Ι.Σ. Αθηνών: “Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου ενοχλείται σφόδρα από τις εθελοντικές ιατρικές υπηρεσίες εθελοντών ιατρών”

Μετά από το έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου (ΑΠ537 – 23/4/2013), ο οποίος ενοχλείται, καθώς φαίνεται σφόδρα, από τις εθελοντικές ιατρικές υπηρεσίες των 300 εθελοντών ιατρών μας, ενοχλείται από τις 20.000 ιατρικές επισκέψεις άστεγων

Απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου

Μετά από το έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου (ΑΠ537 – 23/4/2013), ο οποίος ενοχλείται, καθώς φαίνεται σφόδρα, από τις εθελοντικές ιατρικές υπηρεσίες των 300 εθελοντών ιατρών μας, ενοχλείται από τις 20.000 ιατρικές επισκέψεις άστεγων, ανασφάλιστων και άπορων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ενοχλείται από τους 400 ασθενείς ημερησίως που λαμβάνουν τη φαρμακευτική τους αγωγή δωρεάν, σας... επισημαίνουμε ότι είναι λυπηρό ένας συνάδελφος να ενοχλείται από τις εθελοντικές υπηρεσίες άλλων συναδέλφων και την εθελοντική προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε χιλιάδες πολίτες ανασφάλιστους και άπορους, οι οποίοι δεν έχουν χρήματα ούτε για γιατρό, ούτε για φάρμακα, ούτε για φαγητό.

Με την Ευλογία του Αρχιεπισκόπου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μαζί με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2012 ένα έργο Ιατρικής Διακονίας για τους πολίτες που πεθαίνουν με τη διάγνωση του καρκίνου, γιατί δεν έχουν τα χρήματα να χειρουργηθούν, για τις επιτόκους υψηλού κινδύνου που γεννούν στο δρόμο γιατί δεν έχουν τα χρήματα της καισαρικής, για τους χρόνιους ηλικιωμένους που τους κόβουν και τη σύνταξη του ΟΓΑ και τους μακροχρόνια άνεργους που έμειναν χωρίς δουλειά.

Τονίζουμε ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν ως σκοπό εκ των καταστατικών τους διατάξεων (Άρθρο 11 του Β.Δ. της 11 Οκτ./ 7 Νοεμ. 1957), να λαμβάνουν μέριμνα περί της διατηρήσεως του ιατρικού σώματος ικανού από επιστημονικής και ηθικής απόψεως να εξυπηρετεί μετά προθυμίας και αυταπαρνήσεως την Δημόσια Υγιεινή και τους αρρώστους, σκοπός που επιτυγχάνεται κατά νόμον, μεταξύ άλλων, και με τη δημιουργία κοινού συναδελφικού πνεύματος, τη μελέτη των υγειονομικών συνθηκών της χώρας, τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων με Οργανισμούς ή Σωματεία κ.λπ.

Επισημαίνουμε δε, ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ιατρική εξέταση έλαβε χώρα χωρίς τη συνεργασία του αρμόδιου Ιατρικού Συλλόγου της αντίστοιχης περιοχής. Επίσης, οι παραδόσεις φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πραγματοποιήθηκαν πάντα έπειτα από έκκληση των αντίστοιχων Μητροπόλεων, Δήμων ή Ιατρικών Συλλόγων ή άλλων φορέων. Δια του λόγου του Αληθές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και να διαβάσετε τις εκκλήσεις των φορέων. (www.isathens.gr/anakoinwseis.html).

Όσον αφορά στο έγγραφο ΑΠ537 – 23/4/2013 που σας απέστειλε ο ΙΣ Έβρου, διευκρινίζουμε ότι στην περιφέρεια του ΙΣ Έβρου ο ΙΣΑ ποτέ δεν άσκησε ΚΑΜΙΑ ιατρική πράξη!!!. Η παρουσία του ΙΣΑ και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στις 7 και 8 Ιουλίου 2012 αφορούσε παράδοση φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και τροφίμων, κατόπιν έκκλησης της ΙΜ Διδυμοτείχου και των Δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Στο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, όχι μόνο ενημερώναμε, για κάθε μας κοινωνική ενέργεια όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, μέσα από τα δελτία τύπου μας, αλλά καλέσαμε και τον ΠΙΣ και όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας στα εγκαίνια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, στους απολογισμούς του, σε κάθε μας βήμα. Η πρόσκληση συμμετοχής όλων ίσχυε και ισχύει σε κάθε βήμα μας.

Στην ανθρωπιστική αυτή προσπάθεια που ξεκινήσαμε ΔΕΝ περισσεύει κανείς.

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι που έχουν μέλη γιατρούς, και πρώτα από όλους ο ΠΙΣ που ως δευτερογενές όργανο, έχει ως μέλη τους ιατρικούς συλλόγους και τους εκλέκτορές τους.

Άλλωστε, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας του ΠΙΣ και του ΙΣΑ, πάντοτε, ο ΙΣΑ ήταν και είναι πρώτος στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στον ΠΙΣ, αφενός ως ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας.

Αφετέρου, οι μειωμένες εισφορές έως και 50% που εφάρμοσε ο ΙΣΑ για τους νέους γιατρούς μέλη του, επιβάρυναν αποκλειστικά το ποσό συμμετοχής προς τον ΙΣΑ, ενώ η απόδοση του αντίστοιχου ποσού για τον κάθε νέο γιατρό αποδίδεται στο ακέραιο στον ΠΙΣ.

Συμπερασματικά,

ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ως ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα στον ΠΙΣ και περιμένουμε άμεσα να προβείτε στις απαραίτητες τοποθετήσεις και ενέργειες βοήθειας και συμπαράστασης, γιατί εσείς είστε το κεντρικό συντονιστικό όργανο όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας:

1) Αν ένα μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών βρεθεί στον Έβρο μπροστά σε ένα τροχαίο, μπορεί να παράσχει τις πρώτες βοήθειες ως γιατρός ή πρέπει να λάβει άδεια από τον ΠΙΣ ή από τον ΙΣ Έβρου, πριν κάνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση;

2) Οι εθελοντικές ομάδες που παρέχουν ιατρικές πράξεις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε δεκάδες νησιά και ακριτικές περιοχές της χώρας (π.χ. Χαμόγελο του Παιδιού, Ομάδα Αιγαίου, Ανοιχτή Αγκαλιά, Γιατροί του Κόσμου κλπ) έχουν λάβει άδεια από τον ΠΙΣ;

3) Επειδή, ο ΙΣΑ κατακλύζεται από δεκάδες αιτήματα δήμων και φορέων που ζητούν την εθελοντική μας βοήθεια, σας ενημερώνουμε ότι
  • τα παιδιά που θα αθληθούν σε πολλά νησιά της χώρας δεν έχουν κάνει ποτέ παιδοκαρδιολογική εξέταση,
  • τα 800 παιδιά/ανά νησί, σε 9 νησιά μεγαλώνουν χωρίς παιδίατρο,
  • οι κάτοικοι της Ανάφης, της Σχοινούσας και άλλων νησιών, αλλά και των Πρεσπών δεν έχουν σε εβδομαδιαία βάση ούτε αγροτικό.

Και ερωτάμε: ποιο είναι το πρόγραμμα στήριξης του ΠΙΣ για το επόμενο χρονικό διάστημα που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές όλων των κατοίκων και χιλιάδων τουριστών;

Αξιότιμε κε Πρόεδρε του ΠΙΣ,

Κάνουμε έκκληση να συντάξετε όλες τις δυνάμεις των ΙΣ της χώρας και να δηλώσουν όλοι οι ΙΣ σε σας, αν επιθυμούν τη βοήθεια και τη στήριξη άλλων συλλόγων και συναδέλφων, τη στιγμή που ο ένας μετά τον άλλο γιατρό παραιτείται από τα περιφερειακά ιατρεία των άγονων γραμμών.

Είμαστε στη διάθεσή σας και περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας διότι χιλιάδες παιδιά, χιλιάδες κάτοικοι και χιλιάδες τουρίστες βρίσκονται στο Έλεος του Θεού χωρίς κανένα γιατρό.

Πιστεύουμε τέλος ότι ως συντονιστικό όργανο όλων των ΙΣ της χώρας, πρέπει να πάρετε θέση και να βοηθήσετε το κράτος στο δύσκολο έργο του την ύστατη αυτή στιγμή. Είναι θέμα ζωής.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας και το ανθρωπιστικό πνεύμα που διακατέχει τον ΠΙΣ, είμαστε σίγουροι για τις ΑΜΕΣΕΣ ενέργειές σας.

Για το Δ.Σ. του ΙΣΑ

Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Γ. ΠατούληςΣτ. Τσούκαλος

Το έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που προκάλεσε την απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών:

Κύριε Πρόεδρε,

Αφού ενημερωθήκαμε για έγγραφα που αποστείλατε σε Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) και ΕΚΕΠΥ, όσον αφορά αντιδεοντολογικές ενέργειες του ΙΣΑ, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Επιτέλους συνειδητοποιήσατε ότι ο ΙΣΑ, με τη σημερινή του ηγεσία, «έχει λίγο μπερδευτεί» και θεωρεί ότι είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στη θέση του ΠΙΣ.

Τόσον καιρό, ο ΙΣΑ πραγματοποιούσε περιοδείες στην ακριτική Ελλάδα (και όχι μόνο), συνήπτε σύμφωνα συνεργασίας τόσο με κεντρικούς όσο και με περιφερειακούς θεσμούς και φορείς και δεν παίρνατε θέση.

Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε, ότι στην τελευταία Γ.Σ. του Π.Ι.Σ καταθέσαμε σχετικό ψήφισμα για την λήψη απόφασης, η οποία θα ενίσχυε τον θεσμικό ρόλο του Π.Ι.Σ, αλλά δυστυχώς δεν ετέθη σε ψηφοφορία. Σκοπός της πρωτοβουλίας μας ήταν, η λήψη μιας απόφασης από την Γ.Σ, η οποία αφενός να υπενθυμίζει τον κεντρικό συντονιστικό ρόλο του ΠΙΣ, αφετέρου να επισημαίνει την ανάγκη περιορισμού των Ιατρικών Συλλόγων στα γεωγραφικά τους όρια, ώστε να αποφεύγονται αντιπαραθέσεις μεταξύ τους.

Έστω και τώρα ζητούμε από τον Π.Ι.Σ. διαρκή εγρήγορση, ώστε να αντιμετωπίζει έγκαιρα παρόμοιες πρακτικές, που διασπούν την απαραίτητη ομόνοια για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του Ιατρικού Κινήματος.

Με τιμή Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,616,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2052,Αλεξανδρούπολη,8661,Άμυνα,351,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3029,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3350,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,98,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,708,Δράμα,117,Έβρος,18637,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2607,Εκκλησία,1241,Εκπαίδευση,1517,Ελλάδα,1323,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,636,Εργασία,23,Εργασιακά,305,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,766,Ιστορία,233,Καβάλα,196,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,596,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,679,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,216,Οικολογία,345,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1531,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,433,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3912,Πολιτική,1504,Πολιτισμός,225,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,14,Πρώτο Θέμα,6225,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,672,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,570,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,54,Υγεία,1107,Φέρες,399,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ι.Σ. Αθηνών: “Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου ενοχλείται σφόδρα από τις εθελοντικές ιατρικές υπηρεσίες εθελοντών ιατρών”
Ι.Σ. Αθηνών: “Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου ενοχλείται σφόδρα από τις εθελοντικές ιατρικές υπηρεσίες εθελοντών ιατρών”
Μετά από το έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου (ΑΠ537 – 23/4/2013), ο οποίος ενοχλείται, καθώς φαίνεται σφόδρα, από τις εθελοντικές ιατρικές υπηρεσίες των 300 εθελοντών ιατρών μας, ενοχλείται από τις 20.000 ιατρικές επισκέψεις άστεγων
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFfkyzoDmlsey9ZRTxJaQ7P3SG184zMwBoff_pahZdxEmY37WeGs5Ez8sSjvVakuH9lGR7Iu0nE-ptQeCtFbQnrBEP5HMLY4KIh43UIE6fqvNTl0mTB2JDtEZsf9OL9SQKytWCkshJQRE/s200/isa.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFfkyzoDmlsey9ZRTxJaQ7P3SG184zMwBoff_pahZdxEmY37WeGs5Ez8sSjvVakuH9lGR7Iu0nE-ptQeCtFbQnrBEP5HMLY4KIh43UIE6fqvNTl0mTB2JDtEZsf9OL9SQKytWCkshJQRE/s72-c/isa.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2013/04/i.s.-athinon-kata-iatrikou-sullogou-evrou.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2013/04/i.s.-athinon-kata-iatrikou-sullogou-evrou.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων