Η πιο μεγάλη νύχτα της Κύπρου - 'Ολες οι εξελίξεις

Η κυπριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, βρίσκεται από το μεσημέρι στις Βρυξέλλες για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από χθες

Συνεχής Ενημέρωση - Απευθείας σύνδεση με το ΡΙΚ και το SigmaLive

Η κυπριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, βρίσκεται από το μεσημέρι στις Βρυξέλλες για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων.

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από χθες κατά τη διάρκεια των ολοήμερων διαπραγματεύσεων κάθε άλλο παρά θετική είναι για την Κύπρο αφού οι απαιτήσεις του κλιμακίου της Τρόικας οδήγησαν τις επαφές σε αδιέξοδο αφού η κυπριακή πλευρά κρίνει πως οι τελευταίες αξιώσεις οδηγούν την Κύπρο σε οικονομική καταστροφή. Το ανυπέρβλητο, μέχρι τα μεσάνυχτα εμπόδιο για τη συμφωνία, ήταν η απαίτηση του ΔΝΤ να απορροφήσει η Τράπεζα Κύπρου το «καλό» κομμάτι της Λαϊκής Τράπεζας, όπως αυτό προκύπτει από το σχέδιο εξυγίανσης της τράπεζας.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, η Τράπεζα Κύπρου και η κυβέρνηση αρνήθηκαν να αποδεχθούν το αίτημα αυτό. Από την πλευρά της, η κυπριακή πλευρά θεωρεί άδικη μία τέτοια εξέλιξη, γιατί η Τράπεζα Κύπρου θα κληθεί να επωμιστεί το δάνειο των περίπου 9 δισ. ευρώ, που είχε συνάψει η Λαϊκή Τράπεζα από το Ταμείο Ρευστότητας (ΕΛΑ) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πριν να παρατεθεί αυτή η απαίτηση από πλευράς ΔΝΤ, φαίνεται πως είχε επιτευχθεί πρόοδος, με επικρατέστερο το σενάριο ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Κύπρου, με ένα κούρεμα της τάξης του 20% για καταθέσεις πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ και κούρεμα 4% σε καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων για τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα. Με βάση το ίδιο σενάριο, προνοείτο επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης σε όλες τις καταθέσεις άνω των 100 χιλ. ευρώ σε όλες τις τράπεζες στην Κύπρο για εξασφάλιση των ταμείων πρόνοιας κι άλλων ευαίσθητων λογαριασμών, που εγκλωβίζονται στη Λαϊκή με ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 4%.

Στις 16:00 ολοκληρώθηκε στο Συμβούλιο της ΕΕ η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπει και της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ακολούθησε γεύμα εργασίας, στο οποίο παρακάθησαν επίσης ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.


Η πιο μεγάλη νύχτα της Κύπρου (Συνεχής Ενημέρωση από το Sigmalive)

Μείνετε συντονισμένοι για συνεχή ροή ειδήσεων από την πρωτεύουσα του Βελγίου

Επίσης, παρακολουθήστε στο τέλος της ανάρτησης τι μεταδίδει ζωντανά το ΡΙΚ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

18:57
Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: «Εμείς στην Ιρλανδία δεν θα αγγίζαμε ποτέ τις καταθέσεις. Το θεωρούμε απαράδεκτο. Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, η αποψινή βραδιά θα είναι πολύ μεγάλη»

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε πριν από λίγο με Αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τις διαπραγματεύσεις ενόψει της συνεδρίας του Eurogroup. Διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα resolution της Τράπεζας Κύπρου και ότι δεν έχει τεθεί το θέμα των 9 δις που χρωστάει η Λαϊκή στον ΕΛΑ.

19:09
Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι παρακολουθούν μαζί με τα μέλη του Υπουργικού τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες.

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο Αναπληρωτής ΓΓ των Οικολόγων Άδωνις Γιάγκου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού αναμένεται να φτάσει στο Προεδρικό αργότερα.

Στη συνάντηση στο Προεδρικό παρίστανται επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος, ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης και ο Υφυπουργός παρά το Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης που πραγματοποιεί αυτήν την ώρα συναντήσεις στις Βρυξέλλες, ενόψει της συνάντησης του Eurogroup στις 19.00 (ώρα Κύπρου) ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο, για να τους ενημερώσει για τις επαφές του στις Βρυξέλλες.

19:16
Στο Eurogroup θα συζητηθεί αν η Τράπεζα Κύπρου θα επωμιστεί τα 9 δις που χρωστά η Λαϊκή

19:18
ΕΚΤ και Λανγκάρτ υποστηρίζουν ότι αυτό πρέπει να γίνει

19:22
Πραγματοποιείται έξω από το Προεδρικό εκδήλωση διαμαρτυρίας. Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις

19:24
Πηγή του Προεδρικού ανέφερε ότι «η κυπριακή πλευρά προσπαθεί να εξασφαλίσει εκείνο που διεκδικεί», στις Βρυξέλες.
«Έχουμε εταίρους που συμφωνούν μαζί μας και προσπαθούν να βοηθήσουν», πρόσθεσε η πηγή.

19:26
Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε κατά την άφιξή του στο Eurogroup: «Θα προσπαθήσουμε να δοθεί μία δίκαιη λύση για το λαό της Κύπρου ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ευπαθείς ομάδες. Όμως πρέπει σήμερα να δοθεί μία λύση. Οι χώρες της Ευρώπης δεν πρέπει να φοβούνται ότι η Κύπρος είναι συστημική. Η Κύπρος είναι ιδιαίτερη περίπτωση, όμως η ψυχολογία των πολιτών της Ευρώπης έχει επιβαρυνθεί κι αυτό έχει τη σημασία του. Σήμερα πρέπει να υπάρξει λύση».

19:33
Θα καθυστερήσει κατά δύο ώρες η έναρξη του Eurogroup σύμφωνα με πληροφόρηση από τις Βρυξέλες.

19:35
Σόιμπλε: Οι «αριθμοί» για τη διάσωση της Κύπρου έχουν χειροτερέψει.

Αμετακίνητος στη θέση του αναφορικά με τη διάσωση της Κύπρου εμφανίστηκε προσερχόμενος στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας με νόημα πως η επίτευξη οιασδήποτε συμφωνίας επαφίεται σε «μία ρεαλιστική αντίληψη της κατάστασης» από τους «ανθρώπους στην Κύπρο».

Οι «αριθμοί» για τη διάσωση της Κύπρου «δεν έχουν αλλάξει για να μην πω ότι έχουν χειροτερέψει», προσέθεσε ο κ. Σόιμπλε, συμπληρώνοντας πως ευελπιστεί στην εξεύρεση λύσης για τη Μεγαλόνησο εντός της ημέρας.

19:41
Οι λόγοι που οδήγησαν σε 2ωρη καθυστέρηση.
Το ΔΝΤ επιμένει στην αρχική του φόρμουλα. Η μοναδική διέξοδος είναι να φύγει το ΔΝΤ και να παραμείνει η ΕΕ. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί κοινή συνισταμένη.

Επιπλέον, θα πρέπει να ενημερωθούν εκτεταμένα οι υπουργοί.

Έγιναν κάποιες διαβουλευθείς Αναστασιάδη - Λανγκάρτ - Ντράγκι και πρέπει να είναι ενημερωμένοι όλοι.

Αν επιμένει η κ Λανγκαρτ, δύο τινά μπορεί να υπάρχουν: Η δεν θα υπάρξει απόψε συμφωνία ή, αν υπάρξει, θα πρέπει να γίνει δεχτή η θέση της Κύπρου και δεν συμμετέχει το ΔΝΤ

19:42
«Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις. Καταβάλλουμε έντονες προσπάθειες για την Κύπρο», δήλωσε μέσω twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

19:46
Φρίντεν: Το διακύβευμα είναι η σταθερότητα της Ευρώπης.
«Το διακύβευμα δεν είναι μόνο η Κύπρος, αλλά η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λιουκ Φρίντεν, προσερχόμενος στο Eurogroup.

19:52
Ευθύνες στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.
Επιρρίπτονται ευθύνες στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και εγείρονται ζητήματα αξιοπιστίας.

Παράγοντες του ΔΝΤ και της ΕΚΤ αναφέρουν ότι η Λανγκάρτ επιμένει πως τα 9 δις που έδωσε ο ELA στη Λαϊκή, δεν θα εξασφαλιστούν με την εξυγίανση και δεν θα μπορέσει να τα πάρει πίσω. Δεδομένου αυτού, κατηγορείται και η ΚΤΚ η οποία είχε εγγυηθεί την Λαϊκή για να πάρει αυτά τα χρήματα. ΕΚΤ και ΔΝΤ θέτουν θέμα αξιοπιστίας. Αν περάσει σε εξυγίανση η Τράπεζα Κύπρου, τότε η ΕΚΤ θα έχει το πλεονέκτημα να πάρει πίσω τα 9 δις.

20:04
Τρεις χώρες της ευρωζώνης - η Φινλανδία, η Εσθονία και η Ιρλανδία - δήλωσαν ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συμμετάσχει σε μελλοντικά οικονομικά πακέτα διάσωσης για τα κράτη μέλη.

"Πρέπει να υπάρχει κάποια συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα," δήλωσε η Ιρλανδή υπουργός αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Lucinda Creighton.

20:12
«Είχαμε κινεζική πρόταση για προπώληση ΦΑ αξίας 10 δις»
Ο Γιώργος Λιλλήκας απεκάλυψε στις Τομές στα Γεγονότα ότι ο Πρόεδρος του είπε πως η Κύπρος δέχτηκε κινεζική προσφορά για προαγορά ΦΑ αξίας 10 δις ευρώ.

Ο όρος που έθεσαν οι κινέζοι, σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα ήταν να τους αναθέσουμε την ανέγερση του τερματικού. «Δεν το δεχτήκαμε διότι δεν συνάδει με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς», είπε ο κ. Λιλλήκας προσθέτωντας ότι «σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές έπρεπε να το δεχτούμε. Θα μας επέβαλλε η ΕΕ ένα πρόστιμο και θα τελείωνε».

20:45
Απείλησε με παραίτηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Αν επιμείνετε παραιτούμαι από πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάμε για εκλογές, φέρεται να διαμήνυσε ο κ. Αναστασιάδης στους ευρωπαίους και τα στελέχη του ΔΝΤ.

20:56
Δε τους απείλησε, τους ρώτησε…
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής. Σύμφωνα με την πληροφόρηση, ο Πρόεδρος δεν τους απείλησε με παραίτηση αλλά τους ρώτησε αν η επιμονή τους αποσκοπεί στο να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση.

21:04
Ενδεχομένως να υπάρξει και νέα αναβολή του Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες.

21:15
Ομάδα πολιτών πέραν των 500 ατόμων, συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό, διαδηλώνοντας εναντίον της σκληρής στάσης των εταίρων

21:16
Σύμφωνα με πηγές από την ελληνική κυβέρνηση, όπως μετέδωσε ο Χρίστος Μιχαηλίδης, πριν από λίγο στις «Τομές στα Γεγονότα» ακόμη και αν δεν επέλθει συμφωνία για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα η ελληνική Κυβέρνηση έχει έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο με την κρατικοποίηση των τραπεζών και την εγγύηση των καταθέσεων.

21:24
Να πει όχι στο σχέδιο των εταίρων για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας καλεί τον κυπριακό λαό ο Βάσος Λυσσαρίδης.

21:41
Μπλοκάρισμα επί της διαδικασίας.
Υπάρχει ένα μπλοκάρισμα επί της διαδικασίας στις Βρυξέλλες και ως εκ τούτου καθυστερεί η έναρξη της συνεδρίας του Eurogroup.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση, υπήρξε έντονη συζήτηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και της Λανγκάρτ. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι το ΔΝΤ ΖΗΤΆ όπως Η Τράπεζα Κύπρου επωμιστεί τα 9 δις της Λαϊκής. Το ΔΝΤ θέτει ζήτηα αξιοπιστίας της ΚΤΚ «που δεν ενημέρωσε επαρκώς την ΕΚΤ». Επόμενη επιλογή είναι να προχωρήσει η διαδικασία χωρίς το ΔΝΤ, το οποίο συμβάλει στη στήριξη της Κύπρου με μόνο 1 δις από το σύνολο των 10 δις. Αυτό δεν το δέχονται Ολλανδοί και Φιλανδοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΔΝΤ διότι είναι αυτό που παρέχει την τεχνογνωσία».

22:06
Από αναβολή σε αναβολή η συνεδρία του Eurogroup

22:26
Στα φώτα του Γαβριηλίδη στη Λευκωσία βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολλοί διαδηλωτές, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Κύπριοι ξυπνάτε, την Κύπρο ξεπουλάνε» και καλούν τους θαμώνες στις καφετέριες να τους ακολουθήσουν.

Οι διαδηλωτές προσπαθούν να μαζέψουν όσο κόσμο μπορούν για να πορευθούν όλοι μαζί στο Προεδρικό, καλώντας όλους να «σηκωθούν από τον καναπέ». Με συνθήματα όπως «Η Κύπρος πάνω από όλα», και «Τρόικα πήγαινε σπίτι σου» οι διαδηλωτές κρατούν πανό με την σημαία της Κύπρου στα οποία αναγράφεται «Πωλείται». Μια ομάδα εξ αυτών κάθισε στην άσφαλτο, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία και χειροκροτώντας.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά διεθνή ΜΜΕ που καλύπτουν τη διαδήλωση.

22:34
Νέα συνάντηση Αναστασιάδη με Ρομπάι και Μπαρόσσο επτά ώρες μετά την πρώτη τους συνάντηση. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και η έναρξη του Eurogroup καθυστερεί.

22:45
Κινητικότητα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Eurogroup, πιθανότατα ξεκινάει από λεπτό σε λεπτό η σύσκεψη.

23:14
Σε δηλώσεις του πριν από λίγο, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε με τους Αρχηγούς και τους ενημέρωσε για κάποιες προτάσεις που συζητηθήκαν με ευρωπαίους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων και της Λανγκάρτ και Ντράγκι. Δεν υπάρχει τίποτε προς ανακοίνωση, συμπλήρωσε ο κ. Ομήρου καλώντας όλους να επιδείξουν ψυχραιμία. «Να αναμένουμε την όποια κατάληξη που ενδέχεται να υπάρξει απόψε και να καλέσω να μην δημιουργούνται διάφορα σενάρια», τόνισε.

23:27
Ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γ. Ντέισεμπλουμ κάλεσε όλους τους ΥΠΟΙΚ, πλην του Κύπριου για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις. Η κυπριακή πλευρά διαβουλεύονται με την τρόικα.

23:38
Το κανάλι του ευρωκοινοβουλίου έστειλε τις πρώτες εικόνες από το Eurogroup. Σκυθρωποί οι περισσότεροι υπουργοί οικονομικών. Δεν γνωρίζουμε αν οφείλονται στην προχωρημένη ώρα ή την πορεία της διαπραγμάτευσης.

23:42
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νέα αναβολή του Eurogroup για αύριο το πρωί.

23:58
Την ώρα που ο Ντάισελμπλουμ ενημερώνει τους Υπουργούς Οικονομικών για την πορεία των διαβουλεύσεων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυπριακή Αντιπροσωπεία βρίσκεται σε συνάντηση με τον Μανουέλ Μπαρόσο για να καταλήξουν στη χρυσή τομή.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

00:52
Δεν επιβεβαιώνεται ότι θα υπάρξει αναβολή της συνεδρίας του Eurogroup για αύριο τις 7:00 το πρωί.

01:09
Πρώην μέλος ΔΣ ΔΝΤ: Λίρα ή κούρεμα, οι τράπεζες θα καλυφθούν.

01:16
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες σε 15 λεπτά ξεκινάει το Eurogroup. Αναμένεται επιβεβαίωση.

01:28
Πληροφορίες από Βρυξέλλες κάνουν λόγο για 30% κούρεμα στις καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου.

01:41
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ο ΕΛΑ της Λαϊκής θα "παγώσει" προς το παρόν και το κούρεμα της Τράπεζας Κύπρου θα φτάσει στο 30%.

01:58
Ερωτηματικό για το κούρεμα-εισφορά στις άλλες τράπεζες προκειμένου να σωθούν τα ταμεία πρόνοιας.

Μεγάλη άνοδος του ευρώ στο άκουσμα της είδησης για κατ' αρχήν συμφωνία στο Eurogroup.

02:00
Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου επιβεβαίωσε πριν από λίγο στο Προεδρικό τις πληροφορίες ότι επήλθε συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο στις Βρυξέλλες, ενώ αναμένεται αυτή να επικυρωθεί σε λίγο από το Eurogroup.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία προνοεί κούρεμα 30% στις καταθέσεις άνω των 100,000 στην Τράπεζα Κύπρου και με αυτό τον τρόπο σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Τρ. Κύπρου διασώζεται οριστικά. Επίσης η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι το θέμα του ELA και των περίπου 9 δις που η τρόικα ήθελε να «φορτώσει» στην Τρ. Κύπρου, εγκαταλείφθηκε.

02:11
Η Κύπρος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησαν σε ένα νέο σχέδιο για επίλυση των προβλημάτων των κυπριακών τραπεζών και για χρηματοδότηση της χώρας, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters.

Η πρόταση, η οποία θα πρέπει τώρα να υποβληθεί ενώπιον των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης για συζήτηση, θα περιλαμβάνει τη σύσταση μιας «καλής τράπεζας» και μιας «κακής τράπεζας», κάτι που ουσιαστικά συνεπάγεται με κλείσιμο της Λαϊκής, σύμφωνα με αξιοματούχο της ΕΕ τον οποίο επικαλείται το Reuters.

02:18
Με άνοδο 1,43% άνοιξε ο Nikkei στην Ιαπωνία.

02:28
Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τα περιθώρια πολύ ασφυκτικά.
Μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης εξέδωσε γραπτή δήλωση στις 02.15 μετά τα μεσάνυχτα δίνοντας το στίγμα της δραματικής κατάστασης: «Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ λεπτή φάση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τα περιθώρια πολύ ασφυκτικά» επεσήμανε.

03:02
Τα 9 δις θα μεταφερθούν από τη Λαϊκή στη Τρ Κύπρου αλλά το χρέος θα παραμείνει «παγωμένο». Το τελικό ποσοστό του κουρέματος καθώς και κάποιες λεπτομέρειες αναμένονται.

03:11
Έχουμε συμφωνία προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από τις Βρυξέλλες.

03:42
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι «χάθηκε χρόνος με την Κύπρο, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, η κυπριακή συμφωνία χρειαζόταν bail-in και στις δύο μεγάλες τράπεζες».

03:43
Σε εξέλιξη η Συνέντευξη Τύπου.

03:45
Πρόεδρος Eurogroup: Βάλαμε τέλος στην αβεβαιότητα για την Κύπρο και την Ευρωζώνη.

03:47
Όλι Ρεν: Από σήμερα μπορούμε να βοηθήσουμε το λαό της Κύπρου να ξαναχτίσει την οικονομία του.

03:49
Ολι Ρεν: Θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα task force για την Κύπρο.

03:50
Όλι Ρεν: Ήταν σύνθετη διαδικασία. Είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον θα είναι δύσκολο για την Κύπρο και το λαό της.

03:52
Κριστίν Λαγκάρντ: Συγχαίρω τις κυπριακές αρχές που έλαβαν γενναίες αποφάσεις για τις τράπεζες.

03:55
Λαγκάρντ: Θα προτείνω στο ΔΣ του ΔΝΤ την οικονομική συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

03:56
Ρέγκλινγκ: Αρχές Μαΐου η πρώτη δόση της βοήθειας προς την Κύπρο.

03:57
Ντάισελμπλουμ: Η σημερινή απόφαση είναι καλύτερη από την προηγούμενη γιατί επικεντρωθήκαμε στα προβλήματα των δύο τραπεζών (Λαϊκή και Κύπρου).

04:14
Πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από την Μπούντεσταγκ δηλώνει ο Σόιμπλε.

04:41
Η συμφωνία που σύνηψε η Κύπρος με τους διεθνείς πιστωτές δεν απαιτείται να επικυρωθεί από τη βουλή της νήσου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

04:44
Σαρρής: Παρά τις δύσκολες προκλήσεις η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει τις δύσκολες αποφάσεις και να κάνει τη δύσκολη δουλειά. Πετύχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα υπό αυτές τις συνθήκες.

04:45
Σαρρής: Στόχος μας να ανοίξουν οι τράπεζες το συντομότερο δυνατό.

Η συνέχεια στο: To Eurogroup ενέκρινε τη συμφωνία για την Κύπρο

Παρακολουθήστε ζωντανά τι μεταδίδει το ΡΙΚ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,607,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8508,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,148,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3315,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,690,Δράμα,116,Έβρος,18401,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2547,Εκκλησία,1229,Εκπαίδευση,1484,Ελλάδα,1309,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,71,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,297,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,45,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,753,Ιστορία,229,Καβάλα,192,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,580,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,342,Οικονομία,587,Ορεστιάδα,1494,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,424,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3883,Πολιτική,1476,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6159,Ροδόπη,414,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,554,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,53,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,64,Τυχερό,53,Υγεία,1091,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η πιο μεγάλη νύχτα της Κύπρου - 'Ολες οι εξελίξεις
Η πιο μεγάλη νύχτα της Κύπρου - 'Ολες οι εξελίξεις
Η κυπριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, βρίσκεται από το μεσημέρι στις Βρυξέλλες για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από χθες
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtN28P46LqVlqV8DM2fRXVRPnZ3leWARkSuitadstG2HhesWz0B9ktPbvIn9KZzMy8vuMI3M2OM_t9PrzWpPB3e40ijm0yEW_K3SbEgcU7jGpxhh3VxgFBWbog8VaXwlRK9mFyOUm5wWA/s320/cyprusmoney.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtN28P46LqVlqV8DM2fRXVRPnZ3leWARkSuitadstG2HhesWz0B9ktPbvIn9KZzMy8vuMI3M2OM_t9PrzWpPB3e40ijm0yEW_K3SbEgcU7jGpxhh3VxgFBWbog8VaXwlRK9mFyOUm5wWA/s72-c/cyprusmoney.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2013/03/i-pio-megali-nyxta-tis-kyprou.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2013/03/i-pio-megali-nyxta-tis-kyprou.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων