Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 η Τ.Ο. Έβρου του ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση όπου μίλησε το μέλος της Κ.Ε. Θεανώ Καπέτη με θέμα Ευρωεκλογές - Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές. Στην συγκέντρωση απεύθυναν χαιρετισμό

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 η Τ.Ο. Έβρου του ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης όπου μίλησε το μέλος της Κ.Ε. κ. Θεανώ Καπέτη με θέμα Ευρωεκλογές - Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές.

Στην συγκέντρωση απεύθυναν χαιρετισμό οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Στην αρχή του χαιρετισμού του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Σταμάτης Γκατζίδης ζήτησε από την συγκέντρωση να σταλεί ένα ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες του Έβρου που βρίσκονται και πάλι στα μπλόκα του αγώνα και της ελπίδας και διεκδικούν το δικαίωμα να παραμείνουν στα χωριά τους και να καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «Το κύριο πρόβλημα της περιοχής του Βορείου Έβρου είναι η πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες δεκαετίες που οδήγησε την περιοχή μας σε οικονομική στην πληθυσμιακή κατάρρευση. Οι Δημοτικές αρχές που ήταν στο τιμόνι του Δήμου Ορεστιάδας τα τελευταία χρόνια έχουν ιστορικές ευθύνες που αδιαμαρτύρητα υπηρέτησαν αυτήν την καταστροφική πολιτική. Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές να ηττηθούν τα ψηφοδέλτια του συμβιβασμού και της απλής διαχείρισης Χρειάζεται να ενισχυθούν αποφασιστικά οι δυνάμεις του αγώνα, οι δυνάμεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Περιφέρεια και το Δήμο Ορεστιάδας για να σημάνουν συναγερμό και από καλύτερες θέσεις να αναπτυχθούν αγώνες για τη σωτηρία της περιοχής μας».

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Γκατζίδης ζήτησε από τους εργαζόμενους να ενισχύσουν αποφασιστικά τα Ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σε Δήμο και Περιφέρεια και να γυρίσουν την πλάτη τους σε όλους εκείνους που αν και είναι στελέχη της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ κλπ ξαναφόρεσαν τη μάσκα του ανεξάρτητου, ακομμάτιστου, ανένταχτου για να ψαρέψουν και πάλι στα θολά νερά.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Σάββας Δευτεραίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο Δήμος σήμερα ή όπως λένε, ο Δήμος του Μέλλοντος, είναι αυτός που υλοποιεί τη κυρίαρχη πολιτική και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Αντεργατικός, αντιλαϊκός και φορομπήχτης. Δήμος μπροστάρης στην ιδιωτικοποίηση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών και στην ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων, βασικό γρανάζι της "ανταγωνιστικότητάς", ώστε οι λίγοι και «εκλεκτοί» κατέχοντες τον πλούτο, να περάσουν αλώβητοι την κρίση τους μεταφέροντας τα βάρη στους πολλούς και ως εκ τούτου, μη εκλεκτούς ή πιο απλά στο λαό.

Μέσα σε αυτή τη κατάσταση προκύπτουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ «μνηστήρες» της «τοπικής εξουσίας». Ανεξάρτητοι με βαθιά χαραγμένη την αντιλαϊκή πολιτική του ευρωμονόδρομου στη πλάτη τους αλλά και στο πρόσωπό τους, γιαυτό φοράνε και τη μάσκα της ανεξαρτησίας. Ανεξάρτητοι που ένα πρωί ξύπνησαν και είπαν "Α! τι χαρά τι ευτυχία! είμαι ανεξάρτητος". Θυμήθηκαν την "Πόλη και τους Πολίτες", το "Δήμο και τους Δημότες" και ξέχασαν ότι στηρίχθηκαν από τη ΝΔ, ότι ήταν μέλη της κυβέρνησης επί ΠΑΣΟΚ ή ότι η υποψηφιότητά τους αποφασίστηκε μέσα από "πλατιές δημοκρατικές διαδικασίες" στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς αντίθετα δεν κρυβόμαστε, είμαστε "εξαρτημένοι". Το λέμε και το υποστηρίζουμε. Έχουμε βαθιά εξάρτιση από τα λαϊκά προβλήματα και δυστυχώς η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα όχι μόνο δε βελτιώνει τη κατάσταση για τις λαϊκές εργατικές οικογένειες αλλά αντίθετα την επιδεινώνει.

Μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον που σχεδιάζουν για ολόπλευρη καταστροφή μας; Έχουμε τη δύναμη να αντιπαλέψουμε αυτή τη κατάσταση; Έχουμε τη δύναμη να αντιπολιτευτούμε στην άρχουσα τάξη; Απαντάμε περήφανα και τίμια ναι. Οργανώνοντας τη δράση μας αντιστεκόμενοι στα σχέδιά τους, όλοι μαζί και φυσικά όχι από τον καναπέ, μπορούμε να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ανατροπή αυτής της πολιτικής που ξεζουμίζει το εισόδημά μας, που καταστρέφει ακόμη και την ελπίδα, που μας απαγορεύει να ονειρευόμαστε και να σχεδιάζουμε το αύριο.

Δίνουμε τη μάχη και στη διπλή αυτή εκλογική διαδικασία δυνατά, αποφασιστικά με στόχο να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση. Καλούμε όσους το έχουν πάρει απόφαση, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, να δυναμώσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, να σταθούν στο πλευρό του και να διεκδικήσουμε το Δήμο. Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη το δυνάμωμα και η στήριξη των ψηφοδελτίων τα οποία στηρίζει το ΚΚΕ, όχι μόνο στις εκλογές, αλλά και στη καθημερινή δράση, γιατί μόνο έτσι μπορεί το λαϊκό κίνημα να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στη βία της πολιτικής που εφαρμόζεται. Να καταλάβουμε και να καταλάβουν όσο γίνεται περισσότεροι ότι φτάνει πια. Σε αυτές τις εκλογές να γίνει το βήμα. Σε αυτές τις εκλογές ο λαός πρέπει να τους γυρίσει επιτέλους την πλάτη».


Στον χαιρετισμό του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Τάσος Βλησίδης τόνισε:

«Μπαίνοντας στην προεκλογική περίοδο, για το λαϊκό κίνημα έχει σημασία να είναι καθαρό ότι: Στις ευρωεκλογές, όπως και στις δημοτικές - περιφερειακές αλλά και στις βουλευτικές, το ζητούμενο είναι να τιμωρηθεί ο πυρήνας της πολιτικής και της δράσης των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η επιλογή τους υπέρ των μονοπωλίων, υπέρ του μονόδρομου της ΕΕ.

Έχουμε επιβεβαιώσει μέσα από την πείρα της ζωή μας ότι δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο, βάσανο της λαϊκής οικογένειας, που να μην έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο της Ε.E. που να μην έχει γίνει αποδεκτό, που δεν έχει υλοποιηθεί στο επίπεδο της Τοπικής Διοίκησης από Περιφερειάρχες και Δημάρχους.

Σήμερα, που όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι διαπιστώνουν ότι η Ε.Ε. είναι όπλο και οχυρό των καπιταλιστών ομίλων, υπάρχουν δυνάμεις που επιχειρούν και πάλι να μας εξαπατήσουν, λέγοντας ότι η Ε.Ε. τάχα μπορεί να μεταμορφωθεί, να γίνει φιλολαϊκότερη!

Καμία εμπιστοσύνη σε τέτοιες δυνάμεις! Μας εξαπατούν με τα ίδια φθαρμένα επιχειρήματα. Το δρόμο της «αριστερής παραπλάνησης» τον δοκιμάσαμε χρόνια και βρίσκεται ο λαός μας ήδη με την πλάτη στον τοίχο. Είναι ο δρόμος της σοσιαλδημοκρατίας. Επιτυχημένος για το κεφάλαιο, καταστροφικός για το λαό.

Η Ε.Ε. δεν εξανθρωπίζεται!… Λύση υπάρχει! Βρίσκεται στην πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από την Ε.Ε., με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, κυρίαρχο και αφέντη στον πλούτο που παράγει. Ισχυρό ΚΚΕ σήμερα σημαίνει ισχυρή μαχητική αντιπολίτευση στη στρατηγική της Ε.Ε., του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Η ψήφος σε κάθε δήμο, σε κάθε περιφέρεια μπορεί και πρέπει - είναι ευθύνη του καθενός - να γίνει ένα μεγάλο «Οχι» σε όσα έχουν προκαλέσει σε αυτό τον τόπο οι «σωτήρες» του και ταυτόχρονα να συναθροιστεί σε ένα μεγάλο «Ναι» για μια άλλη πορεία, για μια άλλη προοπτική,

Τέτοια ψήφος είναι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τέτοια ψήφος είναι η ψήφος στους υποψήφιους που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα».


Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Τρέλλης τόνισε:

«Το ΚΚΕ σ’ αυτές τις εκλογές θέτει ως κριτήριο, ποια πολιτική δύναμη, ποιο ψηφοδέλτιο αποτελεί εγγύηση για την οργάνωση της πάλης του λαού, υπερασπίζοντας ότι έχει απομείνει από δικαιώματα, αντικρούοντας τα αντιλαϊκά μέτρα, ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές ως το επίπεδο της Λαϊκής Εξουσίας.

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ εκφράζουν την εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση ως πολιτική και ως πρόσωπα.

Εγγύηση της αξιοπιστίας μας αποτελεί η πολιτική μας, η δράση μας σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς, σε κάθε Περιφέρεια και Δήμο της χώρας. Καλούμε σε συστράτευση και συμπόρευση τον εργατικό λαϊκό κόσμο, χωρίς την προϋπόθεση να συμφωνεί σε όλα μαζί μας.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όλους εκείνους με τους οποίους βρεθήκαμε το προηγούμενο διάστημα πλάι - πλάι σε μικρές και μεγάλες μάχες του εργατικού κινήματος, του κινήματος της αγροτιάς, των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας, των γυναικών. Σε μικρούς και μεγάλους αγώνες για τα επείγοντα και οξυμένα προβλήματα του λαού, το εισόδημα, την ανεργία, την Υγεία και Πρόνοια, την Παιδεία, τα προβλήματα των νέων οικογενειών, της προστασίας της μητρότητας.

Απευθυνόμαστε σε όσους νιώθουν ριζοσπάστες, αριστεροί, σε όσους είχαν επιλέξει τον Ιούνη του 2012 να μη στηρίξουν το ΚΚΕ. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αγωνιούν ειλικρινά για την κατάσταση που βρίσκεται στη χώρα μας το λαϊκό κίνημα, δίνουν και οι ίδιοι μάχη από το δικό τους μετερίζι για την αναγέννησή του.

Το ΚΚΕ, αλλά και συνολικά η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα δεν έχουμε σαν όνειρό μας, σαν στόχο απλά και μόνο να παίζουμε ένα αντιπολιτευτικό ρόλο εντός των τειχών του Κοινοβουλίου ή του Ευρωκοινοβουλίου, στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, όπως κάποιοι πιθανώς νομίζουν.

Παλεύουμε να αναδείξουμε το ΚΚΕ πανίσχυρο παντού στην Ευρωβουλή, στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, να ισχυροποιηθεί η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση παντού, στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, στα εργατικά Σωματεία, τους Συλλόγους των αγροτών και αυτοαπασχολουμένων ώστε να συγκροτηθεί μια πλατιά λαϊκή συμμαχία που θα αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά μέτρα και θα ανοίξει το δρόμο για τη Λαϊκή διακυβέρνηση».

Φωτογραφίες: MAXIMUM FM (Γιάννης Ναλμπάντης)

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8464,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18340,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2524,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3868,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6135,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές
Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές
Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 η Τ.Ο. Έβρου του ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση όπου μίλησε το μέλος της Κ.Ε. Θεανώ Καπέτη με θέμα Ευρωεκλογές - Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές. Στην συγκέντρωση απεύθυναν χαιρετισμό
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEix804FhaMwCeB3bkM8I5_tJEbP3yMbx_h3Xd_9AhwaRqAvNxkk7wNKgKsVGTslnZfmJCHcbOtppMiIm9PeFDYSqmKhv8r6H0-5OdJgFBSu5j9WZ8k1NmEx6yUqZB7OJRmEQNrB5aA_5mA2/s1600/da.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEix804FhaMwCeB3bkM8I5_tJEbP3yMbx_h3Xd_9AhwaRqAvNxkk7wNKgKsVGTslnZfmJCHcbOtppMiIm9PeFDYSqmKhv8r6H0-5OdJgFBSu5j9WZ8k1NmEx6yUqZB7OJRmEQNrB5aA_5mA2/s72-c/da.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2014/02/blog-post_7.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2014/02/blog-post_7.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων