.α.), τα οποία αλλάζουν την όψη του Δήμου μας, αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, δημιουργούν ένα Δήμο με υποδομές και με σεβασμό στο περιβάλλον.

- Σας δημιουργεί περισσότερες ευθύνες απέναντι στους συνδημότες σας το γεγονός ότι είστε γιός του πετυχημένου δήμαρχου Αλεξανδρούπολης, Νίκου Κουκουράβα;

Σίγουρα μου δημιουργεί μεγάλη ευθύνη, γιατί ο πατέρας μου ήταν ένας δημόσιος λειτουργός ως διευθυντής του νοσοκομείου και έπειτα ένας αυτοδιοικητικός, ο οποίος είχε ως προτεραιότητα την πόλη του και τους πολίτες αυτής. Έτσι λοιπόν, αποκόμισα πολλά πράγματα για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, την μεγάλη αγάπη του για την Αλεξανδρούπολη, καθώς και το πάθος του για μια πόλη καθαρή, με σύγχρονες υποδομές και με προτεραιότητα τον πολίτη. Εγώ θα πορευτώ πάνω σε αυτές τις βασικές αρχές και μακάρι να καταφέρω να προσφέρω στον Δήμο Αλεξανδρούπολης ότι και αυτός.

- Αν εκλεγείτε με ποιο αντικείμενο θα θέλατε να ασχοληθείτε;

Αν οι πολίτες με επιλέξουν στη νέα Δημοτική Αρχή, το αντικείμενο που θα ήθελα να ασχοληθώ - με βάση την επιστημονική μου κατάρτιση και την εμπειρία που έχω αποκτήσει ως επιβλέπων μηχανικός επί 6 χρόνια στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. κατασκευάζοντας μεγάλους οδικούς άξονες αλλά και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ως σύμβουλος σε θέματα υποδομών, ΕΣΠΑ και προγραμματισμού - είναι αυτό του σχεδιασμού και της υλοποίησης των τεχνικών έργων του Δήμου μας ώστε την πενταετία που έρχεται να είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για το καλό του Δήμου μας και των πολιτών.

- Κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητας σας ξεχωρίσατε την ιδιότητα του αυτοδιοικητικού από αυτή του πολιτικού. Γιατί;

Ο λόγος που ξεχώρισα τον ρόλο του αυτοδιοικητικού από αυτόν του πολιτικού είναι ότι, εφόσον θέλεις να προσφέρεις στην πόλη σου και στους πολίτες, πρέπει να το κάνεις με απόλυτη αφοσίωση και όχι να το δεις ως ένα σκαλοπάτι για προσωπικές φιλοδοξίες. Εξάλλου ήταν κάτι που το έλεγε και το πρέσβευε με τον καλύτερο τρόπο ο πατέρας μου.

- Ποιο εκτιμάται ότι θα είναι το μέλλον του δήμου και ειδικότερα της Αλεξανδρούπολης;

Η επόμενη προγραμματική περίοδος 2014-2019 θα είναι μια πενταετία πολύ σημαντική για την περιοχή μας και για την Ελλάδα. Η Αλεξανδρούπολη διαθέτει όλα τα στοιχεία για να γίνει μια από τις πόλεις που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και στη Ν.Α Ευρώπη.

Μην ξεχνάτε ότι στα όρια του Δήμου μας διαθέτουμε την Εγνατία Οδό, Αεροδρόμιο, Σιδηρόδρομο και πάνω απ’ όλα το Λιμάνι μας, του οποίου ο ρόλος και οι υποδομές συνεχώς αναβαθμίζονται, δημιουργώντας ένα διαμετακομιστικό κέντρο με στρατηγικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Εδώ πρέπει να επισημάνω την σημαντική δουλειά που κάνει η διοίκηση του Ο.Λ.Α. για την ανάπτυξη του λιμανιού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Πιστεύω λοιπόν, ότι πρέπει να συνεχιστεί η θεσμική συνεργασία για το συμφέρον του Δήμου μας και είμαι σίγουρος ότι σε πέντε χρόνια θα μιλάμε για έναν σύγχρονο και ανταγωνιστικό Δήμο.

- Τι προτρέπετε τους συνδημότες σας για τις εκλογές, εκτός από το θεμιτό για σας, να σας δώσουν τον ένα σταυρό;

Οι συνδημότες μου θα πρέπει να ακούσουν το πρόγραμμα του κάθε υποψηφίου με μεγάλη προσοχή, να επιλέξουν τα πρόσωπα εκείνα που θεωρούν ικανά και χωρίς κομματικά κριτήρια. Εγώ έχω κάνει την επιλογή μου και συμμετέχω στον συνδυασμό του Βαγγέλη Λαμπάκη. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα, η γενιά μου να παίξει σημαντικό ρόλο στη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται στην κοινωνία μας.

Ακούστε την συνέντευξη του Γ. Κουκουράβα στον MAXIMUM FM και στον Δημήτρη Κολιό:
ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,573,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2026,Αλεξανδρούπολη,8217,Άμυνα,334,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2994,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3201,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,92,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,663,Δράμα,114,Έβρος,17959,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2460,Εκκλησία,1204,Εκπαίδευση,1420,Ελλάδα,1283,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,627,Εργασία,23,Εργασιακά,281,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,707,Ιστορία,219,Καβάλα,188,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,549,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,581,Ορεστιάδα,1420,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,407,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3776,Πολιτική,1443,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,5999,Ροδόπη,398,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,529,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,54,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Γ. Κουκουράβας: Αγάπη για την Αλεξανδρούπολη, πάθος για καθαρό, σύγχρονο Δήμο, με προτεραιότητα τον πολίτη
Γ. Κουκουράβας: Αγάπη για την Αλεξανδρούπολη, πάθος για καθαρό, σύγχρονο Δήμο, με προτεραιότητα τον πολίτη
Ο Γιώργος Κουκουράβας επιστρέφει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πόλη και Πολίτες» του Βαγγέλη Λαμπάκη και τονίζει την μεγάλη αγάπη του για την Αλεξανδρούπολη, καθώς και το πάθος του
http://3.bp.blogspot.com/-vb3XA3xW2RM/Uyo548EEdPI/AAAAAAAA_Kk/axOWJe46-R4/s1600/koukouravas.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-vb3XA3xW2RM/Uyo548EEdPI/AAAAAAAA_Kk/axOWJe46-R4/s72-c/koukouravas.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2014/03/giorgoskoukouravas.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2014/03/giorgoskoukouravas.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων