Επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στην Αλεξανδρούπολη

Την «ενεργητική στήριξη» του ΚΚΕ, στον «αγώνα του λαού της περιοχής, ενάντια στην εγκατάσταση του εργοστασίου της "Ελ Ντοράντο", για την εκμετάλλευση του χρυσού», εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Την «ενεργητική στήριξη» του ΚΚΕ, στον «αγώνα του λαού της περιοχής, ενάντια στην εγκατάσταση του εργοστασίου της "Ελ Ντοράντο", για την εκμετάλλευση του χρυσού», εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη.

Θεωρούμε το ζήτημα πάρα πολύ σοβαρό, τόνισε προσθέτοντας ότι, «είμαστε ριζικά αντίθετοι» για πολλούς, συνδυασμένους λόγους. Ακόμα και αν δεν υπήρχαν τα οξυμένα προβλήματα του περιβάλλοντος και της υγείας στην περιοχή, σημείωσε, «θα είμαστε αντίθετοι να εκμεταλλευτεί το χρυσό της χώρας, να τον πάρει, μία ιδιωτική εταιρεία, είτε ελληνική είτε ξένη, να εκμεταλλευτεί την περιοχή».

Εξέφρασε επίσης την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ, γιατί αποδεδειγμένα, σε παγκόσμιο επίπεδο, «όπου κι αν γίνεται η εξόρυξη χρυσού, η μέθοδος που χρησιμοποιείται, της κυάνωσης, είναι μία μέθοδος η οποία δεν έχει φάρμακο αντιμετώπισης, δημιουργεί άμεσα και μακρόχρονα προβλήματα, στην υγεία των κατοίκων, στον υδροφόρο ορίζοντα -διαρρέει μέσω του νερού παντού- καταστρέφει καλλιέργειες. Θα πλήξει ολόκληρη την περιοχή, το γεωργικό-φυτικό της πλούτο, την κτηνοτροφία, τη αλιεία, τον τουρισμό». Το ΚΚΕ, τόνισε, ενδιαφέρεται για τις επιπτώσεις στους μικροπαραγωγούς, τους μικροεπιχειρηματίες, το εργατικό δυναμικό της περιοχής που θα πληγεί.

Για τα κέρδη που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα έχει το δημόσιο, η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε πως «θα είναι μηδαμινά μπροστά στις ζημιές και οι θέσεις εργασίας (70-80 σύμφωνα με το ΤΕΕ ή 200 μόνιμες κατά την εταιρεία) είναι σταγόνα στον ωκεανό της ανεργίας στην περιοχή του Έβρου και σε όλη την Ελλάδα».

Απορρίπτουμε το σκόπιμο διαχωρισμό που κάνει η κυβέρνηση και που λέει ανάπτυξη ή ανεργία, υπογράμμισε και πρόσθεσε «η πρόταση του ΚΚΕ είναι ανάπτυξη από το λαό, για το λαό, με ιδιοκτησία του πλούτου από το λαό, που σημαίνει ότι η ανάπτυξη προγραμματίζεται έτσι που να απαλλάξει τη χώρα από εξαρτήσεις εκτός Ελλάδας -γι' αυτές που μπορεί να απαλλαγεί και σε πάρα πολλούς τομείς μπορεί να απαλλαγεί- και ταυτόχρονα προϋποθέτει την προγραμματισμένη κατάργηση της ανεργίας που να φτάσει το 0%, με μόνιμες θέσεις εργασίας με κανονικούς μισθούς».

Για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει νέα στοιχεία εμπειρογνωμόνων για την επένδυση προτού προχωρήσει στην τελική της απόφαση, τόνισε ότι «έχει να κάνει με τη θετική λυσσαλέα αντίσταση που συνάντησε και στην περιοχή του Έβρου και στη Χαλκιδική -που εκεί πήρε και τη μορφή σύγκρουσης πια, με τα ΜΑΤ στην πρώτη γραμμή, τη βία και τα δακρυγόνα». Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, «πάει να κερδίσει χρόνο, για να τσακίσει το κίνημα στη Χαλκιδική και να δημιουργήσει αυταπάτες στον Έβρο, αυτός είναι ο σκοπός της δεν λέω ότι θα περάσει αυτή η γραμμή της αυταπάτης».

Εμείς, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, «καλούμε το λαό του Έβρου, και αυτούς που δεν μπήκαν ακόμα στη δράση -εννοώ πρακτικά με τη μορφή του συλλογικού αγώνα του συλλαλητηρίου κλπ.- να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους σε συντονισμό με το λαό της περιοχής της Χαλκιδικής και αυτός ο αγώνας να πάρει παλλαϊκά, πανελλαδικά χαρακτηριστικά», με ενεργητικές μορφές αλληλεγγύης από το κέντρο προς την περιφέρεια, με κινητοποιήσεις από την περιφέρεια προς το κέντρο, με όποια μορφή επιλεγεί.

«Θα πρέπει να είναι δυνατός τοπικός αγώνας και πανελλαδικός» και αν έχει μία αξία η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σημείωσε, είναι «να αξιοποιηθεί στην κούρσα αυτή: Η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει, ο λαός επιμένει, να κερδίσει ο λαός που επιμένει και όχι η κυβέρνηση που αποπροσανατολίζει».

Η Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε επίσης ότι το ΚΚΕ σχεδιάζει να φέρει το θέμα στη διακομματική επιτροπή της Βουλής και να κληθούν οι φορείς της περιοχής να τοποθετηθούν.

Σε συνάντηση που είχε το πρωί στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, με το δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, την αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου, τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης - Έβρου κατά της εξόρυξης χρυσού και μαζικούς φορείς η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να είναι αδιάλλακτοι απέναντι στα συμφέροντα των πολυεθνικών και στην επίθεση που δέχονται, να μην κάνουν βήμα πίσω.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον οικισμό του Κομάρου και συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών της περιοχής, ενώ συναντήθηκε επίσης, στο Δημαρχείο Σαπών, με το δήμαρχο και άλλους φορείς.

Μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά θετικό το ότι υπάρχει γενική κατακραυγή, συνειδητό όχι. Ξέρουν πολύ καλά οι άνθρωποι ότι το περιβάλλον θα υποστεί μεγάλη ζημιά άρα και η υγεία τους. Ξέρουν επίσης πολύ καλά ότι δεν καταστρέφεται μόνο ο άνθρωπος αλλά καταστρέφεται και η τροφή του ανθρώπου, δηλαδή η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, ο τουρισμός, και όταν μιλάμε για τροφή δεν εννοούμε μόνο και το πιάτο το φαΐ αλλά και το εισόδημα. Αυτές τις πηγές εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να αναπτυχθούν και όχι να γίνει εξόρυξη χρυσού, που στο κάτω κάτω ο χρυσός αυτός δεν μπορεί να ανήκει ούτε στους Καναδούς ούτε στους Γερμανούς ούτε σε κανέναν. Ανήκει στον ελληνικό λαό και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει πότε και αν θα τον αξιοποιήσει».

Στις 18:00 θα έχει συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης με τον περιφερειάρχη και τους μαζικούς φορείς της Ροδόπης.

Βίντεο με την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη συνάντηση με μαζικούς φορείς στο Δημαρχείο ΑλεξανδρούποληςΑκούστε την εισήγηση της Αλ. Παπαρήγα στη συνέντευξη Τύπου στην ΑλεξανδρούποληΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2035,Αλεξανδρούπολη,8334,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,141,Άρθρα - Απόψεις,3001,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3256,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,675,Δράμα,114,Έβρος,18146,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2487,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1451,Ελλάδα,1296,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,727,Ιστορία,226,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,208,Οικολογία,337,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1448,Πανταζίδου,163,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,413,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3820,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6079,Ροδόπη,402,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,41,Σάτιρα,62,Σουφλί,540,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1063,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στην Αλεξανδρούπολη
Επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στην Αλεξανδρούπολη
Την «ενεργητική στήριξη» του ΚΚΕ, στον «αγώνα του λαού της περιοχής, ενάντια στην εγκατάσταση του εργοστασίου της "Ελ Ντοράντο", για την εκμετάλλευση του χρυσού», εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
http://1.bp.blogspot.com/-FTibhCgiRsU/UTtCY6k-PJI/AAAAAAAAzws/vid1god9SCU/s320/a-paparhga-thrakh10.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-FTibhCgiRsU/UTtCY6k-PJI/AAAAAAAAzws/vid1god9SCU/s72-c/a-paparhga-thrakh10.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2013/03/episkepsi-papariga-stin-alexandroupoli.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2013/03/episkepsi-papariga-stin-alexandroupoli.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων