Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πανεπιστημιακοί γιατροί, γιατροί του ΕΣΥ και διοίκηση βρίσκονται σε κόντρα, με αποτέλεσμα την αναβολή χειρουργείων

Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πανεπιστημιακοί γιατροί, γιατροί του ΕΣΥ και διοίκηση βρίσκονται σε κόντρα, με αποτέλεσμα την αναβολή χειρουργείων και κατ’ επέκταση την μεγάλη ταλαιπωρία σωματική και ψυχολογική, των ασθενών.

Σήμερα ακυρώθηκαν τρία χειρουργεία, ενώ οι κατηγορίες που ανταλλάσσονται πλέον, είναι βαριές...

Διαβάστε την καταγγελία των μελών ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής για τη λειτουργία του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Συνέλευση Μελών ΔΕΠ Ιατρικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Τα μέλη ΔΕΠ σε έκτακτη συνέλευση συζήτησαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (Αλεξανδρούπολης). Αφορμή υπήρξε το πρωτοφανές γεγονός της περικοπής των εφημεριών με αποτέλεσμα τη μη ασφαλή πλέον λειτουργία πολλών κλινικών.

Πράγματι ο διοικητής του νοσοκομείου το τελευταίο διάστημα αυθαίρετα περικόπτει συνεχώς εφημερίες από συναδέλφους, κλινικές και τμήματα χωρίς οποιαδήποτε εισήγηση ή απόφαση θεσμικού οργάνου και χωρίς οποιαδήποτε ενημέρωση των γιατρών, οι οποίοι εφημερεύουν, σύμφωνα με το κατατεθειμένο και υπογεγραμμένο πρόγραμμα εφημεριών με αποτέλεσμα οι εφημερεύοντες να πληροφορούνται κατά τη διάρκεια της εφημερίας την αλλαγή του προγράμματος. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό εφόσον οι ιατροί και ασφαλώς και οι Διευθύνσεις των Κλινικών γίνονται εν αγνοία τους υπόλογοι νομικά για ένα τρόπο εφημέρευσης που δεν γνωρίζουν, ενώ είναι δυνατό να δημιουργηθεί επικινδυνότητα από τη μη κάλυψη των ασθενών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκε από όλους η θέση ότι το συγκεκριμένο συμβάν είναι συνέχεια μιας σειράς επιλογών της διοίκησης του Νοσοκομείου που οδηγούν για μια ακόμη φορά στην απαξίωση του ρόλου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και ασφαλώς της υψηλής και εξειδικευμένης παροχής υγείας που παρέχεται σε αυτό.

Φαίνεται λοιπόν ότι η διοίκηση του ΠΓΝΑ αποδείχθηκε παντελώς ανίκανη:

Α) να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την κάλυψη των εφημεριών του μεγαλύτερου νοσοκομείου της περιφέρειας, το οποίο δέχεται κατά την εφημερία του περιστατικά από τα νοσοκομεία όλων των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα οποία συχνά είναι ιδιαίτερα σοβαρά και χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης συνήθως περισσότερων της μιας ειδικοτήτων.

Β) να βελτιώσει τα οικονομικά του νοσοκομείου εφαρμόζοντας το ΦΕΚ που αφορούσε στον οργανισμό του ΓΠΝΑ και προέβλεπε τις συγχωνεύσεις των κλινικών του νοσοκομείου και την συγχώνευση με το νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Γ) να εξασφαλίσει τη βέλτιστη λειτουργία του νοσοκομείου, που διαχειριστικά θα απέφερε πόρους και βελτίωση των εσόδων του, ώστε να μη οδηγούμαστε σε διαρκείς ελλείψεις αναλώσιμων και άλλων υλικών.

Δ) να εξασφαλίσει τη σταθερή λειτουργία ενός ΔΣ στο ύψος των αναγκών ενός Πανεπιστημιακού Συγκροτήματος, το οποίο έχει κρίσιμη ευθύνη που αφορά στην αντιμετώπιση των εξειδικευμένων περιπτώσεων ασθενών αλλά και την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ των φοιτητών του Ιατρικού Τμήματος.

Είναι αδιανόητο παρά τους υψηλούς στόχους και την περίοδο κρίσης που διανύουμε να μην υπάρχει ΔΣ από το τέλος Νοεμβρίου 2012 και να συσσωρεύονται πολλαπλά προβλήματα.

Η διοικητική τακτική οδηγεί συνεχώς σε συρρίκνωση των υπηρεσιών περίθαλψης του νοσοκομείου (λιγότερα χειρουργεία, λιγότερες διαγνωστικές εξετάσεις και συνεπώς λιγότερη παροχή υγείας).

Επιπρόσθετα η διαρκής προσπάθεια υπολειτουργίας κλινικών και εργαστηρίων με την προσθήκη των καθημερινών πλέον συνθηκών αυθαιρεσίας, ιδιαίτερα στο θέμα των εφημεριών, οδηγεί σταθερά και σίγουρα το Νοσοκομείο σε μαρασμό και αδυναμία να επιτελέσει τον καθοριστικό του ρόλο ως ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Τα μέλη ΔΕΠ συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να αφήσουν αυτό που έκτισαν με επίπονη προσπάθεια, δηλαδή ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που εμπιστεύονται όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιφέρειας, να το απαξιώσει κανένας. Και δεν μπορούν να δεχθούν την συνεχή ελάττωση της προσφοράς στους ασθενείς, ούτε και τη την συνεχή επιδείνωση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, που αφορά στους φοιτητές του Ιατρικού Τμήματος.

Τα μέλη ΔΕΠ του Ιατρικού Τμήματος του Δ.Π.Θ. αποφάσισαν ομόφωνα:
  1. Να καταγγείλουν δημόσια την τακτική της διοίκησης του ΠΓΝΕ
  2. Να καλέσουν σε παραίτηση όλους τους πανεπιστημιακούς που κατέχουν θεσμικές θέσεις στο Νοσοκομείο όπως και την μη συμμετοχή μας σε επιτροπές
  3. Να ζητήσουν συνάντηση με τις δικαστικές αρχές της Αλεξανδρούπολης
  4. Με βάση τις τρέχουσες συνθήκες και την Διαρκή Απαξίωση του ρόλου μας να επανεξετάσουμε τη συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής στο Κλινικό Έργο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης-Έβρου, το οποίο αποτελεί ασφαλώς αναπόσπαστο τμήμα της Εκπαιδευτικής Λειτουργίας.

Ακούστε τι είπε στο ΘΡΑΚΗΝΕΤ o Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Ραπτόπουλος



ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 9 σχόλια
  1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ,
    ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.
    ΣΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ?
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.
    Ο ΑΝΗΠΑΡΚΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κάστες συγκρούονται αφού επί δεκαετίες συγκρούονταν για το πως θα μοιράσουν την πίτα τώρα συγκρούονται επειδή δεν υπάρχει καθόλου πίτα. Το ΄νοσοκομείο και η υγεία πρέπει να απαλαχθεί από τις κάθε λογοίς κάστες είτε κομματικές είτε ακαδημαϊκές είτε ψευτοσυνδικαλιστικές είτε οικονομικές και αν θέλουν να γίνουν πιστευτοί οι δήθεν καταγγέλοντες θα πρέπει να μιλήσουν για τις δικές τους ευθύνες επί δεκαετίες και να ζητήσουν συγνώμη από την τοπική κοινωνία που σπατάλησαν πόρους και δεν σεβάστηκαν τον αγώνα της περιοχής για την ίδρυση του πανεπιστημίου και του νοσοκομείου. Ας φροντίσουν να απαλάξουν το χώρο τους από τα διάφορα αρπακτικά που μέσα σε αυτά εξέσουσα θέση κατέχουν οι φακελάκιδες γνωστοί άγνωστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αποκομματικοποιηθεί το Νοσοκομείο. Ταυτόχρονα να εκδιωχθούν οι Πανεπιστημιακοί που αντιμετωπίζουν το Νοσοκομείο ως τσιφλίκι τους και έχουν μετατρέψει τις κλινικές σε ιδιωτικά μαγαζάκια. Είναι γνωστοί αυτοί που χωρίς φακελάκι δεν κουνάνε το δάχτυλό τους. Μαιευτήρες, χειρούργοι κλπ. όπως είναι γνωστοί αυτοί που ασκούνε την Ιατρική με σεβασμό στον εαυτό τους στο λειτούργημά τους και στους ασθενείς. Αυτοί που πριν λίγα χρόνια υμνούσανε εκλειπόντα για τη μεγάλη του προσφορά χωρίς ντροπή ενώ ήξεραν ότι λειτουργούσε ως δυνάστης απαιτόντας φακελάρες και όχι φακελάκια δεν μπορούν σήμερα να μιλάνε .. ήρθε το τέλος των βρομερών σημμοριών που λυμαίνονται το χώρο του νοσοκομείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ,
    - ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
    - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ - ΜΟΙΡΑ.
    - ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ.
    - ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    - ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ?
    - ΑΚΟΥΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ!
    ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ?
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ?
    ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγειναν και δικες για παρανομες μεταγραφες φοιτητων ιατρικης απο βουλγαρια ας μην το ξεχναμε
    αληθεια τι θεσεις κατεχουν αυτοι οι καθηγητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς που τα λέτε αυτά είστε γνώστες και άρα από μέσα γι αυτό δεν έχουν αξία που τα γράφετε ανώνυμα αφού τόσα χρόνια σας βόλευαν με κανένα ψιλό και γλύφατε παλιοπαπαρες που δήθεν ανακαλύψατε τωρα την αμερικη. όσο για τον τραγικο αυτόν τύπο που είναι διοικητής του λέω ΄τοι για μένα αποτελεί παράδειγμα γλύφτη προς αποφυγή. παραιτηθηκε και κάθεται δήθεν εκεί να φυκάει θερμοπύλες. ποιος σε πιστεύει τώρα για οτιδήποτε κύριε γιατρέ; και προφανώς ο επόμενος δενθα πρέπει να είναι από την ιατρική πλην αυτών που συμμετέχουν με πρόταση. αηδίασα κύριε πρόεδρε όταν σε άκουσα να λες στην δελτα ότι κάνεις αναθέσεις με κύνδυνο να πας στον εισαγγελέα...και προτιμάς να το κάνεις αυτό από το να πας σπίτι σου; ή είναι τόσο γλυκό το χρήμα ή εμείς πρέπει να τρελαθούμε και στυο είπε ο δημοσθένης δούκας ότι είναι επικύνδυνο. και σίγουρα θα είναι η πρώτη δουλειά του επόμενου διοιητή να σε πάει μέσα αν παρέβηκες τον νομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΩΡΑΙΟΣ Ο 6,15 ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΙΣΑΙ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΣ ΠΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O φεουδάρχης της Θράκης εκ Πελοποννήσου ορμώμενος και γενικός άρχοντας του Δημοκριτείου!!! Σιγά μη σας αφήσει να του θίξετε το φέουδό του με το Νοσοκομείο Αλεξ/πολης. Για ρώτα και τους Πρυτάνεις Σχοινά και Ρέμελη τι έχουν υποστεί και θα καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΗ ΚΕ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,7,Αγροτικά,557,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2007,Αλεξανδρούπολη,7785,Άμυνα,320,Ανακύκλωση,32,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,138,Άρθρα - Απόψεις,2966,Αστυνομικά,485,Αυτοδιοίκηση,2964,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,718,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,455,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,88,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,180,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,630,Δράμα,113,Έβρος,17301,Εθελοντισμός,241,Εκδηλώσεις,2355,Εκκλησία,1168,Εκπαίδευση,1359,Ελλάδα,1249,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,62,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,613,Εργασία,18,Εργασιακά,267,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,116,Ζωή και Υγεία,316,Θράκη,659,Ιστορία,207,Καβάλα,181,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,194,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,515,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,658,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,143,Μουσική,195,ΝΔ,455,Ξάνθη,200,Οικολογία,323,Οικονομία,574,Ορεστιάδα,1327,Πανταζίδου,153,Παπανικολόπουλος,269,ΠΑΣΟΚ,268,Περιβάλλον,395,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3638,Πολιτική,1397,Πολιτισμός,212,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,5767,Ροδόπη,378,Σαμοθράκη,637,Σάτιρα,62,Σουφλί,475,Σπίτι,22,Συγκοινωνίες,281,Σύλλογοι,296,Συνέδρια,128,ΣΥΡΙΖΑ,385,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,248,Τρίγωνο,51,Τυχερό,51,Υγεία,1006,Φέρες,369,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πανεπιστημιακοί γιατροί, γιατροί του ΕΣΥ και διοίκηση βρίσκονται σε κόντρα, με αποτέλεσμα την αναβολή χειρουργείων
http://3.bp.blogspot.com/-LDGQXS557bI/UW70l06qLWI/AAAAAAAA1AQ/909000E-4Kk/s200/nosokomeio.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-LDGQXS557bI/UW70l06qLWI/AAAAAAAA1AQ/909000E-4Kk/s72-c/nosokomeio.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2013/04/o-askos-tou-aiolou-anoikse-sto-nosokomeio-alexandroupolis.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2013/04/o-askos-tou-aiolou-anoikse-sto-nosokomeio-alexandroupolis.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων