Η Αλεξανδρούπολη νέα πύλη εισόδου Ρώσων στην Ελλάδα

Η Αλεξανδρούπολη αποδείχθηκε ότι είναι η νέα μεγάλη πύλη εισόδου Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου περίπου και για μία περίοδο τεσσάρων μηνών υψηλής τουριστικής κίνησης, η Αλεξανδρούπολη πέτυχε

Κώστας Γκαμπαερίδης
του Κώστα Γκαμπαερίδη

Η Αλεξανδρούπολη αποδείχθηκε ότι είναι η νέα μεγάλη πύλη εισόδου Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου περίπου και για μία περίοδο τεσσάρων μηνών υψηλής τουριστικής κίνησης, η Αλεξανδρούπολη πέτυχε να έχει συνολικές ημέρες διανυκτέρευσης Ρώσων τουριστών, που ξεπερνούν αυτές της Θεσσαλονίκης το 2012...

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τις απευθείας πτήσεις από Αγία Πετρούπολη και Μόσχα, έφτασαν συνολικά 2.700 άτομα.

Από Αγία Πετρούπολη 1.488 άτομα και από Μόσχα 1.211. Γύρω στα 500 άτομα ήταν τα παιδιά στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης. Μερικές εκατοντάδες ενήλικοι ας υποθέσουμε ότι πήγαν στη Θάσο, οπότε τουλάχιστον 1.600 έμειναν στην Αλεξανδρούπολη με μέσο χρόνο διαμονής 14 ημέρες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, κάθε Ρώσος ξοδεύει στην αγορά κατά μέσον όρο τουλάχιστον 1.000 ευρώ στην Ελλάδα, συνεπώς οι 1.600 ενήλικοι άφησαν στην τοπική οικονομία 1,6 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τον οικονομικό αντίκτυπο από τα 500 παιδιά στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης.

Τα παιδιά ξόδεψαν συνολικά τουλάχιστον κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ώστε ο συνολικός οικονομικός αντίκτυπος (ενηλίκων και παιδιών) από τη Ρωσία να πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Και αυτό από την πρώτη χρονιά των απευθείας πτήσεων. Οι επισκέπτες άλλων εθνικοτήτων έμεναν περίπου τρεις ημέρες και ξόδευαν σχεδόν τα μισά.

Ο συνολικός χρόνος διανυκτερεύσεων των ενήλικων Ρώσων ήταν 22.400 ημέρες.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», ο συνολικός χρόνος διανυκτερεύσεων των Ρώσων στη Θεσσαλονίκη το 2012 ήταν 22.007 ημέρες.

Δηλαδή, η Αλεξανδρούπολη από τον πρώτο χρόνο απευθείας πτήσεων με Αγία Πετρούπολη και Μόσχα ξεπέρασε τον συνολικό χρόνο διανυκτερεύσεων Ρώσων που είχε πέρυσι η Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστήρια οφείλουμε αρχικά στην Aegean που μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα, βασιζόμενη στα στοιχεία που της είχα δώσει για την περυσινή κίνηση από Κωνσταντινούπολη. Δεν φοβήθηκε το ρίσκο, τόλμησε και πέτυχε.

Οι απευθείας πτήσεις της Aegean μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Αγίας Πετρούπολης και Αλεξανδρούπολης – Μόσχας ανέβασαν τον συνολικό αριθμό εισόδου Ρώσων τουριστών από την Αλεξανδρούπολη, δεδομένου ότι μέχρι τώρα μόνο η Κωνσταντινούπολη είχε το πλησιέστερο αεροδρόμιο και χρειαζόταν πολύωρο ταξίδι με λεωφορείο για ένα γκρουπ ώστε να μπει στην Ελλάδα.

Οι απευθείας πτήσεις άλλαξαν όλο το τοπίο.

Η αδελφοποίηση με την πόλη Σοσνόβυ Μπορ της περιφέρειας Αγίας Πετρούπολης προφανώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση του τουριστικού ρεύματος. Οι παιδικές κατασκηνώσεις κατέστησαν επίσης γνωστή την Αλεξανδρούπολη ως προορισμό αναψυχής για νέους.

Αν και η ανακοίνωση των πτήσεων έγινε τον Απρίλιο, δεν υπήρξε χρόνος για σημαντική διαφήμιση των πτήσεων παρά μόνο από την αδελφοποιημένη πόλη Σοσνόβυ Μπορ, η οποία χρηματοδότησε για δύο μήνες την προβολή διαφημιστικών για την Αλεξανδρούπολη στα κεντρικά κανάλια της Ρωσίας.

Επιπλέον, Ρωσικά τηλεοπτικά συνεργεία έκαναν δύο τηλεοπτικές παραγωγές για την Αλεξανδρούπολη που προβλήθηκαν στα εθνικά ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ένας τουριστικός προορισμός χτίζεται σε γερά θεμέλια και χρειάζεται μία βάση για να είναι στερεός. Στην περίπτωσή μας στηριχθήκαμε στην ιστορία και στα κοινά στοιχεία που συνδέουν εμάς με τη Ρωσία.

Το μνημείο για τους Ρώσους στρατιώτες και η αδελφοποίηση με το Σοσνόβυ Μπορ από όπου προέρχεται το Σύνταγμά τους που απελευθέρωσε την περιοχή μας το 1877, αποτελούν τα θεμέλια (ιστορικά και σεβασμού) ώστε ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ η προσπάθεια να είναι επιτυχημένη.

Η προσφορά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ανθίμου ήταν καταλυτική για την ανέγερση του Μνημείου που βοήθησε και την αδελφοποίηση. Η ιδέα του να τοποθετηθεί στο καλύτερο σημείο της Μητρόπολης εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους Ρώσους ως έκφραση ιδιαίτερου σεβασμού για τους Ρώσους στρατιώτες που κατέστρωσαν το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης. Αυτό προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Ρωσικής κυβέρνησης.

Το σημείο ανέγερσης του Μνημείου ήταν σημαντικό θέμα διότι η προηγούμενη δημοτική Αρχή επέμενε να ανεγερθεί έξω από την πόλη, στα νεκροταφεία.

Η ανέγερση του Μνημείου, η αδελφοποίηση, η φιλοξενία των παιδιών στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης και η προσωπική εργασία του Δημάρχου που πίστεψε στην επιτυχία του σκοπού, αποτέλεσαν τα θεμέλια για τις πτήσεις από την Αγία Πετρούπολη. Πάνω σε αυτές τις πτήσεις στηρίχθηκε και μπόρεσε να δικαιολογηθεί η πτήση από Μόσχα.

Σημαντική προβολή για την πόλη μας ήταν η απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη να μεταφέρει για προσκύνημα τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου από την Μητρόπολή μας στο Σοσνόβυ Μπορ μαζί με τον Δήμαρχο.

Ο ίδιος ο Γενικός Πρόξενος Θεσσαλονίκης κ. Αλεξέι Ποπώβ συνόδεψε τα ιερά λείψανα, ως επιστέγασμα των κοπιωδών προσπαθειών του να ενισχυθεί η Αλεξανδρούπολη και να προχωρήσει η αδελφοποίηση με μία κατάλληλη πόλη στη Ρωσία.

Στην όλη προσπάθεια το "Ρώσικο Σπίτι" ήταν ο ιστός που συνέδεσε όλους τους φορείς και πρόσωπα που βοήθησαν και συντόνισε τις ενέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας, ώστε να προβληθεί η πόλη μας σε συνεργασία με την Μητρόπολη, Δήμο, Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, Επιμελητήριο και τοπικούς φορείς.

Μέσα σε δυόμιση χρόνια πραγματοποίησε:
  • Την αποστολή 70 Ρώσων επιχειρηματιών στην Αλεξανδρούπολη,
  • Ποδοσφαιρικούς αγώνες μεταξύ της ομάδας της Ρωσικής Βουλής και της Αστυνομίας και Παλαιμάχων της Αλεξανδρούπολης,
  • Επίσκεψη 50 διευθυντών σχολείων της περιφέρειας Αγίας Πετρούπολης,
  • Μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θράκης με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αγίας Πετρούπολης,
  • Επίσκεψη παιδιών από την Αλεξανδρούπολη στην Αγία Πετρούπολη για τουρνουά ποδοσφαίρου,
  • Προβολή της Αλεξανδρούπολης στην τουριστική Έκθεση της Αγίας Πετρούπολης με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης,
  • Συναυλία εκκλησιαστικής χορωδίας του Μοναστηρίου Νοβοσπάσκυ από τη Ρωσία στην Αλεξανδρούπολη,
  • Οργάνωση Έκθεσης ζωγραφικής,
  • Οργάνωση συναυλίας στο Σοσνόβυ Μπορ με την Καίτη Μακρή για την επέτειο ίδρυσης της αδελφοποιημένης πόλης.

Η επίσκεψη του Ρωσικού αποβατικού πλοίου και η κοινή παρέλαση (πρώτη φορά σε χώρα του ΝΑΤΟ) μεταξύ Ελλήνων στρατιωτών και Ρώσων πεζοναυτών, που προβλήθηκε σε όλη την Ευρώπη, αποτέλεσε το μεγαλύτερο γεγονός στην πορεία της αδελφοποίησης και επίτευξης των τουριστικών αποτελεσμάτων που αναφέραμε.

Στο τέλος Οκτωβρίου το "Ρώσικο Σπίτι" οργανώνει εβδομάδα Ρώσικων Ημερών όπου θα μας επισκεφθεί η διοίκηση της περιφέρειας Αγίας Πετρούπολης, ο δήμαρχος του Σοσνόβυ Μπορ, πολλοί διπλωμάτες από Ελλάδα και Ρωσία, ο διευθυντής του πυρηνικού σταθμού του Σοσνόβυ Μπορ, εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησίας και πολλοί άλλοι επίσημοι. Το Νοέμβριο οργανώνεται η αποστολή ομάδας judo στο Σοσνόβυ Μπορ.

Επιπλέον, έχει υπογραφεί η συμφωνία της ΤΙΕΔΑ με τον κύριο ασφαλιστικό φορέα της Αγίας Πετρούπολης για ιαματικό - αποκαταστατικό τουρισμό που φέτος περιλαμβάνει και τον αντίστοιχο της Μόσχας.

Για να μην ατονήσει η προσπάθεια, να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα και να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το 2014, χρειάζεται η συνεργασία του Δήμου, Μητρόπολης, Επιμελητηρίου και των τοπικών φορέων.

Κώστας Γκαμπαερίδης
Πρόεδρος Παλιννοστούντων Επιχειρηματιών Ελλάδος


ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8472,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3306,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18352,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2526,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3872,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6139,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1089,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η Αλεξανδρούπολη νέα πύλη εισόδου Ρώσων στην Ελλάδα
Η Αλεξανδρούπολη νέα πύλη εισόδου Ρώσων στην Ελλάδα
Η Αλεξανδρούπολη αποδείχθηκε ότι είναι η νέα μεγάλη πύλη εισόδου Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου περίπου και για μία περίοδο τεσσάρων μηνών υψηλής τουριστικής κίνησης, η Αλεξανδρούπολη πέτυχε
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKWOWxmIufgwK0Iqb8jdfxv7w2q1NCSrUa7YhVtzJ3qnHGHkZC-N34JdRO_bw6Y0GxZ_JdxNMRpjqiZTNjY5G1qZ0EpRr95gsDytF4YKEPLkt5wv9Vmvt4QjFcchsBosADgJLPGiXR0SWg/s200/gampaeridis.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKWOWxmIufgwK0Iqb8jdfxv7w2q1NCSrUa7YhVtzJ3qnHGHkZC-N34JdRO_bw6Y0GxZ_JdxNMRpjqiZTNjY5G1qZ0EpRr95gsDytF4YKEPLkt5wv9Vmvt4QjFcchsBosADgJLPGiXR0SWg/s72-c/gampaeridis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2013/10/i-alexandroupoli-nea-pyli-eisodou-rwswn-stin-ellada.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2013/10/i-alexandroupoli-nea-pyli-eisodou-rwswn-stin-ellada.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων