Πότε επιτέλους θα ανοίξει το αναψυκτήριο των Καστανεών;

Ένα υπέροχο παραποτάμιο μέρος που έδινε τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες, ν’ απολαύσουν τις χαρές του ποταμού σ’ έναν ιδανικό χώρο ξεκούρασης, παραμένει κλειστό

Μπορεί να ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ του Άρδα, ωστόσο, κλειστό εξακολουθεί να παραμένει το αναψυκτήριο στις όχθες του ποταμού στις Καστανιές.

Ένα υπέροχο παραποτάμιο μέρος που έδινε τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες, ν’ απολαύσουν τις χαρές του ποταμού σ’ έναν ιδανικό χώρο ξεκούρασης, παραμένει κλειστό εδώ και 10 μήνες...

Το αναψυκτήριο, το οποίο είναι ιδιοκτησία του Δήμου Ορεστιάδας, σφραγίστηκε λίγες ημέρες πριν το Φεστιβάλ του 2012 από την Δημοτική Αρχή, σε εκτέλεση παλιών αποφάσεων που αφορούσαν στην ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του.

Η δημοτική μας παράταξη "νέα αρχή" αντέδρασε για τη χρονική στιγμή εφαρμογής των αποφάσεων ανάκλησης άδειας και σφράγισης του καταστήματος. Έχουμε θέσει αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της λειτουργίας του, μέσω της διενέργειας δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού.

Η πρόεδρος αλλά και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Καστανεών, έχει προβάλλει πολλές φορές τη σημαντικότητα της λειτουργίας του και μετέφερε την αγωνία αλλά και τα παράπονα των κατοίκων.

Το θέμα αναδείχτηκε για άλλη μια φορά στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας. Την αγωνία μας προσπάθησε να κατευνάσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, καθώς ο κ. δήμαρχος γι’ άλλη μια φορά έλειπε, χωρίς όμως να καταθέτει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του διαγωνισμού.

Δεν ξέρω ποιος έχει την τελική ευθύνη για όλα αυτά. Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε μια ειλικρινής συνεννόηση και συνεργασία με τον προηγούμενο ενοικιαστή, ώστε ν’ αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία. Σίγουρα όμως, σημαντικό ρόλο παίζει σ' αυτό η Δημοτική Αρχή. Δεν είναι αμέτοχη, καθώς έχει την τελική ευθύνη σφράγισης του καταστήματος. Και φυσικά κυρίαρχο ρόλο έχει ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος.

Είναι αδιανόητη και επιζήμια για το δήμο και την ευρύτερη περιοχή, η μη λειτουργία του αναψυκτηρίου.

Το καλοκαίρι του 2012, το αναψυκτήριο παρέμεινε ερμητικά κλειστό. Χιλιάδες επισκέπτες, εκατοντάδες λεωφορεία προσήλθαν κι αποχώρησαν απογοητευμένοι, αντικρίζοντας έναν υπέροχο χώρο σφραγισμένο.

Ήδη διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη. Είμαστε πλέον στην καρδιά της Άνοιξης κι ακόμη δυστυχώς, δεν έγινε κάποια ουσιαστική ενέργεια από τη δημοτική αρχή για να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός και να λειτουργήσει το δημοτικό αναψυκτήριο.

Το καλοκαίρι είναι ήδη μπροστά μας. Δεκάδες οικογένειες δε θα έχουν τη δυνατότητα των διακοπών και μακρινών εξορμήσεων. Όλοι αυτοί και πόσοι άλλοι, δε θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν την ομορφιά του ποταμού, απολαμβάνοντας τις ιδιαίτερα σημαντικές παροχές του αναψυκτηρίου.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι μόνο η αναγκαιότητα της λειτουργίας του, για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Σημάδια παρακμής κι εγκατάλειψης έχουν ήδη εμφανιστεί. Ο περιβάλλον χώρος είναι βρώμικος καθώς δεν υπάρχει περιποίηση, ενώ έχουν παρατηρηθεί καταστροφές και κλοπές, διότι ουσιαστικά εκ των πραγμάτων παραμένει αφύλακτος. Ένα στολίδι της περιοχής, κρύβεται πίσω από την πολιτική αδιαφορία κι ανικανότητα.

Τι πρέπει να γίνει επιτέλους, ώστε το θέμα να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα;

Κάθε μέρα που περνάει κι ο χώρος δε δίνεται για χρήση, αποτελεί κόστος για το δημότη. Πόσο κόστος;

Αρκεί να υπολογίσει κάποιος ότι, ο τελευταίος ενοικιαστής κατέβαλε μηνιαίο μίσθιο 2.920 ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν εισπράττονται. Εκτός τούτου, η αδιαφορία κι εγκατάλειψη του χώρου θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κόστος για την αποκατάσταση φθορών, ζημιών, κλοπών που θα λάβουν χώρα. Πόσο; Κανείς δε γνωρίζει για να υπολογίσει, διότι όσο περνάει ο καιρός, αυτό μεγαλώνει.

Δήμαρχε Ορεστιάδας. Κουνήσου και ξεβολέψου απ’ τη θέση σου κι ασχολήσου σοβαρά με το θέμα.

Μας έχεις ήδη πείσει ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καινούργιο στη θητεία σου. Πολλά δε από τα παλιά δημιουργήματα άλλων δημοτικών αρχών, έχουν περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Το αναψυκτήριο των Καστανεών όμως, είναι συνδεδεμένο μ’ ένα από τα ομορφότερα σημεία όχι μόνο του δήμου μας αλλά πανελληνίως.

Είναι εγκληματικό να συνεχίσει να παραμένει κλειστό. Ιδιαίτερα δε την περίοδο του καλοκαιριού που οι επισκέπτες πολλαπλασιάζονται.

Στην περιοχή υπάρχει ήδη ένας αλυσοδεμένος χώρος από μισοσαπισμένους ξύλινους οικίσκους που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν. Μια πανάκριβη, πολλά υποσχόμενη, τουριστική επένδυση που ατυχίες, τεχνικές αστοχίες, λάθος εκτιμήσεις, πολιτική αδιαφορία, κτλ «φρόντισαν» να παραμένει εκεί για να μας θυμίζει τ’ όνειρο της «ανάπτυξης» που γκρεμίστηκε.

Όλοι μας, με αγωνία περιμέναμε τις πρωτοβουλίες του δημάρχου για να δοθούν σε χρήση οι ξύλινοι οικίσκοι κι ο περιβάλλοντας χώρος. Αντί αυτού όμως, παρατηρούμε κακούς πολιτικούς χειρισμούς κι αδιαφορία που οδηγεί στο παρατεταμένο χρονικά κλείσιμο και της άλλης τουριστικής υποδομής που ευτυχώς μέχρι τότε λειτουργούσε.

Η μη λειτουργία του αναψυκτηρίου θα οδηγήσει σε πλήρη υποβάθμιση την περιοχή, που πολύ δύσκολα μετά θ’ ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη.

Ας γίνει κάτι πριν είναι πολύ αργά.

Αλλιώς, η φωνή κι η στάση η δική μας αλλά και των κατοίκων, θα είναι πολύ σκληρή και ηχηρή.

Χαμαλίδης Λευτέρης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Το αναψυκτήριο των Καστανεών πρινΤο αναψυκτήριο των Καστανεών σήμερα
Οι μισοσαπισμένοι ξύλινοι οικίσκοι


ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2034,Αλεξανδρούπολη,8330,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,141,Άρθρα - Απόψεις,3001,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3254,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,673,Δράμα,114,Έβρος,18139,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2486,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1449,Ελλάδα,1295,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,726,Ιστορία,225,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,208,Οικολογία,336,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1448,Πανταζίδου,163,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,412,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3818,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6076,Ροδόπη,402,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,40,Σάτιρα,62,Σουφλί,540,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1061,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Πότε επιτέλους θα ανοίξει το αναψυκτήριο των Καστανεών;
Πότε επιτέλους θα ανοίξει το αναψυκτήριο των Καστανεών;
Ένα υπέροχο παραποτάμιο μέρος που έδινε τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες, ν’ απολαύσουν τις χαρές του ποταμού σ’ έναν ιδανικό χώρο ξεκούρασης, παραμένει κλειστό
http://2.bp.blogspot.com/-HNBzvcFiWuM/UWikOnoGdBI/AAAAAAAA00g/dEkB41--cQ0/s200/%CE%A0%CE%A1%CE%99%CE%9D.JPG
http://2.bp.blogspot.com/-HNBzvcFiWuM/UWikOnoGdBI/AAAAAAAA00g/dEkB41--cQ0/s72-c/%CE%A0%CE%A1%CE%99%CE%9D.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2013/04/pote-epitelous-tha-anoiksei-to-anapsyktirio-kastaneon.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2013/04/pote-epitelous-tha-anoiksei-to-anapsyktirio-kastaneon.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων