Ο Στέλιος Αγγελούδης «απογειώνει» το Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να μην κατάφερε να ενώσει το "σκορποχώρι", στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης όμως απεδείχθη ικανότατος μάνατζερ, που το απογειώνει, επιβεβαιώνοντας ότι οι ικανοί άνθρωποι έχουν καλύτερη τύχη μακριά από την πολιτική

Τριπλασιάστηκε η διακίνηση κοντέινερς στη Βουλγαρία μέσω Θεσσαλονίκης

Λιμάνι
Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να μην κατάφερε να ενώσει το "σκορποχώρι", στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης όμως απεδείχθη ικανότατος μάνατζερ, που το απογειώνει, επιβεβαιώνοντας ότι οι ικανοί άνθρωποι έχουν καλύτερη τύχη μακριά από την πολιτική.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Στυλιανός Αγγελούδης ανακοίνωσε τη... λειτουργία, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ειδικού γραφείου με αποκλειστικό αντικείμενο τη διαμετακόμιση φορτίων από και προς τη Βουλγαρία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι και το 2014 η τιμολογιακή πολιτική του Ο.Λ.Θ. θα παραμείνει αμετάβλητη, δηλαδή δεν θα υπάρξουν αυξήσεις.

Αγγελούδης
Μιλώντας πρόσφατα σε εκδήλωση για την παρουσίαση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στη Σόφια, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι δεκάδων βουλγαρικών επιχειρήσεων και ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα, αλλά και εκπρόσωποι των Ελλήνων ναυτικών πρακτόρων, εκτελωνιστών και μεταφορέων, ο κ. Αγγελούδης σημείωσε ότι η συγκεκριμένη κίνηση στην ουσία επιβλήθηκε από τη θεαματική αύξηση της διακίνησης φορτίων από και προς τη Βουλγαρία μέσω της Θεσσαλονίκης.

«Στη Σόφια πήγαμε, όπως πηγαίνουμε κάθε χρόνο τα τελευταία τρία χρόνια, θεωρώντας ότι πρέπει η εταιρία να είναι κοντά στους πελάτες. Αυτό γίνεται όχι μόνο με τη Βουλγαρία αλλά με όλες τις γειτονικές χώρες όπως τα Σκόπια, το Κόσσοβο, τη Σερβία. Η ευχάριστη έκπληξη της επίσκεψης στη Βουλγαρία ήταν ότι απευθυνθήκαμε σε 85 επιχειρήσεις Ελλήνων και Βουλγάρων της ευρύτερης περιοχής, όπου μέσα από το διάλογο διαπιστώθηκε ότι προβλήματα που υπήρχαν πριν από μερικά χρόνια και τα οποία είχαν επισημάνει οι πελάτες μας βρήκαν την επίλυσή τους, με αποτέλεσμα το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης να είναι πιο ελκυστικό», τόνισε ο κ. Αγγελούδης.

Το 2009 το 22,3% των τράνζιτ εμπορευματοκιβωτίων, που διακινήθηκαν μέσω του λιμένα Θεσσαλονίκης, είχε προέλευση ή προορισμό τη Βουλγαρία. To 2010 το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε 29,5% για να φτάσει πέρυσι περίπου στο 39,1%, ήτοι στα 16.030 TEUs (σ.σ. μονάδα μέτρησης κοντέινερς).

Τα μέχρι τώρα στοιχεία διακίνησης για το 2013 είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικά. Στο εννεάμηνο η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από και προς την Βουλγαρία ανήλθε σε 15.213 TEUs και είναι αυξημένη κατά 76,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, «κάτι που μας κάνει αισιόδοξους ότι το 2013 θα κλείσει με μεγάλη αύξηση και θα είναι η καλύτερη χρονιά της τελευταίας πενταετίας», σημείωσε ο κ. Αγγελούδης.

Ο διαρκώς αυξανόμενος όγκος των μεταφερόμενων εμπορευματοκιβωτίων από και προς τη Βουλγαρία μέσω της Θεσσαλονίκης, αποτυπώνει την ολοένα μεγαλύτερη δημοτικότητα του βορειοελλαδικού λιμανιού μεταξύ των βουλγαρικών επιχειρήσεων για τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους.

«Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στη Βουλγαρία διαμέσου του λιμένα της Θεσσαλονίκης σχεδόν τριπλασιάστηκε», υπογράμμισε ο κ. Αγγελούδης, ο οποίος κάλεσε τις επιχειρήσεις της Βουλγαρίας να εμπιστευτούν ακόμη περισσότερο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τη διακίνηση των φορτίων τους, καθώς η σχέση του χρόνου εξυπηρέτησης με το κόστος είναι άκρως ανταγωνιστική σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα λιμάνια της νότιας βαλκανικής.

«Παγώσαμε για τέταρτη συνεχή χρονιά τα τιμολόγια κι αυτή τη στιγμή είμαστε ένα λιμάνι που κρατάει σταθερές τις τιμές φορτοεκφόρτωσής του. Οι τιμές μας είναι οι πλέον ανταγωνιστικές, αν όχι οι ανταγωνιστικότερες στη Νότια Βαλκανική Χερσόνησο» υπογράμμισε.

Ως συνέπεια του προγράμματος εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού εξοπλισμού του λιμανιού, συνολικού ύψους επένδυσης 30 εκατ. ευρώ, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι σήμερα πολύ πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο στην ταχύτητα εκφόρτωσης, σύμφωνα με τον Σ. Αγγελούδη.

«Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική θέση του λιμανιού, νομίζω, ότι καθιστούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ιδανικό λιμάνι και για τη Βουλγαρία», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΛΘ.

Σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις του λιμανιού, ο κ. Αγγελούδης ανέφερε στην εφημερίδα "Καρφίτσα": «Οι αποθήκες που βρίσκονται στον τρίτο προβλήτα όλες χρησιμοποιούνται καθημερινά. Οι υποδομές της πρώτης προβλήτας και όλα τα κτίρια είναι ανακαινισμένα. Τα κτίρια που χρειάζονται παρέμβαση είναι οι αποθήκες και ο επιβατικός σταθμός. Σε ότι αφορά τις αποθήκες του δεύτερου προβλήτα ήδη ολοκληρώνεται το επόμενο δίμηνο μια αδειοδότηση για να δίνεται απρόσκοπτα στο κοινό. Σε ότι αφορά τον επιβατικό σταθμό, το εμβληματικό και πολύ σημαντικό κτίριο όχι μόνο για το λιμάνι αλλά και για την πόλη, είναι το μόνο κτίριο που δεν μας ανήκει. Ανήκει στην υπηρεσία της Ακίνητης Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως εάν βρισκόταν στα χέρια μας η εικόνα του θα ήταν πολύ διαφορετική. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να μας παραχωρηθεί προκειμένου να προχωρήσουμε στην αξιοποίησή του αλλά… περιμένουμε».

Το φετινό καλοκαίρι μεγάλα κρουαζιερόπλοια «άραξαν» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με ταυτόχρονα οφέλη και για το ίδιο το λιμάνι αλλά και την τοπική κοινωνία της πόλης. Ο κ. Αγγελούδης μιλά για τους στόχους της διοίκησης για το 2014:

«Για να υπάρξει ανάπτυξη στην κρουαζιέρα χρειάζονται τρία πράγματα. Αρχικά η Θεσσαλονίκη, που έρχεται ο επισκέπτης να είναι γνωστή και να μπει ως τόπος προορισμού στους προορισμούς των μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας. Μπορεί να έχουμε το μεγαλύτερο και το καλύτερο λιμάνι αλλά εάν αυτό δεν συνδέεται με τις πολιτικές της πόλης η κρουαζιέρα δεν πρόκειται να αναπτυχθεί. Δεύτερον πρέπει το λιμάνι να έχει ένα αυστηρό σύστημα ασφάλειας, που καθορίζεται από την ευρωπαϊκή κοινότητα και τρίτον να έχει όλες τις τυπικές λιμενικές λειτουργίες και αρχές που χρειάζεται να έχουν τα πλοία. Επομένως, παρά το γεγονός ότι είμαστε υποχρεωμένοι μόνο για τα δυο τελευταία, έπρεπε να βοηθήσουμε και στο πρώτο. Γι’ αυτό το λόγο πήραμε την απόφαση και δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στην κρουαζιέρα με το δεδομένο ότι η επιβατική κίνηση δεν υπάρχει στην πόλη μας. Θελήσαμε έτσι να συνεισφέρουμε στην κρουαζιέρα. Πήγαμε σε εκθέσεις, ερχόμαστε σε επικοινωνία με εταιρίες που κάνουν κρουαζιέρα και οικοδομούμε μια σχέση εμπιστοσύνης και προσέλκυσης πελατών για την επόμενη τριετία».

Πέραν από τα θετικά οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζει η ΟΛΘ Α.Ε., η εταιρία έχει αποσπάσει και διεθνή βραβεία για την ανακύκλωση που γίνεται στους χώρους του λιμανιού.

«Τα βραβεία μας δόθηκαν γιατί είμαστε το πρώτο λιμάνι που έχει λάβει άδεια περιβαλλοντολογικών όρων. Δεν μιλώ για τις άδειες που δίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά για την άδεια που πήραμε σε περιβαλλοντικό επίπεδο κάνοντας όλα αυτά τα οποία επιβάλλει η ελληνική νομοθεσία για το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτής της περιβαλλοντικής ευαισθησίας δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στη διαδικασία της ανακύκλωσης από την πρώτη στιγμή», σημείωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Τέλος, ο ΟΛΘ αξιοποιεί και τις αίθουσες που, εκτός της περιόδου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, είναι κλειστές. Σε λίγο καιρό θα λειτουργούν στον πρώτο προβλήτα το Μουσείο Κινηματογράφου, το Μουσείο Φωτογραφίας, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ετοιμάζεται να κατασκευαστεί και Λιμενικό Μουσείο. Σε λίγο καιρό επίσης θα είναι συμβατό να λειτουργήσουν για ένα μέρος του χρόνου κινηματογραφικές αίθουσες. «Νομίζω πως έτσι έχουμε μια ευρεία λειτουργία κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης σε ό,τι αφορά θέματα πολιτισμού και κοινωνικών δράσεων» υπογράμμισε ο κ. Αγγελούδης.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,619,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2053,Αλεξανδρούπολη,8677,Άμυνα,351,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3033,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3357,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,99,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,709,Δράμα,117,Έβρος,18660,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2611,Εκκλησία,1242,Εκπαίδευση,1520,Ελλάδα,1326,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,73,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,638,Εργασία,23,Εργασιακά,305,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,769,Ιστορία,234,Καβάλα,196,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,599,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,679,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,216,Οικολογία,345,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1532,Πανταζίδου,167,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,437,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3917,Πολιτική,1508,Πολιτισμός,225,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6239,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,672,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,571,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,290,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,54,Υγεία,1110,Φέρες,399,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ο Στέλιος Αγγελούδης «απογειώνει» το Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ο Στέλιος Αγγελούδης «απογειώνει» το Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να μην κατάφερε να ενώσει το "σκορποχώρι", στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης όμως απεδείχθη ικανότατος μάνατζερ, που το απογειώνει, επιβεβαιώνοντας ότι οι ικανοί άνθρωποι έχουν καλύτερη τύχη μακριά από την πολιτική
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBw4QYeH7REt7beYQ8zAv1HDEnxMBgwZ1U5s4RUGuZO1R0KxrQCgcohM48PIFLyQhzrS361D0p2ppGTsXB4IbrCPGTB03pU_UsyIBzded4-ZeEFlXDWAJp25HcdqKThnj_cJZU5huACP8F/s200/A7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBw4QYeH7REt7beYQ8zAv1HDEnxMBgwZ1U5s4RUGuZO1R0KxrQCgcohM48PIFLyQhzrS361D0p2ppGTsXB4IbrCPGTB03pU_UsyIBzded4-ZeEFlXDWAJp25HcdqKThnj_cJZU5huACP8F/s72-c/A7.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2013/12/triplasiastike-i-diakinisi-konteiners-sti-voulgaria-meso-thessalonikis.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2013/12/triplasiastike-i-diakinisi-konteiners-sti-voulgaria-meso-thessalonikis.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων